Gönderen Konu: Mmt şanzıman baskı balata hakkında  (Okunma sayısı 13985 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '14
  • 36 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Ynt: Mmt şanzıman baskı balata hakkında
« Yanıtla #20 : Kasım 25, 2021, 21:46:45 »
2014 Dizel Otomatik aracım 150.000 km'de. Kalkışta biraz titreme var ve  gaza fazla yüklendiğimde örneğin 3 den 4 e geçerken baskı balata hafif yarım saniye kadar kaçırıyormuş gibi hissediyorum. Baskı balata hiç değişmedi. Acaba bitesiye kadar devam mı etmeliyim yoksa artık değiştirmem gerekir mi?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 25, 2021, 21:46:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 25, 2021, 23:13:31 »
2014 Dizel Otomatik aracım 150.000 km'de. Kalkışta biraz titreme var ve  gaza fazla yüklendiğimde örneğin 3 den 4 e geçerken baskı balata hafif yarım saniye kadar kaçırıyormuş gibi hissediyorum. Baskı balata hiç değişmedi. Acaba bitesiye kadar devam mı etmeliyim yoksa artık değiştirmem gerekir mi?
Ümit Bey hadi müjdeli haberi verin, 1.5 motorlarda bu sorunun feriştahı oluyor deyin. Hazırım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 26, 2021, 23:33:57 »
Ümit Bey hadi müjdeli haberi verin, 1.5 motorlarda bu sorunun feriştahı oluyor deyin. Hazırım :D
Merak etmeyin sizin araç MMT değil cvt şanzıman sizde baskı balata yok :)
Sizin aracında şanzıman yönünden sıkıntı çıkaracak noktası cvt kayışı 200 bin km civarında kontrol edilmesi veya değişmesi öneriliyor ama servislere bu sorunla veya arıza ile başvuran kullanıcı daha olmadı en azından ben duymadım ama bu konuda en doğru cevap ufuk bey den gelebilir.
Merhabalar Hüseyin bey,
Bu güne kadar mmt kalibrasyonu yapılmadıysa belki kalibrasyon ile kurtarabilir,servis ile görüşmenizi tavsiye ederim eğer sorun gerçekten baskı balatada ise kesinlikle değiştirmeniz sizin faydanıza olacaktır,bozuk çalışan bir yer devamındaki başka bir aksamı bozacaktır,yada daha fazla üzerine gitmeniz durumunda sıkışık trafikte veya aşırı ısınma durumunda vitesi N konumuna atarak yolda kalmanıza sebebiyet verecektirki en kötü durum yolda kalmaktır,iyi bir usta eşliğinde kontrol ettirmekte fayda vardır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Kasım 30, 2021, 20:52:52 »
Teşekkürler Ümit bey. En kısa zamanda kontrol ettireceğim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 01, 2021, 15:06:48 »

MM-T sisteminde sorunu ne kadar ertelerseniz çıkacak masraf doğru orantılı yükseliyor, debriyaj seti değişimi, aktüatör kontrolü/bakımı yaptırmanızı tavsiye ederim, bu işlemlerin techstream olan ehil bir serviste yapılması ve doğru ürünlerin kullanılması da önemli.

Merak etmeyin sizin araç MMT değil cvt şanzıman sizde baskı balata yok :)
Sizin aracında şanzıman yönünden sıkıntı çıkaracak noktası cvt kayışı 200 bin km civarında kontrol edilmesi veya değişmesi öneriliyor ama servislere bu sorunla veya arıza ile başvuran kullanıcı daha olmadı en azından ben duymadım ama bu konuda en doğru cevap ufuk bey den gelebilir.

MZEA11 araçlardaki K320 kodlu CVT şanzıman önceki nesillerden farklı olarak onarım parçaları orijinal olarak temin edilebilen, tork konvertörlü, zincirli gayet güvenli bir sistem, şahsi fikrim 80.000km. periyodunda uygun yağ değişimi ile birlikte 160.000km. periyodunda şanzıman filtresinin de değişmesi yönünde olur.

Aşağıda kendi aracıma ait ZF6HP19A kodlu şanzımanın 145.000km.'deki şanzıman filtre ve yağının eski ve yeni durumunu görebilirsiniz, değişim sonrası aynı koşullarda yakıtta %10 gibi beklemediğim muazzam bir fark ile birlikte aracın ivmelenmesi ve vites değişimlerinin yumuşamasından bahsetmiyorum,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Aralık 01, 2021, 20:14:43 »
Abi 145 binde bu hale geldiyse ömür boyu şanzıman yağı değiştirmeyenlerin araçlarını düşünemiyorum,geçen gün 2004 model bir Fiat doblonun şanzımanını indirdik yağınıda boşalttık zifir gibi çıkmıştı fotoğraf çekmeyi unuttum.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Aralık 01, 2021, 20:25:44 »
MM-T sisteminde sorunu ne kadar ertelerseniz çıkacak masraf doğru orantılı yükseliyor, debriyaj seti değişimi, aktüatör kontrolü/bakımı yaptırmanızı tavsiye ederim, bu işlemlerin techstream olan ehil bir serviste yapılması ve doğru ürünlerin kullanılması da önemli.

Cevabınız için öncelikle teşekkürler. Peki doğru parça için önerileriniz nedir. Hangi marka ve ürünler?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Aralık 01, 2021, 21:43:17 »
Hüseyin bey siz ilk önce elinde techstream programı olan işinde ehil bir servis bulmanız daha iyi olur,parça konusunda tem otodan destek alabilirsiniz.
TOYOTA CORONA 3S FE