Gönderen Konu: 2016 model corolla 1.33 life aldım ve kandırıldığımı düşünüyorum  (Okunma sayısı 15500 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 50 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
Siz sormuş olsanız ve bayi sizi yanlış yönlendirse belki tüketici hakem heyetinden bir sonuç alabilirsiniz ama bu durumda biraz zor gibi.
Aracınız hayırlı olsun sıkmayın canınızı, corolla değer kaybetmez kasa yeniledi diye bir iki yıl sonra satar yeni kasa alırsınız.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
sağol dostum. En mantıklı yorumlardan biri senden gelmiş. insanımız gördüğün üzere düşene bir tekmede sen vur modunda. Hala kasayı neden araştırmadın diyenler var. Yahu araştırmış olsam zaten bu duruma düşmiyeceğim. Ozaman arabanın kablolarına kadar herşeyi ben araştırıp öğreniyim oradaki askeri ücretle çalışan satışçı arkadaşımızıda kovsunlar. yahu diyorum ki dürüstlük etiklik nerede kaldı? Bana süspansiyon, radyo yol tutuşunu ballandırarak anlatan insan kasaya 20 gün sonra makyaj geleceği gibi en önemli bilgiyi neden söylemiyor? Benim hobim değil arkadaşım zevk almıyorum araba özellikleri araştırıp haberlerini okumaktan. Ben binip gidiyorum. Bundan sonra beni 8. etaptaki yaşlı amca yapcaksınız o olacak

Mesaj Birleştirildi: Haziran 14, 2016, 08:54:44
Hocam insanın sinirlerini kaldırmayın. Hala bayinin elinde kalan aracı napsına getiriyorlar lafı. yahu arkadaş o bayinin sen aylık cirosunu biliyormusun? Tepe primeın dibinde bayi açmak kolay mı? sen 3 kuruş için uğraşırken o adam saniyeler içinde kazanıyor o parayı. Bana hala bayiyi savunuyor. Ben oraya ben corolla alcam diye gittim. ne yarise baktım nede auirise. COROLLLA almaya gittim arkadaşım. Satan arkadaş abuk subuk özelliklerini anlatcağına bana abi kasa 20 güne makyajlanıyor deseydi 20 gün bekler fazlası neyse verir onu alırdım. Belki makyajsız kasasını bile alabilirdim. Banane makyajsızını nasıl satacak adam? O benim akşama kadar hangi yazılımı yapacağımı düşünüyormu? Herkesin işi kendine arkadaşım. Ben diyorum ki adam gibi delikanlı gibi dürüstçe söylerdim ben olsaydım. Hem 5000 tl daha fazla kazanırdım adam ztn corolla alacak. Neresini kavrayamadınız yada neden bayiyi bu kadar savundunuz çözemedim. Nasıl insanlardınsınız yahu. 55bin lira para verip araba alıyorsun 20 gün sonra arabanın dışı içi değişiyor. İnşallah Allah sizede yaşatır aynı durumu. Ben buraya insanları uyarmaya geldim bir yandanda ama görüyorum ki sizin uyarılcak bir yanınız kalmamış insanlığınız soğumuş sizin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Aracınız hayırlı olsun. Soğuyacak bir durum yok. Sizin araştırmanız gerekir kimseye kızma küsme hakkınız yok. Zaten aracınız güzel bir araç öyle makyaj gelse de çok fazla köklü bir değişiklik olmayacak   hem daha uygun fiyata aldınız makyaj geldiği için.
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ne kadar saçma sapan konuşuyorsun,  :kötü: :kötü: :kötü:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
Mehmet Bey,

Sizi anlıyorum, hem hayal kırıklığı, hem de kandırılmışlık hissine kapılmışsınız. Kısmen doğrudur da. Bence bayii burada, aracın makyaj geçireceğini söyleyebilir, bu nedenle mevcut aracı daha uygun bir fiyata size teklif edebilirdi. Belki siz de fiyat avantajını göz önünde bulundurup alabilir veya yeni kasayı bekleyebilirdiniz. Sizin açınızdan bakıldığında haklısınız.

Diğer taraftan, bayii showroomda araçları sergiliyor. siz geliyorsunuz bir araca talip oluyorsunuz ve bir fiyat üzerinden anlaşıyorsunuz. Satış görevlisinin size ileriye dönük böyle bir tavsiyede bulunması gibi bir mecburiyeti olduğunu ben de düşünmüyorum, sizin bundan haberiniz olup olmadığını da bilemez.kaldı ki aracın makyajlanması, sizin aracınızın maddi değerine değerine bir halel getirmez. Ben 2012 Auris aracımı alırken, kasanın makyaj değil, tamamen değişeceğini bile bile o kasayı beğenerek almıştım. Benim gözümde güncel Auris kasasından hala da daha güzel ve 2.el değeri hala çok iyi. Hala da severek biniyorum aracıma.

Bu tarz olumsuz düşüncelere kapılarak aracınızdan soğumayın, en kötü ihtimalle, aynı bayiye minimum bir zararla aracınzı satıp yeni kasayı da alabilirsiniz. hatta belki makyajlı kasayı bayide görünce, çok da önemli olmadığını düşüneceksiniz. Yani kendinizi huzursuz etmenizin bir gereği yok bana kalırsa.

Son olarak, buradaki arkadaşlarımıza sarfettiğiniz sözler için üzüldüm açıkçası, kimsenin sizi suçladığı yok, herkes kendince fikrini söylemiş. Cevaplar bazen duymak istediğimiz gibi olmayabiliyor. Bunları da anlayışla karşılamak lazım. Bunu da içinde bulunduğunuz duygu durumunuza bağlıyorum.

İyi günler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ne kadar saçma sapan konuşuyorsun,  :kötü: :kötü: :kötü:
Evet haklısınız saçmalıklar içinde herkes saçmalıyor ya huyundan ya suyundan

Mesaj Birleştirildi: Haziran 14, 2016, 09:31:54
Hocam vallahi koyun can derdinde kasap et derdinde. Ben insanların ne düşündüğünü çok umursuyorum sanırım. Belkide toplum baskısından böyle konuşuyorum. İnsanların bana abi 20 gün sonra makyajlısı varken niye acele ettin araştırmadan aldın demesinden korkuyorum açıkca. Ama en azından dürüstüm ve bunu bile açıklamaktan çekinmiyorum. Olan oldu dediğiniz gibi keşke böyle olmasaydı. İnşallah makyajlı halini beğenmem yoksa zarar edip gidip onu alacağım sanırım. Bayimide değiştiririm olur biter. İnsan zamanla tanıyor insanları. Günah benim suç benim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
merhabalar
aslında etik lik bir durum yok,aynı ürün dediğiniz süre içerisinde indirime girecek olup bunu bilip, söylemediyse başka ama makyajlı kasa yeni ürün sayıldığı için söylemek zorunda da değil sonuçta elindekini satmak ister.işveren kısmında düşünün, calışanınız müşteriye diyor ki bunu almayın 1 hafta sonra yeni kasa çıkacak az farkla diyecek,o zaman işverenin hakkı ne oluyor.siz zaten beğendiğiniz ve  test ettiğiniz ürünü satın almışsınız.güle güle kazasız günlerde kullanın ve keyfini çıkarın,buna ek olarak aldığınız ürün birebir özellikli ürün 14 gün içerisinde indirime girerse aradaki farkı talep etme hakkınız var.ama farklı kasa demek sonuçta farklı bir ürün demek o yüzden o hak,hak olmamış oluyor.
ısterseniz bir avukata danışın ancak benim yazdığımı söyleyecekti büyük ihtimalle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 23000
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
Evet etik açıdan söyleye bilirdi fakat, ortada bir araç var siz deneyip buna talip olmuşsunuz. bana göre çok sıkıntı yok. Ayrıca size göre 4.000 tl fazla olmayabilir ancak inanın bir çok kişi 4.000 tl için bu kasayı da tercih edebilir.

Not: yazışma üslubunuzu beğenmedim, burda bir konu açıyorsanız olumlu veya olumsuz yorumlara katlanmak zorundasınız. herkez sizi haklı görmek zorunda değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
Hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ben de agresif tavırlarınızı sevmedim. Hayırlı olsun demek düşer. Almışınız güzel bir araç, binin işte. Para madem çok değil, her yeni kasa çıktığında araç mı değiştireceksiniz? Yeni kasa geldiğinde fiyatı da malum en az 4bin tl yüksek olacak deniyor, donanımdan kısılmış boş bir araç zaten.
Ha çok istiyorsunuz, satarsınız aracınızı yepisyeni araç illaki gider güzel bir fiyata. Yeni kasayı alırsınız. Bir davranış sonucu niye pişman olunur anlamam, almışsın pişman olmayacaksın, madem pişman oluyorsun niye alıyorsun? Emin olun aynı fiyata alabileceğiniz rakiplerini görseniz donanım açısından ne kadar fakir bir araç aldım diye pişman olursunuz.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
öncelikle davranışlarımda bir sorun yok. Sadece aldığım malın eskisini aldım ve 14 gün içinde fiyatı düşerse tüketici hakemine başvurcam. Sizin fikirlerinizide aldım ve bazı yorumlar beni rahatsız etti hepsi bu. Rahatsızlığımıda uygun bir dille belirttim, asıl rahatsız edici olan aynı fiyata donanımsal açıdan başka seçeneklerin olduğunu söyleyip olaya kendi açınızı katmanız. Madem öyle 54 bin liraya sıfır donanım açısından daha dolu, daha kaliteli daha mantıklı seçimlerinizi bir paylaşında biraz daha moralim bozulsun. Gerçekten bekliyorum neymiş 54 bine daha dolu c sınıfı(d kadar geniş nerdeyse) bir araba öneriniz. Hem insanlarda öğrensin buyrun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Mail atmışınız, orada da yazdım. Octavia (d sınıfını zorlayan arka diz mesafesi ve baya geniş bagaj hacmi), astra sedan, biraz zorlayarak civic olabilir. 1.33 yerine 1.6 ya da 1.2 tsi a binilir.
Önceki mesajımda da dediğim gibi aracınız kötü değil güzel, konforlu, arka koltuk hacmi, bagajı geniş, yakıtı az ekonomik, lpg ile hele koklar... Almışsınız keyifle binmeye bakın. Eski kasaların da fiyatını düşürmezler bence, yeni kasayla aradaki fiyat farkını düşünürsek. yıl sonuna doğru kalan olursa her iki kasanın birden fiyatı düşer.

İnsanlar öğrensinler işte, araştırmadan bir şey almamayı. Cep telefonu alırken bile araştırıyor halkımız da araba alırken niye araştırmaz. Satıcı da haliyle elindekini satmaya çalışacak. Telefon satılırken 1 ay sonra yeni modeli geleceğini söyleyen satıcı ile karşılaştınız mı? Ben karşılaşmadım. Herşey internette yazılıp çiziliyor, forumda en az 4-5 tane konu var yeni kasa corolla ile ilgili.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
Mehmet bey, öncelikle hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Allah kazasız belasız ve cezasız kullanmak nasip etsin.
Yorumlarınıza gelince; öncelikle 54.000 Tl vereceğiniz ve 5-6 yıl kullanacağım dediğiniz aracı hiç araştırmadan gidip ilk gördüğünüz yerden almışsınız. Ankara'da bildiğim kadarıyla 3 tane Toyota bayisi var. Hiç yapmasaydınız bile gidip her üçünden de fiyat ve bilgi alsaydınız bu durumu yaşamazdınız. En azından kasanın makyajlanacağını öğrenirdiniz, fiyatta pazarlık yapma şansınız olurdu en önemlisi de böyle mutsuz olmazdınız. Makyajlı kasada çok çok büyük farkların olmayacağı belli bir şey. Daha önceki makyajlı kasalar ile makyajsız kasalar arasındaki farkı gördük. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla siz hemen hemen hiç bir şeyi araştırmıyorsunuz. (Belki de sizi çok ilgilendirmeyen konularda bu böyledir.) Kulaktan dolma bilgiler ile iş yapıyorsunuz. Tüketici hakemi demişsiniz. Bu kurumun adı "Tüketici Hakemi" değil "Tüketici Hakem Heyeti"dir. Tüketici hakem heyetine gittiğinizde de size ancak güle güle derler. Müşteri olarak siz gerekli piyasa araştırmasını yapmamışsınız. Size haksız olduğunuz konuyu nasıl ispatlayacaksınız dediklerinde ne diyeceksiniz? Velev ki şikayetiniz haklı bulundu. Bayideki müşteri temsilcisi "Ben beyefendiye makyajlı kasanın 20 güne kadar geleceğini söyledim" derse aksini nasıl ispat edeceksiniz?
En iyisi siz bırakın bu kandırıldım, kazıklandım düşüncelerini de gayet güzel bir araba almışsınız. Binin aracınıza da keyfini çıkarın. Buradaki arkadaşlarımızı da sizin fikrinize sıcak bakmadılar diye yargılamayın. Şimdi beni yorumuma da kızacaksınız. Ama bunlar da gerçekler.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Corolla nin makyajlisimi çıkıyormuş.Duydugum iyi oldu. Bende yeni alacaktim.

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
Corolla nin makyajlisimi çıkıyormuş.Duydugum iyi oldu. Bende yeni alacaktim.

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam, sen de olaya tüy diktin şimdi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
Ben de geçenlerde gitmiştim Antalya'da iki Toyota bayinden birisine. Ben benim aracımın otomatiğini almak için pazarlığa gitmiştim. Ordaki satış elamanı genç arkadaş, hocam yakın zamanda makyajlı geliyor dedi bana. Ben de makyaj olayını bildiğimi söyledim. Resimlere bakarak çok da makyajlıya ısınamayacak gibiyim dedim. Bu arada ben aracımın özellikle dış görselini çok seviyorum. Bazılarını içini sevmez ben içini de çok seviyorum. Sırf çok sevdiğim için makyajlısı gelecek olmasına rağmen otomatiğini alayım demiştim. Satış elamanı dedi ki, hocam canlı canlı bir görün dedi. Eğer makyajlıyı beğenmezsen ben gene sana bu kasadan verecem dedi. Olay böyle olmalıydı sizin de. Sizin de araştırmanız , olaydan haberdar olmanız gerekirdi ve bayiinin de sizi böyle uyarması gerekirdi normalde. Ama bu vicdan işi işte. Uyarmadı diye hukuk anlamında onları suçlayamazsınız sanırım. Ama emin olun sizin arabanız da güzel. Belki siz de makyajlıyı görünce bu kadar sevmeyebilirsiniz. Sizin en önemli hatanız bence pazarlık yapmamış olmanız ve diğer bayilerden de fiyat almamış olmanız. Güzel ve sağlıklı günlerde kullanın aracınızı.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 20000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Hayırlı olsun aracınız güle güle kullanın. 2006 da corolla aldım. 2007 de kasa değişti (değişeceğini bilmiyordum) ama pişman olmadım. Ender Bey gibi 2012 aurisin kasa değiştireceğini bilerek aldım ve keyifle 4 yıl bindim. Makyajlanacak olması çok sorun değil. Önemli olan keyifle binmeniz. Çünkü değer kaybı yaşamazsınız. Elbet bu makyajlılar da değişecek birgün. Görüşlerine katılmadığınız arkadaşlara biraz haksızlık yaptığınızı düşünüyorum.   
Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Valla kusura bakmayın ama biraz da kendi düşen ağlamaz olayı olmuş burada. Hiç araştırmadan 54.000 ₺'yi bir araca verirseniz buraya da kandırıldım diye konu açmanız normaldir.

Ama ben kandırıldığınızı düşünmüyorum. Türkiye'de müşteri endeksli çalışan kurum yok gibi bir şey, siz de kayıtsız şartsız aracı almak isteyince böyle bir şey olmuş.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
corollanin o kasasi kac yildir satiyor matiken dusununce makyaj gelmesi yakindir diyebilir herkes ki ben birsey alcagim zaman körü körüne almiyorum incigine kadar inceleyip arastiriyorum  bayideki kisi size ancak tuyo verebilir oda o mali satmakla sorumlu bunu alma yenisi gelicek diyemez ki

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 426 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
 Araciniz hayirli olsun. Kazasiz belasiz gunlerde kullanin insallah. Gonlunuzu ferah tutun kaziklanmamassiniz. Malin bedelini vermis almissiniz. Bundan sonra kullanip tadini cikarmaya bakin.

Eskiler, Olacakla ölecege care yok derler.

Ha bayi davranisina gelirsek,  bence soylemesi gerekirdi. En azindan soyleseydi memnun olurdunuz ve sonraki bakimlar icin de aldiginiz yeri tercih edebilirdiniz. Ki asil para bakimlardan kazaniliyor diye biliyorum. Yanlis olabilirim. Simdi ne oldu, bir daha o bayiye  ugramazsiniz ve olumsuz reklam yaparsiniz.

Kisacasi kendinizi sogutmayin bunda da vardir bir hayır deyin ve  agiz tadiyla binin.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007