0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kapı komşum geçen hafta aracını muayeneye götürmüş aracında yangın tüpü , ilk yardım çantası ve reflektör yokmuş.Hafif kusur dahi yazmadılar dedi raporu gösterdi.Son iki muayenedir de bunlar bende yok dedi.Bende birinden bulayım da arabama koyup muayeneye gireyim diyordum.Çok şaşırdım yangın tüpü , ilk yardım çantası ve reflektör olmadan muayeneden geçilebiliyor mu gerçekten?
Bende varken yok yazdilar...yan koltukta hepsi duruyordu..
Muayeneden geçiyor mu o şekilde ? Eğer geçiyorsa boşu boşuna aramayayım.
https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/egzoz-emisyon-denetimleri-araclar-durdurulmadan-egedes-uzerinden-gerceklestirilecek/2218813#
Egedes üzerinden kontrol yapılıyor ise ve bilgisayar üzerinden eksoz muayenesi yaptırmayanlar rahatlıkla görülebileceği için yüksek miktardaki cezalarda anında plakaya uygulanabilir ve ödeme emri çıkabilir.
Sıkıntı olmaz geçer,en kötü ihtimalle hafif kusur yazarlar,aracın farları, sinyalleri yanıyorsa,fren tutuyorsa ve alt takımda sıkıntı yoksa lastiklerde yeterli diş derinliğine sahipse muayeneden geçer.
Mayıs ta vizem var, uyanıklık yapayım 31 Aralıkta gireyim dedim. Yemedi, 90 günden çok süreniz var dedi. Tüvtürk benden uyanık çıktı yanı
Normal muayene süresi 9. ayda doluyordu, genel muayene olarak aralık ayında alabildim. Hangimiz de sorun var Lpg işleteceğim için sonrada tadilat muayenesi olarak değiştirdim.
Benim de yarın sabah randevum var.. Hadi bakalım hayırlısı..
Muayene + egzos ücreti istediler, aracımının hibrid olduğunu belirtim. Ruhsatta yazmadığı için tereddüt ettiler,( forumda başka bir arkadaşın da başına gelmişti sanırım, ruhsatı değişşmesi gerekmişti ) Gidip amirine sordu, beyanımı kabul ederek egzos ücreti almadılar..