0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2018 model Corolla'mın ilk muayenesini bolca hafif kusurla geçmiş bulunmaktayım. Bagaj dolu olduğu için reflektör ve çantayı gösteremedim
Bunların hepsi rutin kusurlar Sistemi otomatiğe bağlamışlar her araca direk ilk 5 e atıyor bunları.
Muayene sonrasında yetkiliye sormuştum bir keresinde sıfır hata çıkan oluyor mu diye? Bana gülerek şöyle dedi; "Aracı bayiden alıp gelin muayene sokun biz elbette bir şey buluruz". Şaka mı yaptı bilmem ama Ümit Bey'in dediği gibi Sistem her zaman otomatikte
Aslında bizzat kendileri motor ve şase numarasını okuma durumundalar ve yerlerini bilmek durumundalar,başka motor taksak neler olur kimbilir? normalde fatura ,müh.odasından rapor isteniyor ama muayene ücreti 500.tl yi alıyor ancak okunmuyor deyip ciddiyetsiz yaklaşımda bulunuyorlar.Daha önceleri aracın motor numarası okunamıyor veya beceremiyorlar ise arabanın resmi servisinden motor numarası şudur diye resmi kaşeli yazı istiyorlardı.
Moto no motorun üzerinde kabartma şeklinde yazar genelde, belki bazı araçlarda plaket de olabilir bilmiyorum.Bulmaya, silmeye ve okumaya üşendikleri için okunmuyor yazıp geçiyorlar. Okunmaması mümkün değil aslında, tabi eğer önünde LPG tesisatı vs. yoksa.
Bu gün İzmir Çiğli muayene istasyonunda eksoz ölçümü ve muayeneye girdim.Artık eksoz için belge,rapor vermiyorlar,Çevre bakanlığından cep telefonuna 'olumlu onaylandı' diye haber geliyor, muayeneye gelince ilgimi çeken şunlar oldu,ilk muayenede araç kusursuz geçti,bu gün hafif kusurlu denilince iki raporu yan yana getirdim,hafif kusurlu dediği kısa far ayarından kaynaklanıyormuş,5 yıldır ne far ampulü değişti ne de lastikler,ilk muayenede lastik diş derinliği 5.5 mm yazılmış,bu gün ise 7.7 mm,ilkinde araba 20.000 km de idi bu gün 2 yıl sonra 29.600 olmuş,ücretlere gelince muayene 507 tl,eksoz 110 tl,kredi kartı ile ödeme yapılıyorsa kdv dahil 12.41 tl ödemesi var.