0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Teşekkürler,bildiğimiz fabrika çıkışı üzerinde olan Bridgestone Turanza,30.000km de değiştireyim,5 yıl oldu diyordum,madem diş derinliği artıyor bizim lastik giderek gençleşiyor,ertelemeyi düşünmeliyim diyorum;bu gün yine ilgimi çeken bir şey daha oldu,benden önce bir megane vardı,1 sis lambası ve 1 uzun farı yanmıyor,hafif kusurlu dediler ve muayeneyi geçti,merak edip sordum nasıl olur diye? meğerse kısa farların 2 sinin yanması önemliymiş.
Geçmiş olsun.Egzoz muayenesi sonrasında bir kağıt verilmiyormuş sanırım eğer özellikle talepte bulunulmuyorsa.
O mesajı saklamak iyi olur, tarih kontrolü için.
2019 Corolla Hybrid'in ilk muayenesi geldi.Sanırım hybrid araçlar egzozdan muaf, egzoz muayenesine girmeyeceğim, doğru mu?Bunun dışında dikkat etmem gereken, bana söyleyebileceğiniz bir şey var mı?Arka ve yan camlarda film var mesela, bu sorun olacak mı?
Araç muayenesi gecikmesinde her ay için %5 ceza ödeniyor diye biliyorum. Egzoz muayenesi için bir detay göremedim.
Her muayenede egzoz muayenesi istiyorlar yani ben ekzoz muayenesi yaptirmayacagim deme şansimiz yok diye biliyorum.
Öyle bir şansınız olduğunu söylemedim,hakan bey'in sorduğunda cevap yazdım egzoz muayenesi yapılmazsa aylık gecikme bedeli yansımıyor ondan bahsetti ama genel muayene için aylık fark yansıtılıyor,Ayrıca egzoz muayenesi bitmeden bir gün önce genel muayene yaptırabilirsiniz ve egzoz emisyonu soramazlar.
10 sene yaptirmayabilirsiniz diyorsunuz da ben onun icin soyledim. Faiz kisminda birsey demiyorum.. diyelim bu sene ekzozu dediginiz sekilde yaptik. Bugun vize yaptirdik ve ekzoz yarin bitiyor. Ancak bir dahaki (2 yil) vize suresine kadar ekzoz muayenesiz gezebilirsiniz. Bir dahaki vizeye ekzoz yapilmadan gideceginiz icin yaptiriyorlar . En azindan benim kini zorunlu olarak yaptilar. ( Benim ekzoz 2 gun once bitmisti..mecbur yapacagiz dediler..
https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/egzoz-emisyon-denetimleri-araclar-durdurulmadan-egedes-uzerinden-gerceklestirilecek/2218813#