Gönderen Konu: DANONE'NİN HAİN PLANI!!!  (Okunma sayısı 7862 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
DANONE'NİN HAİN PLANI!!!
« : Haziran 09, 2016, 12:20:12 »
danone gıda markasının türkiye genç nesli ile alakalı pislikçe planıdır.

danone markasını türkiye'de bilmeyen yok. sabancı holding ortaklığı ile ve sağladığı güven ile danone türkiye'ye girmiş oldu. bugün sabancı ile ortaklıklarının bitmiş olmasına rağmen çoğu insan sabancı holding ile ortak olduğunu zannederek bu ürünleri almakta. peki fransızlara ait olan danone türkiye'de neden bu kadar çok çocuklar üzerine ürün çıkartmakta ve ucuza satmakta hiç düşündünüz mü? aklınıza bir marka düşmanı hatta yabancı düşmanı profesöryazmış bu mesajı şeklinde bir fikir gelebilir. söz konusu olayın geleceğimiz üz erinde oynanan çirkin bir oyun olduğunu laboratuar sonuçlarını aldığım zaman ortaya çıktı. sizde eğer bilimle özellikle fen bilimleri ile ilgileniyorsanız söz konusu üründen alın ve bir fen laboratuarında içerik testi yaptırın (ücreti en fazla 40$) sonra bu sonucu bir nörologla paylaşın bakın neler olacak. gelişim ve düşünme üzerinde etkili hormanal dengelerin, özellikle muhakeme kabiliyetinin nasıl engellendiğini bir nörolog anlatsın size o zaman benim gibi tatmin olursunuz. danonenin türkiye için üretilen ürünlerinin içerisine çocukların zihinsel ve bedensel gelişimini etkileyecek madde olduğu ne yazık ki bir gerçek ve şu an daninolar sadece 2 ve 12 yaş arası çocuklara yedirilmekte. yani tam gelişim zamanında. gelecek nesillerimizin zeki olmasını engellemek için şimdiden yoğun çaba içerisinde oldukları anlaşılıyor ve tüm pazarlama şirketleri şuan danone ile anlaşmalı. kapı kapı dolaşıp piyasa fiyatının altında ürünlerini satmaktadırlar. ayrıca şirketlere ve dağıtım elemanlarına çok iyi ücret ödenerek daha fazla surum yapılmakta, daha fazla insana ulaşmaktadırlar. lütfen danone ürünlerini kullanmayalım ve bu konuda bizler duyarlı olabiliriz. ama bu yetmiyor. marka düşkünü bir gençlik olduğu sürece bu firmaların türkiye'de ekmeklerine yağ sürülecektir. lütfen uyanalım ve uyaralım.

iletişim - kaynak:
prof. dr. turan karadeniz
karadeniz teknik üniversitesi
ordu ziraat fakültesi
bahçe bitkileri bölüm başkanı - ordu
tel: +90 452 230 05 56
faks: +90 452 225 12 61

Toyota Club Türkiye

DANONE'NİN HAİN PLANI!!!
« : Haziran 09, 2016, 12:20:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: DANONE'NİN HAİN PLANI!!!
« Yanıtla #1 : Haziran 09, 2016, 12:34:55 »
 :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: BİMERE yazsın neden orta yere yazıyor ki? Acaba bu hocamız da çocukken çok mu Danone yedi. :argh: :argh: :argh:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 09, 2016, 13:07:12 »
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: BİMERE yazsın neden orta yere yazıyor ki? Acaba bu hocamız da çocukken çok mu Danone yedi. :argh: :argh: :argh:
Yıllardır Danone efsanesi gelir gider tarım bakanlığı denetlemez mi diye düşünürüm ama işini doğru yaptığını sanmıyorum.
Daha Danone markası ne kendim yedim ne çocuğuma yedirdim orası ayrı
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 09, 2016, 13:11:23 »
Donone gıda ürünün için çok önceden bunu duymuştum ve çocuklarıma hiç yedirmedim . Onun yerine Ülker in meyve özleri var biraz daha pahalı olabilir ama daha sağlıklı ve geliştirici . Herkes bilinçli olmalı bu ve bunu  gibi ürünler için herkes birbirini uyarmalı diye düşünüyorum .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 09, 2016, 13:20:30 »
Danone yada başka bir yabancı ülkenin firmasının Ülkemiz üzerinde genç nesil üzerinde zihinsel yada bedensel gelişimi yavaşlatmak veya kansorejenik etki yapabilecek bileşenleri bilerek yada bilmeyerek ürünlerin içine koysalar dahi bu etkinin oluşabilmesi için ALINAN DOZ yani YENİLEN MİKTAR önemlidir.

Fen labarotuarı denen yerler,kapıdan içeri her ürünle gelenin ürününü test etmiyor onuda belirteyim,belirli kriterleri olan yerlerdir.

Farmakoloji ve eczacılıkta çok sevdiğim bir laf vardır.
"İlaç ile zehri ayıran tek fark DOZ'dur"

Yabancı firmalar kadar kendi ülkemizin hain ve içten vurucu firmalarınıda burda konuşssak daha iyi olmazmı?
Kendi ülkemizin insanları olupta kendi ülkemizin firmalarının,kendi gençliğine ve kendi nesline nasıl ürünler yedirdiklerini mesela!

Global Dünya anlayışınıda konuşmamız gerekiyor bence!
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 09, 2016, 13:24:59 »
Hocam inanmıyorum ben böyle şeylere , facebook haberciliği sosyal medya velveleciliği geliyor hep bana. Koskoca prof olmuşsun git tarim bakanlığına gıda bakanlığına anlat, adamlar türk gıda kodeksine göre yapıyorlarsa istersen feriştahı gelsin hiç birşey olmaz. Akılnca böyle işte suçlu türk olmyan firma hesabı iş yapılıyor, bu adamlar merdiven altı işletmemi kardeşim bir sürü bakanlığın var git baktır ürünleri incele....haaa adam diyemiyor ki İKTİDARIN DA SUÇUY var böyle sallıyorlar işte sağda solda
THE END

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 09, 2016, 13:26:42 »
Böyledir demiyorum ama,
Bu tür haberler duyunca nedense aklıma diğerini karalayalım, bizimkisi satılsın mantıgı geliyor.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 09, 2016, 13:27:15 »
Tam "Çılgın feysbuk haberleri forumu coşturuyor" yazacaktım, sen yazdın başkan  :rofl:

@Murat Köse (28015)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 09, 2016, 13:42:36 »
Bu tür iddialar, belli aralıklarla sürekli ortaya atılır durur. Bir ara, coca-cola'nın içinde fare kanı var diye bir şehir efsanesi dolaşıyordu. Sonra Nestle'de domuz yağı var dendi....vs. Çoğu iddianın altında da siyasi bilinçaltı vardır. Sosyal platformlarda binbir türlü sebep göstererek alınmaması gereken markalar yazarlar falan. Birisi çıkıp bunlarla ilgili bilimsel ve tescillenmiş bir kanıt ortaya koymadığı sürece benim için hepsi birer şehir efsanesidir. Bunlara itibar edenlere, kullanmayı tercih etmeyenlere de saygı duyarım orası ayrı. Herkesin kendi düşüncesi ve tercihidir.

Zaten herkes biliyor ki, hangi marka olursa olsun, paketlenmiş, pastörize edilmiş, işlem görmüş her üründe dayanıklılığı artırmak adına çeşitli kimyasallar vardır.
Helal gıda denilen saçmalık da buna dahil.

Son olarak profesör abimize de bir tavsiyem var, konuyu uluslararası bir mahkemeye taşırsa ve gerçekten haklıysa, alacağı tazminatla İstanbul'a 4.köprüyü de kendisi yaptırabilir. Hayırlısı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 09, 2016, 13:54:07 »
Firma isminun kaldirilmasi gerekiyor, benzer bir konu yuzune daha once hukuksal problem yasanmisti. Firma isimleri silindigi surece (net delille ispatlanmamis durumlar ortaya koyan yazilarda) sayfa kalabilir, yoksa komple konunun kaldirilmasi gerekecek.

Gida icin de konumuz mevcut.
Dogru bildigimiz dogrular var ama dogru bildigimiz yanlislar ya da yanlis bildigimiz dogrular da var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 09, 2016, 13:56:58 »
Rekabet edemeyince böyle şeylere başvuruyor artık firmalar :)

Aynı konu yaklaşık 5 sene önce açıldı ve Danone yönetim ile konunun kaldırılması hakkında iletişime geçti. Bu kadar zaman sonra tekrar hortlaması da internetin ne kadar ilginç bir medya olduğunun kanıtı.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 9 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 09, 2016, 14:02:18 »
haber eski ve yalan

ayrıca hocayı tanırım bunlarla alakası olmayan naif birisidir

http://www.haber7.com/medya/haber/151262-bir-internet-iftirasinin-perde-arkasi
2006 1.4 D4-D TERRA HB

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 09, 2016, 14:11:14 »
haber eski ve yalan

Kendi adıma teşekkür ederim Kerem bey  :saygi:

(Yukarıda bahsi geçen firmanın bir çok ürününü ayrıca SEK firmasının ürünlerini kendi evime devamlı alan birisi olarak)
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 09, 2016, 14:20:10 »
haber eski ve yalan

her duyduğumuza inanmamamız gerektiği bir kez daha anlaşılmıştır umarım.
Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kilometre: 22000
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 09, 2016, 14:22:30 »
Yahudi ve Fransız asıllı markaları mümkün olduğunca almamaya çalışıyorum. Yıllar önce danone hakkında böyle birşey çıktığından beri ne aldım nede çevremdeki insanlara aldırdım. Mümkün mertebe Ülker-Sütaş-Eker vb. yerli ürünleri almaya gayret ediyorum.

Yazılanlar doğru yada yanlış bilmem ama bu konuda katı kurallarım var ve pişman değilim :D
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 09, 2016, 14:38:36 »
Ülker nerdeyse bütün ürünlerinde tarifleri yurt dışından alıp şeker oranını arttırıyor ;)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
Ynt: DANONE\'NİN HAİN PLANI!!!
« Yanıtla #16 : Haziran 09, 2016, 15:08:30 »
Hem tıp doktoru hem tıbbi mikrobiyoloji uzmanıyım.
her istediğiniz şeye öyle yollayıp tahlil yaptıramazsınız.
burada bahsi geçen haber daha önce ilgili hoca tarafından benim bildiğim yalanlandı
zaten ambalaja giren rafine ürünler içinde bal badem olsa bile sağlıksız.... heleki renkli ve glikozlu ise at çöpe.
organik diye kafayı yemeyin  bu yüzyılda himelaya ya bile gitseniz gdo ya da sentetik yiyecekler yaygın. yoksa kitlesel açlık olur. köy tavuğu diye yumurtasına 1,5 verilen yumurtayı yumurtlayan tavukta gdo lu mısırla besleniyor.:)

Mesaj Birleştirildi: Haziran 09, 2016, 15:16:18
Bir de bu konu iyice bir sektör oldu.
hastanem büyük 1150 yatak en az 2000 sağlık personeli var....
her gün elinde organik sütten kaşar ve peynir
vallahi özgür tavuk yumurtası ve balı
öz hakiki köy tavuğu zeytin yağı diye gezen insancıklar türedi
1,5 tl ye yumurta kilosu 40 liraya kaşar 150 ye bal kuzu fiyatına köy tavuğu satılıyor.....
bizde bu insanların vicdanına güvenip çocuğumuza organik yedircez diye fakirleşiyoruz:(
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 09, 2016, 17:51:47 »
Organik olayi da cok karisik. Moda bir ibare oldu artik.
Bu arada bazi markalarin reklamlari bile soru isareti, ama etkili sonucta reklam.
Bazi geleneksel Turk urunu sanilan seylerin bile uretim lisansi baska ulkelerde olabiliyor. Hani Tarih konumuz var ya, onun gibi, maalesef cok arastiran yok, genelde kulaktan dolma gidiyor isler.

Cok kucukken cavdar vb ekmek yerdik. Acik soyleyeyim dalga gecildigini bile hatirlarim. Simdi!?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 09, 2016, 17:58:02 »
Birçok yerli üründe kullanılan glikoz fruktoz şurubu vb. yapay tatlandırıcılar hiçte masum değil. Daha öncede yazdım kaşara tutkal malzemesi,zeytine paslı demir suyu,kırmızı toz bibere tuğla tozu,tereyağına margarin,doğal bal diye satılanlara mısır şurubu katılıyor. Piyasada bayatlamış peynirleri toplayarak biraz yeni ürün katılarak tekrar bizlere pazarlanıyor,süt ürünlerindeki süt tozu oranı serbest bırakıldıktan sonra iş iyice çığırından çıktı. Döner etini çıplak ayağıyla çiğneyenleride gördük. Ben kola süt ve kahvenin hiçbir türlüsünü kesinlikle içmem. Aldığım ürünlerde sebze meyvede çürük olmamasına dikkat ederim. Haricinde pek marka seçmem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Edeb Ya Hu"
  • Kilometre: 218000
  • Model Yılı: '02
  • 58 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 09, 2016, 18:24:45 »
Reklamın iyisi kötüsü olmaz demişler... Bak canım danino çekti şimdi ramazan günü... :D
"Bu âlem-i fânîde ne mîr ü ne gedâyız
Âlâlara âlâlanırız pest ile pestiz."
                                                Bağdatlı Ruhi