0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Eyüp hocam elbette haklılık payı vardır ama öyle bir sunum var ki, sanki 3. değil 5. Dünya ülkesiyiz. Denetim yok bir şey yok, merdiven altı imalathane misali firma bizimle uğraşıyor. Uğraştırma kardeşim madem böyle bir şey var. Bu tip haberlerin yayılması aslında millet olarak psikolojimizi gösterir. Resmen paranoyaya bağlamışız herkes bizimle uğraşıyor. Nerde bu Devlet o zaman diye sorarlar adama. Yabancı firmalar sanki sadece Danone mi? Bir sürü mama firması var, zaten tv lerde yeterince zeka seviyemiz de düşürülüyor. Mankurt bir millet olma yolunda hızla ilerlerken çok çaba sarfetmeye gerek yok yani. O zararlı bu zararlı yasakla o zaman da görelim, bir yerde bir problem var ama nerede
Murat abı memleket olmus cıftlık. kım kıme kaptırırsa. kazıkda soksalar vatandasa gık dıyen cıkmıyor cıkmazda en basıtı petrol fıyatları varıl fıyatları en yuksek sevıyedeyken 5 tl ıdı benzın sımdı varıl fıyatları 30 dolarlarda benzın 4,5 tl yada trafık sıgortasındakı fahıs fıyat uygulaması bı tane vatandas cıkıp hakkını aramıyor arayamıyor yada bır devlet yetkılısı sıvıl toplum kurulusu vatandasın hakkını savunamıyor. nerde bu soforler odası baskanı cıkıp bıu acıklama yapsın o kadar aıdat topluyorlar damga vergısı alıyorlar gıdıp anayasa mahkemesıne versınler neden vatandasın parasını yabancı sıgorta sırketlerıne zorunlu sıgorta adı altında peskes cekıyorlar. bence 3 degıl 5 degıl ınan kı 8cı dunya ulkesıyız. bı tane sevenımız yok dostumuz yok Rabbım fırsat vermesın en ufak bı olayda oyle yada boyle bızı parcalamayı dusunuyorlar. bızım ınancımızı zayıflattılar dınımızı sorgular olduk. memleket olarak cogumuzun psıkolojısı bozuk. kımseye guvenmıyoruz tacızler tecavuzler ıgrenclıkler almıs basını gıtmıs. ınsanların bırbırıne guvenı ve tahamulu kalmamıs haram helal nedır durustluk nedır bunlar toplumun her kesımınde yok olup gıtmıs ozellık tıcaret ve devlet erbabında. vatandasın saglıgını dusunen hakkını hukukunu arayacak koruyacak bır devlet kurumu yok. hatırlarmısınız bı ara cınden gelen ayakkabılar gundemdeydı. mılletın coluk cocugunun ayakları yara bere ıcınde haberlere sık sık cıkmaya baslayınca ıthal ayakkabıları denetıme almaya basladılar sonrada evet zararlı kımyasallar var veto ettık cart curt. ulan bunlar memlekete gırınce neden kontrol etmıyorsunuz. en basında onlem alsanıza. neden avrupada bı ulkeye boyle bı urun sokamazsınz cunku adamlar ısını durustce yapıyor kendı vatandasını opmuyor 3 kurus ıcın. belkı haram helal nedır bılmez ama durustluk onde gelıyor.abı gumruklerde kontrol ıcın bellı yerden bellı urunler alınıyor kımısı kontrol edılıyor kımısı edılmeden kagıt ustunde edılmıs gıbı gosterılıyor. sonra vatandasın ayaklar olmus pert sebeb sırf bı kac tane kansız 3 kurus fazla kazanacak. en son mersınde yakalanmıstı gumrukte bılmem kacbın ton kokmus ne oldugu bellı olmayan et adam kendı deposuna bıle getırmıs gumruge sokmadan. sonra ver lokantalara ver otellere ucuz et satan kasaplara daya gıtsın.adam zeytın satıyor zeytını asırı kostıklı kuyularda bekletıyormus 3 yada 4 ayda olacak zeytın 1 ayda kapkara oluyormus ver vatandasa zehırlı zehırlı yesın.saglık bakanlıgı kendı duzensız olarak kafasına gore denetımler yapar et sucuk salam sosıs bal yag vs. gıbı gıdalarda sahtecılık yapan bazı kuruluslar oldugunu toplamda 45 fırmaya 1.812.365 tl ceza kesıldıgını ballandıra ballandıra haberlere servıs edıyorlar. yahu elhamdulıllah muslumanız ulan domuz etı karıstıranı pıyasaya surenı at ceza evıne. bu ısı bır sısteme oturtmak denetım mekanzması olusturmak cok mu zor ?sonrada dıyoruz kı tabancı fırmalar soyle boyle yahu bızım ınsanımız bızım esnafımız daha tehlıkelı. wv fırması dızel aracların emısyonlarında sahtecılık yaptı amerıkada meydana cıktı sonra ne oldu her wv sahıbıne 5bın dolar tazmınat odemeye mahkum edıldı araclar revızyondan gectı. abd hukumetıne yuklu bır vergı borcu cıkardı. turkıyede bu kansızlar bı suru dızel sattılar hala satıyorlar. nıye bızım ulkemızdekı sıvıl kurulus olsun devlet kurumu olsun herhangı bı tuketıcı koruma kurulusu ses cıkartmıyor arastırmıyor? gerek yok cunku mıllet olmus koyun ne verırsen yıyor ne verırsen alıyor. turkıyede ben emınımkı aynı sahtecılıgın daha beterını yapmıslardır. ortaya cıkmaz ama ortaya cıksa bıle devlet elıyle sumen altı edılır rıca mınnet telefonları devreye gırer oldu bıttıye gelır. vatandas bınıyor zaten en cok satanlar lıstesınde ses getme bırak vs.aha reklamlarda donuyor aptamıl multı vıtamın anne sutu hamıle bayaları ıcın ıyıymıs sut yapmaya yardımcıymıs yok aptamıl bebek maması yenı dogan bebekler ıcın cok faydalıymıs habıre reklamı donuyor. acaba hangı fırma hangı kurum arastırdı test ettı onayladı? ben emınım kı bu tarz urunlerde bıle zararlı seyler var hemde kasıtlı bılınclı olarak bu mıllete daha ana karnında uygulanıyor.kısacası abı herkesın dusuncesıne saygım var ama ben kendı fıkrımce sunu dusunuyorum bız mıllet olarakı mal dusunemeyen hıssız duygusuz bır toplum olma yolunda hızla ılerlıyoruz.
Bi kaç kişi çıkıyor mangal zararlı diyor olabilir fakat,bu fast food ürünlerini kimse niye karalamıyor niye obezite olmuş çocukların bunlar bu yüzden böyle oldu diye sağda solda fotoğrafları yok. Dışardan kimyasal atık ve ilaç oranı yüksek diye dönen ürünleri sessizce piyasaya sürüyorlar.Tv konusuna güzel değinmişsiniz ne olduğu belirsiz izdivaç adı altında modern genelevi kurulmuş kim ne yapıyor belli değil.Ses yetenek ve survivordakileri ezbere biliyorlar. Kemal Sunal filmlerini biplerler ama ne hikmetse vurdulu kırdılı bel altı dizilere müdahale etmezler. Böyle giderse başımıya daha çok şey gelir.
Mandıradan süt alıp birkaç gün bekleyin, bozulursa katkısızdır, diye birşey duymuştum. Oradan başlamak lazım. Mandıra sütünden mayaladığımız yoğurt ile robotta çekilmiş meyve tanelerini karıştırsak, bu karışımı çocuğumuza yedirirken daha huzurlu olabiliriz.
Ne güzel noktaya parmak bastın abi. Ya hükümetin başında olsam saçma sapan, 2 karılı dizileri, tecavüzü, ensesti meşru gören dizileri yasaklarım diyorum içimden, fakat hükümetimiz kaç senedir başta, medya zaten elinde, ne diye el atmıyorlar şu tv lere anlam veremiyorum. Hele Acun'un programlar. Millet uyutuluyor resmen. Sen de çok güzel bir noktaya parmak bastın.
pastörize edilmemiş süt daha sağlıklı değildir.Çok da abartmamak lazım. Alırken ürünlerin içeriğine bakın. Koruyucu maddeler veya katkılar varsa bunların zaten yazması gerekir (EXXX). Bunun denetimi yapılıyor.