0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
...... bugün Adapazarı sanayide elektrikçi ile gorustum ancak usta mekanizma bunu sadece acar kilitlemez sürekli açık kalır dedi. Yaylı otomatik kilitleyen bir motor lazım dedi acaba böyle bir motor var mı.
İkinci motora ne gerek var ki; Olayın standart olduğunu varsayalım, motor falan yok, içerden bagajı açtınız, işinizi gördünüz daha sonra bagaj kapağını bastırıyorsunuz kapanıyor, merkezi kilit ile kumandadan kilitleyince de bagaj dahil kilitleniyor. Bu sefer marketen çıktınız elinizde poşetler var ama bagajı açmak için anahtarı kullanmanız gerekiyor. Sizin takacağınız motor tam da burada işe yaramayacak mı ? Kumandadan tuşa basacaksınız bagaj açılacak, bir de yay takmışsanız iyice açılacak, poşetleri yerleştirip kapağı elinizle manuel kapattınız. Eğer o anda arabaya binip yürümeyecekseniz kumandadan kapıları kilitleme tuşuna tekrar basarsınız kapılar bagajda dahil komple kilitlenir.Şimdi burada kilitleme motoru diye tabir edilen ikinci motor nerede lazım olacak onu anlayamadım ?
..... Siz bagajınızı kilitlemeden kapattığınızda zaten dışarıdan müdahale ile açma olayı mümkün değil (SW araçları bilemiyorum). ....
Sedan AE101 lerimizde (benim denk geldiklerimle) merkezi kilit ile bagaj kapağı -eğer sonradan bir işlem/ilave olmamışsa-kilitlenmiyor Osman Bey. Daha önce de yazdığım gibi şayet sizin araç SW ise bizimkinden farklı olması muhtemeldir.
Kısa olan video benim. Bagaj motorunu istediğiz şekil takabilirsiniz ben sonradan takılan üniversal diye tabir edilen motor Tamer beyde Renault kilit motoru kullanmış. Ucuna yay ekledim evet kilidin orjinal yayı motoru tam geri çekemiyordu. Kapı kilit motoru ve bagaj motoru aynıdır,bahsettiğin sistem yapılırsa bagajı kapattıktan sonra tekrar kumandaya basmak gerekir. O sisteme gerek yok bagaj kapağını kapatınca zaten kilitleniyor,motor kumandadan gelen komutla kilidi çekiyor ve yay vasıtasıyla yerine gidiyor. Kendinden yaylı motor varmı bilmiyorum hiç görmedim.
Bu motora elektrik verip bıraktığınızda zaten kendisini ileri atıp bırakıyor eski konumuna geliyor. Yaysız bile oluyor. Benim ki yaysız kilidin kendi yayıyla geri geliyor.
aynen dediğiniz gibi yay eklemek lazım. yayın gerginliğini neye göre ayarlarınızMesaj Birleştirildi: Haziran 25, 2016, 00:18:10kusura bakmayın mevzuyu çok uzattim ama bizim kilitlerin yayı yok baktığımızda bagaj kilitleme motorları da yaylı degildi. eğer içeriden açma kolu olan tele motor bağlanırsa onun yayı geri çekebilir anladığım kadarıyla. ama benim elektrikçi sağlıklı olmaz dedi