Gönderen Konu: Bagaj açma motoru hakkında  (Okunma sayısı 12988 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
Ynt: Bagaj açma motoru hakkında
« Yanıtla #40 : Haziran 24, 2016, 14:54:33 »
...... bugün Adapazarı sanayide elektrikçi ile gorustum ancak usta  mekanizma bunu sadece acar kilitlemez sürekli açık kalır dedi. Yaylı otomatik kilitleyen bir motor lazım dedi acaba böyle bir motor var mı.

Arakadaş kilitleme olmuyor mu diye sorduğu için ben de doğru anladıysam diye; yeni modelin sistemi tam bilemiyorum ama iki ayrı motor koyulabilir diye düşündüğümü yazmıştım. Yani iki ayrı motor Muhammed Arkadaşımızın kilitleme olmuyor diye tereddütüne cevap idi.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 24, 2016, 14:57:51
İkinci motora ne gerek var ki;  Olayın standart olduğunu varsayalım, motor falan yok, içerden bagajı açtınız, işinizi gördünüz daha sonra bagaj kapağını bastırıyorsunuz kapanıyor, merkezi kilit ile kumandadan kilitleyince de bagaj dahil kilitleniyor.  Bu sefer marketen çıktınız elinizde poşetler var ama bagajı açmak için anahtarı kullanmanız gerekiyor. Sizin takacağınız motor tam da burada işe yaramayacak mı ? Kumandadan tuşa basacaksınız bagaj açılacak, bir de yay takmışsanız iyice açılacak, poşetleri yerleştirip kapağı elinizle manuel kapattınız.  Eğer o anda arabaya binip yürümeyecekseniz kumandadan kapıları kilitleme tuşuna tekrar basarsınız kapılar bagajda dahil komple kilitlenir.

Şimdi burada kilitleme motoru diye tabir edilen ikinci motor nerede lazım olacak onu anlayamadım ?

Sedan AE101 lerimizde (benim denk geldiklerimle) merkezi kilit ile bagaj kapağı -eğer sonradan bir işlem/ilave olmamışsa-kilitlenmiyor Osman Bey. Daha önce de yazdığım gibi şayet sizin araç SW ise bizimkinden farklı olması muhtemeldir.

..... Siz bagajınızı kilitlemeden kapattığınızda zaten dışarıdan müdahale ile açma olayı mümkün değil (SW araçları bilemiyorum). ....

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Haziran 24, 2016, 14:54:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Haziran 24, 2016, 15:35:02 »
  Sedan AE101 lerimizde (benim denk geldiklerimle) merkezi kilit ile bagaj kapağı -eğer sonradan bir işlem/ilave olmamışsa-kilitlenmiyor Osman Bey. Daha önce de yazdığım gibi şayet sizin araç SW ise bizimkinden farklı olması muhtemeldir.

Mahmut bey daha da üzerine bir şey demiyorum :)  Haklısınız, benim imzamdaki araçta malum sw olduğu üzere içerden bagaj açma yok. Bunun yerine plakanın üzerinde manuel  kullanılan standart kapı mandalı gibi bir donanım var ve o şekilde açılıyor. Ama kumandadan kapıları kilitlediğimde bagaj kapısıda kilitleniyor ve o manuel mandal ile dışardan açılamıyor.

Aynen sizin de dediğiniz gibi diğer modeller hakkında tam bir bilgim yok sadece buradan yapılan yorumlar üzerinden gittim.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '09
  • 9 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Haziran 25, 2016, 00:13:30 »
Kısa olan video benim. Bagaj motorunu istediğiz şekil takabilirsiniz ben sonradan takılan üniversal diye tabir edilen motor Tamer beyde Renault kilit motoru kullanmış. Ucuna yay ekledim evet kilidin orjinal yayı motoru tam geri çekemiyordu. Kapı kilit motoru ve bagaj motoru aynıdır,bahsettiğin sistem yapılırsa bagajı kapattıktan sonra tekrar kumandaya basmak gerekir. O sisteme gerek yok bagaj kapağını kapatınca zaten kilitleniyor,motor kumandadan gelen komutla kilidi çekiyor ve yay vasıtasıyla yerine gidiyor. Kendinden yaylı motor varmı bilmiyorum hiç görmedim.
aynen dediğiniz gibi yay eklemek lazım. yayın gerginliğini neye göre ayarlarınız

Mesaj Birleştirildi: Haziran 25, 2016, 00:18:10
Bu motora elektrik verip bıraktığınızda zaten kendisini ileri atıp bırakıyor eski konumuna geliyor. Yaysız bile oluyor. Benim ki yaysız kilidin kendi yayıyla geri geliyor.
kusura bakmayın mevzuyu çok uzattim ama bizim kilitlerin yayı yok baktığımızda bagaj kilitleme motorları da yaylı degildi. eğer içeriden açma kolu olan tele motor bağlanırsa onun yayı geri çekebilir anladığım kadarıyla. ama benim elektrikçi sağlıklı olmaz dedi
Cihân-ârâ cihân içindedür arayı bilmezler
O mâhîler ki deryâ içredür deryâyı bilmezler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Haziran 25, 2016, 01:57:20 »
aynen dediğiniz gibi yay eklemek lazım. yayın gerginliğini neye göre ayarlarınız

Mesaj Birleştirildi: Haziran 25, 2016, 00:18:10
kusura bakmayın mevzuyu çok uzattim ama bizim kilitlerin yayı yok baktığımızda bagaj kilitleme motorları da yaylı degildi. eğer içeriden açma kolu olan tele motor bağlanırsa onun yayı geri çekebilir anladığım kadarıyla. ama benim elektrikçi sağlıklı olmaz dedi
Benimkinde kilidin yayı zayıf kaldı bagajı sert kapatmak zorunda kalıyordum yada motoru elimle yerine getiriyordum. Yay  yumuşak birazda elimle sündürdüm. Fotoğraf eklesen ona göre yorum yapılırdı  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Haziran 27, 2016, 13:25:16 »
@Osman Şenyurt (4631) Bey, amacımız yaşadığımız tecrübeleri veya doğru bildiklerimizi paylaşmak.