Gönderen Konu: Bagaj açma motoru hakkında  (Okunma sayısı 12968 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '09
  • 9 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Bagaj açma motoru hakkında
« Yanıtla #20 : Haziran 20, 2016, 00:55:32 »
abiler merhaba. mesajları okudum ve sustalı bir merkezi kilit aldım bagaj açma ozelligi olan. bir tane de bagaj acma motoru alınca bagaj acmayi kumandadan yaptırabilir miyim acaba. bu arada araç 2009 Corolla orijinal kumanda iki tuşlu. Sakarya'da bu işi yapabilecek elektrikçi var mı acaba
Cihân-ârâ cihân içindedür arayı bilmezler
O mâhîler ki deryâ içredür deryâyı bilmezler

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 20, 2016, 00:55:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 20, 2016, 10:14:27 »
Eğer merkezi kilit beynini ve kumandalrı değiştirmediyseniz bagaj açma tuşu çalışmaz. Biraz araştırın, kapı açma tuşuna ardarda iki kere basınca bagaj açma işlemi yapan role var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 20, 2016, 11:58:16 »
Mahmut abi o rolenin ismi nedir ?. Ben bagajı içeriye koyduğum düğme ile açıyorum. Kumanda da tuşu yok :).
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Haziran 20, 2016, 12:44:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 20, 2016, 12:56:02 »
Elo iyi siparişe göre özel üründe yapıyorlar. Gecikmeli tavan lambasımı yapsam acaba :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Haziran 20, 2016, 13:05:39 »
Elo iyi siparişe göre özel üründe yapıyorlar. Gecikmeli tavan lambasımı yapsam acaba :-\
Ben de çok düşünüyorum bunu ama kablo yerlerine ilave bir de bizim araçların (-) çalışma prensibi vazgeçirdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 21, 2016, 03:05:22 »
Mahmut Bey teşekkür ederim anladığım kadarıyla her halükarda bagaj açma kilidi şart. Zaten merkezi kilit aldım sustalı yaptirmayi denicem inşaallah olur. Sakarya'da bu işi yaptıran kimse yok mu acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Haziran 21, 2016, 03:16:18 »
Ben de çok düşünüyorum bunu ama kablo yerlerine ilave bir de bizim araçların (-) çalışma prensibi vazgeçirdi.
Eksi tetik üretiyorlar eksi çıkışta yapıyorlar ama eksi çıkış çokta gerekli değil 2.5 tl lik bir röle daha bağlanıp eksi çıkış yaptırılır  :tamam:
Bugün bende elo ile görüştüm,internet sitesinde chat kısmına yazınca sağolsunlar telefon edip sizi dinliyorlar çözüm sunuyorlar  :alkis: :alkis:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Haziran 21, 2016, 16:00:46 »
Eksi tetik üretiyorlar eksi çıkışta yapıyorlar ama eksi çıkış çokta gerekli değil 2.5 tl lik bir röle daha bağlanıp eksi çıkış yaptırılır  :tamam:
Bugün bende elo ile görüştüm,internet sitesinde chat kısmına yazınca sağolsunlar telefon edip sizi dinliyorlar çözüm sunuyorlar  :alkis: :alkis:

Aynen öyle ama her bir iki iş için role üstü role ile besleme yaparken aracın çoğu yerini dolduracağız artık. O yüzden gayet erteliyorum.

Mahmut Bey teşekkür ederim anladığım kadarıyla her halükarda bagaj açma kilidi şart. Zaten merkezi kilit aldım sustalı yaptirmayi denicem inşaallah olur. Sakarya'da bu işi yaptıran kimse yok mu acaba

Bagaj açma kilidi derken bir yanlış anlatım olmasın. Mekanik kilit zaten aracın bagajının kapanmasını sağlıyor. Siz bu mekanik kilide yani bagajı açmayı sağlayan mekanizmaya merkezi kilit motoru takacaksınız. Yerine ve göre kablolayıp elektriği verdiğinizde 'El İle' çalışan mekanizmaya bu merkezi kilit motoru hareket verecek. Arzu ederseniz bir balata yayı veya benzer kapı yaylarından kullanarak bagaj kapağını otomatik olarak açılmasını sağlayabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Haziran 23, 2016, 01:09:30 »
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim bugün Adapazarı sanayide elektrikçi ile gorustum ancak usta  mekanizma bunu sadece acar kilitlemez sürekli açık kalır dedi. Yaylı otomatik kilitleyen bir motor lazım dedi acaba böyle bir motor var mı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Haziran 23, 2016, 06:59:32 »
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim bugün Adapazarı sanayide elektrikçi ile gorustum ancak usta  mekanizma bunu sadece acar kilitlemez sürekli açık kalır dedi. Yaylı otomatik kilitleyen bir motor lazım dedi acaba böyle bir motor var mı.
Aracın bagajı içerden kollamı kumandaylamı açılıyor? Bi kaç fotoğraf ekleyebilirsen ona göre yorum yaparız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Haziran 23, 2016, 08:49:59 »
Bakın tekrar ediyorum, kilitleme ayrı birşey, bagaj açma ayrı birşey. Siz bagajınızı kilitlemeden kapattığınızda zaten dışarıdan müdahale ile açma olayı mümkün değil (SW araçları bilemiyorum). Zaten piyasada bagaj kapağında düğme olamayan pek çok aracın aracın bagaj kapağı kilitlenmez. Bizim araçlarımızda yeni Corolla modellerini hatırlamıyorum ama onlarda da anahtarla kilitlenmediği sürece kilitleme otomatik olmuyor.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 23, 2016, 08:57:41
+ Doğru anladıysam eğer: İlla ki kilitleme de olsun istiyorsanız bir tane kilitleme, bir tane de bagaj açma mekanizmasına olmak üzere iki tane motor kullanarak istediğiniz gerçekleşmiş olacağını düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Haziran 23, 2016, 09:07:15 »
Takacağınız motor çekip bırakacağı için düzgün çalışacaktır. Ayrıyetten kapıları kilitlediğinizde kilitlenmesini istiyorsanız(ki bu normal araba içinden kolu çekip bırakınca bagaj kilitlenmiyor) mahmut abinin dediği gibi motor karşılığına bir motor daha takarak kilitleme özelliğide aktif olur.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Haziran 23, 2016, 15:13:21 »
İkinci motora ne gerek var ki;  Olayın standart olduğunu varsayalım, motor falan yok, içerden bagajı açtınız, işinizi gördünüz daha sonra bagaj kapağını bastırıyorsunuz kapanıyor, merkezi kilit ile kumandadan kilitleyince de bagaj dahil kilitleniyor.  Bu sefer marketen çıktınız elinizde poşetler var ama bagajı açmak için anahtarı kullanmanız gerekiyor. Sizin takacağınız motor tam da burada işe yaramayacak mı ? Kumandadan tuşa basacaksınız bagaj açılacak, bir de yay takmışsanız iyice açılacak, poşetleri yerleştirip kapağı elinizle manuel kapattınız.  Eğer o anda arabaya binip yürümeyecekseniz kumandadan kapıları kilitleme tuşuna tekrar basarsınız kapılar bagajda dahil komple kilitlenir.

Şimdi burada kilitleme motoru diye tabir edilen ikinci motor nerede lazım olacak onu anlayamadım ?
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 259400
  • 72 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Haziran 23, 2016, 15:46:03 »
Bizim efsanelerde durum şu, bagajı açmak için içerden mekanik düğmesi var, çekince açılıyor yada bagaj üzerinde anahtarı çevirince açılıyor, bagaj kapağını kapatınca kilitlenmiş oluyor yani ekstra bi kilit yok yalnızca kapağı kapatmak yetiyor. Eğer 2009 modeli de aynı sistemle çalışıyorsa, 1 adet kapı kilit motoru yeterli olacaktır.
Benim taktığım motor bu

Kilit açıldıktan sonra mekanizma kendiliğınden eski yerine geliyor, gelmese bile küçük bir yay iş görecektir
2009 corollanın bagaj kilidi farklımı?
Efsane '95 XEI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Haziran 23, 2016, 15:48:24 »
İşte bende aynı şeyi söylüyorum. Kilitleme motoru diye bir olay yok bence. Ama sizin de  dediğiniz gibi 2009 modellerde  mantık farklıysa bilemiyorum.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Haziran 23, 2016, 18:14:33 »
Bizim efsanelerde durum şu, bagajı açmak için içerden mekanik düğmesi var, çekince açılıyor yada bagaj üzerinde anahtarı çevirince açılıyor, bagaj kapağını kapatınca kilitlenmiş oluyor yani ekstra bi kilit yok yalnızca kapağı kapatmak yetiyor. Eğer 2009 modeli de aynı sistemle çalışıyorsa, 1 adet kapı kilit motoru yeterli olacaktır.
Benim taktığım motor bu

Kilit açıldıktan sonra mekanizma kendiliğınden eski yerine geliyor, gelmese bile küçük bir yay iş görecektir
2009 corollanın bagaj kilidi farklımı?
Benimkide böyle kilit yayı motoru geri itmiyordu ucuna yay taktım. 2009 acaba kumandaya bastıktan sonra dışardan düğme veya kilidi aktif/ deaktif eden ve kapı kolu gibi bir sistemmi var?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Haziran 24, 2016, 03:30:31 »
Arkadaşlar yorum yapan herkese çok teşekkür ederim 2009 kasadaki sistem de aynı sadece motor bagaj kilidini açınca geri itmiyor surekli açık kalıyor onun için de Yaşar beyin de söylediği gibi bir yay veya yaylı sistem lazım. benim konuştuğum elektrikçi de bunu söyledi ancak yayı sonradan eklemektense orijinal yaylı bir mekanizma bulalım dedi. bir de ramazan da ustalar kafa yormak gereken işlere pek istekli değil gibi. acaba bagaj motoru değilde kapı kilit motoru kullanılsa mesele hallolur mu itme ve çekme beraber olur mu

Mesaj Birleştirildi: Haziran 24, 2016, 03:35:25
Aracın bagajı içerden kollamı kumandaylamı açılıyor? Bi kaç fotoğraf ekleyebilirsen ona göre yorum yaparız.
kumandayla değil içeriden kolla ya da bagaj kapağından anahtarla açılıyor.
bu arada zannederek YouTube da bagaj açma videosunu siz yuklediniz o videoda mekanizma hem çekme hem de itme yapıyor. bunu yay kullanarak mi yaptınız. başınızı agrittim kusura bakmayın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Haziran 24, 2016, 07:09:04 »
Kısa olan video benim. Bagaj motorunu istediğiz şekil takabilirsiniz ben sonradan takılan üniversal diye tabir edilen motor Tamer beyde Renault kilit motoru kullanmış. Ucuna yay ekledim evet kilidin orjinal yayı motoru tam geri çekemiyordu. Kapı kilit motoru ve bagaj motoru aynıdır,bahsettiğin sistem yapılırsa bagajı kapattıktan sonra tekrar kumandaya basmak gerekir. O sisteme gerek yok bagaj kapağını kapatınca zaten kilitleniyor,motor kumandadan gelen komutla kilidi çekiyor ve yay vasıtasıyla yerine gidiyor. Kendinden yaylı motor varmı bilmiyorum hiç görmedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Haziran 24, 2016, 08:58:32 »
Bu motora elektrik verip bıraktığınızda zaten kendisini ileri atıp bırakıyor eski konumuna geliyor. Yaysız bile oluyor. Benim ki yaysız kilidin kendi yayıyla geri geliyor.