0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
0/40 yerine 5/40 tam sentetik mobil 1 esp veya castrol edge tavsiye ederim . 0/ 40 Antalya sıcağında ince kalabilir eksiltme olabilir . Türkiye şartları için bence en uygun yag 5/40 -20 / +45 sıcaklık değerlerin sorunsuzca görevini yerine getireceğiniz düşünüyorum . Şu an kendim 5/30 kullanıyorum bir sonraki bakıma 5/40 kullanacam 5/30 da aracım daha çabuk ısınıyor fan açama aralığı kısalıyor . Artısı ise motor ilk çalışmada ki şıkırtı sesi olmuyor . Kışın motorun ilk çalışmada daha rahat yağladığını hissediyorsunuz
Yazın zaten belirtilen yağların arasında motoru etkileyecek hiçbir fark olmayacaktır, hele ki Antalyada.İmzanızdaki Corolla için ise bence hiç gerek yok, ben olsam 10w-40 devam derdim.Leon için zaten 5-30 kullanıyor olmanız lazım.edit: herhangi bir yağ katkısı da kullanmayın bence
Yasin Castrol edge 5w40 4 lt tam sentetik al koy aracına .Farkı hisset kardeşim. Motor performansın , sessizliği , ilk çalıştırmadaki hızlı yağlama , Hepsi çok iyi olur . Kime sorarsan sor çok iyi tercih olduğunu söyleyecektir kardeşim . Şu an piyasadaki enjektörlü , hidrolik iticili sibap yapısına sahib araçların tamamına gönül rahatlığı ile konulacak bir yağ. Mobil esp 5w30 da iyi yağ ama ben şahsen kendim bakımda birebir bu yağı alıp koymayı düşünüyorum.
Katkıyı satan veya pazarlama yapan firmaların siteleri veya bağlantılı haberleri okursan katkılarını öven ve çok güzel olduğunu ifade eden bir sürü araştırma görürsün. Genellikle araç alım-satım yapanların kullandığı tür katkılar vardır piyasada. Kısa "kullanım süresinde"; kesinlikle katedilen kilometre ile değil "kullanılan sürede" duman keser, motorun yağlanmasını ve çalışmasını kolaylaştırır. Sebebi de yağdaki vizikositeyi değiştirmeledir. Belli süre çalışan katkı kullanılan motorda vizikositesi değişen yağ bir zaman sonra görevini hiç iyi yapmayarak zarar vermeye başlayacaktır. Zaten hemen pek çoğu ya her yağ değişimde ya da belli km aralığında bu katkıyı kullanın diye kutularının üzerine yazarlar. Ben yağ sektöründeki firmada çalıştığım sürede sadece bir tane karışım gördüm ki 'katkı değil karşım' (Ülkemizde satışı yok) o bile gerçekten çok başarılı olmasına karşın gene çok fazla kullanılması taraftarı değilim. Yağ katkısı genel amaç olarak: Artık bitmiş okey dönüyor tabiri olan motorlarda kullanılıp denenen bir talih oyunu yada geciktirme politikasıdır. Dipnot olarak katkıya ekstra para verip alacaksın ya, zaten piyasada satılan orta-üst kalitedeki yağların çoğusu (ucuzlar veya merdiven altı hariç olmak kaydı ile) o katkı maddesini hal-i hazırda ihtiva etmektedir -ki bu yağlar fabrikaların belli test/araştırma deneyimleriyle performans/vizikosite oranı hesaplanarak ömür biçilmiş kendi doğru katkısını barındıran ürünleridir. Bundan hesapla: Katkıya 40 TL, orta halli motor yağına 80 verdin diyelim. Cepten 120 TL çıkacak. Sen git direk 120 TL bandında yağ al katkı alma.
Mobile devam et bence, Castrole bir türlü ısınamadım, çok reklam yaptıkları için olsa gerek.
Asite su dokme ile suya asit ekleme arasinda bile fark var. Kimya karisik bir bilimdir. Zaten yukarida herkes cok guzel bilgiler vermis. Her turlu katkinin, laboratuvar ortaminda, katilacagi urun icinde, belli isi ve basinc altinda, nasil, ne oranda karisacagi, kopuklenme vs etkileri test edilmeden bunlari kullanmak soru isareti olur.
hazır konu açılmışken versoya bu zamana kadar 12 yıl oldu hep 10-40 yağ kondu. serviste aynısını koyuyor. 5-30 yağ sonradan çıktı diye tahmin ediyorum. kısacası 12 yıl sonra 5-30 yağ değişimi yapsak iyi mi olur kötü mü?