Gönderen Konu: cd çalar takmak istiyorum  (Okunma sayısı 6196 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
cd çalar takmak istiyorum
« : Ocak 25, 2009, 17:50:07 »
arkadaşlar aracım kasetçalar ben bunu cd çalara çevirmek istiyorum. serviste cd changer sordum 1150 ytl dediler arkama bakmadan uzaklaştım hemen oracıktan :) üstelik benim radyomda da cızırdama var çok net çekmiyor. şimdi kaset yerine bi cd çalar taksam yol bilgisayarının içindeki ekranı kullanamıcam bu durumda cd çaların ekranı çok aşağıda kalıcak bu da trafikte sorun yaratıcak gibi geliyor bana.. acaba cd çalar taktırıp yol bilgisayarının ekranına yönlendirme gibi bişey olabilirmi

Toyota Club Türkiye

cd çalar takmak istiyorum
« : Ocak 25, 2009, 17:50:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: cd çalar takmak istiyorum
« Yanıtla #1 : Ocak 25, 2009, 19:38:02 »
aynı sorun bendede var Engin çok iyi oldu bu konuyu açtığın gelecek cevapları sabırsızlıkla bekliyorum :)
yada ikimiz gidip alalım 2 tane alınca belki fiyatta birşey yaparlar :D
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 26, 2009, 10:34:50 »
  Selam.
 Buna benzer bir konu yakın zamanda açılmıştı.
 Bence bu işin en basti çözümü bir kaliteli bir kaset adaptörü kullanmak. Eğer ürün kaliteli ve stereo ise ses kaliteisnde pek bozulma olmaz ve ayrıca az bir miktar çıkışların gücü artar Cd oynatıcıyada bağlı olarak tabi. Ayrıca bu şekilde I-Pod ya da Mp3 oynatıcıda sisteme kolayca bağlanabilir. Ama daha komplike bir çözüm isteniyorsa uygun fiyatlı araç CD oynatıcıları mevcut. Ama bu durumda yol bilgisayarına nasıl müdahale ediyorlar bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 26, 2009, 11:46:24 »
kaset adaptörü konusunda HAMA markasını şiddetle tavsiye ediyorum, ford focus araçta kullanmıştım, mp3 çalar olarak creative zen touch modelini kullandım, creative marka mp3 çalarların çıkışı apple mp3 çalarlardan daha güçlü, bu sayede teybin çıkış gücü artmış oluyor, baslar falan korkunç güçlü olmuştu focusun kendi ses sisteminde, ses kaybı sıfırdı, en azından orjinal sistemde farkedilmiyordu..öneririm, denemeye değer.. 15ytl gibi bir fiyatı var
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 26, 2009, 12:25:00 »
Türkay onun bağlantısı nasıl oluyor yani neyi iptal edip neye bağlayacağız
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Altı Yere Yakın Olandan Korkacaksın
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 26, 2009, 14:12:50 »
En iyisi fm transmitter  mp3 caliyor ben kullaniyorum cizirtida yapmiyor tavsiye ederim fiyatida 30 lira civari
1998 Toyota Corolla 1.3 XL Zeytin Gri
GaLaTaSaRaY
Nokia E71

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 26, 2009, 15:59:26 »
ben transmitter arkadaştan aldım denedim cızırtı yapınca pek hoşuma gitmedi acaba tavsiye edebileceğiniz transmitter markası var mı?
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 26, 2009, 16:30:16 »
En güzeli türkay abinin dedigi  kaset alıyorsunuz adaptör  kaset adaptörü deniyo... onun ucundan kablo cıkıyo... onuda Ipod veya mp3 calara baglıyorsun dinliyorsun :) kaset dinler gibi Ipod tan sarkı değiştirdinmi dogal olarak kaset calardaki değişiyo :) tavsiye ederim ben 2002 vvt-ide öyle dinliyorum yanlız Ipod değil telefonu bagladım :)
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #8 : Ocak 26, 2009, 17:40:53 »
  Bekir, kaset adaptörü kullanırken birşey iptal etmene gerek yok. Sadece o adaptörü aynı kaset gibi teybe takıyorsun ve kablosunuda istediğin (Cd çalar, Mp3 çalar ya da I-Pod) cihaza takabiliyorsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 26, 2009, 17:52:23 »
Kaset adaptörü ile telefona bağlantı yaptım hem telefon sayesinde müzik dinliyorum video izliyorum hemde telefon çaldığında telefonu kulağıma götürmden sanki araç kiti varmış gibi kullanabiliyorum.ses kalitesi mp3 çalar ile aynı deneyin pişman olmayacaksınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 26, 2009, 18:02:53 »
Hakan abi burda kaset adaptörü kullanan yada satan yok ondan benim bir bilgim yoktu öğrendiğim iyi oldu

bu arada şuan amasyadayım şubatta dönüyorum ankaraya  :wacko:
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Ocak 26, 2009, 18:44:58 »
Hakan abi burda kaset adaptörü kullanan yada satan yok ondan benim bir bilgim yoktu öğrendiğim iyi oldu

bu arada şuan amasyadayım şubatta dönüyorum ankaraya  :wacko:
benim hama duruyor bekir, ankarada olması lazım, orda bakayım eğer duruyorsa vereyim sana
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 26, 2009, 19:21:25 »
sağol Türkay teşekkür ederim düşünmen yeter. Engin bu arada bu etkili bir çözüm gibi orjinale dokunmaya gerek yok diye düşünüyorum
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 26, 2009, 19:24:56 »
Benim önceki arabamda Philips'in kaset adaptörü vardı. Son derece kaliteliydi ve seste bozulma yoktu diyebilirim. Eski arabamla gitti o da :)
Şimdiki arabama da mp3 çalarlı teyp takmadan önce Minton'un kaset adaptörünü kullanıyordum. O da fena değil ama Philips daha güzeldi. O Philips'lerden ne Teknosa'da ne de Carrefour'da bulamadım bi daha. Minton duruyor çekmecemde :) Lazımsa verebilirim ya da kargolayabilirim :) Toyotacı kardeşime hedayem olur :)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 26, 2009, 23:20:12 »
sağolun arkadaşlar önerileriniz için.. ben zaten kaset adaptörü denilen aletten kullanıyorum :) ama daha güzel bişey varmı diye merak etmiştim. yine aynen kaset adaptörüne devam :) sağolun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 26, 2009, 23:28:34 »
Hanım 206'sında kaset adaptörü kullanıyordu, ses rezaletti...Kafamı yedi 1 sene konuşup. Ankara'da çıkma orjinal 206 CD Player buldum 300 TL'ye...Manyak farketti...Muhtemelen çıkış güçleri falan da farklıymış, süper oldu...O mesut müzik dinliyor, benim de kafam rahat, herkes mutlu:))))))))))))))))))))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 27, 2009, 01:07:59 »
aslında orjinal cd changer in çıkmasını bulsam temiz bişey ben de alabilirim kasetti kabloydu mp3 playerdı uğraşmayız. arabanın içinde 1 metre kablo var yav :) birde pili bitiyo bu meretin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #17 : Ocak 27, 2009, 08:49:55 »
  Yalnız Türkay'ın ve Erhan'ın da söylediği gibi o kaset adaptörlerinin sesi kalitesine göre oldukça değişiyor. Birde Stereo ve Mono olanları var. Stereo tavsiye ederim. Ayrıca adaptörün kristali ile teybin kristali iyi çakışması lazım ve kimi durumlarda bunun için kafa ayarı gerekebilir ama oda zor birşey değil zaten. Belkide hiç gerekmez. Enerjiyi ise bir fiş yardımı ile çakmaklıktan ve hatta istenirse çakmaklığın arkasından bile alınabilir kablo görünmesin diye. Pilde kolay bir çözüm tabi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Ocak 27, 2009, 09:18:54 »
  Yalnız Türkay'ın ve Erhan'ın da söylediği gibi o kaset adaptörlerinin sesi kalitesine göre oldukça değişiyor. Birde Stereo ve Mono olanları var. Stereo tavsiye ederim. Ayrıca adaptörün kristali ile teybin kristali iyi çakışması lazım ve kimi durumlarda bunun için kafa ayarı gerekebilir ama oda zor birşey değil zaten. Belkide hiç gerekmez. Enerjiyi ise bir fiş yardımı ile çakmaklıktan ve hatta istenirse çakmaklığın arkasından bile alınabilir kablo görünmesin diye. Pilde kolay bir çözüm tabi.
benim hama enerji istemiyor diye hatırlıyorum, yoksa pil var da ben mi görmedim :) stereoydu benim kullandığım, mp3 çalarımın çıkışında sorun vardı bazen sol sesi vermiyordu arabada da sol kayboluyordu bazen, kablosu ve jack'ı altın kaplamaydı, şahsen farkedilmiyordu ses kaybı diyebilirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 27, 2009, 13:41:03 »
türkay pil zaten kaset adaptör için değil mp3 çalar için :) bu arada benimki philips hiçbir sorun yok sesi gayet kaliteli aktarıyor.