Gönderen Konu: ufak bir kaza yaşadım  (Okunma sayısı 4046 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Tarakya'lı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 7700
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür edildi
ufak bir kaza yaşadım
« : Mayıs 15, 2016, 19:09:08 »
Dün sabah iş çıkışı bir kamyonetin dikkatsizliği yüzünden sağ tarafı hafif çarptım fatura olarak bana kaça patlar ne yapmamı önerirsiniz

Benim Babam Toyota gbi Adam

Toyota Club Türkiye

ufak bir kaza yaşadım
« : Mayıs 15, 2016, 19:09:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
Ynt: ufak bir kaza yaşadım
« Yanıtla #1 : Mayıs 15, 2016, 19:14:53 »
Geçmiş olsun. Gidip servise yaptırın. Kaskodan yaptırın belki hasarsızlık bozulacak ama cebinizden para çıkmayacak ve arabanız güzel olacak ve ön çamurluk değişir. Kapı da değişir galiba emin değilim ama servis de adam gibi yaptırın. Kaskoyu bozdurma diyen olacak, kulak asmayın. Kasko bunun için var. Varsın tramer de gözüksün, varsın değişeni olsun.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • aynı sözlerle farklı
    • web, network, donanım ve sistem
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 187000
  • Model Yılı: '03
  • 35 kere teşekkür etti
  • 53 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 15, 2016, 21:41:21 »
geçmiş olsun, cana geleceğine mala gelsin diyelim.
kasko varsa neden fatura sorduğunuzu anlamadım (kasko var değilmi, kaskosuz araç sahibi olmak çok riskli)

şöyle birşeyde düşünebilirsiniz fiyat almakta fayda var, kapı boyanır geçer çamurluk değişmemesi adına (çünkü değişen önde oldumu insanlarımzı çok ön yargılı) belki ucuz yollu bi düzeltme local macunla iş bitirilebilir siz nasıl isterseniz
sanma ki dert sadece sende var sendeki derdi nimet sayanlar da var,
derdimi dinledim derdimden iğrendim, onun derdini gördüm, derdime imrendim..
ömür dediğin üç gündür, dün geldi geçti, yarın meçhuldür, o halde ömür dediğin bir gündür, o da bugun dür...
Today Tomorrow Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 7000
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 15, 2016, 21:48:13 »
bunu serviste yaptırırsanız size 6 8 bin tl gibi fatura çıkarır bu fotoları saklayın aracı satarken alıcıya gösterin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kırmızıda geçti, ama artık çok geçti...
  • 74 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 15, 2016, 22:15:22 »
Cok gecmis olsun. Kasko bu gunler icin var. kasko yenilendiginde yuksek cikar ama esiniz-akrabaniz uzerine devredebilirsiniz arabanizi . O zaman kaskoyu verimli kullanmis olursunuz. Tabi bu bir alternatif.

2015 1.6 Corolla Advance
Geç gitmek, hiç gitmemekten iyidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 15, 2016, 22:16:22 »
Geçmiş olsun. Bence de serviste yaptırın. Çamurluk değişir, kapı da boyanır. En kötü kazanız bu olur inşallah
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 15, 2016, 22:21:03 »
Herkes bir tutturmuş yüksek çıkar türküsü gidiyor. Çıksın yahu çıksın, 10 bin lira çıksın Ne olacak? Hayır ne zararı olacak? Boya takıntısı olan varsa gitsin kafasını duvara vursun. Al bende de 7.3300 TL hasar gözüküyor ama hiç bir sorunum da yok. Çatır çatır kullanıyorum arabamı. Biir boya takıntısı almış gidiyor. Değişen takıntısı almış gidiyor. İyi ya, kalp kirişi geçirip kalbine pil takılan insan ölsün o zaman.

Cahil Türk milleti, değişen takıntılı sığ beyinli Türk ahalisi. Ulan arabanın motor yağı her 10 bin de bir değişmekte al sana değişen.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 15, 2016, 22:22:19 »
gecmıs olsun kasko varsa yetkılı servıse bırakın 4 bın veya en fazla 5 bın tl fatura cıkartırlar
kasko yoksa sanayıde guzel bı usta max 1500 veya 2000 tlye halleder.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 15, 2016, 22:28:16 »
Kaskoyu bilmemde. Sanayide kaporta icin 1000 tl yi geçmeyecek işi var.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 73000
  • 69 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 15, 2016, 22:38:56 »
Bence servise gitmeyin. Tutanak tuttuysanız gidin saniyiye sigprtadan yapsınlar. Sadece kaportada hasar var gibi. Servise ve kaskoya allah göstermesin daha büyük hasarda gidersiniz. 10 bin hasar gözükeceğine 2 bin gözükür

E6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1.33 Auris Life 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 15, 2016, 22:53:00 »
Eğer bu KÜÇÜK kazadan ötürü servise gidip çamurluğu kapı yı değiş  vs muhabbetine araç geçmişinde yüksek hasar miktarı oluşursa ilerde meydana gelen pert durumlarında sigorta bu durumu kulkanıp aracınıza düşük pedel öder. Bizzat arkadaşımın yaşadığı bir durum. Eğer işin ehli bir ustaya giderseniz değişensiz olarak max. 1000 tl gibi bir hasar kaydınız olur. İsraf olmamış olur.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 16, 2016, 01:38:58 »
Çamurluk bence değişmeli.Yamir ederim falan yalan dolan.Kapıyı boyatirsiniz.Serviste bu is ayna 3 -4 bin tl yi bulur Ayna ile birlikte.Camurluk be ayna parca olarak 1500 2000 tl civari tutar.Gerisi işçilik ve boya

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 7000
  • 50 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 16, 2016, 08:32:06 »
Çok geçmiş olsun. Servise giderseniz mühtemelen iki parça değişen olur. Servis o kapıyıda onarmaz çünkü. Ben olsam iyi bir ustaya gider kaskodan ustaya onarım yaptırırdım. Hem eksperin de işine gelir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 16, 2016, 09:02:05 »
Bunla geçmiş olsun . Kapıda çok bir şey görünmüyor lokal boya ile kurtulur - Çamurluk değişir gibi görünüyor . Hani çok bir kaportacı düzeltir belki ama bu seferde macun falan olur . Ama araçta değişen olmaz satarken adı sadece boyalı olur . Kasko konusunda insanlar avuç dolusu paralar ödeyip kasko yaptırıyor . Fakat böyle bir olayda kasko kullanmak yerine cebinden yaptırmaya gidiyor . Kasko bozulup bir sonraki seneye 2 katı fiyat çıkartacak diye .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 16, 2016, 09:06:24 »
Servise girmenizi tavsiye etmiyorum bende de inci beyaz Avendis var ve sağ önden benzer bir hasar sonucu boyandı Toyota yetkili setviste ve şimdi ton farkı oluştu araçta. Güvenip yetkili servise veriyorsunuz ama adamlarda işçilik falan yok. Dışarda işin ehli bir yere yaptırın.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 16, 2016, 09:17:47 »
Geçmiş olsun. Kasko varsa oradan yaptırın, hasarsızlığı dert etmeyin, hasar kaydı yüzünden insanlar cebinden yaptırıp sigorta şirketlerini ihya ediyor.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 53 kere teşekkür etti
  • 90 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 16, 2016, 09:52:09 »
çok geçmiş olsun..  :(
experle anlaşıp usta bir yerde sanayide çamurluk düzelttirilip öyle kullanılabilir, ancak o haldeki çamurluk çizgisini tutturacak babayiğit az bulunur. kapının da kırım çizgisi aynı şekilde ama daha temiz hallolur. ancak aynayı almak zorundasınız o da 1500tl civarı tutacaktır. bana sorarsanız servise verin çamurluk ve aynayı değişim kapıya da boya yapsınlar araç yeni ton farkı olacağını zannetmiyorum. fotoğrafları da saklayın satarken 8.000tl hasar yazsanız, alırken tertemiz derim ben bu araç için.  :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 15500
  • 82 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 16, 2016, 12:05:11 »
çok geçmiş olsun . bende burak atılgan gibi düşünüyorum gidin yetkili servise verin kaskonuzdan yaptırın . kasko bozulmasın diye uğraşıyoruz da o deli paraları neden veriyoruz o zaman değil mi ? bu benim görüşüm servis en etkili çözüm . tekrar çok geçmiş olsun rabbim daha beterlerinden sakınsın.
:);)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 16, 2016, 14:11:56 »
Öncelikle geçmiş olsun. Her şeyi boş verin gidin servise ve kaskodan ödensin. Kaskoda onarım yapıldıktan sonra ertesi yıl iki üç kat gibi bir fiyat artışı olmuyor. Renk tutmama olayına gelince servisten alırken siz beğenmezseniz size zorla teslim edemezler. Siz rengin tutmadığını söyleyeceksiniz onlar da yeniden boyayacaklar. Önemli olan müşterinin memnuniyetidir. Yok eski boya-yeni boya muhabbeti falan yaparlarsa da ayarlayın diyeceksiniz ve ayarlayacaklar. Ben tamponu boyattım. Tampon plastik olmasına ve genelde plastik parçalar  ile metal parçalar arasında boya farkı olmasına rağmen ben ısrar ettiğim için üç kere boyaya ve cilaya soktular. Sonunda benim istediğim şekilde boyadılar. Yeter ki siz ısrarcı olun.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 16, 2016, 14:13:26
Herkes bir tutturmuş yüksek çıkar türküsü gidiyor. Çıksın yahu çıksın, 10 bin lira çıksın Ne olacak? Hayır ne zararı olacak? Boya takıntısı olan varsa gitsin kafasını duvara vursun. Al bende de 7.3300 TL hasar gözüküyor ama hiç bir sorunum da yok. Çatır çatır kullanıyorum arabamı. Biir boya takıntısı almış gidiyor. Değişen takıntısı almış gidiyor. İyi ya, kalp kirişi geçirip kalbine pil takılan insan ölsün o zaman.

Cahil Türk milleti, değişen takıntılı sığ beyinli Türk ahalisi. Ulan arabanın motor yağı her 10 bin de bir değişmekte al sana değişen.

Burak bey, siz de Türk milletini gömmüşsünüz. Cahil olan Türk Milleti değil. Her milletin içinden çıkan cahiller gibi ferdi cahiller. Yazınızı okuyan da sizi Fransız falan zannedecek.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 16, 2016, 14:32:41 »

Abi her şey iyi hoş güzel söylemişsin de Son cümlen, kızgınlıkla söylediğini var sayıyorum. Yoksa senin gibi değerli bir büyüğümüzün bu tarzda bir ifadesi olacağını düşünmek istemiyorum.
Pireye kızıp yorganı yakmayalım.
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...