Gönderen Konu: ufak bir kaza yaşadım  (Okunma sayısı 3983 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: ufak bir kaza yaşadım
« Yanıtla #20 : Mayıs 16, 2016, 18:10:18 »
Gecmis olsun.

Burak sanirim; sehir efsanelerine, hurafelere kaptirip, sonra bunu kural kabul edip, yanlisa gidenlere sitemde bulunmak istemis.

Acikcasi Aytac Yoneticimiz de dogru soylemis.

Yanlis bir seyi, sirf belli inanislar ile, bazi seylerden cekinildigi icin, daha da yanlis hale getirmek kimseye fayda saglamiyor. Maalesef bu piyasada bu tarz yanlis inanislar cok yayildi ve insanlara da farkinda olmadan zarar veriyor.
Kurtarabilecek seylerde tamir yoluna gidilebilir. Ancak kurtaramayacak ise degisim en sagliklisidir. Bu sayede arac orijinaline en yakin haline doner. Isil islem goren, deforme olup, tekrar sekillendirilen bir parca ile yenisini bir tutmamak gerekir. Parcanin uygunlugu ve arac geometrisi burada onemli olan.
Keske herkes biraz daha Turk olsa, yigit, durust, cevik...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 16, 2016, 18:10:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 16, 2016, 20:30:53 »
Hey maşallah bir kaç arkadaş benim yorumumda ki cahil Türk milleti lafıma takılmış. Evet, bilinçli söyledim o lafı. Lafımın arkasındayım çünkü milletçe bu konuda çoğu optomobil sürücüsü cahil maalesef. Herkes bu tip kazalarda boyacı ve kaportacı gibi ahkam keser durur. Ulan kör mü gözleriniz? Adamın çamurluğunun damarları çıkmış. Hangi delikanlı onu sıfır hata ile düzeltir? Düzeltti diyelim, bir müddet sonra dalgalanma yapacak ve sırıtacak. Neymiş? Değişen olmamış mış. Mış mış da mış mış. Çok biliyor herkes maşallah. Yok kaskodan yaptırmayıp sanayi de cebinden yaptıracakmış. Kasko neden var acaba? Tramer de gözükümüş. Varsın gözüksün, ne olacak yani? Ölünce mezara bizimle mi girecek? Ben bu tip düşünce de ki insanlara kıl oluyorum ve dövesim geliyor. Gözünün üstüne bir yumruk atacaksın al sana değişen diyeceksin.

Madem değişen takıntısı var motor yağınızı da değiştirmeyin hatta arabalarınızı paket yapıp kapalı garaja park edip sarıp sarmalayın.

Beni eleştirecek olan da kendi aklını eleştirsin lütfen..!
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • aynı sözlerle farklı
    • web, network, donanım ve sistem
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 187000
  • Model Yılı: '03
  • 35 kere teşekkür etti
  • 53 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 17, 2016, 16:26:19 »
gökhan bey nerelerde acaba
hiç uğramamış o günden beri, ne seferber olduk be:) kaza yerinde toplansaydık keşke.

en kötü kazamız böyle olsun allah daha beterinden korusun cümlemizi.
sanma ki dert sadece sende var sendeki derdi nimet sayanlar da var,
derdimi dinledim derdimden iğrendim, onun derdini gördüm, derdime imrendim..
ömür dediğin üç gündür, dün geldi geçti, yarın meçhuldür, o halde ömür dediğin bir gündür, o da bugun dür...
Today Tomorrow Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 17, 2016, 16:42:38 »
o camurlugun düzelcegine bende inanmiyorum arabaya macun banyosu yaptirmaya gerek yok  kasko varsa yaptirilir konu kapanir ucuza sanayide bile kapanmaz camurluk degistikten sonra

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 17, 2016, 22:24:18 »
Bu camurlugunu onarmaya zorlamanin bir anlami yok.Bunu iki  veya 3 tane vida tutuyor.Sök yenisini tak.Kapida da maliyeti fazla olmasa komple kapiyi degisseler ona da razi olunur.Ama sadece saçını degisiyorlar.Sonradan macun çekiyorlar falanda filan.
Burda dert yaniyoruz kaskolar sigortalar  çok para istiyor
Kendi cebini doldurmak isteyen servisler tamirciler experler hasari abartıp şişirip durumu bu noktaya getirdiler.
Zehir zıkkım olsun.

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 17, 2016, 22:36:04 »
geçmiş olsun.
çamurluğu değiştirip kapıyı boyar galiba servis.
2012 toyota corolla 1.33 comfort kar beyazı + LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 19, 2016, 20:45:12 »
Bir sey sormak istiyorum. Kaskoda kaza yoksa %30 hasarsizlik indirimi yapiliyor . Bu indirim kaza yapildiginda 1 yil olmuyor diger yil yine %30 mu oluyor?

Eger oyle ise 2000 tl cepten cikacagina 30 indirim gitsin bir sonraki yil %30 fazla olsun zarari yok.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • aynı sözlerle farklı
    • web, network, donanım ve sistem
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 187000
  • Model Yılı: '03
  • 35 kere teşekkür etti
  • 53 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 30, 2016, 22:45:18 »
Bir sey sormak istiyorum. Kaskoda kaza yoksa %30 hasarsizlik indirimi yapiliyor . Bu indirim kaza yapildiginda 1 yil olmuyor diger yil yine %30 mu oluyor?

Eger oyle ise 2000 tl cepten cikacagina 30 indirim gitsin bir sonraki yil %30 fazla olsun zarari yok.

aynen öyle kaskoda ilk yıl ise ve hasarsızlık bozulursa bidahaki yıl yine indirimsiz devam eder (bazı firmalarda belli bir limite kadar hasar koruma var acenteyle görüşülmeli)
kaskoda eskiyse bütün indirimleride yanabilir bir alt dilimede geçebilir emin değilim (ilk yıl %30 sonda 40 sonra 50 60 ve son olarak bazı firmalarda anlaşmaya göre 65 indirimler oluyor)

... aslında ilk yıl 300tl dan aşağısı için kaskonun bozdurulmasında şehsen ben kararsızım, genelde ilk yıl 1500tl gibi bir rakam çıkıyor ve %30 u 450 civarı ediyor (şimdi bazı arkadaşlar kasko ne için yapıldı, kullanmak için var orjinal garantili hizmet varken vs vs diyecektir ama hasar durumuna göre bazı işler kaliteden ödün vermeyip kasko kullanmadan daha ucuza halledilebiliyor, mini onarım hakları, bildik iyi bir usta, parçayı kendi temin etmek gibi vs)
sanma ki dert sadece sende var sendeki derdi nimet sayanlar da var,
derdimi dinledim derdimden iğrendim, onun derdini gördüm, derdime imrendim..
ömür dediğin üç gündür, dün geldi geçti, yarın meçhuldür, o halde ömür dediğin bir gündür, o da bugun dür...
Today Tomorrow Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 30, 2016, 22:52:27 »
Ne oldu. Araç tamir edildi mi?
Nerde ne şekilde  ?
Hangi işlemler yapıldı ?
Ne kadar tuttu ?

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."