0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Iyi balatalar ile 2-3 takim balata degisiminin sonunda disk degisir.Diskin uygun niktasinda, izin verilen minimum killanim olculeri yazar, en sagliklisi ona bakmak diskte catlak, kirik, uygun olmayan deformasyon yoksa.
Hakan Yöneticimize katılıyorum, kendi eski aracımdan örnek vereyim diskler 2005 model E12 corolla için 25mm dir orjinali, 22mm minimum sınırdır, yani toplamda 3mm lik bir aşınma diskin değişmesi gerektiğini gösterir bence orjinalinin ölçüsünü bulun ve kumapas ile sizinkileri bi ölçün kaç mm. ona göre değişime karar verirsiniz.
Murat Bey, diskin en dış kısmında fatura denen fazlalık var, bu alınmadan yapacağınız ölçüm işinize yaramaz. Zaten bu fazlalık alındığında diskin çok incelmiş olduğunu göreceksiniz. Yukarıdan bakıldığında bu fazlalık aldatabiliyor insanı.Bence değiştirin.@Murat Aygen (10929)
Kaan'a katiliyorum.Disk icin cok problem olmaz, kaliteli cok uretim mevcut yerli dahil. Balata ise komplike bir malzemedir. Bir cok degisik parametre icerir. Sicak, soguk, islakta tutus, asinma orani, genlesme orani, ses duzeyi, omur vs. Diskin her iki yuzeyine ince, kucuk metal plaka (bozuk para gibi) koyup, onlarin uzerinden kumpasla olcebilirsiniz. Toplamdan, ince metallerin kalinligini cikarirsiniz. Tolere degerlerin icinde ve diskte baska problem yoksa isinizi gorur bir sure daha. Yalniz 4. set balata ise, muhtemelen sinirlara gelmistir. Olcmek lazim.