0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kaan bey bende istanbuldayım ama maslak çok uzak bana keşke yakın olsaydık işini bilen biriyle hemde foumdaşımız olan biriyle çalışmak iyi olurdu biraz kıl biriyimdir de:)
Fahri bey güzel bilgi vermiş ancak atlanan bir kısım var.Bütün fren sistemi üreticileri gibi Brembo'da aracın limitlerine göre üretim yapar, yani fren diski veya balatası brembo diye (yada herhangi bir marka) Porsche GT3 ile aynı fren performansı alınmaz.Kaliteli ürün ile fren performansı iyileşir mi? Tabi ki evet ama mucizeler beklenmesi yanlış olur zira fren performansını etkileyen unsur çok fazladır, sadece fren diski ve fren balatası ile mucizeler beklenmesi sadece hayal kırıklığı yaratır.SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ufuk bey, sizce trw yerine brembo almaya değer mi? brembonun dayanımı daha mı fazladır? gerçekten söylendiği gibi sürtünme fazla mı ve ufak bir frene basışta bile konforu olumsuz etkiler mi?
Fiyat/Performans incelemesi yapmak lazım Mutlu bey, bu konuda beklenti de çok önemlidir, aracın fren sisteminin performansı ile dengeli fren ekipmanı kullanılmalı, en önemli hususlardan biri de birlikte çalışan unsurlar (disk ve balata) uyumlu olmalı.Fren balatası için basit bir kalite (metal içerik oranı) testi de yapabilirsiniz, ufak bir mıknatısı iki balata hamuru üzerine koyun hangisini daha kuvvetli tutuyor ise metal içeriği fazladır, fren balatasında metal içeriğin düşüklüğü kısmen kalite göstergesidir.SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ufuk cok guzel aciklamis.
yok anlatmak istediğim aracına hem fiyat olarak yüksek gelir,sadece ön veya arkanın artık diskmi balatamı hatırlamıyorum 4000 eurolardan bahsetti,hemde konfor olarak bozar dedi,aracının beygir gücüne göre bizim sistemler fazla gelir dedi.