Gönderen Konu: Efsaneye efsane cihazlar aldım  (Okunma sayısı 5950 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 133000
  • Model Yılı: '03
  • 39 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Efsaneye efsane cihazlar aldım
« : Mayıs 12, 2016, 17:37:43 »
Cihazları 4 senede topladım müsait bir zamanda bağlıyacam inş.

Toyota Club Türkiye

Efsaneye efsane cihazlar aldım
« : Mayıs 12, 2016, 17:37:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: Efsaneye efsane cihazlar aldım
« Yanıtla #1 : Mayıs 13, 2016, 00:22:33 »
Maşallah, çok kaliteli cihazlar, SQ alt yapı düşünüyorsunuz sanırım?

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 50 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 13, 2016, 08:29:26 »
Maşallah bir araba parası gitmiştir heralde buraya.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 39 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 13, 2016, 08:35:42 »
Maşallah, çok kaliteli cihazlar, SQ alt yapı düşünüyorsunuz sanırım?

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
evet sq olacak

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 13, 2016, 08:36:45
Maşallah bir araba parası gitmiştir heralde buraya.
:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 13, 2016, 08:53:53 »
Hayda :D , (izninle abicim saygılar) benden de delisi çıktı forumda :D. Harika cihazlar, bayılıyorum bunlara ama maddi olarak artık yetişemiyorum :).
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #5 : Mayıs 13, 2016, 13:12:59 »
evet sq olacak

SQ çok keyifli olduğu kadar maliyetli bir alt yapı, bence öncelikle aracın izalasyonundan başlayın, bu konuda bir zamanlar kafayı kırmış biri olarak ses yalıtımı özelliği olan cam filmi bile bulmuştum :)

Sanırım aktif kurulum yapacaksınız, resimde 2 yol aktif kurulum için ürünleri görüyorum, bütçeniz müsait ise 4 yol aktif kurulum tavsiye ederim, ana ünite de P99Rs olsaymış tadından yenmezmiş.

Hayda :D , (izninle abicim saygılar) benden de delisi çıktı forumda :D. Harika cihazlar, bayılıyorum bunlara ama maddi olarak artık yetişemiyorum :).

Mehmet senin cihazlar daha çok SPL için gibi görünüyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 39 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 13, 2016, 15:42:12 »
SQ çok keyifli olduğu kadar maliyetli bir alt yapı, bence öncelikle aracın izalasyonundan başlayın, bu konuda bir zamanlar kafayı kırmış biri olarak ses yalıtımı özelliği olan cam filmi bile bulmuştum :)

Sanırım aktif kurulum yapacaksınız, resimde 2 yol aktif kurulum için ürünleri görüyorum, bütçeniz müsait ise 4 yol aktif kurulum tavsiye ederim, ana ünite de P99Rs olsaymış tadından yenmezmiş.

Mehmet senin cihazlar daha çok SPL için gibi görünüyor :)

Doğru diyorsun yalıtım önemli ben 3 yol aktif kullanıcam 4 yol için midrenç + amp gerekiyor 3000 tl gibi maliyeti var o yüzden 3 yol yeter şimdilik P99RS sıfır aldım 2 ay sonra sattım ses kalitesi gerçekten yok P9R kullandım en iyi sesi P90RS de aldım gönül isterdi RS-D7R ODR almak ama maliyeti baya bi çok.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 13, 2016, 15:45:40

Bende bir çift tss-20 (eski logo) bir çift ts-6985 M-50 changer ve M9500RDS sıfır saklıyorum kenarda satmaya kıyamadım:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 13, 2016, 15:55:33 »
Ufuk abi cihazların özelliğini bilmiyorum ama zevk aldığım nokta bu cihazlarda müziğin tüm detaylarını dinliyorum ve net belirgin geliyor. Araştırdığıma göre bu sq ama tabi bilmiyorum :).

Araçtaki yeri :)

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 13, 2016, 15:57:05

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 13, 2016, 15:45:40
Bende bir çift tss-20 (eski logo) bir çift ts-6985 M-50 changer ve M9500RDS sıfır saklıyorum kenarda satmaya kıyamadım:)

Aman abi satma kıyılır mı o güzelim cihazlara :).
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #8 : Mayıs 13, 2016, 15:59:15 »
Doğru diyorsun yalıtım önemli ben 3 yol aktif kullanıcam 4 yol için midrenç + amp gerekiyor 3000 tl gibi maliyeti var o yüzden 3 yol yeter şimdilik P99RS sıfır aldım 2 ay sonra sattım ses kalitesi gerçekten yok P9R kullandım en iyi sesi P90RS de aldım gönül isterdi RS-D7R ODR almak ama maliyeti baya bi çok.

Mid range konusunda Pioneer'ı hiç bir zaman beğenemedim, Focal, Morel, DLS, Audioson bana göre ulaşılabilir referans ürünler, daha düşük bütçede Hertz mid range konusunda çok iyidir, ben Hertz HSK163'ü aktif kullanıyordum.

Amplifikatör konusunda 6 ve 8 kanal amplifikatörler bu yüzden mevcut, günümüzde A/B ve D sınıfını üzerinde barındıran hibrid amplifikatörlerde iyi sonuç veriyor, üstelik maliyetleri daha düşük.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 13, 2016, 16:02:49
Ufuk abi cihazların özelliğini bilmiyorum ama zevk aldığım nokta bu cihazlarda müziğin tüm detaylarını dinliyorum ve net belirgin geliyor. Araştırdığıma göre bu sq ama tabi bilmiyorum :).

Subwoofer'lar F serisi olduğundan yumuşak çalıyordur ama SQ ayrı bir dünya :)

Şu fotoğrafta, hoparlörlerin üzerinde siyah örtü, bir çeşit post yada bayrak olsaydı, Tofaş zannedecektim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 13, 2016, 16:16:33 »
şu sıralar bende ses sistemi yapmaya karar verdim ama siz farklı dilden konuşuyorsunuz :) sq nedemek  bu cihazlar baya pahalı sanirim

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 39 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 13, 2016, 16:43:17 »
şu sıralar bende ses sistemi yapmaya karar verdim ama siz farklı dilden konuşuyorsunuz :) sq nedemek  bu cihazlar baya pahalı sanirim

SQ sistem ile ilgili linki inceleyebilirsiniz. Evet biraz pahalı

http://www.caraudiohifi.com/forum/index.php?topic=810.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #11 : Mayıs 13, 2016, 16:50:56 »

SQ açılımı "Sound Quality" demek Okan, ses seviyesi (desibel) yerine ses kalitesi odaklı kurulan ses sistemlerine verilen bir kısaltma. Desibel seviyesinin önem kazandığı kurulumlara ise SPL "Sound Pressure Level" denir.

Bazı bölge ve yerlerde "Amfi + Bas + Midbas 500TL" gibi tabelalar görebilirsin, SQ için alınan sadece bir adet tweeter (mesela bazı scanspeak ürünleri gibi) bu rakamın 4-5 katı olabilir :)

Ses sistemi kurulumu öncesi beklentin ve bütçen çok önemlidir, vakti geldiğinde beyin fırtınası yapabiliriz ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 39 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 13, 2016, 16:54:17 »

SQ olması için teyibinde veya işlemcinde birbirinden bağımsız 3 veya 4 çıkış olması lazım
1.Tiz çıkışı
2.Mid çıkışı
3.Mid bas çıkışı
4.Subwofer çıkışı
Mesala 85 i bağladığında ya tek tizleri çalışır yada sadece bası çalışır ikisi birden çalışmaz
2000 yıllarında aracımda keh-m9500rds, m50 changer, Q600, 2 çift 6985, bir 301, tss-20, gm-3400 ve gm-922 vardı kıymetini bilmek lazım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #13 : Mayıs 13, 2016, 17:03:30 »
SQ olması için teyibinde veya işlemcinde birbirinden bağımsız 3 veya 4 çıkış olması lazım
1.Tiz çıkışı
2.Mid çıkışı
3.Mid bas çıkışı
4.Subwofer çıkışı
Mesala 85 i bağladığında ya tek tizleri çalışır yada sadece bası çalışır ikisi birden çalışmaz
2000 yıllarında aracımda keh-m9500rds, m50 changer, Q600, 2 çift 6985, bir 301, tss-20, gm-3400 ve gm-922 vardı kıymetini bilmek lazım :)

Ana ünite üzerindeki RCA çıkış sayısı "kontrol edilebilirlik" sağlar, yani tek RCA 1 kanalı ifade eder ancak 2 kanal bağlanır ise 2 kanalı aynı anda kontrol etmek zorunda kalırsınız.

Ana ünitedeki RCA'nın ses kalitesindeki en büyük önemi çıkış voltajıdır, SQ için en düşük 4V önerilir, böylece amplifikatör üzerinden Gain arttırmak zorunda kalmaz ve SNR (Signal To Noise) seviyesini yani ses içindeki distorsiyon ve paraziti minimumda tutabilirsiniz.

"85" olarak bahsettiğiniz TS-6985 ise her coaxiel yapıdaki hoparlörde olduğu gibi sadece tiz yada mid kısmı çalışmaz, sinyal geldiği sürece her iki kısımda çalışır ancak frekas ayrımını manuel olarak yapamazsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 39 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mayıs 13, 2016, 17:16:05 »
Ana ünite üzerindeki RCA çıkış sayısı "kontrol edilebilirlik" sağlar, yani tek RCA 1 kanalı ifade eder ancak 2 kanal bağlanır ise 2 kanalı aynı anda kontrol etmek zorunda kalırsınız.

Ana ünitedeki RCA'nın ses kalitesindeki en büyük önemi çıkış voltajıdır, SQ için en düşük 4V önerilir, böylece amplifikatör üzerinden Gain arttırmak zorunda kalmaz ve SNR (Signal To Noise) seviyesini yani ses içindeki distorsiyon ve paraziti minimumda tutabilirsiniz.

"85" olarak bahsettiğiniz TS-6985 ise her coaxiel yapıdaki hoparlörde olduğu gibi sadece tiz yada mid kısmı çalışmaz, sinyal geldiği sürece her iki kısımda çalışır ancak frekas ayrımını manuel olarak yapamazsınız.
Biraz masraflı olsada verdiği sese değiyor bence :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mayıs 14, 2016, 09:48:08 »
:) İşin detayına girince çok fazla şeyler çıkıyor. Çok abartmamak lazım bi yerde bırakmak lazım diye düşünüyorum :).

Murat abi merakla bekliyorum projeni :).

Ufuk abi dediklerini anladım :) Benim ön kapılara bir çözüm bulmam lazım arka taraf sağlam ama ön taraf zayıf kalıyor ne yapabilirim ki ?.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 14, 2016, 12:44:49 »
Hayırlısı ile bende kafama yatan bi araba bulursam spl modunda sağlam bi Tesko yapacam. Ufuk bey izalasyon için yardımcı olursunuz artık:)
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #17 : Mayıs 14, 2016, 13:04:50 »
Hayırlısı ile bende kafama yatan bi araba bulursam spl modunda sağlam bi Tesko yapacam. Ufuk bey izalasyon için yardımcı olursunuz artık:)

SPL kurulumunda yarışmalara girmeyecekseniz izolasyon fuzuli olur düşüncesindeyim, kaç desibele çıkmayı düşünüyorsunuz ? :)

Tabi düşük frekans seslerde sac ve bakalit sesi durmak istemiyorsanız biraz uğraştırıcı olur, benim tam 3 günümü almıştı,

Ses izolasyonu için örnek ürünler,

http://www.focal.com/en/63-bam-acoustic-insulation

http://www.dynamat.com/

https://shop.wurth.com.tr/isiya-dayanikli-izole-tabakasi

https://shop.wurth.com.tr/ziftli-izolasyon-tabakasi

https://shop.wurth.com.tr/ziftli-izolasyon-tabakasi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 14, 2016, 13:22:46 »
P90 ha, vay vay vay :)

"Erkurt yalıtım" dan da bakabilirsiniz izolasyon malzemelerini, geçen hafta Yaris'in kapı saclarına uyguladım, araba sınıf atladı resmen :D :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 14, 2016, 13:26:56 »
SQ açılımı "Sound Quality" demek Okan, ses seviyesi (desibel) yerine ses kalitesi odaklı kurulan ses sistemlerine verilen bir kısaltma. Desibel seviyesinin önem kazandığı kurulumlara ise SPL "Sound Pressure Level" denir.

Bazı bölge ve yerlerde "Amfi + Bas + Midbas 500TL" gibi tabelalar görebilirsin, SQ için alınan sadece bir adet tweeter (mesela bazı scanspeak ürünleri gibi) bu rakamın 4-5 katı olabilir :)

Ses sistemi kurulumu öncesi beklentin ve bütçen çok önemlidir, vakti geldiğinde beyin fırtınası yapabiliriz ;)
bir cift kolon aldim simdi kenwood 380wat tizlerde var sanirim yaninda o kucuk seyler k.bakmayin tam anlamiyorum taktirdim ses bariz degisti simdi anfi almayi dusunuyorum ama sadece bakiyorum her fiyata anfi var hangisi benim icin yeterli olur bilmiyorum

E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE