0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Maşallah, çok kaliteli cihazlar, SQ alt yapı düşünüyorsunuz sanırım?SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Maşallah bir araba parası gitmiştir heralde buraya.
evet sq olacak
Hayda , (izninle abicim saygılar) benden de delisi çıktı forumda . Harika cihazlar, bayılıyorum bunlara ama maddi olarak artık yetişemiyorum .
SQ çok keyifli olduğu kadar maliyetli bir alt yapı, bence öncelikle aracın izalasyonundan başlayın, bu konuda bir zamanlar kafayı kırmış biri olarak ses yalıtımı özelliği olan cam filmi bile bulmuştum Sanırım aktif kurulum yapacaksınız, resimde 2 yol aktif kurulum için ürünleri görüyorum, bütçeniz müsait ise 4 yol aktif kurulum tavsiye ederim, ana ünite de P99Rs olsaymış tadından yenmezmiş.Mehmet senin cihazlar daha çok SPL için gibi görünüyor
Mesaj Birleştirildi: Mayıs 13, 2016, 15:45:40 Bende bir çift tss-20 (eski logo) bir çift ts-6985 M-50 changer ve M9500RDS sıfır saklıyorum kenarda satmaya kıyamadım:)
Doğru diyorsun yalıtım önemli ben 3 yol aktif kullanıcam 4 yol için midrenç + amp gerekiyor 3000 tl gibi maliyeti var o yüzden 3 yol yeter şimdilik P99RS sıfır aldım 2 ay sonra sattım ses kalitesi gerçekten yok P9R kullandım en iyi sesi P90RS de aldım gönül isterdi RS-D7R ODR almak ama maliyeti baya bi çok.
Ufuk abi cihazların özelliğini bilmiyorum ama zevk aldığım nokta bu cihazlarda müziğin tüm detaylarını dinliyorum ve net belirgin geliyor. Araştırdığıma göre bu sq ama tabi bilmiyorum .
şu sıralar bende ses sistemi yapmaya karar verdim ama siz farklı dilden konuşuyorsunuz sq nedemek bu cihazlar baya pahalı sanirimGT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ufuk abi cihazların özelliğini bilmiyorum ama zevk aldığım nokta bu cihazlarda müziğin tüm detaylarını dinliyorum ve net belirgin geliyor. Araştırdığıma göre bu sq ama tabi bilmiyorum .SQ olması için teyibinde veya işlemcinde birbirinden bağımsız 3 veya 4 çıkış olması lazım 1.Tiz çıkışı2.Mid çıkışı3.Mid bas çıkışı4.Subwofer çıkışıMesala 85 i bağladığında ya tek tizleri çalışır yada sadece bası çalışır ikisi birden çalışmaz 2000 yıllarında aracımda keh-m9500rds, m50 changer, Q600, 2 çift 6985, bir 301, tss-20, gm-3400 ve gm-922 vardı kıymetini bilmek lazım
SQ olması için teyibinde veya işlemcinde birbirinden bağımsız 3 veya 4 çıkış olması lazım 1.Tiz çıkışı2.Mid çıkışı3.Mid bas çıkışı4.Subwofer çıkışıMesala 85 i bağladığında ya tek tizleri çalışır yada sadece bası çalışır ikisi birden çalışmaz 2000 yıllarında aracımda keh-m9500rds, m50 changer, Q600, 2 çift 6985, bir 301, tss-20, gm-3400 ve gm-922 vardı kıymetini bilmek lazım
Ana ünite üzerindeki RCA çıkış sayısı "kontrol edilebilirlik" sağlar, yani tek RCA 1 kanalı ifade eder ancak 2 kanal bağlanır ise 2 kanalı aynı anda kontrol etmek zorunda kalırsınız.Ana ünitedeki RCA'nın ses kalitesindeki en büyük önemi çıkış voltajıdır, SQ için en düşük 4V önerilir, böylece amplifikatör üzerinden Gain arttırmak zorunda kalmaz ve SNR (Signal To Noise) seviyesini yani ses içindeki distorsiyon ve paraziti minimumda tutabilirsiniz."85" olarak bahsettiğiniz TS-6985 ise her coaxiel yapıdaki hoparlörde olduğu gibi sadece tiz yada mid kısmı çalışmaz, sinyal geldiği sürece her iki kısımda çalışır ancak frekas ayrımını manuel olarak yapamazsınız.
Hayırlısı ile bende kafama yatan bi araba bulursam spl modunda sağlam bi Tesko yapacam. Ufuk bey izalasyon için yardımcı olursunuz artık:)
SQ açılımı "Sound Quality" demek Okan, ses seviyesi (desibel) yerine ses kalitesi odaklı kurulan ses sistemlerine verilen bir kısaltma. Desibel seviyesinin önem kazandığı kurulumlara ise SPL "Sound Pressure Level" denir.Bazı bölge ve yerlerde "Amfi + Bas + Midbas 500TL" gibi tabelalar görebilirsin, SQ için alınan sadece bir adet tweeter (mesela bazı scanspeak ürünleri gibi) bu rakamın 4-5 katı olabilir Ses sistemi kurulumu öncesi beklentin ve bütçen çok önemlidir, vakti geldiğinde beyin fırtınası yapabiliriz