Gönderen Konu: Efsaneye efsane cihazlar aldım  (Okunma sayısı 5951 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Ynt: Efsaneye efsane cihazlar aldım
« Yanıtla #20 : Mayıs 14, 2016, 14:49:33 »

Bazı bölge ve yerlerde "Amfi + Bas + Midbas 500TL" gibi tabelalar görebilirsin, SQ için alınan sadece bir adet tweeter (mesela bazı scanspeak ürünleri gibi) bu rakamın 4-5 katı olabilir :)

Ses sistemi kurulumu öncesi beklentin ve bütçen çok önemlidir, vakti geldiğinde beyin fırtınası yapabiliriz ;)
Anfi üzerine genelde abartılı çıkış gücü yazılıyor vatandaş alıyor,anfi çıkış gücü teypten düşük kalıyor sonuç hüsran. Bi zamanlar bende biraz uğraştım.  :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 14, 2016, 14:49:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 14, 2016, 18:26:38 »
SPL kurulumunda yarışmalara girmeyecekseniz izolasyon fuzuli olur düşüncesindeyim, kaç desibele çıkmayı düşünüyorsunuz ? :)

Tabi düşük frekans seslerde sac ve bakalit sesi durmak istemiyorsanız biraz uğraştırıcı olur, benim tam 3 günümü almıştı,

Ses izolasyonu için örnek ürünler,

http://www.focal.com/en/63-bam-acoustic-insulation

http://www.dynamat.com/

https://shop.wurth.com.tr/isiya-dayanikli-izole-tabakasi

https://shop.wurth.com.tr/ziftli-izolasyon-tabakasi

https://shop.wurth.com.tr/ziftli-izolasyon-tabakasi

ılk arabam kartala on kapılara 1 takım focal acces 16 cm mıd takımı dıreklerde pıoneer tss 20 tweeter arka bagaj pandızotuna 2 takım pıoneer 6985 kolon bagajda ıse jbl 1200 w cıft bobın bass vardı anfı olarak da jbl 755,6 anfı vardı araba kartal oldugundan ses akustıgı cok ıyıydı 4 sene boyle bındıkten sonra zehırı kaptım artık muzık sıstemız olmazsa olmazlarımdan oldu :)
daha sonra megan 2 aracıma on kapılara 1 takım focal acces 16 cm mıd takımı  arka kapılara focal polyglass  mıd takımı bagaja ıse kıcker L5 bass baglamıstım anfı olarak jbl 755,6 vardı fakırlıkten mono anfı  alamamıstım o zamanlar pek randımanlı bı ses alamadım  derken arabayı sattık tesısat malzemelerını eve koydum sonra ısteyen arkadaslar oldu bırı dedı mıd lazım versene kıramadık verdık gerı gelmedı mıdler yalan oldu:D anfı kablosu sıgortalık kapasıtor dagıta dagıta vs. derken suan elımde kalan sadece kıcker L5 bass ıle jbl 755,6 anfı. 2014 model sıfır korolla aldım baglamak nasıp olmadan sattım.
sımdı ufuk bey nasıp olursa tekrar ya korolla mmt almayı dusunuyorum yada b7 kasa passat. alacagım arabaya yapacagım 2 kapıya focal mıd takımı bagajada ya kıcker L7 alacagım yada elımdekı L5 bass ıle devam edecegım. bırde en az 1000 rms lık saglam bır mono anfı.
sızın dedıgınız gıbı oyle yarısmalara katılacak kadar hardcore :) muzık sıstemı yapmayacam ama ıstıyorum kı muzık dınledıgım zaman kapılardan ve ozellıkle bagajdan zırıltı gelmesın.   bunun ıcın nasıl bı ızalasyon yapmam gerekır? elım yatkın degıl bu gıbı ıslere ıstanbula sızın dukkana gelsem bana yardımcı olurmusunuz ?

paylastıgınız lınklerdekı urunlerden pek bı sey anlamadım ama bı arkadasım yaptırmıstı kapı ıcı saclara yapıskanlı zıft tarzı bı sey uygulamıslardı baya bı zırıltıyı kesmıstı daha sonra kılıt mekanızmasının oldugu yerlerı kaplamıslardı araba dıs seslere karsıda ızalasyonlu hale gelmıstı bu tarz bı sey ıstıyorum bende
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 14, 2016, 20:17:58 »
Eyüp bey, seçilen ürünlerin birbiri ile uyumu çok önemli bir konu, kalitenin gerekliliğinin zorunluluk olduğu kısımlar da var.

Amplifikator RMS değerlerinin bağlanacakları hoparlörlerden en az %10 seviyesinde yüksek olması önerilir, zira amplifikatör ile hoparlör arasında kayıplar mevcuttur, bu kayıpların minimum seviyede olması için uygun ebatta kablo, sinyalin kalitesi içinde yalıtım seviyesi ve iletken kalitesi yüksek kablo gerekir, uç konektörlerin kalitesi de bu bağlamda etkendir.

Focal Access serisi giriş seviyesi membran sahibi, tını olarakda soft yapıdadır, rms değerinde ses seviyeleri de Kicker L5'in düşük frekansı altında boğulur.

Bence elinizdeki ürünler ile güzel bir kurulum için JBL 755.6 ile ön taraf için köprüleme ile Hertz HSK 163, arkalar içinde köprüsüz ESK 165 beslemek olur.

Kicker L5 sanırım 12" ve çift sargılı 600w rms modeli? Bu subwoofer içinde 2 ohm'da 700w rms verebilen mono bir amplifikatör kullanılabilir.

Tabi bu kurulum için 3 set RCA çıkışlı bir ana üniteye ve 3 set RCA (Audison set olabilir) gerekli, ayrıca Corolla yada Passat için alternatör ve akü ile alakalı olarak kapasitörde gerekli olacaktır.

İzolasyon için, sert plakalar düz sac zeminler için (kapı sacı, tavan sacı gibi) esnek yada eseneyebilen malzemeler ise şekil verilmesi gereken kısımlar için kullanılır.Sedan araçlarda bagaj kapağı ve pandizot sacının yalıtımı da çok önemlidir, sedan araçta spl kurulumda Bagajda bulunan subwoofer'ın basınç çıkışının pandizot sacından kabin içine verilmesi gibi özel tasarımlarda uygulanabilir.

Biz ses sistemleri üzerine çalışmıyoruz ne yazık ki, ben sizi ürün seçiminde yönlendirebilirim ve montaj konusunda yardımcı olabilirim ancak uygulama konusunda bizzat yer alamam.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Mayıs 14, 2016, 21:00:09 »
ses sıstemı konusunda bende amartorce bıraz bılgı bırıkımıne sahıbım alacagım mono amfı en kotu 1000 rms olcak dedıgın gıbı kapasıtor de lazım guc kablosu olarak kaynak kablosu kullanacagım kayıbı en dusuk sevıyeye ındırıyor akuyu de 75 amper mutlunun tıcarı taksıler ıcın urettıgı sarı akuler var namı dıger jenerator ondan aldımmıydı benı ıdare eder.
yanlız tek sıkıntım ızalasyon bı kac yere sordum mıllet ucmus 4kapı ve bagaj ıcın ıyı paralar ıstıyorlar kullanılacak malzeme bellı kac metre gıdecek kı.  ızalasyon ısını en ucuz nasıl halledebılırım tek sıkıntım bu
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 14, 2016, 21:06:05 »
ses sıstemı konusunda bende amartorce bıraz bılgı bırıkımıne sahıbım alacagım mono amfı en kotu 1000 rms olcak dedıgın gıbı kapasıtor de lazım guc kablosu olarak kaynak kablosu kullanacagım kayıbı en dusuk sevıyeye ındırıyor akuyu de 75 amper mutlunun tıcarı taksıler ıcın urettıgı sarı akuler var namı dıger jenerator ondan aldımmıydı benı ıdare eder.
yanlız tek sıkıntım ızalasyon bı kac yere sordum mıllet ucmus 4kapı ve bagaj ıcın ıyı paralar ıstıyorlar kullanılacak malzeme bellı kac metre gıdecek kı.  ızalasyon ısını en ucuz nasıl halledebılırım tek sıkıntım bu
İzolasyonun ucuzu izolasyon olmaz, verdiğim linklerdeki ürünlerin fiyatlarına bakarsanız bir aracı adam akıllı izole edebilmek için sadece malzeme 1000 liradan fazla tutar, kaldı ki kaliteli bir işçilikde epeyce vakit alır.

26 bin liralık araca sadece izolasyon için 6 sene önce yaklaşık 2000 lira (sadece malzeme) harcamıştım, aracı sattığım kişi ilk kullandığında "abi bu araçta bir gariplik var, dışarıdan çok az ses geliyor, mercedes gibi" demişti :)

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Mayıs 15, 2016, 13:18:12 »
Sizin ki profesyonel bir şey olmuş 6 sene önce 2 bin tl iyi para.
Benim icin zirildamasin yeter. Bakalım hayırlısı ile bi araba alayım olmadı kendim yapacam bi şekilde
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 133000
  • Model Yılı: '03
  • 39 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 16, 2016, 09:02:20 »
:) İşin detayına girince çok fazla şeyler çıkıyor. Çok abartmamak lazım bi yerde bırakmak lazım diye düşünüyorum :).

Murat abi merakla bekliyorum projeni :).

Aynen sonu gelmiyor :) İnşallah