Gönderen Konu: Motordan Gelen Ses  (Okunma sayısı 4430 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '10
  • 160 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
Motordan Gelen Ses
« : Mayıs 10, 2016, 22:41:43 »
Merhaba arkadaşlar. Aractan her sabah marşa bastıktan 2-3 sn sonra yani motor kendine gelip ısınmak için otomatik gaz verdiği zaman 10-15sn arası bir süre çıt çıt çıt diye yüksek bir ses gelip sonrasında kesiliyordu. Bugün eve dönerken sokak arasında duvardan yansıyarak yine o ses geldi gaza bastıkça hızlanan düşük devirlerde daha çok belli olan bir ses. Bu sesi motor sıcakken duydum. Sabahları dinlediğime göre de motor bloğundan geliyor üst kapağın oralardan. Sıkıntımız nedir yardım ederseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
1984 Kadett D 1.3 Gls 211.000 Km
2010 Astra HB 1.3 CDTI 118.000 Km

Toyota Club Türkiye

Motordan Gelen Ses
« : Mayıs 10, 2016, 22:41:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
Ynt: Motordan Gelen Ses
« Yanıtla #1 : Mayıs 12, 2016, 17:02:29 »
Supap sesi mi acaba. Fincan denilen yerlerden geliyor galiba. Çekişte ve yakıtta bir sorun yoksa; Yağ filtresi ve seviyesini iyi kontrol edip yağ pompasından emin olmak gerekli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 160 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mayıs 12, 2016, 18:48:50 »
Supap sesi mi acaba. Fincan denilen yerlerden geliyor galiba. Çekişte ve yakıtta bir sorun yoksa; Yağ filtresi ve seviyesini iyi kontrol edip yağ pompasından emin olmak gerekli.
Ya abi ben bu işi anlamadım ki. Arabada silkeleme sorunu vardı eskisine göre azaldı şimdi nasıl azaldığını da anlamadım yakıt 20-25 kuruş arası değişiyor. Fakat benim sw ile arkadaşın sedan gli aracına toz toplatıyorum anlamadım gitti bu nasıl bir iş. Allah hüsrana uğratmasın.
Bizim araçlarda supap ayarı var mı peki ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 12, 2016, 20:04:11 »
Motor yağı ne kullanıyorsunuz? Kaç km.de araç?
Büyük ihtimalle subap lifter seslerinden bahsediyorsunuz. Motor eskidikçe buralara giden yağ da azalabiliyor ve ses yapabiliyor.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 160 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 12, 2016, 20:22:13 »
Motor yağı ne kullanıyorsunuz? Kaç km.de araç?
Büyük ihtimalle subap lifter seslerinden bahsediyorsunuz. Motor eskidikçe buralara giden yağ da azalabiliyor ve ses yapabiliyor.
Merhaba, 270bin km'de. Aracı aldığımdan beri 2 kere yağ değişimi yapıldı 2si de Mobil 10w40. Acaba diyorum 5w40 tam sentetiğe mi geçsem en ufak bir eksilme görülmüyor çünkü yağda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 13, 2016, 08:23:54 »
Ya abi ben bu işi anlamadım ki. Arabada silkeleme sorunu vardı eskisine göre azaldı şimdi nasıl azaldığını da anlamadım yakıt 20-25 kuruş arası değişiyor. Fakat benim sw ile arkadaşın sedan gli aracına toz toplatıyorum anlamadım gitti bu nasıl bir iş. Allah hüsrana uğratmasın.
Bizim araçlarda supap ayarı var mı peki ?

Ayar yapılıyor Yasinim. Ama kolay kolay bozulma olmaz. Yakıt normal, silkeleme derken nasıl bir silkeleme? Muhtemelen yakıt elemanlarındadı silkeleme sebebi, siz biraz bakım ve düzenli kullanımla işi çözmüş olabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 160 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 13, 2016, 12:58:48 »
  Ayar yapılıyor Yasinim. Ama kolay kolay bozulma olmaz. Yakıt normal, silkeleme derken nasıl bir silkeleme? Muhtemelen yakıt elemanlarındadı silkeleme sebebi, siz biraz bakım ve düzenli kullanımla işi çözmüş olabilirsiniz.
Düşük viteslerde ve devirde daha çok belli olan yüksek viteslerde ve devirlerde tam kaybolmayan dikkat edilince hafif de olsa var olan bir silkeleme. Murat IŞIK Beyin konusunu açıp sonrasında aracını satmaya karar verdiğine benzer bir sorun. Araç 270.000 km geçti ve motor daha önce hiç açılmamış. Supapların miadını doldurduğundan şüpheleniyorum ama supap ayarıyla düzeleceği ümidim de var.
Bu silkelemeye daha önce ustanın biri debriyaj yağlanması yüzünden bir kavrayıp bir kavramıyor o yüzden silkeliyor demişti bana saçma geldiği için geçiştirmiş, zamanla kullanarak tecrübe ederek sorunu kendim tespit etme kararı almıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 13, 2016, 13:17:12 »
Merhaba Yasin, buji kabloları ve distribütör üzerindeki terminalleri kontrol et yada ettir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 160 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mayıs 13, 2016, 13:52:29 »
Merhaba Yasin, buji kabloları ve distribütör üzerindeki terminalleri kontrol et yada ettir.
Ufuk Abi 12k km önce NGK kablo takımı takmıştık. Distribütör kapağını, tevzi makarasını, ateşleme bobininin metal uçlarını zımparayla temizlemiştim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #9 : Mayıs 13, 2016, 13:58:19 »
Ufuk Abi 12k km önce NGK kablo takımı takmıştık. Distribütör kapağını, tevzi makarasını, ateşleme bobininin metal uçlarını zımparayla temizlemiştim.

NGK doğru seçim, yalnız eski ustaların değimi ile "meme yapmış" şeklinde tevzi makarası ve distribütör kapağının temas noktalarını zımparalamak doğru bir hareket değil, bobinin metal uçlarını zımparalaman da herhangi bir değişiklik sağlamaz.

Tevzi makarasını ve distribütör kapağını değiştir ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 13, 2016, 15:20:53 »
@Ufuk Sönmez (16363)  Usta'ya teşekkür ediyor, Yasin den haber bekliyoruz.

Ufuk Ustam, size can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Çok usta/satıcı/tamirci diye arkadaşlarımız üye olmasına rağmen ben sizi tanıyorsam, üye olduğumdan bu yana hemen her konuda sizinle iletişim kurabiliyorsam, bu sizin insanlığınızdır. Siz forumu bazıları gibi ticaret amacından ziyade yardımlaşma amacında kullanıyorsunuz. Yani ben Toyota kullanıcısı iken, siz tüccar değil forumdan bir Toyota kullanıcısı arkadaşımız gibi yaklaşıyorsunuz. Bu tutumunuz şu ana kadar değişmedi ve takdir ediyorum. Sağolun, iyi çalışmalar.  :alkis: :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #11 : Mayıs 13, 2016, 15:37:30 »
Estağfurullah @Mahmut DAMAT (31982) bey, forumdan da bir çok kişi bilir ben zaten işimi hobi olarak görüyor ve severek yapıyorum.
Hayatta "dost kazanmak" gibi ticaretten daha önemli konular var, forum sayesinde bir çok "dost" diyebileceğim insan ile tanıştım ve sürekli görüşüyorum.
Ayrıca her topluluğun bir kuvveti olduğuna inanıyorum, foruma yazılı olarak yansımasa bile markaya ve kullanıcılara bazı hizmetlerin ulaşmasının kolaylaştığını ve hızlandığını da söyleyebilirim.
İş ayrı bir şey, arkadaşlık ayrı bir şey, iş her an sona erebilir ancak arkadaşlıkların daim olması esastır. :saygi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 13, 2016, 15:44:07 »
Estağfurullah @Mahmut DAMAT (31982) bey, forumdan da bir çok kişi bilir ben zaten işimi hobi olarak görüyor ve severek yapıyorum.
Hayatta "dost kazanmak" gibi ticaretten daha önemli konular var, forum sayesinde bir çok "dost" diyebileceğim insan ile tanıştım ve sürekli görüşüyorum.
Ayrıca her topluluğun bir kuvveti olduğuna inanıyorum, foruma yazılı olarak yansımasa bile markaya ve kullanıcılara bazı hizmetlerin ulaşmasının kolaylaştığını ve hızlandığını da söyleyebilirim.
İş ayrı bir şey, arkadaşlık ayrı bir şey, iş her an sona erebilir ancak arkadaşlıkların daim olması esastır. :saygi:

Başımızın üstüne  @Ufuk Sönmez (16363)  Ustam Allah utandırmasın, hayırlı işleriniz olsun.  Sana zahmet olmazsa ve bilebiliyorsan şu linkle ilgili sorunum kafamı kurcaladı. İç döşeme sizin iş alanınızda pek olmayabilir ama danışmış olalım.  -- http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=73224.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #13 : Mayıs 13, 2016, 15:52:08 »
  Başımızın üstüne  @Ufuk Sönmez (16363)  Ustam Allah utandırmasın, hayırlı işleriniz olsun.  Sana zahmet olmazsa ve bilebiliyorsan şu linkle ilgili sorunum kafamı kurcaladı. İç döşeme sizin iş alanınızda pek olmayabilir ama danışmış olalım.  -- http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=73224.0

Konu dağılmasın, kısaca cevaplayayım. Sağ havalandırmayı sökebilmeniz için arkada kalan, sol alt köşesindeki ve sağ üst köşesindeki iki adet vidayı sökebilmeniz gerekli. Bunun için torpido gözünü sökmeniz, ince, uzun kollu, mafsallı ve cırcırlı bir tornavidaya ihtiyacınız olur.

@Tamer Özkara (36177) bey'in havalandırma ızgarasını gönderdik ancak bir yanlış anlaşılma olmuştu, sadece ızgara kısmı gerekli olduğunu sanmıştık aslında kelebeğin açılıp kapanmasını sağlayan mekanizma gerekliymiş, o da üzerinde bulunduğu çerçeve, yani iki vida ile sabitlenen kısım üzerinde geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 160 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mayıs 13, 2016, 16:00:33 »
@Ufuk Sönmez (16363)  Usta'ya teşekkür ediyor, Yasin den haber bekliyoruz.

Ufuk Ustam, size can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Çok usta/satıcı/tamirci diye arkadaşlarımız üye olmasına rağmen ben sizi tanıyorsam, üye olduğumdan bu yana hemen her konuda sizinle iletişim kurabiliyorsam, bu sizin insanlığınızdır. Siz forumu bazıları gibi ticaret amacından ziyade yardımlaşma amacında kullanıyorsunuz. Yani ben Toyota kullanıcısı iken, siz tüccar değil forumdan bir Toyota kullanıcısı arkadaşımız gibi yaklaşıyorsunuz. Bu tutumunuz şu ana kadar değişmedi ve takdir ediyorum. Sağolun, iyi çalışmalar.  :alkis: :alkis: :alkis:
Mahmut Abime katılıyorum, Ufuk Abimi de bu forumdan tanıyıp, onu usta ve satıcı değil de bir abi olarak görüyorum, hissediyorum. Bunu ben yapmıyorum o bana böyle hissettiriyor :)
İyilik bulaşıcıdır, ben bu forumda genç kesimden bir üyeyim ve henüz bir üniversite öğrencisiyim. Saygı, sevgi, yardımlaşma, dayanışma gibi kavramların ne demek olduğunu nasıl yaşandığını siz büyüklerimden öğreniyorum. Siz de benim yaşıma inebiliyor beni anlayabiliyorsunuz.
Madem konusu açıldı ben de sizlere teşekkür ediyorum. Ayrıca bu siteye her gün girmemi sağlayanlar da siz ve sizin gibi insanlar. Öyle bir karşılık alıyorum ki her an birilerine iyi bir şeyler vermek istiyor insan. İşte bana bunu bulaştırıyorsunuz :)
Ayrıca dün akşam 5-6 gibi istediğim parça taaaa İstanbul'dan Antalya'ya 1 saat önce elime ulaştı Ufuk Abi.
Distribütör kapağı ve tevzi makarası için üzüldüm :( Uygun bir zamanda onu da değiştiririz o zaman. Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #15 : Mayıs 13, 2016, 16:05:35 »
Distribütör kapağı ve tevzi makarası için üzüldüm :( Uygun bir zamanda onu da değiştiririz o zaman. Teşekkürler.

Üzülmene değecek bir şey yok Yasin, araçlar arızalanır, yapılır, satılır, yenisi alınır, unutur gidersin ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mayıs 13, 2016, 16:16:44 »
Mahmut Abime katılıyorum, Ufuk Abimi de bu forumdan tanıyıp, onu usta ve satıcı değil de bir abi olarak görüyorum, hissediyorum. Bunu ben yapmıyorum o bana böyle hissettiriyor :)
İyilik bulaşıcıdır, ben bu forumda genç kesimden bir üyeyim ve henüz bir üniversite öğrencisiyim. Saygı, sevgi, yardımlaşma, dayanışma gibi kavramların ne demek olduğunu nasıl yaşandığını siz büyüklerimden öğreniyorum. Siz de benim yaşıma inebiliyor beni anlayabiliyorsunuz.
Madem konusu açıldı ben de sizlere teşekkür ediyorum. Ayrıca bu siteye her gün girmemi sağlayanlar da siz ve sizin gibi insanlar. Öyle bir karşılık alıyorum ki her an birilerine iyi bir şeyler vermek istiyor insan. İşte bana bunu bulaştırıyorsunuz :)
Ayrıca dün akşam 5-6 gibi istediğim parça taaaa İstanbul'dan Antalya'ya 1 saat önce elime ulaştı Ufuk Abi.

İyi bakan iyi görür, kötü bakan kötü görür. Sen iyi niyetli bir kardeşimizsin Maşallah... Arabanıza kazasız belasız binersiniz, üzülecek kafaya takacak kadar değmez. Sakınan göze çöp batar unutma Yasinciğim, sen önce okuluna ağırlık ver.  Araç işi keyiftir, hobidir. Fazla abartmaya gerek yok.

*Yukarıda aracını satmaya çalışan supap yakan arkadaştan bahsetmişsin. Supap işinin de çözümü var. Kafaya takma, büyütme.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 160 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mayıs 13, 2016, 21:08:33 »
   İyi bakan iyi görür, kötü bakan kötü görür. Sen iyi niyetli bir kardeşimizsin Maşallah... Arabanıza kazasız belasız binersiniz, üzülecek kafaya takacak kadar değmez. Sakınan göze çöp batar unutma Yasinciğim, sen önce okuluna ağırlık ver.  Araç işi keyiftir, hobidir. Fazla abartmaya gerek yok.

*Yukarıda aracını satmaya çalışan supap yakan arkadaştan bahsetmişsin. Supap işinin de çözümü var. Kafaya takma, büyütme.
Allah razı olsun abicim haklısın, beni düşündüğün için çok sevindim. Senden iyi olmayayım. İsteklerin benim için birer emirdir ve bu konuda en ufak bir şüphen olmasın.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 14, 2016, 12:40:56
Abilerim, arkadaşlarım selamlar.
Daha önce orta susturucuyu iptal ettirmiştim hevesimi aldım ve bugün susturucuyu geri taktırmak için egzozcuma gittim. Usta aracı dinledi ve egzoz manifoldunun altından egzoz boğazını söktü. Şaşırdım ve neden söktüğünü sordum. Erimiş boğaz contasını çıkardı ve gösterdi. Aracı aldığımda değiştirmiştik ama kalitesiz olduğu için hemen deforme olmuş. Yenisiyle değiştirdik orta susturucuyu da taktık.
Aracı çalıştırdığımda şaşırdım, dönüşte ara sokaklardan gelerek sesi test ettim çıt çıt diye tabir ettiğim ses kayboldu ve motor aşırı derecede sessizleşti.
Efsane beni şaşırtıp duruyor umarım daha fazla sürprizle karşılaşmam :) Yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim. Sorunun çözümü için yazayım dedim.
Yapılan harcamaları da listeleyeyim;
2 Adet orjinal egzoz boğaz contası 40 TL (işçilik ücreti yok)
Orta susturucu takılması 20TL işçilik (daha önce çıkarttığımız susturucuyu taktık)
Toplamda 60 TL.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #18 : Mayıs 14, 2016, 20:35:36 »
Yasin sorunu hızlı ve makul çözmüşsün :) efsanelerin standart egzoz içi dağıldığı için çok tatlı bir sesi vardır, orta susturucuyu sökmene gerek yoktu bence, hem yakıt artışı da yaşamışsındır.

Yalnız zımparalanan tevzi makarası ve distribütör kapağı temas noktaları kafama takıldı, mümkün olan ilk fırsatta değiştir,olsa olsa egzoz söktürüp taktırmak ile aynı parayı harcarsın ;)

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 160 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mayıs 15, 2016, 02:35:00 »
Yasin sorunu hızlı ve makul çözmüşsün :) efsanelerin standart egzoz içi dağıldığı için çok tatlı bir sesi vardır, orta susturucuyu sökmene gerek yoktu bence, hem yakıt artışı da yaşamışsındır.

Yalnız zımparalanan tevzi makarası ve distribütör kapağı temas noktaları kafama takıldı, mümkün olan ilk fırsatta değiştir,olsa olsa egzoz söktürüp taktırmak ile aynı parayı harcarsın ;)

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evet çok şükür öyle oldu abi :) Aslında evet geri taktırma sebebim daha çok yakıt artışıydı :D
O konu senin kafana takıldıysa hemen özelden yazıyorum :)