0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Supap sesi mi acaba. Fincan denilen yerlerden geliyor galiba. Çekişte ve yakıtta bir sorun yoksa; Yağ filtresi ve seviyesini iyi kontrol edip yağ pompasından emin olmak gerekli.
Motor yağı ne kullanıyorsunuz? Kaç km.de araç? Büyük ihtimalle subap lifter seslerinden bahsediyorsunuz. Motor eskidikçe buralara giden yağ da azalabiliyor ve ses yapabiliyor.
Ya abi ben bu işi anlamadım ki. Arabada silkeleme sorunu vardı eskisine göre azaldı şimdi nasıl azaldığını da anlamadım yakıt 20-25 kuruş arası değişiyor. Fakat benim sw ile arkadaşın sedan gli aracına toz toplatıyorum anlamadım gitti bu nasıl bir iş. Allah hüsrana uğratmasın.Bizim araçlarda supap ayarı var mı peki ?
Ayar yapılıyor Yasinim. Ama kolay kolay bozulma olmaz. Yakıt normal, silkeleme derken nasıl bir silkeleme? Muhtemelen yakıt elemanlarındadı silkeleme sebebi, siz biraz bakım ve düzenli kullanımla işi çözmüş olabilirsiniz.
Merhaba Yasin, buji kabloları ve distribütör üzerindeki terminalleri kontrol et yada ettir.
Ufuk Abi 12k km önce NGK kablo takımı takmıştık. Distribütör kapağını, tevzi makarasını, ateşleme bobininin metal uçlarını zımparayla temizlemiştim.
Estağfurullah @Mahmut DAMAT (31982) bey, forumdan da bir çok kişi bilir ben zaten işimi hobi olarak görüyor ve severek yapıyorum. Hayatta "dost kazanmak" gibi ticaretten daha önemli konular var, forum sayesinde bir çok "dost" diyebileceğim insan ile tanıştım ve sürekli görüşüyorum. Ayrıca her topluluğun bir kuvveti olduğuna inanıyorum, foruma yazılı olarak yansımasa bile markaya ve kullanıcılara bazı hizmetlerin ulaşmasının kolaylaştığını ve hızlandığını da söyleyebilirim.İş ayrı bir şey, arkadaşlık ayrı bir şey, iş her an sona erebilir ancak arkadaşlıkların daim olması esastır.
Başımızın üstüne @Ufuk Sönmez (16363) Ustam Allah utandırmasın, hayırlı işleriniz olsun. Sana zahmet olmazsa ve bilebiliyorsan şu linkle ilgili sorunum kafamı kurcaladı. İç döşeme sizin iş alanınızda pek olmayabilir ama danışmış olalım. -- http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=73224.0
@Ufuk Sönmez (16363) Usta'ya teşekkür ediyor, Yasin den haber bekliyoruz.Ufuk Ustam, size can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Çok usta/satıcı/tamirci diye arkadaşlarımız üye olmasına rağmen ben sizi tanıyorsam, üye olduğumdan bu yana hemen her konuda sizinle iletişim kurabiliyorsam, bu sizin insanlığınızdır. Siz forumu bazıları gibi ticaret amacından ziyade yardımlaşma amacında kullanıyorsunuz. Yani ben Toyota kullanıcısı iken, siz tüccar değil forumdan bir Toyota kullanıcısı arkadaşımız gibi yaklaşıyorsunuz. Bu tutumunuz şu ana kadar değişmedi ve takdir ediyorum. Sağolun, iyi çalışmalar.
Distribütör kapağı ve tevzi makarası için üzüldüm Uygun bir zamanda onu da değiştiririz o zaman. Teşekkürler.
Mahmut Abime katılıyorum, Ufuk Abimi de bu forumdan tanıyıp, onu usta ve satıcı değil de bir abi olarak görüyorum, hissediyorum. Bunu ben yapmıyorum o bana böyle hissettiriyor İyilik bulaşıcıdır, ben bu forumda genç kesimden bir üyeyim ve henüz bir üniversite öğrencisiyim. Saygı, sevgi, yardımlaşma, dayanışma gibi kavramların ne demek olduğunu nasıl yaşandığını siz büyüklerimden öğreniyorum. Siz de benim yaşıma inebiliyor beni anlayabiliyorsunuz. Madem konusu açıldı ben de sizlere teşekkür ediyorum. Ayrıca bu siteye her gün girmemi sağlayanlar da siz ve sizin gibi insanlar. Öyle bir karşılık alıyorum ki her an birilerine iyi bir şeyler vermek istiyor insan. İşte bana bunu bulaştırıyorsunuz Ayrıca dün akşam 5-6 gibi istediğim parça taaaa İstanbul'dan Antalya'ya 1 saat önce elime ulaştı Ufuk Abi.Distribütör kapağı ve tevzi makarası için üzüldüm Uygun bir zamanda onu da değiştiririz o zaman. Teşekkürler.
İyi bakan iyi görür, kötü bakan kötü görür. Sen iyi niyetli bir kardeşimizsin Maşallah... Arabanıza kazasız belasız binersiniz, üzülecek kafaya takacak kadar değmez. Sakınan göze çöp batar unutma Yasinciğim, sen önce okuluna ağırlık ver. Araç işi keyiftir, hobidir. Fazla abartmaya gerek yok. *Yukarıda aracını satmaya çalışan supap yakan arkadaştan bahsetmişsin. Supap işinin de çözümü var. Kafaya takma, büyütme.
Yasin sorunu hızlı ve makul çözmüşsün efsanelerin standart egzoz içi dağıldığı için çok tatlı bir sesi vardır, orta susturucuyu sökmene gerek yoktu bence, hem yakıt artışı da yaşamışsındır.Yalnız zımparalanan tevzi makarası ve distribütör kapağı temas noktaları kafama takıldı, mümkün olan ilk fırsatta değiştir,olsa olsa egzoz söktürüp taktırmak ile aynı parayı harcarsın SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi