Gönderen Konu: Motordan Gelen Ses  (Okunma sayısı 4429 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
Ynt: Motordan Gelen Ses
« Yanıtla #20 : Mayıs 16, 2016, 09:01:31 »
Estağfurullah Yasin, emir ne demek. Bizler burada arkadaşız.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 16, 2016, 09:01:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • güzel düşün güzel olsun...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 205000
  • Model Yılı: '95
« Yanıtla #21 : Haziran 14, 2016, 01:15:22 »
Arkadaşlar merhaba 95 Gli 220000 km de Lpg'li aracımdan 2000 devrin üstüne çıkınca subap sesi gibi şıkırtı sesi geliyo 2500 devirde ayağını gazdan çekip kendi haline bırakınca ve 2500 devirde sabit güç gidersem daha çok belli oluyo yüke binince azalıyor ses dışardan duyulmuyor içerden rahat belli oluyo.Ne yaptımsa bu sesi bulamadım...Subap ayari yaptirdim,sarj dinamosu bilyalarini degistirdim,triger kayis bilya degistirdim olmadi olmadi...Bir cok ustaya gittim,cogu bu sesin normal oldugunu soyluyor ama ayni araca sahip arkadaslarimin arabasinda bu ses yok.Ses lpg de ya da benzinde farketmiyor.debriyaja basili iken gaz verdigimde yine var giderken yine var.Ne olur bana yardimci olun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 14, 2016, 12:39:11 »
Arkadaşlar merhaba 95 Gli 220000 km de Lpg'li aracımdan 2000 devrin üstüne çıkınca subap sesi gibi şıkırtı sesi geliyo 2500 devirde ayağını gazdan çekip kendi haline bırakınca ve 2500 devirde sabit güç gidersem daha çok belli oluyo yüke binince azalıyor ses dışardan duyulmuyor içerden rahat belli oluyo.Ne yaptımsa bu sesi bulamadım...Subap ayari yaptirdim,sarj dinamosu bilyalarini degistirdim,triger kayis bilya degistirdim olmadi olmadi...Bir cok ustaya gittim,cogu bu sesin normal oldugunu soyluyor ama ayni araca sahip arkadaslarimin arabasinda bu ses yok.Ses lpg de ya da benzinde farketmiyor.debriyaja basili iken gaz verdigimde yine var giderken yine var.Ne olur bana yardimci olun...
Eğer o ses şakırtı değilde ince tiz bir çınıltı gibi bir ses ise; Ufuk ustanın yazdığı gibi "efsanelerin standart egzoz içi dağıldığı için çok tatlı bir sesi vardır" ve benim aracımda da oluyor bazen. İmkanınız olurda eksoz borusunun manifolda yakın yerine hafif elle vurup sarsıntı yapın. Bakın bakalım ses var mı? Çünkü subap sesi şakırtı şeklindedir ve motor çalışırken hemen her devirde gelir. Düşük devirde motorun sesi az olduğu için şakırtılar daha belirgin olur.