0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
@Hakan Öztürk (3676) hocam evet,dediğin gibi biraz daha sessiz lastikler var ancak bu seferde kişilere göre değişen kriterler ortaya çıkıyor!Mesela yol tutuş özelliğimi yoksa daha fazla sessizlik gibi kavramlar.Şahsen benim tercihim her zaman yol tutuştan yana olduğundan dolayı yol sesini tolere etmeye çalışıyorum bir miktar.Ancak avensislerde gerçekten iyi ellerden çıkabilecek bir yalıtım çok iyi sonuçlar verebilir gibime geliyor.
Varsa kolay yapılacak bi yalıtım tavsiye alayım araştırdım sağlıklı bir yalıtım uğraştırıcı
Şahsen kendi aracımda bu işi yaptırmayı düşünüyorum.
Sesi azaltan tek şey michelin primacy ler olmuştu. O bile lafı gelmedi. En az yol sesi yapan aracım 10 megane 3 ithal versiyonlu olanıydı süspansiyon yumuşaktı 13 modelini aldığımda şok oldum hem süspansiyon sertti hem yol sesi vardı. Avensis aslında kullandıklarım içinde en sessiz olanı sadece yumuşaması gerekiyor. Bi önceki kasa yumuşak sanırım. Kesin onda da yol sesi oluşmuyordur.
Selamlarhem T25 hemde halen T27 kullanıcısı olarak T25 yumuşak süspansiyon ve ses konusunda iyi idi,ancak yol tutuşu konusunda T27 çok daha başarılı ve güven veriyor.Yol tutuş veya ses aslında tartışılır belki???Bence yol tutuş çok,çok daha önemli.Süspansiyon sertliğine gelince diğer marka araç forumlarını takip eden biri olarak gözlemlediklerim tüm markalarda yol tutuş adına süspansiyonların yeni modellerde sertleştirildiği.Bodrum'dan selamlar.
Gerçekten ilginç lastik Primacy 3. Lastik havaları uygunsa kesinlikle konforlu.Kabine yansıyan sesin eko yapıp tekrar yansımasını engellemek noktasında paspasın bile etkisi vardır. Davlumbaz içi yalıtım ile kimi frekansları sönümleme elbetki işe yarayacaktır.
Hatırladığım kadarıyla talat davlumbaz içlerine pütür ve başka bir şey daha yapmıştı.Memnun kaldımı veya faydasını gördümü acaba çağırıp ögrenelim @Talat Serkes (28471)
Sert yay ike yumuşak amortisör kombinasyonu amortisör ömrünü olumsuz etkiler. Performamsı düşen amortisörün de sönümleme kabiliyeti azalır.Belli noktaya kadar yumuşak, o noktadan sonra sert etki gösterirler. Bu sayede yol konforu yanında yol tutuş da iyi seviyede olur.GY egp yanak olarak M P3'ten çok daha yumuşak, konforlu olacağı kesin, ancak daha önce belirttiğim gibi tok yapısına rağmen P3 ilginç.Yay, amortisör yanında genelde gözden kaçan elastomerik bağlantı parçaları vardır, bunların etkisi de (süspansiyonun ses, titreşim oluşturma) önemlidir.Bir de süspansiyonsuz aksam ağırlığı var. Bu ne kadar fazla olursa araç konforu o kadar düşer. Keza süspansiyonun etki gösterebilmesi de araç kütlesi ile ilgili bir durum, araç kütlesi arttıkça süspansiyon konforu artabilir ancak yol tutuş azalır.Tüm bunlara ek olarak süspansiyonun araca bağlantı noktaları var, bu da kabine yansıyan titreşim ve ses üzerinde etkili.Bunun dışında yol satıh ve tabi ki araç yalıtımı var.Lastiklerin açıklanan ses seviyesinin, araç yapısı ile de ilgisi mevcut. Oluşan sesin yerden kaç cam yüksekte ve noktada ölçüldüğüne bağlı olarak araç kabinlerine yansıma oranı değişecektir.
Daha önceki yazıya ekleme yapayım izninizlr Ahmet bey. Megane 3 Avrupa üretim yerden yüksekliği de 20mm daha az Türkiye üretimlere göre. Yayda sertliği; yay çeliği materyal yapısı, materyal kalınlığı, boğum sayısı, boğumlar arası mesafe vb etkiliyor. Aşağıda bu etkiye sahip (yumuşak ve sert karakter) yay örneği paylaştım. Yay üstüne binen yük sabit olmadığından, etkiye tepki de farklı olabiliyor bu sayede. Özellikle strok açısından ilk kademede yumuşak ve uzun stroklu, daha dazla yük altında daha sert ve kısa stroklu olacak şekilde dizayn edilmiş.
İthal olanların lastik yanak genişliği 55 yerlilerin ki 60 tı. Bu yüzden ithaller yere daha yakın ve oturaklı duruyordu. Benimki ithal olanındandı yerliye de bindim ikisinin de süspansiyonu yumuşaktı. Biri bana kavşakta yandan çarpmış amortisörüm eğilmişti araç sola çekiyordu. Parçacıya gittiğimde bana yerli ithal farketmediğini amortisör ve yayın aynı olduğunu söylemişti.Meg 3 leri hakir görürler marka değeri düşük derler teneke derler derler allah derler ama avensisten sonra karşılaştığım en iyi yalıtıma sahip araçtı. Kendisini ayrı bir yere koyarım her zaman. Her araç gibi eksileri vardı. Biraz dar kalan ön cam görüş alanı, kasislerde kapılardan gelen trim sesi(kroniktir), vasat müzik sistemi vs. ama konforludur
Doğru, yerli üretimlerde %60 lık yanak kullanılmıştı. Gerçi bu şekilde %55'liğe göre 10mm civarı fark oluyor, yine 10mm fark var, muhtemelen yay kaynaklıdır.