0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba. Bir süre aracınızın manuel viteslisini kullandım. Motor 90derece sıcaklığa geldiği zaman devir 600lere düşüyor bu normal. Eğer aşırı derecede sarsmıyorsa bu normal bir durum. Bu arada 30 saniyenin üzerindeki kırmızı ışıklarda vitesinizi N konumuna alırsanız sizin faydanıza olur.
VVT-i için normal görünüyor. Eğer kalkışta araç sıkıntı yaşıyorsa ve durduğunuzda motor stop ediyorsa sorun var demektir. *Çok kısa süreli duruşlar haricinde "D" konumda bekletmemek otomatik arçlar için daha sıhhatlidir. Çünkü araç sürekli gitmek istiyor. Bir nevi yarım debriyajda beklettiğinizi düşünün. Sadece sizin model için değil, diğer motor/model araçların otomatik olanlarına da bakıp görmeniz faydalı olacaktır.
Aynen Mehmet Abi rolantide oynama olunca ilk etapta gaz kelebeği temizlenmesi, bujiler ve kablolarına bakılmalı. Fakat bu kasalarda rolanti sabit ve düşük oluyor. Mahmut Abime katılarak tekrar söylüyorum 10-15 saniyelik duruşlar haricinde uzun süreli trafik ışıklarında ve beklemelerde D konumunda bırakılmamalı debriyajın ömrü açısından.
bir kaç başlıkta vakum parçası diye bir parça .
Manuel olanlarında titreme sorunu var ama otomatiklerde yok diye biliyorum bir arkadaşın daha aynı sorundan vardı kelebek boğazı detaylı temizlenmişti ve de 2 adet bobininde atlama varmıştı onlarda değişmişti . Akabinde arkadaşın sorunu düzelmiş araçta hayli serileşmişti . Sizin sorununuz ateşleme kaynaklı değil belki ama kelebek boğazı ve maf sensörü temizliği gerekiyor gibi görünüyor ayrıca ateşleme bobini ve buji kontrolü yaptırın . derim
Herkese merhabalar, aracım 2005 Sedan Corolla Brc Lpg 128000km. Yaklaşık 6000km.dir aracın çalışmasında ve bayır çıkmasında titreşim hissediyorum. Uzun yolda daha çok hissettiğim için memlekete(Safranbolu-780km) gittiğimde bir ustaya gösterdim, sol ön teker akis yağını değiştirdi, bir de boğaz kelebeği ve maf sensörünü temizledi. İlk başta düzelmiş gibiydi ama ertesi gün araç rolantide iniş-çıkış-kararsızlık ve ilk durulan yerde stop etme gibi durumlar yapmaya başladı. Daha sonra bir cihaza bağlayıp bakıldı, 4 silindiri gösteren ekranda hepsinin 0 olması gerekirken benim en fazla 10-11 değerine kadar çıkış görüldü ve bu değerin zamanla 60-70lere kadar çıkacağı, subaplarda kaçak olduğu söylendi. Ben de orada yaptıracak vaktim olmadığı için şu an çalıştığım İzmire o şekilde geldim ki uzun yolda çekişte vs, hiçbir sıkıntı çekmedim. Şimdi de rölantide kararsızlık ve durduğum zaman bazen stop etme devam ediyor. Bu sorunun kesinlikle subaptan mı yoksa başka konulardan mı yaptığı konusunda fikri olan var mı ve eğer subaptansa bir ayarla düzeltme yapılabilir mi yoksa toptan değiştirmek mi gerekir?
Araç kaç km dir LPG li?