Gönderen Konu: rolanti sorunu  (Okunma sayısı 12414 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: rolanti sorunu
« Yanıtla #20 : Eylül 29, 2016, 16:33:52 »
Benzin lpg farketmiyor vvt-i titriyor. Aracımız 2001 1.6 vvt-i corolla 100000 aldık titriyordu araç 201500 oldu hala titriyor ve araca lpg hiç takılmadı. Bujileri 10000de değiştiririm 3 ayda 1 kelebek ve maf temizliği yaparım bobinler kontrol edildi sağlam yağı genelde maksimum 7500de değiştiririm buna yapabilecek birşey yok malesef. Hatta ben aracımın emme manifoldu ve gaz kelebeğini 1.8 vvt-i'ın ki ile değiştirdim durum aynı he biraz daha iyi ama değişen birşey yok vvt-i tabanlı motorlar titiriyor alışmanız gerekmekte. Ayrıca benim aracımın aynısından arkadaşım aldı o lpgli o titremiyor mesela lpgde devir 800-850 bandında çalışıyor benzine çekince titremeye başlıyor ve rölanti 600 650 civarlarında çalışıyor.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 29, 2016, 16:33:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 29, 2016, 16:42:50 »
Sizlerinde benim gibi usta bulma sorunu var gibi. 

Supaplar için ne dediler?
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 29, 2016, 16:57:07 »
Benzin lpg farketmiyor vvt-i titriyor. Aracımız 2001 1.6 vvt-i corolla 100000 aldık titriyordu araç 201500 oldu hala titriyor ve araca lpg hiç takılmadı. Bujileri 10000de değiştiririm 3 ayda 1 kelebek ve maf temizliği yaparım bobinler kontrol edildi sağlam yağı genelde maksimum 7500de değiştiririm buna yapabilecek birşey yok malesef. Hatta ben aracımın emme manifoldu ve gaz kelebeğini 1.8 vvt-i'ın ki ile değiştirdim durum aynı he biraz daha iyi ama değişen birşey yok vvt-i tabanlı motorlar titiriyor alışmanız gerekmekte. Ayrıca benim aracımın aynısından arkadaşım aldı o lpgli o titremiyor mesela lpgde devir 800-850 bandında çalışıyor benzine çekince titremeye başlıyor ve rölanti 600 650 civarlarında çalışıyor.
Yaz kış klima açık gezin titreme olmaz o zaman  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Ynt: Çok çok acil !!! Ekspertiz raporu öneri ?
« Yanıtla #23 : Eylül 29, 2016, 17:43:02 »
Bizim motorlarda yaşanan titremeler bana ocv kaynaklı geliyor.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 261 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Eylül 29, 2016, 19:51:22 »
Bizim motorlarda yaşanan titremeler bana ocv kaynaklı geliyor.

Supap değilse OCV yenilense geçer mi Yüksel?
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 30, 2016, 09:14:54 »
Benimki teori sadece abi ama OCV'nin rölantide etkisi olduğu bir gerçek.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 30, 2016, 22:06:15 »
Yaz kış klima açık gezin titreme olmaz o zaman  :tamam:

Motor gücünün kesilmesini malesef sevmiyorum ve sırf titremesin diye litresi çeyrek altın kadar kıymetli olan birşeyin fazla harcanması pek hoşuma gitmiyor titremesine alıştım benlik problem yok :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 117000
  • Model Yılı: '05
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Kasım 01, 2016, 15:35:01 »
Herkese merhabalar, aracım 2005 Sedan Corolla Brc Lpg 128000km. Yaklaşık 6000km.dir aracın çalışmasında ve bayır çıkmasında titreşim hissediyorum. Uzun yolda daha çok hissettiğim için memlekete(Safranbolu-780km) gittiğimde bir ustaya gösterdim, sol ön teker akis yağını değiştirdi, bir de boğaz kelebeği ve maf sensörünü temizledi. İlk başta düzelmiş gibiydi ama ertesi gün araç rolantide iniş-çıkış-kararsızlık ve ilk durulan yerde stop etme gibi durumlar yapmaya başladı. Daha sonra bir cihaza bağlayıp bakıldı, 4 silindiri gösteren ekranda hepsinin 0 olması gerekirken benim en fazla 10-11 değerine kadar çıkış görüldü ve bu değerin zamanla 60-70lere kadar çıkacağı, subaplarda kaçak olduğu söylendi. Ben de orada yaptıracak vaktim olmadığı için şu an çalıştığım İzmire o şekilde geldim ki uzun yolda çekişte vs, hiçbir sıkıntı çekmedim. Şimdi de rölantide kararsızlık ve durduğum zaman bazen stop etme devam ediyor. Bu sorunun kesinlikle subaptan mı yoksa başka konulardan mı yaptığı konusunda fikri olan var mı ve eğer subaptansa bir ayarla düzeltme yapılabilir mi yoksa toptan değiştirmek mi gerekir?
Sevgili toyota club üyesi arkadaşlar, sorun subap değişimi ile çözüldü, şimdi saat gibi çalışıyor, aynı sorunu yaşayanların bilgisine sunulur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Alırsan Toyota Olursun Paşa :)
  • Kilometre: 199000
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 04, 2016, 00:03:04 »
bilgilendirme için teşekkür ederim. fakat araç ile ışıklarda veya farklı bir noktada durduğunuzda tekrardan hareket edecekseniz vitesi boşa almak iyi bir işlem değildir. otomatik şanzımanlardaki aşıntı ilk vites geçişlerinde (N-D / N-R ) durumlarında olacağından dolayı aşıntıyı engellemek adına aracın sürüş pozisyonunda durması daha doğru olacaktır.

Arkadaşlar bende yeni bir corolla aldım ve rolantiyi bayağ bayağı kafaya taktım sonrada youtube da bir video içimi rahatlattı sıfır arab tanıtımı benim modelin aynısı 2005 vvt.i e .130 linki allta vereceğim benzinli devir 650 700 arası şuna karar verdim bizim arabların orjinali böyle video rusça ama rolantiye bakınca keyfim yerine geldi açıkcası demekki vvt.i böyle çalışıyor baktırmdığım usta etmediğim masraf kalmadı servisin ve özel ustların dediği gibi sorun yok sadece bende lpg olduğu için biraz titriyor bende getz vardı ve dizeldi ona alıştığım için biraz depriaj balatsını bunu sorun olarak gördüğüm için erken bitirdim o kadar saygılar

https://www.youtube.com/watch?v=H14GFu9E2FM

video suresi 10:1o v3 10 20 ye bakın baştan sona izleyin bence içiniz rahat eder benim gibi keyfini sürün toyotanızın  :D

Mesaj Birleştirildi: Kasım 04, 2016, 00:08:17
Benim de forumda gözlemlediğim Toyotadalarda rolantide oynama düşme vs gibi sorunlar var ve net çözümü bulan arkadaşa rastlamadım. Genelde belli bir km yapmış ve lpg takılmış araçlarda var bu sorun. Fiatta benzer bir sorunda servis gaz kelebek gövdesini değişmişti düzelmişti. Çünkü mantıken aracın her koşula göre rolantiyi belli bir devirde tutması gerekiyor.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar bende yeni bir corolla aldım ve rolantiyi bayağ bayağı kafaya taktım sonrada youtube da bir video içimi rahatlattı sıfır arab tanıtımı benim modelin aynısı 2005 vvt.i e .130 linki allta vereceğim benzinli devir 650 700 arası şuna karar verdim bizim arabların orjinali böyle video rusça ama rolantiye bakınca keyfim yerine geldi açıkcası demekki vvt.i böyle çalışıyor baktırmdığım usta etmediğim masraf kalmadı servisin ve özel ustların dediği gibi sorun yok sadece bende lpg olduğu için biraz titriyor bende getz vardı ve dizeldi ona alıştığım için biraz depriaj balatsını bunu sorun olarak gördüğüm için erken bitirdim o kadar saygılar

https://www.youtube.com/watch?v=H14GFu9E2FM

video suresi 10:1o v3 10 20 ye bakın baştan sona izleyin bence içiniz rahat eder benim gibi keyfini sürün toyotanızın  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Kasım 18, 2016, 06:07:26 »
Sevgili toyota club üyesi arkadaşlar, sorun subap değişimi ile çözüldü, şimdi saat gibi çalışıyor, aynı sorunu yaşayanların bilgisine sunulur...

ne kadara maal oldu arkadaşım bende bi deneyim o zaman eğer bütçemi zorlamassa tabi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Kasım 18, 2016, 08:41:32 »
128bindeki toyota nasıl subap yiyor hayret
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Kasım 23, 2016, 20:57:04 »
Benim de forumda gözlemlediğim Toyotadalarda rolantide oynama düşme vs gibi sorunlar var ve net çözümü bulan arkadaşa rastlamadım. Genelde belli bir km yapmış ve lpg takılmış araçlarda var bu sorun. Fiatta benzer bir sorunda servis gaz kelebek gövdesini değişmişti düzelmişti. Çünkü mantıken aracın her koşula göre rolantiyi belli bir devirde tutması gerekiyor.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bu titreme olayının çözümü varmı ya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 261 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Kasım 23, 2016, 21:24:14 »

bu titreme olayının çözümü varmı ya

Siz rektefiyeden bahsediyordunuz bi gelişme var mı bu konuda?
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Kasım 23, 2016, 23:54:02 »
aslında bu rolanti sadece gazda yapıyor benzinde yapmıyor ama benzinde de 650 750 rpm arası gidip geliyor birde pahalı geldi hala düşünüyorum acaba bir başka ustaya filanmı göstersem yada gaza kızıp duruyom komplemi söktürsem bir türlü karar veremedimki mehmet bey

Mesaj Birleştirildi: Kasım 23, 2016, 23:57:54
2500 tl yarım motor yapılacak p / s içinde role değişecek toplam ne kadara maal olacak bilmiyorum butçemide zorlamadan halletmem lazım araçta yağ yakma yok üfleme yok mavi duman v.s yok kararsızım açıkcası

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Kasım 25, 2021, 08:46:54 »
Herkese selamlar aracım 1.6 terra sedan titreme ve stop etme olayı bende de vardı hatta bildiğiniz içerden masaj yapıyordu yıllarca çektim motor yaptım düzelmedi oksijen sensörüne baktılar kelebek temizlendi gaz sistemini komple değiştirdik yine düzelmedi sonunda maf sensörünün yuvasına oturmadığını anladık birde hava alıyordu  mafın altına bir pöşet geçirdim ve vidalarını değiştirdim iyice sıktım birde hava filtresinin bulunduğu yerden sabunla test yaptım hafif kabarcık geliyordu oraya da az bir slikon sıkıp çalıştırdık yalnız bu işlemi yaparken akünün kutup başını sökün şimdi aracım 8,5 - 9 arası rolanti oturdu şimdi bozulur diye o kadar çok korkuyorumki kaputu bile sanki uyuyan çocuk odasına girer gibi açıyorum birde akünüzün ömrü biterse enerji yetmediği zamanda olur haberiniz olsun biraz uzun oldu ama inşallah işinize yarar selametle