Gönderen Konu: Hava filtre kapagını ve hava filtresini kaldırınca....  (Okunma sayısı 11074 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Hava filtre kapagını ve hava filtresini kaldırınca....
« Yanıtla #40 : Şubat 23, 2009, 19:51:31 »
evet türkay abi kurallara uyalım hız felakettir tabiki.sadece zorladığın zaman 190'a kadar iniyor onu demek istedim.şahsen kendi aracımda denemedim denememde 97 model 105 hp lik corolla'ya bindik adam denedi 190'a kadar geldi.hız felakettir 1 kez daha söyleyelim biz tabiki
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Şubat 23, 2009, 19:51:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Şubat 23, 2009, 19:55:33 »
bence denemek normal, yani uygun koşullar ortam yol vs varsa denemek tamam, ama sürekli yapmaya hayır! ben de baktım araç ne kadar gitcek diye, zaten hız sınırlarına uymak imkansız bu limitlerde ;)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
klein aber mein..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #43 : Şubat 25, 2009, 14:31:40 »
bide benim kasyaa uygun olanı bu yanılmıyorsam değil mi?
klein aber mein..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #44 : Şubat 25, 2009, 14:32:17 »
harun simotaya o kadar para verme derim ben, aem, pipercross gibi bir marka olsaydı alınırdı o paraya ama simota ı ıh ;)

ekleme üzerine gelen ekleme: evet harun, 2001den sonra üretilen vvt-i motorlar için o filtre
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #45 : Şubat 25, 2009, 14:40:05 »
yani fiyat aralıkları hep böyle.benim ilgimi çeken olay benim kasaya modele uıygun ilk kez yapılmış özel birşey olduğunu görmek oldu ondan dedim teşekkürler

bide biraz huysuzlandığım konu şu 2002 ve sonrası yazmaı pipercross larda çünkü 2002 ve sonrası modeller benden bir sonraki kasalar için kullanılıyor
klein aber mein..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #46 : Şubat 25, 2009, 14:50:10 »
harun senin kasa ve bir sonrası hakkında çok bilgim yok, sizin sensör nasıl birşey acaba tam görsem süper olcaktı, hava sensörünüz aynı mı acaba senin kasa ve sonraki kasalarla ? eğer öyleyse diğer kasalarınkinden de alırsın, bu kitlerin tek numarası sensörün takılacağı bir yerin olması ve soğuk havayı alcak yere uzatması filtreyi..sen sabret yaza kadar ben halletcem senin filtre sorununu :P tabi eğer diğer kasalarla aynıysa filtre işi, yani dizelin parçayı takarak halledebilirsek senin filtre işini çok daha kolaya ve ucuza halletcez inşallah ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Mayıs 03, 2009, 12:18:52 »
trafik kurallarına uyalım uymayanları uyaralım, yasal hız sınırları şehir içinde 50, otobanlarda 120dir.. sonraa 4. vitesi zorlama ben söyleyim; 185 :) 98 corolla ile.. bir de o şekilde hareket ettirmem ben aracı, durduğum yerde hava filtresini çıkarıp bi kesiciye kadar gaza bascam sonra takcam filtreyi

4.vitesin çok cabuk bitmiş be abi =) ***'dan aşşa inmiyor benim 114'lük canavar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Mayıs 14, 2009, 13:58:28 »
kit yerine universal karbon kutulu alırsanız iyi ses çıkartır vvti motorlar.tavsiye ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Mayıs 14, 2009, 14:27:46 »
4.vitesin çok cabuk bitmiş be abi =) ***'dan aşşa inmiyor benim 114'lük canavar

Yaşın 17 ve sen araçla ilgili hikayeler anlatıp durmuşsun konu boyunca, lütfen burası paylaşımcı bilgi dolu bir forum burda ben şöyle yaptım böyle yaptım benim arabam şöyle böyle tarzında konuşmak yerine paylaşımcı olmanı tavsiye ederim. konuşma tarzına biraz daha dikkat edersen sevinirim burası kahve yada arkadaş ortamında geyik yapılan bir yer değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Mayıs 14, 2009, 14:29:09 »
kit yerine universal karbon kutulu alırsanız iyi ses çıkartır vvti motorlar.tavsiye ederim

kaçdefa universal carbon kutulu hava filtresi kullandığını sorabilirmiyim, benim aracımda Sİmota filtre ile birlikte Komple Kit var ve bahsettiğin universal kitlerden çok daha iyi performans ve ses alıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #51 : Mayıs 14, 2009, 15:01:15 »
kaçdefa universal carbon kutulu hava filtresi kullandığını sorabilirmiyim, benim aracımda Sİmota filtre ile birlikte Komple Kit var ve bahsettiğin universal kitlerden çok daha iyi performans ve ses alıyorum
mesut bey muhtemelen sizin kitlerden bahsetmiştir arkadaş ama internette markaya özel ürünler nadir bulunduğu için universal demiştir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Mayıs 16, 2009, 22:21:20 »
mesut abi benim demek istediğim karbon kutulu simotalar var.onlardan alırsa iyi ses çıkartıdır.birde custom krom boru ile yapılan cai kit %100 olumlu sonuç verir.hem ses hemde güç açısında ( fazla bir güç değil tabiki bu abartı olmasın ) demek istediğim buydu!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Nerde oLursan oL , Hep BenimLe oL......
« Yanıtla #53 : Mayıs 18, 2009, 10:50:52 »
s.a arkadaslar abilerim :)  abla varmı bilmiyorum... herneyse:)  araba 2002 vvt-i 1.6 16 valve terra hava filtre kapagını acınca ve hava filtresini sökünce araba deli bagırıyo :) hani   acık hava filtresi takarsın ya aynı :) ama ben takmadım:D çünkü hava sensörleri filan var o yüzden ... böyle kullansam ne gibi zararları olur.... tozlu yerlerde binmicem? baska:P

Araçları, kamunun rahat ve huzurunu bozacak veya kişilere zarar verecek şekilde saygısızca sürmek, araçlardan bir şey atmak veya dökmek, seyir halinde cep veya araç telefonu ile benzer haberleşme cihazlarını kullanmak yasalara aykırıdır.

ben aracımı 1. ay filtresiz kullandım yücellere götürdüm adam kelebeğin içine baktı simsiyah 20 dk onla uğraştı  temizlemek için dişfırçasıyla falan temizledi :D

ondan sonra açık hava filtresi aldım 1-2 ay öyle gezdim  gene aynı sonuç IBS motorsport var balgatta oraya gittim iste adam dediki kirlenmemesini istiyosan kit alcan dedi pipercross iyi gider dedi nekadar dedim 350 ye montaj dahil dedi ( tabi öğrenciyiz para yok pul yok ) para biriktirip alcam pipercross :D

Adam gibi kullanırsan gaza yüklenmezsen yakıt ekonomiside yapar + Ses :D
Kırmızı Kafaa...
.
                                GöLgen YeTeR.......
                                    06 JE 605      ( Yakında 06 CHN 53 )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #54 : Mayıs 26, 2009, 03:44:27 »
arkadaşlar bendede98 varr gerçektenn rahatt ve serii oluyomuu es duumuu sağlammı spor hava filtresii taktırmayıı düşünüyodumm ben fiyattt hakkında bii bilgisi olan warsa paylaşırsa sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #55 : Mayıs 29, 2009, 20:06:13 »
arkadaşlar bendede98 varr gerçektenn rahatt ve serii oluyomuu es duumuu sağlammı spor hava filtresii taktırmayıı düşünüyodumm ben fiyattt hakkında bii bilgisi olan warsa paylaşırsa sevinirim

tek filtre almanı önermem kit alman daha mantıklı ... yani arabanın motor sağlığı bakımından ama okadar para veremem ben universal alacam diyosan... seçim senin :D
Kırmızı Kafaa...
.
                                GöLgen YeTeR.......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #56 : Mayıs 29, 2009, 20:16:24 »
cem kardeşim ses hakkında sorunun cevabı ;

http://www.toyotaclubtr.com/fotograflar-videolar/98-corolla-acik-hava-filtresinde-verdigi-ses/

kullanılan filtre aem marka..98e uygun filtre bulabilceğini sanmıyorum çok baktım yok..ben kendim yapmayı planlıyorum kitimi, onu yapana kadar da filtre kullanmayacağım, böyle arada sırada takıyorum, kolay bişey zaten takıp sökmek falan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #57 : Mayıs 29, 2009, 20:35:37 »
http://www.jsvracing.com/urun_detay.asp?stk_kod=11752

bu kit işine yarayabilir kendin ayarlayabiliyosun

http://www.jsvracing.com/urun_detay.asp?stk_kod=11752

2. linkteki şey filtre olmayan arabalara bile yapılabiliyo .....bende denicem bakalım nası bişeymiş..
Kırmızı Kafaa...
.
                                GöLgen YeTeR.......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #58 : Mayıs 29, 2009, 20:57:21 »
barış ikisi de aynı link..bir de şahsi düşüncem..jsv filtre kullanacağıma kutu içiyle yola devam ederim daha iyi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
« Yanıtla #59 : Mayıs 29, 2009, 21:07:36 »
kanka sana bişi diim filtreyle aynı sesi veriyo ;) bende filtre var söklü takılı fark yapmıyo ses aynı.....madem motoru düşünmüom gel benm ki bitik onu al sendekini bana ver anlaşalım :D
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın