0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Eski aracım 97 1.3 tü ve aracın lpg de boşta stop edecek konuma gelmesi tamamen lpg ayarı ile oluşan bir durum ki aracın şahsımca çok yakıyor araçta hava-yakıt karışımı dengeli olmadığı için boşta stop edecek konuma geliyorBenzinde ilk önce kapaklanıp gaz yememesi sonra açılması benzin pompası yada otomatiği ile alakalı bu sorunları kendim yaşamıştım ve karbüratörlü araçlardan kendimce anladığım için ekipmanın yettiğince kendim yapıyordum1.3 karbüratörlüde bilgisayarlı ayar araca fazla yaktırıyor açıkçası denemelerimden biliyorum yakın bir yerde olsaydık araca el atabilirdim açıkçası bir de aracın iyi bir ustada sibop ayarına baktırabilirsin normal koşulda 50 bin km yapılıyor fakat lpg olunca ayar daha çabuk bozuluyor 20-25 gibi ayarlanıyordu yanılmıyorsam birde avans ayarına baktırabilirsin ikisi çok etkiliyorİlk yapman gereken aracı benzinde çalıştırıp karbüratörden 1000 devir bandında çalışmasını sağla ve eski aracım bütün elektrik aksam kapalıyken tam 1000 devirde çalıştırıyordum ki bunu araç tamamen ısındığında ayarla hatta fan bir kere açıp kapatsın sonra lpg geçirebilirsin ben ayar vanasının üstüne falçata ile çentik atıp vananın konumuna göre ayar yapıyordum aracı lpg ye aldığında 2000-3000 devir arasında gaz ver vanayı kıs yavaş yavaş gaz azalmaya başlayınca motorda yavaştan tekleme meydana gelir ve dur sonra yavaşça vanayı aç ve motorun teklemesinin kesildiği yerde bırak bu arada lpgciler hava yakıt karışımını ayarlayamadıklarında hava borularının ağzını kapatıyorlar varsa bunları sök çünkü araç bu halde daha çok yakıyor ki ayar kısık geldiğini düşünürsen vanaya atmış olduğun çentiğe göre çeyrek tur açıp aracı roketleyebilirsin inşallah açıklamalarım yardımcı olur bu arada kendi aracımda araç full iken uzun yolda normal kullanım 90-120 arası100 km 6.5 litre lpg yakmıştı sıcak havada bu değerle aracının uzun yolda maximum 15 - 16 krş yakması lazım Sent from my iPhone using Tapatalk
üstad peki lpg ayarını sibop ve avans ayarı yapıldıktan sonra mı yapayım önce mi? bu ayarları(sibop ve avans) arkadaşların bahsettiği dörtnal oto da yaptırabilir miyim? bu ayarlar fiyat olarak ne kadar tutar ve bunlarda sorun yoksa veya ayardan sonra sorun düzelmezse onlar(dörtnal) halleder mi? ekstra olarak karbüratörcüye göstereyim mi?
Karbüratörcüye uğramanı tavsiye etmem dedikleri şey karbüratör mili boşluk yapıyor aşınmış yenilenecek ayar yapılacak 300-400₺ istiyorlar şaka gibi corolla bu karbüratör sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum Sent from my iPhone using Tapatalk
Subab ayarı yaparken kapak sökme takma parasıda alıyorlar. 100 lira bunu da unutmayın. Subablar taşlama parası tane başı 5tl. Arabanızı lpg ayar cihazlarına sokmayın onlarla doğru ayar olmuyor. Tecbüreli bir usta kulaktan ayar yapması lazım subab ayarı çekişi çok etkiler. Aracınızda çok yakar. Sizin araç kmye 12-13krş yakması lazım uzun yolda. Şehiriçi 17-18 krş yakması lazım. Benim efsane 15 krş yakıyor şehiriçi 20 krş yakıyor. 1.3lerin değerlerini az çok biliyorum.iş sankı subab işine benziyor. Bütün belirtiler var özellikle stop etme ve fazla yakma. Yakıt işi fazlalığı karbüratör kirliliğinden de olabilir bir el atmak icap eder. Ateşlemeyede baktırın.
Tecbüreli bir usta kulaktan ayar yapması lazım subab ayarı çekişi çok etkiler. Aracınızda çok yakar.
Tecrübeli usta ise Kulaktan ayar diye bir şey yapmaması lazım.Supap ayarının sıcak ve soğuk değerleri vardır. Sente ve supap bindirmesini yerine getirir öyle ayar yaparsınız.Dinleyerek ayarın mahsuru her silindiri eşit ayarlayamazsınız,10 sene evvel ki duyma yetiniz ile şimdi ki aynı olmaz v.s Zaten dinleyerek ayar yaptığınızda her ayar yaptığınız supaptan sonra ses değişecek sizde yeni sesi baz alarak diğer supabı ayar yapacaksınız.Bunu insan kulağı ile yapmak mümkün değil.Şahsen teknik değerleri baz almayıp kulağı ile ayar yapana iyi usta falan demem (Benim iyi veya kötü demem neyi değiştirir oda ayrı tabi )
Hamza bey alıntıladığınız cümleyi, cımbızla çekip almışssınız altına subab sente filan Allah ne verdiyse yazmışsınız. Hamza bey size zahmet ALINTI yaptığınız cümlenin üstünü okuyun ben ne yazmışım..