Gönderen Konu: yokuşta bayılma ve benzinde gaz kesme  (Okunma sayısı 8844 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 201426
  • Model Yılı: '98
  • 10 kere teşekkür etti
yokuşta bayılma ve benzinde gaz kesme
« : Mayıs 05, 2016, 20:49:27 »
merhaba arkadaşlar,
4 ay önce bi corolla aldım. her haftasonum sanayide geçiyor.. artık bu cumartesi ankaraya bi getirip gösterecem. çok maliyet çıkarsa da satmayı düşünüyorum artık. :(

öncelikle araç 98 model 1.3 karbüratörlü ve 210.000 de

aracın baskı balatayı yeni değiştim(aisin)
bujiler yeni değişti(ngk)
ön takım bakımları yapıldı arızalı parçalar değişti
hava filtresi yeni değişti
iki kez farklı yerden lpg ayarı yapıldı
motor yağı değişti
egzoz çıkma egzozla değişti

şimdi sorunu anlatmak gerekirse, sürüş esnasında 50-60 km/h veya daha yüksek hızlarda giderken boşa aldığımda devir stop edecek kadar düşüyor. araba 4-5 saniye titreyip(stop edecek gibi oluyor) sonra nefes almaya başlıyor.. lpg ayarı esnasında rölantı yükselttik ancak sorun çözülmedi.

ikinci olarak k.kale- ankara arası yolculuk yapmam gerektiğinde elmadağ'ı çıkarken 2. 3. vitese düşüyorum. 3. viteste hızlanmıyor mesela.. ancak benzinde elmadağı çıkmayı denemedim. düz yolda bir nebze seri..

bir diğer problem de, benzinde kullanırken aniden gazı köklediğimde iki saniye kadar gaz kesiliyor, yani araba tekliyor.. ama sadece bir kez tekliyor.. kesip iki üç saniye sonra vermeye başlıyor.. aynı sorunu lpgde de yapıyordu. bujileri değişince lpg de yapmayı kesti.. ama benzinde halen devam ediyor..

iki kez lpg ayarı yaptırdım. ilkinde usta cihaza bağladı. biri hariç bütün değerler yeşil yandı. usta ayar yaptıktan sonra neredeyse hepsi kırmızı yandı monitöründeki.. ama araba baya serileşti. ancak şehir içinde 1.3 araba 25-30 kuruş arası yakmaya başladı. ikinci kez başka bir lpgciye gittim. o çok bi ayar yapmadı zaten ayarlı olduğu için ama yakıt düştü.. düştü dediğim uzun yolda 18 kuruş yaktı. o da buralarda lpg 1.89... millet 2.30 2.40'a lpg alıp 18 kuruş yakıyor..

bir de egzoz değişti.. o da aklımda soru işareti olarak kaldı. çarpılmış olabilirim. egzozdan ses geliyordu aşırı titrediği için(rölant düşme probleminden) egzozcu bu kopmuş dedi(oysa kopan bi yeri yok bağırma falan da yapmıyor) yenisi 250 tl falan dedi. çıkma var mı dedik.. 75tl ye var bi tane dedi. onu taktık..

kırıkkalede anlayan usta yok.. gösterdiğim bütün ustalar araç çok temiz diyor. ama problemlerden bahsedince de öyle olmaması lazım diyorlar. biri karbüratörcüye yönlendiriyor.. biri lpg ciye..  biri boğaz kelebeği diyor, biri ateşleme aksamı, biri lpg aksamı, biri karbüratör.. sonunda cumartesi ankarada bi ustaya gösterme kararı aldım.. sorun ne olabilir? ve ankarada tavsiye edeceğiniz usta var mı?

Toyota Club Türkiye

yokuşta bayılma ve benzinde gaz kesme
« : Mayıs 05, 2016, 20:49:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Ynt: yokuşta bayılma ve benzinde gaz kesme
« Yanıtla #1 : Mayıs 05, 2016, 22:08:06 »
Hayırlı ve geçmiş olsun. Yokuşlarda benzin çok az farkettirir benimkide 1.3 aşağıdan devirli gelinmedimi bayılır yakıt zorlandımı 1.6/2000 motor kadar yakar ve yağ eksiltir. Ankara'da Dörtnal Sadık usta var diyor arkadaşlar. Forumda firmalar/tanıtımlar bölümünde iletişim bilgilerinin olması lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '95
  • 59 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 05, 2016, 22:43:31 »
şaşmazda dörtnal toyota var sağda solda kurcalatmadan oraya bi götürün doğru reçeteyi orada yazarlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 30342
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 05, 2016, 23:47:56 »
Eski aracım 97 1.3 tü ve aracın lpg de boşta stop edecek konuma gelmesi tamamen lpg ayarı ile oluşan bir durum ki aracın şahsımca çok yakıyor araçta hava-yakıt karışımı dengeli olmadığı için boşta stop edecek konuma geliyor
Benzinde ilk önce kapaklanıp gaz yememesi sonra açılması benzin pompası yada otomatiği ile alakalı bu sorunları kendim yaşamıştım ve karbüratörlü araçlardan kendimce anladığım için ekipmanın yettiğince kendim yapıyordum
1.3 karbüratörlüde bilgisayarlı ayar araca fazla yaktırıyor açıkçası denemelerimden biliyorum yakın bir yerde olsaydık araca el atabilirdim açıkçası bir de aracın iyi bir ustada sibop ayarına baktırabilirsin normal koşulda 50 bin km yapılıyor fakat lpg olunca ayar daha çabuk bozuluyor 20-25 gibi ayarlanıyordu yanılmıyorsam birde avans ayarına baktırabilirsin ikisi çok etkiliyor
İlk yapman gereken aracı benzinde çalıştırıp karbüratörden 1000 devir bandında çalışmasını sağla ve eski aracım bütün elektrik aksam kapalıyken tam 1000 devirde çalıştırıyordum ki bunu araç tamamen ısındığında ayarla hatta fan bir kere açıp kapatsın sonra lpg geçirebilirsin ben ayar vanasının üstüne falçata ile çentik atıp vananın konumuna göre ayar yapıyordum aracı lpg ye aldığında 2000-3000 devir arasında gaz ver vanayı kıs yavaş yavaş gaz azalmaya başlayınca motorda yavaştan tekleme meydana gelir ve dur sonra yavaşça vanayı aç ve motorun teklemesinin kesildiği yerde bırak bu arada lpgciler hava yakıt karışımını ayarlayamadıklarında hava borularının ağzını kapatıyorlar varsa bunları sök çünkü araç bu halde daha çok yakıyor ki ayar kısık geldiğini düşünürsen vanaya atmış olduğun çentiğe göre çeyrek tur açıp aracı roketleyebilirsin inşallah açıklamalarım yardımcı olur bu arada kendi aracımda araç full iken uzun yolda normal kullanım 90-120 arası100 km  6.5 litre lpg yakmıştı sıcak havada bu değerle aracının  uzun yolda maximum 15 - 16 krş yakması lazım

Sent from my iPhone using Tapatalk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 06, 2016, 00:14:02 »
Eski aracım 97 1.3 tü ve aracın lpg de boşta stop edecek konuma gelmesi tamamen lpg ayarı ile oluşan bir durum ki aracın şahsımca çok yakıyor araçta hava-yakıt karışımı dengeli olmadığı için boşta stop edecek konuma geliyor
Benzinde ilk önce kapaklanıp gaz yememesi sonra açılması benzin pompası yada otomatiği ile alakalı bu sorunları kendim yaşamıştım ve karbüratörlü araçlardan kendimce anladığım için ekipmanın yettiğince kendim yapıyordum
1.3 karbüratörlüde bilgisayarlı ayar araca fazla yaktırıyor açıkçası denemelerimden biliyorum yakın bir yerde olsaydık araca el atabilirdim açıkçası bir de aracın iyi bir ustada sibop ayarına baktırabilirsin normal koşulda 50 bin km yapılıyor fakat lpg olunca ayar daha çabuk bozuluyor 20-25 gibi ayarlanıyordu yanılmıyorsam birde avans ayarına baktırabilirsin ikisi çok etkiliyor
İlk yapman gereken aracı benzinde çalıştırıp karbüratörden 1000 devir bandında çalışmasını sağla ve eski aracım bütün elektrik aksam kapalıyken tam 1000 devirde çalıştırıyordum ki bunu araç tamamen ısındığında ayarla hatta fan bir kere açıp kapatsın sonra lpg geçirebilirsin ben ayar vanasının üstüne falçata ile çentik atıp vananın konumuna göre ayar yapıyordum aracı lpg ye aldığında 2000-3000 devir arasında gaz ver vanayı kıs yavaş yavaş gaz azalmaya başlayınca motorda yavaştan tekleme meydana gelir ve dur sonra yavaşça vanayı aç ve motorun teklemesinin kesildiği yerde bırak bu arada lpgciler hava yakıt karışımını ayarlayamadıklarında hava borularının ağzını kapatıyorlar varsa bunları sök çünkü araç bu halde daha çok yakıyor ki ayar kısık geldiğini düşünürsen vanaya atmış olduğun çentiğe göre çeyrek tur açıp aracı roketleyebilirsin inşallah açıklamalarım yardımcı olur bu arada kendi aracımda araç full iken uzun yolda normal kullanım 90-120 arası100 km  6.5 litre lpg yakmıştı sıcak havada bu değerle aracının  uzun yolda maximum 15 - 16 krş yakması lazım

üstad peki lpg ayarını sibop ve avans ayarı yapıldıktan sonra mı yapayım önce mi? bu ayarları(sibop ve avans) arkadaşların bahsettiği dörtnal oto da yaptırabilir miyim? bu ayarlar fiyat olarak ne kadar tutar ve bunlarda sorun yoksa veya ayardan sonra sorun düzelmezse onlar(dörtnal) halleder mi? ekstra olarak karbüratörcüye göstereyim mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 06, 2016, 07:17:08 »
üstad peki lpg ayarını sibop ve avans ayarı yapıldıktan sonra mı yapayım önce mi? bu ayarları(sibop ve avans) arkadaşların bahsettiği dörtnal oto da yaptırabilir miyim? bu ayarlar fiyat olarak ne kadar tutar ve bunlarda sorun yoksa veya ayardan sonra sorun düzelmezse onlar(dörtnal) halleder mi? ekstra olarak karbüratörcüye göstereyim mi?
Besim bey belirtmiş her lpg'ci farklı ayar yapıyor. Dörtnal iyidir bu forumda bütün firmalar iyi ve kötü yanlarıyla eleştirilir. Sübap ve avans ayarından sonra lpg ayarını yaptırın ayrıca benzin filtresinide değiştirmeniz yararınıza olacaktır. Bahsedilen yere uğrayın onlar ne gerekiyorsa yardımcı olurlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 06, 2016, 10:53:22 »
 Besim Akagündüz Bey gayet güzel açıklamış. Bence aracınızın sorunu YANLIŞ USTA tercihi. Tamamen yakıt sistemi (buna supap veya avans ayarı da dahil) belli bir zaman alacak olan deneme yanılma ile bir takım ayarlama ve düzenleme sonrası emin olun aracınız sorunsuz hale gelecektir inşaAllah. Hiç canınızı sıkıp moralinizi bozmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 06, 2016, 11:47:25 »
yarın sabah erkenden bi gideyim dörtnala o zaman... sonuçları paylaşırım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 06, 2016, 11:57:20 »
Dörtnal doğru çözüm noktasıdır. Durduğunuz kabahat.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mayıs 06, 2016, 13:09:47 »
Anca zaman bulup yazabiliyorum kusra bakmayın iş temposu
Önce sibop arkadından avans ayarı yaptırın benzin filtresini değiştirmenizde faydalı olacaktır bunların çok bir maliyet tutacağını sanmıyorum normelde sibop başına 5₺ gibi bir maliyet alıyorlar ama tanıdık usta daimi müşteri olayından fiyat aşağıya iniyor lpg ayarını en sona bırakın kendi aracımı 232 binde satmıştım ve motoru iyi durumdaydı 200 bin km de iki kişi aydın izmir otobanında ibreyi sona dayanıştım yanlış anlaşılmasın hız tehlikeli sadece deneme amaçlı yaptığım kısa süreli bir hareketti iyi bir usta ile aracınızın sorunlarının giderileceğini düşünüyorum ahh eski kasa tam bir efsane yeni kasa kullanıcıyım ama efsanenin tadı başkaydı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 06, 2016, 13:15:24 »
Karbüratörcüye uğramanı tavsiye etmem dedikleri şey karbüratör mili boşluk yapıyor aşınmış yenilenecek ayar yapılacak 300-400₺ istiyorlar şaka gibi corolla bu karbüratör sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 07, 2016, 11:14:57 »
Benim düşüncem ise distiribitör arızası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 07, 2016, 13:43:40 »
Subab ayarı yaparken kapak sökme takma parasıda alıyorlar. 100 lira bunu da unutmayın. Subablar taşlama parası tane başı 5tl. Arabanızı lpg ayar cihazlarına sokmayın onlarla doğru ayar olmuyor. Tecbüreli bir usta kulaktan ayar yapması lazım :tamam: subab ayarı çekişi çok etkiler. Aracınızda çok yakar. Sizin araç kmye 12-13krş yakması lazım uzun yolda. Şehiriçi 17-18 krş yakması lazım. Benim efsane 15 krş yakıyor şehiriçi 20 krş yakıyor. 1.3lerin değerlerini az çok biliyorum.iş sankı subab işine benziyor. Bütün belirtiler var özellikle stop etme ve fazla yakma. Yakıt işi fazlalığı karbüratör kirliliğinden de olabilir bir el atmak icap eder. Ateşlemeyede baktırın.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 07, 2016, 14:10:10 »
Karbüratörcüye uğramanı tavsiye etmem dedikleri şey karbüratör mili boşluk yapıyor aşınmış yenilenecek ayar yapılacak 300-400₺ istiyorlar şaka gibi corolla bu karbüratör sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum

Besim bey işten gerçekten anlayan ve dürüst biriyse şundan bundan demeden yapar. Arkadaş karburatörcüye gitti yaptık diye 230 lira almışlar gene aynı. Benim araç çekişten düştü 2 yakıtta sıkıntılıydı,herkesin tavsiyesi üzerine başka karbüratörcüye uğradım durumu izah ettim. 115 130 arası çıkar dedi tamam yap dedim. Söktü komple dağıttı alttaki contayı yeniledi lpg mikseride dahil 4 yıl önce 180 lira aldı,araba kendine geldi.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 07, 2016, 14:27:20
Subab ayarı yaparken kapak sökme takma parasıda alıyorlar. 100 lira bunu da unutmayın. Subablar taşlama parası tane başı 5tl. Arabanızı lpg ayar cihazlarına sokmayın onlarla doğru ayar olmuyor. Tecbüreli bir usta kulaktan ayar yapması lazım :tamam: subab ayarı çekişi çok etkiler. Aracınızda çok yakar. Sizin araç kmye 12-13krş yakması lazım uzun yolda. Şehiriçi 17-18 krş yakması lazım. Benim efsane 15 krş yakıyor şehiriçi 20 krş yakıyor. 1.3lerin değerlerini az çok biliyorum.iş sankı subab işine benziyor. Bütün belirtiler var özellikle stop etme ve fazla yakma. Yakıt işi fazlalığı karbüratör kirliliğinden de olabilir bir el atmak icap eder. Ateşlemeyede baktırın.
Barış hocam 1.3'lerde subap ayarı yapılırken herhangi bi taşlama olayı yok araç tam soğuduktan sonra parça değişimi olmadan sentil ile ayarlanır. Ben 3 kez yaptırdım yine az şıkırtı vardı en son geçen yıl bi ustaya gittim soğukken biraz rölanti düşüyordu,sesi dinledi subap ayarı yapılacak dedi,öğlene kadar bekledik hava sıcak gece bırakta soğusun randımanlı olması için  diye belirtti usta. Bıraktım ertesi gün öğlen gittim bi bak dedi çalıştırdım sanki motor değişmiş. Üstt kapaktaki 2 tane pul şeklındeki contada dahil 50 lira aldı. 1.3 efsaneciler lpg ayarını kendimiz yapıyoruz  :) kurcalayarak öğrendik. Benimki uzun yolda şu ana kadar 1 kez 16 kuruş yaktı haricinde 18/20 arası en son ölçümde 19 kuruş yakmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mayıs 07, 2016, 21:42:48 »
merhaba dostlar,
yeni geldim ankaradan..

öncelikle sabah ilk olarak dörtnala gittim.. çekiş zayıflığından bahsettim, rölantın düşüp stop etme noktasına geldiğini söyledim.. lpg ayarından olduğunu söylediler, yanda bir yerde lpg ayarı yapıldı(usta dediğiniz gibi cihaza bağlamadan yaptı)

sonra dörtnala çektik.. avans ayarına baktılar sorun yok dediler.. 15 derece açı var dedi.. olması gereken 15-20 derece dedi..

subab ayarı dedim.. gaz verip motoru dinledi, subaplarda da sorun yok dedi.. bu arada radyatör kapağından su kaçırdığını gördük.. kapağı değiştik.. bu sefer kapaktan kaçırmayı kesti ama radyatör üstünden sızdırmaya başladı.. radyatör patlakmış, onu değiştik..

yola çıktık.. rölant düşmesi tekrar yaptı.. geri dörtnala geldim.. lpg ciye gitmem söylendi. oraya gittim. büyük ihtimal lpg beynindedir dendi.. yenisi 150tl.. ama üstündekinin aynısını istersen 350tl dedi.. öyle deyince değişmek istemedim. üzerinde brc takılı.. atiker  150tl, brc 350tl ise şahsen ben arıza yapmamasını beklerim..

ordan önder otogaz var.. başka arkadaş tavsiye etmişti.. oraya gittim orasıda beyindendir dedi.. ama her ikiside karbüratörlü araçlarda bu durum normal diyor.. benim bundan önceki arabam yumurta kasa accent idi.. onda böyle bir problem yaşamadım.. ki o da karbüratörlü idi..

rölant düşmesi olayını dönüşte videoya çektim telefonla.. yükleyebilirsem şimdi paylaşacağım.. bu arada arkadaşları falanda gördüm ankarada bayağı gezdim.. 232 km yaptım 50tl yaktı.. ş.içi, ş.dışı karışık.. 0,215tl.. ben çok diye düşünüyorum..

en son rölantı 1.250 devire ayarlayıp bıraktık.. dönüş yolunda çektiğim video aşağıda.. rölant 0.25 lere kadar düşüyor.. 4-5 saniye sonra yavaştan 1.000 devire çıkıyor...

https://youtu.be/eqKflD_rNJM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '10
  • 160 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 07, 2016, 23:50:49 »
Hasret Bey keşke bir de buji kablolarını değiştirseydiniz. Sanayide biyerden bulup denerseniz en azından kablolardan olup olmadığını da öğrenirsiniz.
1984 Kadett D 1.3 Gls 211.000 Km
2010 Astra HB 1.3 CDTI 118.000 Km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 08, 2016, 01:14:30 »
Tecbüreli bir usta kulaktan ayar yapması lazım :tamam: subab ayarı çekişi çok etkiler. Aracınızda çok yakar.

Tecrübeli usta ise Kulaktan ayar diye bir şey yapmaması lazım.Supap ayarının sıcak ve soğuk değerleri vardır. Sente ve supap bindirmesini yerine getirir öyle ayar yaparsınız.

Dinleyerek ayarın mahsuru her silindiri eşit ayarlayamazsınız,10 sene evvel  ki duyma yetiniz ile şimdi ki aynı olmaz v.s Zaten dinleyerek ayar yaptığınızda her ayar yaptığınız  supaptan sonra ses değişecek sizde yeni sesi baz alarak diğer supabı ayar yapacaksınız.Bunu insan kulağı ile yapmak mümkün değil.Şahsen teknik değerleri baz almayıp kulağı ile  ayar yapana iyi usta falan demem (Benim iyi veya kötü demem neyi değiştirir oda ayrı tabi :D )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 08, 2016, 01:25:45 »
Tecrübeli usta ise Kulaktan ayar diye bir şey yapmaması lazım.Supap ayarının sıcak ve soğuk değerleri vardır. Sente ve supap bindirmesini yerine getirir öyle ayar yaparsınız.

Dinleyerek ayarın mahsuru her silindiri eşit ayarlayamazsınız,10 sene evvel  ki duyma yetiniz ile şimdi ki aynı olmaz v.s Zaten dinleyerek ayar yaptığınızda her ayar yaptığınız  supaptan sonra ses değişecek sizde yeni sesi baz alarak diğer supabı ayar yapacaksınız.Bunu insan kulağı ile yapmak mümkün değil.Şahsen teknik değerleri baz almayıp kulağı ile  ayar yapana iyi usta falan demem (Benim iyi veya kötü demem neyi değiştirir oda ayrı tabi :D )

Hamza bey alıntıladığınız cümleyi, cımbızla çekip almışssınız altına subab sente filan Allah ne verdiyse yazmışsınız. :D :D
Hamza bey size zahmet ALINTI yaptığınız cümlenin üstünü okuyun ben ne yazmışım.. :alkis:
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 08, 2016, 02:08:08 »

Hamza bey alıntıladığınız cümleyi, cımbızla çekip almışssınız altına subab sente filan Allah ne verdiyse yazmışsınız. :D :D
Hamza bey size zahmet ALINTI yaptığınız cümlenin üstünü okuyun ben ne yazmışım.. :alkis:

Siz yazınca bir daha okudum :) Alıntıladığım yeri alıntıdan önceki cümle ile okuyunca LPG ayarından , supap ayarı çekişi çok etkiler kısmı ile okuyunca Supap ayarından bahsediliyor gibi geldi :D

Tabi bu durumda siz LPG ayarından bahsediyorsunuz galiba ? Hali ile benim yazdığım supap ayarına yönelik oluyor ve konu ile alakasız bir yorum olarak duruyor.

Kusuruma  bakmayın cümleyi noktadan öncesine değil devamına bağlamışım :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mayıs 08, 2016, 07:43:26 »
Hasret bey distribütör kapağını tevzi makarasını hava filtre kuusunu ve hortum bağlantılarını kontrol edin,ince hortumlardan hava alma olayıda olabilir.