0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba, bu konuyu gerçekten çok merak ediyorum. Türkiyede ehliyetli olan yüzdeyi %100 olarak varsayalım bu %100'ün mutlaka %85 veya %90'ı araçlarını hor ve gereksiz yere hızlı kullanmaktadırlar. Peki neden çok şahit oluyorum kafam kadar çukurlardan paldur küldür geçenler tadilatlı yollardan 65 70 le geçenler hem şirket araçları hemde şahsi kişiler yapmaktadırlar. Ben yurt dışına gittiğimde 3 kere gittim Almanya hollanda belçika fransa adamlar arabaların hem devirli kullanıyorlar hemde sakin kullanıyorlar. Ama bizim türkler öyle değil ! geçen gün bir tane 2011 kasa honda civic gördüm body kit var büyük kanatlı spoiler var warex ekzoz takmış adam vay be iyi yapmış adam tam derken tadilatlı yoldan öyle bir geçti ki arabanın arkası hafiften havalandı ön tampon altı güm diye yere çarptı ve yine aynı hız da devam etti. Ayrıca araba fiyatlar yedek parça fiyatları bu kadar yüksekken yurt dışında adam 1.500 2.000 euro ya 2000 model kısa clio alıyor gözü gibi bakar bizim burada sanki rally yapar gibi kullanırız. Ve neden insanlarda sürekli vay efendim sen beni nasıl geçersin psikolojisi var anlam veremiyorum. kusura bakmayın ama hiç yapmayacağım şey yaptım evden çıkarken tekirdağ süleymanpaşa da baykallar kavşağını bilen var mı bilmiyorum ama oradan 100. yıl a gidiyorum ışıklarda durdum yanımda bir tane linea neyse yeşil yandı ben onu geçtim adam hırs yaptı beni geçti ve önüme bir den kırdı. Neyse tabi bana da şart oldu buna dersini vermeye bende makasa girdim 100.yıl ın sonuna kadar makas ata ata gittim fakat farkettim ki adam benim arkamdan gelip makas atıyordu ve makaslara girememeye başladı. Madem makas atmayı bilmiyorsun hemşerim niye benimle makasa girmeye çalışıyorsun arkadaşım ? gerçekten kimseye örnek olmak istemiyorum. zaten daha önce yapmıştım ve sonunun olmadığını düşündüğüm için artık sakin gidiyorum bir kereye mahsustu neyse konumuza gelelim neden hor kullanırız biz araçlarımızı ? mesela yabancıla 3.000 euroluk arabaya bile ayda bir detailing yaparlar ama biz 65 70 milyarlık arabalarla pislik içinde bırakır önemsemeyiz.
...Hani dedik ya biz neden araçlarımızı hor kullanıyoruz, kurallara riayet etmiyoruz; hepimiz diyoruz ki ülkenin adalet sistemi bozuk, belediyeler şöyle, yok şu şöyle oldu bu böyle oldu. Kimse kusuru kendinde aramıyor hep bir üst makama suç atar olduk. Ama asıl suç bizlerde, anne babalarda. Eğer bir ülkeyi adaletli ve saygı değer bir millet olarak görmek istiyorsak önce aile bütünlüğümüzü korumalıyız. Aile içinde anne babalara çok görevler düşüyor bu nokta da. Benim ellerinizden öper 2.5 yaşında ve 1 yaşında 2 tane kızım var. Bu analizi psikolog olarak sadece varsayım olarak biliyordum ama baba olunca çocuklara verilen eğitimin(0-3 yaş) ne kadar önemli olduğunu daha iyi anladım. Çocuklar tertemiz bomboş bir defter yaprağı gibi sen ne yaparsan çocuk onu takip ediyor oda kendisini ona göre şekillendiriyor. Toplum olarak özellikle anne baba olan forum üyelerimiz ne olur çocuklarınızla ilgilenin ve onu sakın ola onları küçüktür anlamaz bilmez diyerek küçümsemeyin. Onlar ilk olarak sizleri örnek alıyor. Konuyu dağıttığım içinde çok özür dilerim. Ama toplumun kanayan bir yarası olduğu için bu konudaki ufak bir çatlaktan girmek istedim affedin. ...