Gönderen Konu: Biz Türkler Olarak Araçlarımızı Neden Hor Kullanırız ?  (Okunma sayısı 2931 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Biz Türkler Olarak Araçlarımızı Neden Hor Kullanırız ?
« Yanıtla #20 : Nisan 28, 2016, 18:15:30 »
Bu dahil bütün genellemeler yanlıştır. / F.Nietzsche

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 28, 2016, 18:15:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 799 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 04, 2016, 00:08:19 »
Genelleme yapmayalım, genelleme yanlıştır diyorsunuz fakat.
Genelimiz bunu yapıyor, ben düzgün kullanmayan yok demiyorum içimiz de var, fakat düzgün özenli kullanan yüzdesi %10 düzgün kullanmayan sürekli makasa giren tadilatlı yolda yüksek hız ile gidenler %90'larda  trafikte biz istesekte istemesekte bu magandalar ile karşılaşıyoruz. Kimisi der ya ben usta şoförüm kaza yapmam hadi diyelim sen ustasın karşı tarafta ki ya senin kadar usta değilse ? sen makasa girerken adamın önüne panik yapıp ya vursa sana ne olacak ? ölümlü veya yaralamalı ALLAH Korusun kazaya sebep olacak. altında küçümsediğim yok fakat şahin var ibreyi dayıyor 160 180'e şimdi sen hangi cesaret ile o ibreyi dayıyorsun o süratlere ? zaten bir yere çarptın mı kağıt gibi yırtılıyor ortadan iki ye bölünüyor. Kimse kusura bakmasın, genelleme yaparım çünkü hiç kimsenin kazandığı paraya alın teri ile aldığı mala değeri yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 04, 2016, 08:58:04 »
@Anıl Akca (35513)

Bu genellemeyle ilgili bir istatistiki verilere ulaştıysan bizimle paylaşır mısın?

İnsanın gözü neyi görürse onun çok olduğunu düşünür. Hastaneye gittiğin zaman zannedersin bütün millet hasta, mezarlığa gittiğinde dersin ki ne kadar çok ölü var, şehir trafiğine çıktığın zaman kimse evinde oturmuyor diye düşünürsün.... vs. vs. bu dediklerimin hepsi senin düşün düğün gibi genelleme içerisine girebilir. Ancak dediğim gibi resmi bir araştırma olmadan bu %90 şöyle şu %10 öyle diye bir genelleme yapman yanlış olur. Yanlış olduğu gibi insanlarıda yanıltmış olursun.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 Advance Multidrive
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 43 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 04, 2016, 10:22:53 »
O kadar dogru seyler yazilmis ki. Umarim bu konular ile ilgili bir program da hazirlanir toplum icin.

Gittikce hizli ve ofkeli olunuyor, kim, hangi isi yaparsa yapsin degisik kaygilar icinde. Hepsi birbirine bagli, sarmal sekilde yayiliyor. 25-30 sene onceki film, cizgi film vs lere bakin, simdikilere. Eskiden yapici, adaletci, aileci, durustcu mesajlar vardi.
Insanoglu bozuldukca ve bencillesip, mantik ve vicdandan uzaklastikca, daha cok bozuluyor, adaletsizlesip, bencillesip, mantik ve vicdandan uzaklasiyor. Yokus asagi bosa alinan arac gibi... Umarim daha kotu seyler olmadan duze cikilir, yoksa tarih istemedigimiz sekilde yazacak.

Aynen öyle kardeş diyeceklerimi sen özetlemişsin.Bizler o kadar televizyon aşığı bir milletiz ki her şeyimizi bu meret yönlendiriyor.Tarihimizi bazı diziler, raconu, sert bakışları, oturup kalkmayı başka diziler, ahlakı nasıl ahlaksızlaştıracağımızı başka diziler, insanlığın, şerefin, haysiyetin, onurun vs.  para ile alınıp satılabilecek bir kavram mış gibi olduğunu başka diziler bize öğretmeye kalkarsa biz nasıl doğruyu-yanlışı ayırt edip gerçekleri görebiliriz?"Hızlı ve öfkeli" filmini izleyip bunun etkisinde kalan yok mu.İlla ki vardır.Bizler hayatımızı izlediğimiz filmlere  göre adapte ediyoruz çünkü gerçek-yalan-sanal kavramını birbirine karıştırmışız.

Cezalar ise zaten caydırıcı değil o konuya hiç girmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 04, 2016, 10:24:41 »
Aslında büyütülecek bir konu değil . Evet (afedersiniz aracı öküz gibi) hor kullananlar var. Ama adam bunun arabaya zararı olacağını bilmiyor bilgisi yok. Birde kısa sürede para kazanıp, paranın değerini bilmeyen iki gün içinde harcayabilecek bir kesim de var. İşte bu kesim arabayı hor kullanıyor ve satıyor. Sonra alan adam güzel güzel bakacağım diye bi ton masraf yapıyor.

Ben aracımı fazlasıyla koruyorum. Yağmur yağacağını fark ettiğimde üstünü örterim. Güneş olacağı zaman bez ile örterim ki bu örtme işlemi öncesi tozlardan arındırırım. Aracım 95 model corolla 15-20 arası bir parası var. Ki bu parayıda ben vermedim babam saolsun. Ama fazlasıyla kıymetli arabam. Bazen çukurlara yavaş gireceğim diye dörtlü yakarım arka taraftaki vurmasın diye, çok kızan selektör atan var. O zaman diyorum ki be .küz arkadaşım çukur var işte yavaş gidiyorum. Ama tabi bunu kimseye anlatamazsın. Bu araba işi ve hor kullanma işi; 1. Bilgi yok, 2. İsraf var, 3.  Mala değer yok, 4. Milli serveti hiçe saymak var . Vs. vs. uzar gider. Sonuç eğitim yok. Eğitim de okuldan önce ailede verilmeli.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 04, 2016, 10:26:27
Aynen öyle kardeş diyeceklerimi sen özetlemişsin.Bizler o kadar televizyon aşığı bir milletiz ki her şeyimizi bu meret yönlendiriyor.Tarihimizi bazı diziler, raconu, sert bakışları, oturup kalkmayı başka diziler, ahlakı nasıl ahlaksızlaştıracağımızı başka diziler, insanlığın, şerefin, haysiyetin, onurun vs.  para ile alınıp satılabilecek bir kavram mış gibi olduğunu başka diziler bize öğretmeye kalkarsa biz nasıl doğruyu-yanlışı ayırt edip gerçekleri görebiliriz?"Hızlı ve öfkeli" filmini izleyip bunun etkisinde kalan yok mu.İlla ki vardır.Bizler hayatımızı izlediğimiz filmlere  göre adapte ediyoruz çünkü gerçek-yalan-sanal kavramını birbirine karıştırmışız.

Cezalar ise zaten caydırıcı değil o konuya hiç girmiyorum.

Hakan abi ve tayfun abi harika anlatım olmuş. Tamamiyle katılıyorum.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh