Gönderen Konu: serviste Triger seti değişimi 500 lira  (Okunma sayısı 13309 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 33500
  • Model Yılı: '12
  • 23 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
serviste Triger seti değişimi 500 lira
« : Nisan 25, 2016, 19:45:32 »
Selamlar;bugün corolla mı yetkili servise götürdüm..Çok şükür çok ciddi bi sıkıntı -masraf yok..Triger değişimini sordum;500 lira indirimli fiyat verdiler..

aslında aracın Triger seti 90 bin de sanayi de değişmiş...Şu anda 131 bin de..
sizce değiştirmeli miyim? yoksa 1 sene daha gider mi??
birde bu iş sanayi de kaça patlar??

100 -200 fark için sanayiyi  tercih etmek mantıklı mı?
eski corollacı yeni Hondacı

Toyota Club Türkiye

serviste Triger seti değişimi 500 lira
« : Nisan 25, 2016, 19:45:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: serviste Triger seti değişimi 500 lira
« Yanıtla #1 : Nisan 25, 2016, 20:15:07 »
Genelde sanayide sadece Triger değişimi için min. 200 tl gibi bir işçilik ücreti alıyorlar.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 25, 2016, 20:16:42 »
Genelde sanayide sadece Triger değişimi için min. 200 tl gibi bir işçilik ücreti alıyorlar.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

en az 150 - 200 triger seti tutsa toplam da 350-400 altı zor gibi..en azından yetkili servis 100 bin KM garanti veriyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 25, 2016, 21:20:18 »
Triger kayışını gözle kontrol ediniz. Çatlak ve kesik yoksa kullanmaya devam. 90 bin km yapar bir kayış rahat
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 25, 2016, 21:23:33 »
Trigerin 90bin km ömrü var kesinlikle değiştirmeyin fiyat alıp değiştirsiniz sanayide. 100 tlye işçilik alıyorlar.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 25, 2016, 22:55:47 »
Trigerin 90bin km ömrü var kesinlikle değiştirmeyin fiyat alıp değiştirsiniz sanayide. 100 tlye işçilik alıyorlar.

tamam teşekkürler...Zaten 4 lastiğin  değişmesi de gerekiyor;trigeri seneye değişrim...bu yaz 4 lastiği yenilerim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 25, 2016, 23:15:25 »
Triger kayışını gözle kontrol ediniz. Çatlak ve kesik yoksa kullanmaya devam. 90 bin km yapar bir kayış rahat

Bu biraz zor olmaz mı? Neticede Triger kapalı bir haznede yağ içinde çalışan bir kayış.Fiziksel hasar kendini zor belli eder. Özelliklede kılcal hasarlar.

Eğer bir önceki değişimi biliyorsanız ve orjinal ürün kullanıldıysa değişmesi gereken Km ye kadar bekleyebilirsiniz.Yok arabayı aldığınızda Trigerin ne zaman ve nasıl değiştiğinden haberiniz yoksa bence ilk fırsatta değiştirmek lazım ki riske girilmesin.Malum bazı araçlarda triger kopması sonucu marşa tekrar basılınca supaplar piston kafasına vurarak eğiliyorlar  hem kendileri hasar görüyor hemde pistonu mahvediyorlar.Bunu önlemenin en iyi yolu Trigerin değişim zamanını net takip etmek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '10
  • 160 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 25, 2016, 23:27:10 »
Aracımızı geçen yaz aldık, triger seti yeni değişti denmesine rağmen garanti olsun diye 100-120 arası bir rakam olması lazım BANDO triger set, 150tl İŞÇİLİKLE değişim yaptırmıştık sanayide. Yanılmıyorsam triger kayışının durumu gözle bakılarak anlaşılmıyor, beraberinde değişen bilyanın deformasyonuna göre yorumluyorlar ve bilya da bayağı bir deforme olmuş durumdaydı. 12bin km oldu inşallah bir sorun çıkmaz. 100 liraya değiştirenler de vardı fakat güvenememiştim.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 25, 2016, 23:32:08
Bu biraz zor olmaz mı? Neticede Triger kapalı bir haznede yağ içinde çalışan bir kayış.Fiziksel hasar kendini zor belli eder. Özelliklede kılcal hasarlar.

Eğer bir önceki değişimi biliyorsanız ve orjinal ürün kullanıldıysa değişmesi gereken Km ye kadar bekleyebilirsiniz.Yok arabayı aldığınızda Trigerin ne zaman ve nasıl değiştiğinden haberiniz yoksa bence ilk fırsatta değiştirmek lazım ki riske girilmesin.Malum bazı araçlarda triger kopması sonucu marşa tekrar basılınca supaplar piston kafasına vurarak eğiliyorlar  hem kendileri hasar görüyor hemde pistonu mahvediyorlar.Bunu önlemenin en iyi yolu Trigerin değişim zamanını net takip etmek.

Triger kayışı yağ içinde çalışmaz. 4 A-FE motorlarda üstten çift egzantriğin birine bağlı ve yağlamadan yalıtılmış bir dişli kasnağa bağlıdır. Fakat fiziksel hasarını bakarak anlayamayacağınız konusunda haklısınız.
1984 Kadett D 1.3 Gls 211.000 Km
2010 Astra HB 1.3 CDTI 118.000 Km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 25, 2016, 23:45:56 »
Kaliteli bir triger setinden bahsediyoruz. Ömrü 90bin dedik.  40 bin km yaptıktan sonra motor topladık toplamışken trigeri değiştirelim dedi. Usta arkadaşım. Trigere baktım zerre çatlak yok ne üstünde iz, ne de çatlak. 40bin daha götürür dedim kapattırdım. Başka ehil ustama devirdaim söktürürken gösterdim. Helekide söktürmemişsin hocam çok iyi dedi. Bilyeye filanda bakmadı. Ha söylediğim ustada Toyotada formenlik yapmış bir Usta.  Çünkü trigerdeki tehlikeli unsur kayışın kopması  lastiğim ömrü bitince oluyor. Lastikte eksantirik dişlileri kmsi dolunca çatlatmaya ve yıpratmaya başlıyor. Burda bilyeden triger ömrüyle bize bilgi vermez. Bilye çok uzak etken olabilir.Bilye sağlam olur kayış çürümüştür. Ömrü tamamlamış, kopmasına ramak kalan trigeride gördük. Burda bakılması gereken kayıştır.Üstünden de çok rahat anlaşılıyor dişli izleri evresini gösteriyor. O kadar çok kayışa baktım ki bütün evreleri gördüm gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 25, 2016, 23:49:31 »
Çift eksantrikli araç bu şekilde ae101'e aittir. Değiştirmeniz yararınıza olacaktır. Triyger koparsa hem motora zarar verir hemde kaza riskini arttırır,alttan eksantrikli araçlarda kopsada hasar vermez. Üstten eksantrikli olupta kayış koparsa zarar görmeyen tek araç Lada Samara'dır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 25, 2016, 23:54:07 »
Triger kayışı yağ içinde çalışmaz. 4 A-FE motorlarda üstten çift egzantriğin birine bağlı ve yağlamadan yalıtılmış bir dişli kasnağa bağlıdır. Fakat fiziksel hasarını bakarak anlayamayacağınız konusunda haklısınız.

Demek ki Genel olarak kapalı olmalarına rağmen  "Her Triger kapalı haznede değil." :) 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 26, 2016, 00:06:11 »
Yaşar abi sağol anlattığım 4afe motorun triger kayışıydı. Kapak altından gözüküyor. 4AFE motorunda triger kopsa bile  eksantrik kırmıyor diye biliyorum Bunu @atilla özdemir (11824)  daha iyi bilir arşivden okumuştum. Sadece motor stop ediyor. Tekrar takıp marşa basacan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '10
  • 160 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 26, 2016, 00:10:37 »
Kaliteli bir triger setinden bahsediyoruz. Ömrü 90bin dedik.  40 bin km yaptıktan sonra motor topladık toplamışken trigeri değiştirelim dedi. Usta arkadaşım. Trigere baktım zerre çatlak yok ne üstünde iz, ne de çatlak. 40bin daha götürür dedim kapattırdım. Başka ehil ustama devirdaim söktürürken gösterdim. Helekide söktürmemişsin hocam çok iyi dedi. Bilyeye filanda bakmadı. Ha söylediğim ustada Toyotada formenlik yapmış bir Usta.  Çünkü trigerdeki tehlikeli unsur kayışın kopması  lastiğim ömrü bitince oluyor. Lastikte eksantirik dişlileri kmsi dolunca çatlatmaya ve yıpratmaya başlıyor. Burda bilyeden triger ömrüyle bize bilgi vermez. Bilye çok uzak etken olabilir.Bilye sağlam olur kayış çürümüştür. Ömrü tamamlamış, kopmasına ramak kalan trigeride gördük. Burda bakılması gereken kayıştır.Üstünden de çok rahat anlaşılıyor dişli izleri evresini gösteriyor. O kadar çok kayışa baktım ki bütün evreleri gördüm gibi.

Değerli tecrübelerinize dayalı verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Birkaç ustanın emin konuşmalarından dolayı böyle bir aktarım yaptım, onların yalancısı oldum yani. Burada dikkate alınacak olan ise sizin söyledikleriniz o zaman. Tekrardan teşekkürler.
Demek ki Genel olarak kapalı olmalarına rağmen  "Her Triger kapalı haznede değil." :) 

Mantıken de kayışın yağlanması yanlış olurdu bence Hamza Abi :)
1984 Kadett D 1.3 Gls 211.000 Km
2010 Astra HB 1.3 CDTI 118.000 Km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 26, 2016, 00:20:35 »
Aslinda yağlı derken abimiz triger zinciri ile karistirdi. Toyota 2002 den itibaren bir cok aracinda triger kayis yerine zincir kullanildi ve zincirde yaglaniyor surekli

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Nisan 26, 2016, 00:40:00 »
Aslinda yağlı derken abimiz triger zinciri ile karistirdi. Toyota 2002 den itibaren bir cok aracinda triger kayis yerine zincir kullanildi ve zincirde yaglaniyor surekli

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tabi zinciirin sağlıklı çalışması için yağlanması gerekir. Ama kayış yağlanırsa araba hareket bile etmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 26, 2016, 01:18:55 »
Yaşar abi sağol anlattığım 4afe motorun triger kayışıydı. Kapak altından gözüküyor. 4AFE motorunda triger kopsa bile  eksantrik kırmıyor diye biliyorum Bunu @atilla özdemir (11824)  daha iyi bilir arşivden okumuştum. Sadece motor stop ediyor. Tekrar takıp marşa basacan.
Sende sağol Barış hocam. Doğrudur bu enjeksiyonlu motora ait. Ben bunlarda kayış çift dişli var ve o dişlilere takılır zannederdim. O zarar vermeme olayını bende duydum fakat zorlamada yinede zarar verir kanaatindeyim. Tabiki en iyi bilgiyi üstadlarımız bilirler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Nisan 26, 2016, 08:38:43 »
cevaplar için teşekkürler...dediğim gibi benden önce ki sahibi 90 bin km de yaklaşık 5 yıl önce triger kayışını değiştirmiş ama yetkili serviste değil;sanayide değiştirmiş..
en kötü 50 bin km ömrü olsa bile 140 binlerde trigeri değişmem gerekir diye düşünüyorum..

sanıyorum bi 10 bin km daha devam edip öyle değiştireceğim...
LPG taktırmayı ve lastikleri değişmeyi düşünüyorum ayrıca muayneye girecek;filtreler-yağlar-V  kayışı değişecek toplamda  2500 e yakın harcama yapacağım bi de triger olursa 3000i bulur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 Advance Multidrive
  • Model Yılı: '15
  • 43 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 26, 2016, 08:39:50 »

Evet bende toyotada kayış yerine zincir kullanılıyor diye biliyorum.Çünkü honda da böyle zincir kullanılıyor.Eğer toyota kayış kullanıyorsa bence hiç yakışmamış olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 26, 2016, 09:26:43 »
Hocam omur bilgisi 5 yıl veya diye verilir.
non-interference motor olduğu icin kayis kopması zarar vermez! Ancak %100 garanti yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 26, 2016, 09:31:44 »
Selamlar;bugün corolla mı yetkili servise götürdüm..Çok şükür çok ciddi bi sıkıntı -masraf yok..Triger değişimini sordum;500 lira indirimli fiyat verdiler..

aslında aracın Triger seti 90 bin de sanayi de değişmiş...Şu anda 131 bin de..
sizce değiştirmeli miyim? yoksa 1 sene daha gider mi??
birde bu iş sanayi de kaça patlar??

100 -200 fark için sanayiyi  tercih etmek mantıklı mı?

90 binde değişmişse daha götürür sizi neden değiştirme ihtiyacı hissettiniz? en fazla kontrol ettirirsiniz. Fiyat makulmuş serviste bende olsam servisi tercih ederdim.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.