0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Genelde sanayide sadece Triger değişimi için min. 200 tl gibi bir işçilik ücreti alıyorlar.GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Trigerin 90bin km ömrü var kesinlikle değiştirmeyin fiyat alıp değiştirsiniz sanayide. 100 tlye işçilik alıyorlar.
Triger kayışını gözle kontrol ediniz. Çatlak ve kesik yoksa kullanmaya devam. 90 bin km yapar bir kayış rahat
Bu biraz zor olmaz mı? Neticede Triger kapalı bir haznede yağ içinde çalışan bir kayış.Fiziksel hasar kendini zor belli eder. Özelliklede kılcal hasarlar.Eğer bir önceki değişimi biliyorsanız ve orjinal ürün kullanıldıysa değişmesi gereken Km ye kadar bekleyebilirsiniz.Yok arabayı aldığınızda Trigerin ne zaman ve nasıl değiştiğinden haberiniz yoksa bence ilk fırsatta değiştirmek lazım ki riske girilmesin.Malum bazı araçlarda triger kopması sonucu marşa tekrar basılınca supaplar piston kafasına vurarak eğiliyorlar hem kendileri hasar görüyor hemde pistonu mahvediyorlar.Bunu önlemenin en iyi yolu Trigerin değişim zamanını net takip etmek.
Triger kayışı yağ içinde çalışmaz. 4 A-FE motorlarda üstten çift egzantriğin birine bağlı ve yağlamadan yalıtılmış bir dişli kasnağa bağlıdır. Fakat fiziksel hasarını bakarak anlayamayacağınız konusunda haklısınız.
Kaliteli bir triger setinden bahsediyoruz. Ömrü 90bin dedik. 40 bin km yaptıktan sonra motor topladık toplamışken trigeri değiştirelim dedi. Usta arkadaşım. Trigere baktım zerre çatlak yok ne üstünde iz, ne de çatlak. 40bin daha götürür dedim kapattırdım. Başka ehil ustama devirdaim söktürürken gösterdim. Helekide söktürmemişsin hocam çok iyi dedi. Bilyeye filanda bakmadı. Ha söylediğim ustada Toyotada formenlik yapmış bir Usta. Çünkü trigerdeki tehlikeli unsur kayışın kopması lastiğim ömrü bitince oluyor. Lastikte eksantirik dişlileri kmsi dolunca çatlatmaya ve yıpratmaya başlıyor. Burda bilyeden triger ömrüyle bize bilgi vermez. Bilye çok uzak etken olabilir.Bilye sağlam olur kayış çürümüştür. Ömrü tamamlamış, kopmasına ramak kalan trigeride gördük. Burda bakılması gereken kayıştır.Üstünden de çok rahat anlaşılıyor dişli izleri evresini gösteriyor. O kadar çok kayışa baktım ki bütün evreleri gördüm gibi.
Demek ki Genel olarak kapalı olmalarına rağmen "Her Triger kapalı haznede değil."
Aslinda yağlı derken abimiz triger zinciri ile karistirdi. Toyota 2002 den itibaren bir cok aracinda triger kayis yerine zincir kullanildi ve zincirde yaglaniyor surekliLG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yaşar abi sağol anlattığım 4afe motorun triger kayışıydı. Kapak altından gözüküyor. 4AFE motorunda triger kopsa bile eksantrik kırmıyor diye biliyorum Bunu @atilla özdemir (11824) daha iyi bilir arşivden okumuştum. Sadece motor stop ediyor. Tekrar takıp marşa basacan.
Aslinda yağlı derken abimiz triger zinciri ile karistirdi. Toyota 2002 den itibaren bir cok aracinda triger kayis yerine zincir kullanildi ve zincirde yaglaniyor surekli
Selamlar;bugün corolla mı yetkili servise götürdüm..Çok şükür çok ciddi bi sıkıntı -masraf yok..Triger değişimini sordum;500 lira indirimli fiyat verdiler..aslında aracın Triger seti 90 bin de sanayi de değişmiş...Şu anda 131 bin de..sizce değiştirmeli miyim? yoksa 1 sene daha gider mi??birde bu iş sanayi de kaça patlar??100 -200 fark için sanayiyi tercih etmek mantıklı mı?