0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Filo araçlarıdır büyük ihtimal. Yalnız bu tapatalk yüzünden habire teşekkür et butonuna basıyorum yanlışlıkla geri kaldıramıyorumda Sent from my iPhone using Tapatalk
Bunun sebebi ne arkadaşlar? Nerden çıktı sizce bu araçlar?
Bunlar filo araçlarıysa eğer, ben iç kısımlarına da bakıyorum. Mesala 90.000 kmde bir araç içinde pek bir deforme ve yıpranma yok henüz. Bu iyiye işaret o zaman
Ekseri olarak filo kiralamadan çıkan araçlar temiz olurlar. Çünkü; hem kiralayan hem kiraya veren bu araca gözü bakar. Kiralayan firma dikkatli kullanmakla mükellef çünkü kiraya veren adam arabayı yatırımlık almış ve ona göre sözleşme yapıp veriyor. Kiralama işi bitince de araçları satıp karını elde ediyor. Mantık bu. "Bu söylediklerim öyle ne üdüğü belirsiz başıboş rent a car firmaları için geçerli değil."
Bence tam tersi. Bu şirket arabalarının daha doğrusu firmasına filo araba kiralayıp, elemanın altına verilen arabaların alayı hor kullanılmakta. İster büyük firma olsun, ister küçük firma olsun. Alayı hor kullanılmakta. Sol şeritte dip gaz gitmekteler, makas atmaktalar, park yasağı olan yere park etmekteler. Gözümün önünde 2 yıl önce plakalığında Tebarval yazılı bir beyaz Jetta'yı adam (filo arabası olduğu her halinden belli) Caddebostan sahilinde sağ arka lastiğini 4x4 SUV'un dahi neredeyse ancak çıkabileceği yüksek bir kaldırıma ne yapıp ne edip çıkardı ve çıkartırken marşpiyeri bir güzel sürttü, sonra indirdi ve o kaldırımın kenarını sağ ön jantı bir güzel sürttü ve çizdi güzelim jantları. Ve indi içinden kilitleyip kapısını eşiyle çocuğuyla yürümeye gitti. Kendi arabası olsa öyle yapmazdı eminim. Bizim karşı apartmanda da bir tane aynı benim ki gibi beyaz Corolla var ve ben aldıktan 10 gün sonra geldi ve 1.4 dizel. Otomatik vitesli ve içi siyah. Arabanın içi leş gibi, ön tamponun alt tarafı çizik içinde ve rötuşlamış. Ofisin önünde cep var mesela. Ve arabalar birbirine paralel yan yana park eder ve kaldırımda belli aralıklar ile mantar babalar var ki insanlar çıkmasın kaldırıma diye. Çoğu kiralık plakalıklı araba ön tamponu o mantara dayar ve çizer. Kendi arabası olsa öyle yapar mı? Yapmaz.. En basiti, 2010 - 2012 yılında bir firmada çalıştım ve bir sürü kiralık filo Symbol arabası vardı 2011 modeldi hepsi bir kaç tane de Linea vardı ve Derindere'den kiralanmıştı hepsi. Symboller daha yeniydi ve benim o zaman ki arabam da 2005 Symbol idi ve ilk sahibiydim. Ama o Symboller inan 10 yaşında gibi duruyordu. Linea'lar da öyle. Hor kullanıyorlardı çünkü. Şirket arabalarının kaderi hor kullanılmak. İster büyük firmadan olsun ister küçük firmadan olsun. Canlı bir örnek daha. Cuamrtesi / Pazar günleri her sabah Kalamış'dan Fenerbahçe burnuna yürürüm. Kalamış Marina parkında Avis'in arabalarını park ettiği bir alan var. Orada Corolla, Focus, Mondeo, Linea, Fluence, Egea (yeni geldi) Mercedes E180, Mercedes A180, Hyundai İ20 vb. görürüm. Bazen gidip bakarım bu arabalara ve çoğu öizik ve vuruk içinde. Geçen bordo bir Mercedes E180 gördüm ve gidip baktım ki içine döşeme bej deri ama kirlenmiş, yazık olmuş. Tampon çizikleri desen yine aynı. Yan, kısaca, ağar hasar olmadığı sürece, filodan kiralanmış şirket arabasını gün içinde bir sürü kişi de kullanabiliyor. Nede olsa kiralık diyor sürtüyor, sert kullanıyor, nede olsa bir şey olsa kiralatan firma ilgileniyor bakımlar ile. Adam pazarlama müdürüdür, ya da proje mühendisidir işe gelip arabayı park ediyordur, gün içinde ofis boyun işi vardır alıp o müdürün arabasını gidiyordur işleri halletmeye. Durum böyle. Belki Audi A3 - A4, Mercedes E180 gibi arabaların sürücüleri tek kişi olabilir ama diğer C seğmenti ve B segmenti arabalar özellikle hor kullanılmakta. Kısaca filo ve şirket arabasından uzak durun derim. Corolla olarak bakarsak. 1.4 D 4 dizel / MMT şanzıman, içi siyah, jant kapaklı ve Touch donanım ise kesin filo arabası olup şirket arabasıdır. Çok var çünkü bu donanım ve kombinasyonda şirket arabası. İçi bej ve Life / Advance veya Premium donanım ve plakalığında yetkili satıcı ismi yazıyorsa o zaman şahıs arabasıdır. Ha birde plakası APP ise yine şahıs arbasıdır. Hiç bir şirket çalışanı, kendisine verilen filo arabasına gidip de App plaka yaptırmaz.
App özel bir tercih, şirket niye uğraşsın demek istemiş gayet te mantıklı. Birde kiralama şirketleri, anlaştıkları firmalara genelde sıfır araç verirler, kullanılmışları da satarlar.
Ekseri olarak filo kiralamadan çıkan araçlar temiz olurlar.
"Ekseri olarak..." Filo kiralamadan satılan aracı eksper sonrası baktınız; boyası değişeni yoksa ve motor-şanzıman da iyi geçtiyse direk sorunsuz alınır. Konu başlığında alıp almamayı sormamışlar o ayrı detaylı cevaplamaya gidilmiş gibi oldu. Çünkü bu araçlar bakıma girilen km konusunda aksama yaşamamışlardır. Şahıslar "istisnalar hariç" bakım km olayına pek önem vermez veya her gerekeni yapmayıp atlarlar.