Gönderen Konu: sahibinden.com'da bu aralar kmsi yüksek çok yeni kasa corolla var...  (Okunma sayısı 2955 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
Bunun sebebi ne arkadaşlar? Nerden çıktı sizce bu araçlar?
" Less English, more bike."

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 19 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Filo araçlarıdır büyük ihtimal. Yalnız bu tapatalk yüzünden habire teşekkür et butonuna basıyorum yanlışlıkla geri kaldıramıyorumda :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
Filo araçlarıdır büyük ihtimal. Yalnız bu tapatalk yüzünden habire teşekkür et butonuna basıyorum yanlışlıkla geri kaldıramıyorumda :D

Bunlar filo araçlarıysa eğer, ben iç kısımlarına da bakıyorum. Mesala 90.000 kmde bir araç içinde pek bir deforme ve yıpranma yok henüz. Bu iyiye işaret o zaman :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Bunun sebebi ne arkadaşlar? Nerden çıktı sizce bu araçlar?
Özellikle touch paketler. Flo araçları ya da şirket aracı olarak kullanılmış. Zaten bu pakette şahıs kullanan nadir kişiler var. Bide çoğu İstanbul.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
mumessıl arabası cogu :D
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
3 yıl kiralaması bitmiş araçlar çoğu
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
Bunlar filo araçlarıysa eğer, ben iç kısımlarına da bakıyorum. Mesala 90.000 kmde bir araç içinde pek bir deforme ve yıpranma yok henüz. Bu iyiye işaret o zaman :)
O tıkırtılardan şikayet edenler varya işte onlar iyi bilmeliler ki o tıkırtılara sebep olan materyal deforme olmuyor yıpranma olmuyor corolladan tıkırtılar gelir ama sapasağlam şekilde durarak kullanıcısına geri dönüş yapar buda paha biçilemez. Şunu ayırt edemiyoruz içeride yumuşak malzeme eksik olunca kalitesiz anlamı ortaya çıkıyor bu yanlış kaliteli malzeme uzun ömürlü malzemedir corollanın iç aksamıda deforme olmuyor sa kaliteli malzeme kullanıldığı ortada.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
Ekseri olarak filo kiralamadan çıkan araçlar temiz olurlar. Çünkü; hem kiralayan hem kiraya veren bu araca gözü bakar. Kiralayan firma dikkatli kullanmakla mükellef çünkü kiraya veren adam arabayı yatırımlık almış ve ona göre sözleşme yapıp veriyor. Kiralama işi bitince de araçları satıp karını elde ediyor. Mantık bu.
 "Bu söylediklerim öyle ne üdüğü belirsiz başıboş rent a car firmaları için geçerli değil."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Arkadaşların dediği gibi en büyük nedeni kiralık araçlardır, makyajlı kasa beklentisi de bunu tetikleyebilir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '15
  • 53 kere teşekkür etti
  • 90 kere teşekkür edildi
Ekseri olarak filo kiralamadan çıkan araçlar temiz olurlar. Çünkü; hem kiralayan hem kiraya veren bu araca gözü bakar. Kiralayan firma dikkatli kullanmakla mükellef çünkü kiraya veren adam arabayı yatırımlık almış ve ona göre sözleşme yapıp veriyor. Kiralama işi bitince de araçları satıp karını elde ediyor. Mantık bu.
 "Bu söylediklerim öyle ne üdüğü belirsiz başıboş rent a car firmaları için geçerli değil."
Nerede gördün kiralık araca iyi bakan adamı, gelsin bizim firmada iş başı yapsın hemen..  :D
Filo aracını şirketler vergiden düşmek için sermayeyi boşa yatırım yapmamak için bakım masrafları olmadığı için seçer.. kiracı firmada gözü gibi bakmaz çünkü araç kendinin değil, yıllık sözleşmeli kaza yapsa telefon ediyor yeni araç geliyor.. ki kullanan kişiler de umarsızca kullanır, siz nerede gördünüz şirket aracını narin kullanan, tecrübeliyse daha titiz davranmış olabilir ama yeni şoförse araçta vurulmamış yer kalmamıştır, hele ki istanbul trafiğinde, hele ki 100.000km de..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi

Bence tam tersi. Bu şirket arabalarının daha doğrusu firmasına filo araba kiralayıp, elemanın altına verilen arabaların alayı hor kullanılmakta. İster büyük firma olsun, ister küçük firma olsun. Alayı hor kullanılmakta. Sol şeritte dip gaz gitmekteler, makas atmaktalar, park yasağı olan yere park etmekteler. Gözümün önünde 2 yıl önce plakalığında Tebarval yazılı bir beyaz Jetta'yı adam (filo arabası olduğu her halinden belli) Caddebostan sahilinde sağ arka lastiğini 4x4 SUV'un dahi neredeyse ancak çıkabileceği yüksek bir kaldırıma ne yapıp ne edip çıkardı ve çıkartırken marşpiyeri bir güzel sürttü, sonra indirdi ve o kaldırımın kenarını sağ ön jantı bir güzel sürttü ve çizdi güzelim jantları. Ve indi içinden kilitleyip kapısını eşiyle çocuğuyla yürümeye gitti. Kendi arabası olsa öyle yapmazdı  eminim. Bizim karşı apartmanda da bir tane aynı benim ki gibi beyaz Corolla var ve ben aldıktan 10 gün sonra geldi ve 1.4 dizel. Otomatik vitesli ve içi siyah. Arabanın içi leş gibi, ön tamponun alt tarafı çizik içinde ve rötuşlamış. Ofisin önünde cep var mesela. Ve arabalar birbirine paralel yan yana park eder ve kaldırımda belli aralıklar ile mantar babalar var ki insanlar çıkmasın kaldırıma diye. Çoğu kiralık plakalıklı araba ön tamponu o mantara dayar ve çizer. Kendi arabası olsa öyle yapar mı? Yapmaz..  En basiti, 2010 - 2012 yılında bir firmada çalıştım ve bir sürü kiralık filo Symbol arabası vardı 2011 modeldi hepsi bir kaç tane de Linea vardı ve Derindere'den kiralanmıştı hepsi. Symboller daha yeniydi ve benim o zaman ki arabam da 2005 Symbol idi ve ilk sahibiydim. Ama o Symboller inan 10 yaşında gibi duruyordu. Linea'lar da öyle. Hor kullanıyorlardı çünkü. Şirket arabalarının kaderi  hor kullanılmak. İster büyük firmadan olsun ister küçük firmadan olsun. Canlı bir örnek daha. Cuamrtesi / Pazar günleri her sabah Kalamış'dan Fenerbahçe burnuna yürürüm. Kalamış Marina parkında Avis'in arabalarını park ettiği bir alan var. Orada Corolla, Focus, Mondeo, Linea, Fluence, Egea (yeni geldi) Mercedes E180, Mercedes A180, Hyundai İ20 vb. görürüm. Bazen gidip bakarım bu arabalara ve çoğu öizik ve vuruk içinde. Geçen bordo bir Mercedes E180 gördüm ve gidip baktım ki içine döşeme bej deri ama kirlenmiş, yazık olmuş. Tampon çizikleri desen yine aynı. Yan, kısaca, ağar hasar olmadığı sürece, filodan kiralanmış şirket arabasını gün içinde bir sürü kişi de kullanabiliyor. Nede olsa kiralık diyor sürtüyor, sert kullanıyor, nede olsa bir şey olsa kiralatan firma ilgileniyor  bakımlar ile. Adam pazarlama müdürüdür, ya da proje mühendisidir işe gelip arabayı park ediyordur, gün içinde ofis boyun işi vardır alıp o müdürün arabasını gidiyordur işleri halletmeye. Durum böyle. Belki Audi A3 - A4, Mercedes E180 gibi arabaların sürücüleri tek kişi olabilir ama diğer C seğmenti ve B segmenti arabalar özellikle hor kullanılmakta.
Kısaca filo ve şirket arabasından uzak durun derim. 

Corolla olarak bakarsak. 1.4 D  4 dizel / MMT şanzıman, içi siyah, jant kapaklı ve Touch donanım ise kesin filo arabası olup şirket arabasıdır. Çok var çünkü bu donanım ve kombinasyonda şirket arabası. İçi bej ve Life / Advance veya Premium donanım ve plakalığında yetkili satıcı ismi yazıyorsa o zaman şahıs arabasıdır. Ha birde plakası APP ise yine şahıs arbasıdır. Hiç bir şirket çalışanı, kendisine verilen filo arabasına gidip de App plaka yaptırmaz.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
Filo arabasının kısa sürede yaptığı km ler dolayısıyla deformasyonları içerideki aksamlarda az olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Tramerin km bilgisi vermediği zamanlarda arkadaşa ford focus aldık 2010 model. Geçenlerde satmaya kalkınca öğrendi km oynanmış. Eğer ki bu araçlar servis bakımlı değilse ve ilk muayeneye girmemişlerse alan galeri %90 km yi düşürmüştür benim gözümde.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
Bence tam tersi. Bu şirket arabalarının daha doğrusu firmasına filo araba kiralayıp, elemanın altına verilen arabaların alayı hor kullanılmakta. İster büyük firma olsun, ister küçük firma olsun. Alayı hor kullanılmakta. Sol şeritte dip gaz gitmekteler, makas atmaktalar, park yasağı olan yere park etmekteler. Gözümün önünde 2 yıl önce plakalığında Tebarval yazılı bir beyaz Jetta'yı adam (filo arabası olduğu her halinden belli) Caddebostan sahilinde sağ arka lastiğini 4x4 SUV'un dahi neredeyse ancak çıkabileceği yüksek bir kaldırıma ne yapıp ne edip çıkardı ve çıkartırken marşpiyeri bir güzel sürttü, sonra indirdi ve o kaldırımın kenarını sağ ön jantı bir güzel sürttü ve çizdi güzelim jantları. Ve indi içinden kilitleyip kapısını eşiyle çocuğuyla yürümeye gitti. Kendi arabası olsa öyle yapmazdı  eminim. Bizim karşı apartmanda da bir tane aynı benim ki gibi beyaz Corolla var ve ben aldıktan 10 gün sonra geldi ve 1.4 dizel. Otomatik vitesli ve içi siyah. Arabanın içi leş gibi, ön tamponun alt tarafı çizik içinde ve rötuşlamış. Ofisin önünde cep var mesela. Ve arabalar birbirine paralel yan yana park eder ve kaldırımda belli aralıklar ile mantar babalar var ki insanlar çıkmasın kaldırıma diye. Çoğu kiralık plakalıklı araba ön tamponu o mantara dayar ve çizer. Kendi arabası olsa öyle yapar mı? Yapmaz..  En basiti, 2010 - 2012 yılında bir firmada çalıştım ve bir sürü kiralık filo Symbol arabası vardı 2011 modeldi hepsi bir kaç tane de Linea vardı ve Derindere'den kiralanmıştı hepsi. Symboller daha yeniydi ve benim o zaman ki arabam da 2005 Symbol idi ve ilk sahibiydim. Ama o Symboller inan 10 yaşında gibi duruyordu. Linea'lar da öyle. Hor kullanıyorlardı çünkü. Şirket arabalarının kaderi  hor kullanılmak. İster büyük firmadan olsun ister küçük firmadan olsun. Canlı bir örnek daha. Cuamrtesi / Pazar günleri her sabah Kalamış'dan Fenerbahçe burnuna yürürüm. Kalamış Marina parkında Avis'in arabalarını park ettiği bir alan var. Orada Corolla, Focus, Mondeo, Linea, Fluence, Egea (yeni geldi) Mercedes E180, Mercedes A180, Hyundai İ20 vb. görürüm. Bazen gidip bakarım bu arabalara ve çoğu öizik ve vuruk içinde. Geçen bordo bir Mercedes E180 gördüm ve gidip baktım ki içine döşeme bej deri ama kirlenmiş, yazık olmuş. Tampon çizikleri desen yine aynı. Yan, kısaca, ağar hasar olmadığı sürece, filodan kiralanmış şirket arabasını gün içinde bir sürü kişi de kullanabiliyor. Nede olsa kiralık diyor sürtüyor, sert kullanıyor, nede olsa bir şey olsa kiralatan firma ilgileniyor  bakımlar ile. Adam pazarlama müdürüdür, ya da proje mühendisidir işe gelip arabayı park ediyordur, gün içinde ofis boyun işi vardır alıp o müdürün arabasını gidiyordur işleri halletmeye. Durum böyle. Belki Audi A3 - A4, Mercedes E180 gibi arabaların sürücüleri tek kişi olabilir ama diğer C seğmenti ve B segmenti arabalar özellikle hor kullanılmakta.
Kısaca filo ve şirket arabasından uzak durun derim. 

Corolla olarak bakarsak. 1.4 D  4 dizel / MMT şanzıman, içi siyah, jant kapaklı ve Touch donanım ise kesin filo arabası olup şirket arabasıdır. Çok var çünkü bu donanım ve kombinasyonda şirket arabası. İçi bej ve Life / Advance veya Premium donanım ve plakalığında yetkili satıcı ismi yazıyorsa o zaman şahıs arabasıdır. Ha birde plakası APP ise yine şahıs arbasıdır. Hiç bir şirket çalışanı, kendisine verilen filo arabasına gidip de App plaka yaptırmaz.
Çoğuna katılıyorum Burak bey. Sadece şuna katılmıyorum İçi  Bej olmayan şahıs arabası da var touch paketlerde. :)  Bi de App plaka olayına takıldım. Neden flo araçları almıyor. Bişeyimi gözden kaçırdım acaba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
App özel bir tercih, şirket niye uğraşsın demek istemiş gayet te mantıklı. Birde kiralama şirketleri, anlaştıkları firmalara genelde sıfır araç verirler, kullanılmışları da satarlar.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
App özel bir tercih, şirket niye uğraşsın demek istemiş gayet te mantıklı. Birde kiralama şirketleri, anlaştıkları firmalara genelde sıfır araç verirler, kullanılmışları da satarlar.

Aynen bu mantıkla dedim APP olayını.  :)  Evet diğer konu da şahıslar da içini siyah seçebiliyorlar elbette ama filo arabalarında siyah iç döşeme daha fazla.  :)
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
Ben aracımı alırken, içi özellikle siyah olsun istedim. Bej rengi tercih etmedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
Ben harf olarak App anladım ya [emoji23] [emoji23] [emoji23]  App plaka aklıma gelmedi pardon :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
Ekseri olarak filo kiralamadan çıkan araçlar temiz olurlar.

"Ekseri olarak..."
   Filo kiralamadan satılan aracı eksper sonrası baktınız; boyası değişeni yoksa ve motor-şanzıman da iyi geçtiyse direk sorunsuz alınır. Konu başlığında alıp almamayı sormamışlar o ayrı detaylı cevaplamaya gidilmiş gibi oldu. Çünkü bu araçlar bakıma girilen km konusunda aksama yaşamamışlardır. Şahıslar "istisnalar hariç" bakım km olayına pek önem vermez veya her gerekeni yapmayıp atlarlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
"Ekseri olarak..."
   Filo kiralamadan satılan aracı eksper sonrası baktınız; boyası değişeni yoksa ve motor-şanzıman da iyi geçtiyse direk sorunsuz alınır. Konu başlığında alıp almamayı sormamışlar o ayrı detaylı cevaplamaya gidilmiş gibi oldu. Çünkü bu araçlar bakıma girilen km konusunda aksama yaşamamışlardır. Şahıslar "istisnalar hariç" bakım km olayına pek önem vermez veya her gerekeni yapmayıp atlarlar.
Çukurdan dan diye geçen mümessil abileri hiç görmediniz siz sanırım. Bakımdan kastınız yağ su. Ağır bakımları yapılmıyor bile. Rot başları patlamış  kırılmış arabanın bakımı ne olabilir,? Muhafazası paramparça olmuş arabanın ne bakımı olur ya da altı delik deşik olan? Boyası değişeni yoksa motoru şanzımanı iyiyse diyorsunuz peki alt takım?  Arabayı sadece motor ve boyadan yada  değişen den ibaret sanmayın.