Gönderen Konu: 2014 Auris sis + far lara 8000 k Xenon uygulaması  (Okunma sayısı 6706 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 Auris sis + far lara 8000 k Xenon uygulaması
« Yanıtla #20 : Nisan 20, 2016, 13:50:45 »
Olsun. Sonuçta bu ürünler piyasada satılıyor. Problemi son kullanıcılara yüklemek olmuyor.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tam tersini düşünüyorum.
 Ha mercekli kısalara tak tamam derim. Ama halojen canakli bir fara takmak kesinlikle katil olmakla eşdeğer  benim gözümde
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 20, 2016, 13:50:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 20, 2016, 13:53:38 »
Olsun. Sonuçta bu ürünler piyasada satılıyor. Problemi son kullanıcılara yüklemek olmuyor.

Öndeki öğrenci yan oturmuş, arkadaki öğrenci öndeki öğrencinin sınav kağıdını görebiliyor. Baktığında öndeki öğrenci mi suçludur, sıraların eğimini yapan mimar mı, bakarak kopya çeken öğrenci mi? :)

Tekrar diyorum kısalara ben laf etmiyorum, gayet düzgün gözüküyordu karşıdaki duvarda, ama o sisler yok mu o sisler. Adı üstünde sisli havalarda açmak içindir o. Öyle ki ben hafif siste bile açmam.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 20, 2016, 15:38:16 »
Bir Mavi Isik konumuz olmasi lazim. Goruntu bir yana, bazi isiklarin goz icin onemli zararlari olabiliyor. Bir de cocuk, bebek dusunun. Masumca gorunen seyler onlar icin cok daha zararli olabiliyor.
Satis konusunda Mehmet'e katiliyorum. Bir standart getirilmeli, zarar vermeyen tasarim ve urunlere izin verilmeli.
Cevre aslinda sadece egzoz gazi ile degil, isik, ses ile de kirlenebiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 20, 2016, 20:27:20 »
bencede arabasına yaptıgı bı uygulama nedenıyle kımse bu sekıl davranılmayı haketmıyor. elestrınınde bı dozu bı ayarı olmalı. ortada bı yanlıs varsa bunu guzellıkle sevıyelı bı sekılde tartısarak konusmak lazım. sonucta araba onun para onun ısterse 10 bın kelvın baglar kım ne dıyebılır. forum dedıgın bılgı amaclı ınsanların fıkır alıs verısı yaptıgı yer bılgı paylastkca guzeldır ben bu forumdan cok faydalı bılgıler edındım. guzel bı sekılde arkadas bunu arabana baglamıssın ama bu karsındakı  ınsanın gozune zarar verıyor yaptıgın guzel gorunebılır ama dogru bı sey degıl bu tarz konusmalar ve fıkırler beyan edılmelı bence.  burda asırı sert elestrı yapan arkadaslara dıyorum dısarıda bı suru boyle gezen araba var her gordugunuz arac sahıbıne boyle bı tepkı verebılıyormusunuz ?
merakımdan admın abılerede soruyorum neden banlandı bu vatandas sadece zenon bagladı dıye mı? forum kuralları geregı denılmıs hangı kuralmıs bu merak ettım
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '17
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 21, 2016, 11:09:19 »
Ben ilk mesajda gayet net herşeyi açıkladım.

Halojen mercekli fara xenon bağlanmasıda yanlış.Bunuda doğru bulmamalıyız.

Halojen bir fara xenon takılınca kesilme çizgisinden sonraki saçılan ışık miktarı halojeninkinden %40 daha fazla.Yani farda mercek var diye xenon takmak uygun denemez.

Xenon ampüller xenon mercekler ile kullanılırsa en iyi aydınlatma ve en az rahatsız edici hale gelirler.Haricindeki bütün uygulamalar karşı tarafı rahatsız eder!
Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #25 : Nisan 21, 2016, 17:48:30 »
Yunus, son paragraftaki ilk cumlede bir anlam hatasi var sanirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Nisan 21, 2016, 20:11:09 »
Yunus, son paragraftaki ilk cumlede bir anlam hatasi var sanirim.

Ne gibi bir hata var? Xenon merceği ile Halojen merceği farklı benim bildiğim kadarıyla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 21, 2016, 21:13:53 »
En rahatsız edici ---->en az rahatsız edici gibi  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #28 : Nisan 21, 2016, 21:49:18 »
Murat'in dedigi gibi, en az rahatsiz edici ya da en saglikli. Yoksa olumsuz bir anlam olmus. Yani zenon ampul zenon mercekte rahatsiz edici gibi olmus cumle. Belirttiklerine de katiliyorum. Ayrica sehir icinde kesinlikle arac far isik siddeti de ayarlanmali yeni nesil sistemlerde. 50 ile giden aracib 110km/s ile giden kadar aydinlatma alanina ihtiyaci yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Nisan 21, 2016, 23:58:44 »
Son cümleyü toparladım teşekkürler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 33 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Nisan 24, 2016, 00:47:24 »

Mehmet bey devlet bu ürünün satışını yasaklasa bile talep olduğu sürece el altından da satılır. Önemli olan kullanıcının bilinçli olup talep etmemesi.
Bu bilincide yapıcı bir şekilde konuşarak eğitimini vererek bizim polisin emniyetin oluşturması gerekir. Bakın yapılan eğitim, programlar, videolar ile emniyet kemeri kullanımı oldukça yaygınlaştı
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Nisan 24, 2016, 00:59:05 »
    2918 S.lı Karayolları Trafik Kanunu MADDE 30

ARAÇLARIN TEKNİK ŞARTLARA UYGUNLUĞU:

Araçların, esasları yönetmelikte belirtilen şekilde ve tarzda teknik şartlara uygun durumda bulundurulması zorunludur.

a ) (Değişik bent: 21/05/1997 - 4262/4 md.) Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanan sürücüler 1 800 000 lira para cezası,

b) (Değişik bent: 21/05/1997 - 4262/4 md.) Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs aksesuar eşya ve çıkıntıları olan araçları kullananlarla, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanan sürücüler 3 600 000 lira para cezası, İle cezalandırılırlar.

Bu maddenin (a) bendinde belirtilen eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlar, teknik şartlara uygun duruma getirilinceye kadar trafik zabıtasınca trafikten men edilebilir. (b) bendindeki şartlara uymayan ve uyumsuzluğu trafik emniyetini tehlikeye düşürmeyecek nitelikte olan araçların şartlara uygun duruma getirilmesi ihtar olunur. İhtarda verilen süre için teknik şartlara uygun duruma getirilmediğinin tespiti halinde araç trafik zabıtasınca trafikten men edilir.
Kanun yeterince acik ama uygulayabilecek yetkili yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Nisan 24, 2016, 07:03:47 »
    2918 S.lı Karayolları Trafik Kanunu MADDE 30

ARAÇLARIN TEKNİK ŞARTLARA UYGUNLUĞU:

Araçların, esasları yönetmelikte belirtilen şekilde ve tarzda teknik şartlara uygun durumda bulundurulması zorunludur.

a ) (Değişik bent: 21/05/1997 - 4262/4 md.) Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanan sürücüler 1 800 000 lira para cezası,

b) (Değişik bent: 21/05/1997 - 4262/4 md.) Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs aksesuar eşya ve çıkıntıları olan araçları kullananlarla, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanan sürücüler 3 600 000 lira para cezası, İle cezalandırılırlar.

Bu maddenin (a) bendinde belirtilen eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlar, teknik şartlara uygun duruma getirilinceye kadar trafik zabıtasınca trafikten men edilebilir. (b) bendindeki şartlara uymayan ve uyumsuzluğu trafik emniyetini tehlikeye düşürmeyecek nitelikte olan araçların şartlara uygun duruma getirilmesi ihtar olunur. İhtarda verilen süre için teknik şartlara uygun duruma getirilmediğinin tespiti halinde araç trafik zabıtasınca trafikten men edilir.
Kanun yeterince acik ama uygulayabilecek yetkili yok.

Sizin paylaştığınız kanununlardaki ceza fiyatlari bile tedavülden kalktı  siz gelmiş kanundan bahsediyorsunuz. Sanki herşeyi kanuna nizama uygun şekilde yapan bir toplumuzda bir tek Zenon sıkıntı.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 24, 2016, 07:21:57
Bir Mavi Isik konumuz olmasi lazim. Goruntu bir yana, bazi isiklarin goz icin onemli zararlari olabiliyor. Bir de cocuk, bebek dusunun. Masumca gorunen seyler onlar icin cok daha zararli olabiliyor.
Satis konusunda Mehmet'e katiliyorum. Bir standart getirilmeli, zarar vermeyen tasarim ve urunlere izin verilmeli.
Cevre aslinda sadece egzoz gazi ile degil, isik, ses ile de kirlenebiliyor.
Hakan abi
"merakımdan admın abılerede soruyorum neden banlandı bu vatandas sadece zenon bagladı dıye mı? forum kuralları geregı denılmıs hangı kuralmıs bu merak ettım" Diye kaç gün önce bi soru sormustum neden kimse cevap  vermiyor?
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 24, 2016, 12:01:50 »
super olmuş ust sınıf yolda farkın olur gule gule kullan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Nisan 24, 2016, 15:11:41 »
Sizin paylaştığınız kanununlardaki ceza fiyatlari bile tedavülden kalktı  siz gelmiş kanundan bahsediyorsunuz. Sanki herşeyi kanuna nizama uygun şekilde yapan bir toplumuzda bir tek Zenon sıkıntı.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 24, 2016, 07:21:57
Hakan abi
"merakımdan admın abılerede soruyorum neden banlandı bu vatandas sadece zenon bagladı dıye mı? forum kuralları geregı denılmıs hangı kuralmıs bu merak ettım" Diye kaç gün önce bi soru sormustum neden kimse cevap  vermiyor?
yolda sizinde bunun gibi cakma zenonlu bir sahis karsiniza gelip gozunuzu kamastirip kaza tehlikesi gecirirseniz ne dusunurdunuz. Herkes sizin gibi dusundugu icin ulke bu durumda. Basiniza boyle bir sey gelmeden anlayacaginizi zannetmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 6 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Nisan 24, 2016, 18:20:09 »
fotoğraf koyduğum için banlandım öyle mi

bu yaptığınız delikanlılık mı adamlık mı

banlayın adamı adam yazamasın arkasından atın tutun öyle mi KLAVYE DELİKANLILARI

bu saatten sonra banlamayın direk silin üyeliği

admin diye oturmuşunuz ama  boşa

savunduğunuz şey çok saçma neymiş efendim biri bi kaza atlatmış xenon far yüzünden falan filan benim de yüksek boyutlu araçlar kamyon otobüs gibi hesapsinin farı yerden yüksek sayılır gözümü alıyor ne yapalım hepsini trafikten kaldıralım mı

neymiş efendim forum kurallarıymış hangi kuralmış bu resim koyan birini banlayacak kadar

yazıklar olsun size daha da bişey demiyorum banlayıp cevap hakkımı alıp sonra klavye delikanlılığı yaptığınız arkamdan attığınız için

hayır sizi adam hesabına alıp zaman ayırıp fotoğraf çekip internete yükleyip beğeninize sunuyorum ama boşa zaman harcamışım değmeyecek kadar basitmişiniz

Mesaj Birleştirildi: Nisan 24, 2016, 18:21:45
bu üyeliğide banlayın yine açar yine cevap veririm ama değecek adamlar değilsiniz klavye delikanlıları

Mesaj Birleştirildi: Nisan 24, 2016, 18:33:30
hayır bide bazı vicdanlı forum üyeleri niye banlandığımı soruyor adam gibi cevap veren de yok kuralmış yok yasakmış neymiş o kural yaz bakalım forum kurallarını burayada bilelim hay gidi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Nisan 24, 2016, 22:40:08 »
yolda sizinde bunun gibi cakma zenonlu bir sahis karsiniza gelip gozunuzu kamastirip kaza tehlikesi gecirirseniz ne dusunurdunuz. Herkes sizin gibi dusundugu icin ulke bu durumda. Basiniza boyle bir sey gelmeden anlayacaginizi zannetmiyorum.

arkadasım cok karsılastım bende ama yapacak bı sey yok yavaslıyıp yol verıyorum yada yol musaıtse saga kayıyorum herıf gecıp gıdıyor. her yerde satılan bır urun adamın parası var zevk gorecelı bı seydır dogru yada yanlıs tartısılır verıyor parasını takıyor arabasına.
madem kı sen farklı dusunuyormussun soyle cozumunu hep beraber uygulayalım. ama cozum derken bu uygulamayı yapan kısılere hakaret etmeden bu ısı kokunden halledebılecek bı onerın varsa buyur soyle.
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 6 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Nisan 24, 2016, 23:00:59 »
yav taktırdık 7/24 sis açıp dolanacak halimiz yok zaten ben akşam da gece de açmam sadece hava kararmadan güneş batımına yakın  kimsenin gözünü almayacak saatlerde belki aklıma gelirse açarım oda sürekli değil yada gözümün görmediği yerde ışık desteği olsun diye kullanırım

taktırdık adamlar bize katil damgası vurmuş bide engellemiş arkamdan atıp tutuyorlar

bide bundan zevk alıyorlar hoşlarına gidiyor

uygundur değildir yasaktır falandır filandır onları bi geçin siz admin diye ortalıkda dolanan arkadaşlar bu yaptığınız insanlık mı peki yada delikanlılık mı

adamı banla kendini savunmasına fırsat verme arkasında at tut

sen xenon u eleştireceğine bi kendini eleştir bu yaptığımız normal mi yargısız infaz yaptık adam hak ettimi diye

ben bu forma bu siteye değer vermesem zamanımı ayırıp da fotoğraf çekip de yükleyecem diye uğraşmam zaten buna verilen emeğe bi saygınız olması lazım önce ama siz ne olduğunuzu belli ettiniz zaten yaptığınız haraket ile

Mesaj Birleştirildi: Nisan 24, 2016, 23:17:32
Özdemir bey zaten arkadaş banlanmış :) bu tarz insanları anlamıyorum artislik yapıcam diye milleti rahatsız etmeye ne hakkınız var ya ?

6 7 ay önce honda civic almıştım 2.el , aracı aldığımda üzerinde amerikan park modulü takılıydı, bundan çok rahatsız oldum apaçi gibi o nedir, sonra aracıma sis taktırmaya gittim, sis farları (ampul değil komple sis) takılırken tampon sökülünce hemen amerikan parkı iptal ettim. taktırdığım sisleride bugüne kadar 3 yada 5 kez anca açmışımdır oda karşıdan sisini açarak gelen birini görünce .

ha ha ha çok komik demi zaten arkadaş banlanmış baya mutlu olmuşun banlama dan

yaktın mı bi taraflarına kına falan

ulan ne adamlar var harbi ya bak hele adam mutlu olmuş banlanmadan

ben sana çok iyi anlatırım bu tarz insanları da neyse terbiyeyi bozmaya gerek yok

"muhterem aks kafasi" bu tarz insanları anlamıyormuş bide

Mesaj Birleştirildi: Nisan 24, 2016, 23:19:08
beni bi daha banlayın da şu herif bi daha  sevinsin yaaaaa çok mutlu olmuş baksana   :olmamış: :olmamış: :olmamış:

Mesaj Birleştirildi: Nisan 24, 2016, 23:23:36
Bence bi insana xenon bağladı diye bu kadar klavye başından yüklenmek uygun degil. Resim çekmek için sisşeri açıp foto çekip eklemiş edilmedik laf kalmamış. Eleştirilerin her daim yapıcı olmasından yanayım. Haa yok ben trafiktede görsem arabadan inip kötü sözleri o kişinin yüzüne alenen sölüyorum ondan burda da söylemekten kendimi alıkoyamam gibi biri varsa eyvallah.

allah tan forum da bu yorumu yapacak delikanlı arkadaşlarım da varda biraz da olsa hesabını ve nedenin sormuş   :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Nisan 24, 2016, 23:28:22 »
@Aladag Serkan (37653) arkadaşım sana yapılan haksızlığa eyvallah haksızlığa uğradığını düşünüyorum. Hatta mesaj olarakta azda olsa destek verdiğimi düşünüyorum. Ama söylemlerinden ötürü tekrardan da haksız duruma düşmeni istemem.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 6 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Nisan 24, 2016, 23:34:44 »
@Aladag Serkan (37653) arkadaşım sana yapılan haksızlığa eyvallah haksızlığa uğradığını düşünüyorum. Hatta mesaj olarakta azda olsa destek verdiğimi düşünüyorum. Ama söylemlerinden ötürü tekrardan da haksız duruma düşmeni istemem.

eyvallah kardeşim okuyorum yazılanları banlasın 10 tane üyelik açar cevap veririm ama değmeyecek insanlar oldukları için çok da önemli değil bu dakikadan sonra forum benim için bitmiştir. gerek yok paylaşım yapmaya cevap veremeye falan filana