Gönderen Konu: Tem servis izlenimlerim  (Okunma sayısı 9087 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
Tem servis izlenimlerim
« : Nisan 09, 2016, 23:40:49 »
Forumdaslarim dun itibari ile direksiyon tikirtisi sorunu nedeni ile @ufuk sonmez arkadasimizin tem servisine gittim ve guleryuzlu bir karsilama para odakli degil cozum odakli bir hizmet sunan tem servisi gercekten tebrik ederim ufuk sonmez arkadasim yanima kadar gelip genel bir sohbet cay vs keyfi yaptiktan sonra sorunu bulup ona gore bir yol haritasi belirleyip oradan ayrildim.tavsiyem bir sorununuz oldugunda oraya gitmeniz ve icinde sevgi hosgoru cozum odakli bir hizmet anlayisi ile size sunulan bir bardak cay icmeniz😄
yine toyota inadına corolla

Toyota Club Türkiye

Tem servis izlenimlerim
« : Nisan 09, 2016, 23:40:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Vaveylâ!
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 20053
  • Model Yılı: '15
  • 2 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Ynt: Tem servis izlenimlerim
« Yanıtla #1 : Nisan 10, 2016, 00:08:32 »
Şimdiye kadar Bostancı Oto Sanayi, Kartal Oto Sanayi, Ümraniye Oto Sanayi'de birçok yere gitmişimdir. Çoğunda işini bilmeyen, müşteriyi savsaklayan, müşteri ile konuşurken telefonda 10 dakika muhabbet eden, amacı daha çok para kazanmak olan ''ustalar!'' gördüm. Ama Tem Toyota Servis bana işini bilen, güleryüzlü insanların olduğu bir yer izlenimi yarattı. Ben de tavsiye ederim.
Muallim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 10, 2016, 22:41:41 »
Mustafa bey, Hasan bey,

Övgüleriniz ile bizi mahçup ettiniz gerçekten,günümüz şartlarında elimizden geldiğince işimizi doğru ve dürüstlükle yapmaya çalışıyoruz gelen misafirlerimize "müşteri" gözüyle bakmak yerine empati ile yaklaşıyoruz, bilakis güveniniz için ben sizlere teşekkür ederim.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 10, 2016, 22:50:21 »
Şimdi İstanbulda olmak vardı ya ana..... satayım  :saygi:

Bende burda haftasonu Tem Oto dan alınan malzemeler nasıl p.ç edilir onu yaşadım  :olu: :olu:

NOT: Arkadaşlar konu TEM OTO ama benim bu mesajlarımın TEM oto ile alakası yok DENİZLİ de bir firma.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #4 : Nisan 10, 2016, 22:55:11 »

Şimdi İstanbulda olmak vardı ya ana..... satayım  :saygi:

Bende burda haftasonu Tem Oto dan alınan malzemeler nasıl p.ç edilir onu yaşadım  :olu: :olu:

Hayırdır abi, ne oldu malzemelere ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110524
  • Model Yılı: '06
  • 136 kere teşekkür etti
  • 128 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 10, 2016, 23:03:01 »
benim yetkili servisim dir @Ufuk Sönmez (16363) abinin yeri. kendim dışında İstanbul Kurtköy de oturan eniştemin aracını, Ankara dan İstanbul a gelen eniştemin aracını götürüp bakım yaptırdık. memnun musunuz diye sorduğum da evet cevabını  almak bana yetti :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #6 : Nisan 10, 2016, 23:18:37 »
Ne sen sor nede ben söyleyeyim  :argh: burada arkadaşın tavsiye ettiği bir ustaya gittim. Usta yoktu ama elemanları facia.  Hava filtresini ters sokmaya kalktı,  doğrusu bu dedim delikanlı ters ters baktı.  Ordan bir tip geldi beyefendi buyrun içerde bekleyin dedi, burası iş güvenliği yönünden sıkıntılı ceza meza dedi. Bende araba başında bekleyemeyeceksem yetkili servisten ne farkı var dedim.  dükkan dışına çıktım burdan bakarım dedim. Herif söylenerek gitti.  Neyse bir baktım çok lazımmış gibi mavi cam suyu almış raftan koyacak.  Dedim gerek yok bırak onu. Tepem attı zaten, polen filtresini takmak için haldır huldur torpidoyu açtı dedim yan tarafta amortisörü var çıkart onu.  Çıkartmadan takmaya çalıştı kapadı bir şekilde. Neyse eve gelince baktım ters takmış birde onu düzelttim.  Nerdeyse bırakın toplayın diyecektim. Motor yağı değişirken zaten seni aradım iyice huylanınca adamlardan, o plastik parçayı kullanamadıkları için  :D tüm contaları yollamıştın zaten baktım eskiyi takıyor dedim bırak yenisi var.  Yine ters ters bakmaları.Daha büyük yaşta bir usta geldi.  Ben bakayım dedi. Neyse şanzıman yağına geçtik,yağı boşalttılar siyah bir yağ aktı. Bu sefer nasıl yağ dolduracağız diye düşündüler.  Bana bizim yağlardan koyalım makinede var dediler.  Bende benim getirdiklerim olsun dedim.  Ordan bir cihaz getirdiler ona yağı doldurup makine ile bastılar.  Haldır huldur malzeme bol ya döke döke taşıra taşıra doldurdular.  Ne bir ölçme var nede başka bişi.  Onunda contalarını verdim.  Neyse kapadılar.  Sıra fren hidroliği değişimine geldi.  Dedim nasıl değiştiriyorsunuz, önlerden komple açıyoruz akıtıyoruz dediler, dedim arkalardan başlamak lazım tamam abi arkadan başlarız dedi. Gittiler arkadan ikisinin de o yağ alma tapalarını çıkardılar yağ haldır haldır yere akıyor. Bunlara hortum koyarak şişede falan toplamıyormusunuz dedim yok abi gerek yok dediler.  Neyse hiç frene pompalama falan yapmadan, Allahtan pompalamadılar, yağ kendi yer çekimi kuvveti ile arkalardan aktı. Gençlerden biri çıktı fren hidroliği haznesine yağı boşaltıyor.  Dedim bak dibini görmeden doldur. Hava yapar. Kapak falan kapama yok.  Dedim kapakları kapat hava ile temas etmesin. Şişedeki kapağı kapıyor haznedekini kapamıyor. Dedim onu da kapat.  Ters ters bakmalar falan.  Neyse bir bidon arkalardan aktı gitti. Arkalar kapandı önleri açtılar yine aynı sitil yere aktı gitti yağlar. Böylece iki bidon yağı boşalttık.  Sonra işlem bitti hesap kısmına geçtik 150tl bayıldım.  :rofl: :rofl: :rofl: oyyyy oyyyyyyyyyy

NOT: Arkadaşlar konu TEM OTO ama benim bu mesajlarımın TEM oto ile alakası yok DENİZLİ de bir firma.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 10, 2016, 23:23:04 »
Ne sen sor nede ben söyleyeyim  :argh: burada arkadaşın tavsiye ettiği bir ustaya gittim. Usta yoktu ama elemanları facia.  Hava filtresini ters sokmaya kalktı,  doğrusu bu dedim delikanlı ters ters baktı.  Ordan bir tip geldi beyefendi buyrun içerde bekleyin dedi, burası iş güvenliği yönünden sıkıntılı ceza meza dedi. Bende araba başında bekleyemeyeceksem yetkili servisten ne farkı var dedim.  dükkan dışına çıktım burdan bakarım dedim. Herif söylenerek gitti.  Neyse bir baktım çok lazımmış gibi mavi cam suyu almış raftan koyacak.  Dedim gerek yok bırak onu. Tepem attı zaten, polen filtresini takmak için haldır huldur torpidoyu açtı dedim yan tarafta amortisörü var çıkart onu.  Çıkartmadan takmaya çalıştı kapadı bir şekilde. Neyse eve gelince baktım ters takmış birde onu düzelttim.  Nerdeyse bırakın toplayın diyecektim. Motor yağı değişirken zaten seni aradım iyice huylanınca adamlardan, o plastik parçayı kullanamadıkları için  :D tüm contaları yollamıştın zaten baktım eskiyi takıyor dedim bırak yenisi var.  Yine ters ters bakmaları.Daha büyük yaşta bir usta geldi.  Ben bakayım dedi. Neyse şanzıman yağına geçtik,yağı boşalttılar siyah bir yağ aktı. Bu sefer nasıl yağ dolduracağız diye düşündüler.  Bana bizim yağlardan koyalım makinede var dediler.  Bende benim getirdiklerim olsun dedim.  Ordan bir cihaz getirdiler ona yağı doldurup makine ile bastılar.  Haldır huldur malzeme bol ya döke döke taşıra taşıra doldurdular.  Ne bir ölçme var nede başka bişi.  Onunda contalarını verdim.  Neyse kapadılar.  Sıra fren hidroliği değişimine geldi.  Dedim nasıl değiştiriyorsunuz, önlerden komple açıyoruz akıtıyoruz dediler, dedim arkalardan başlamak lazım tamam abi arkadan başlarız dedi. Gittiler arkadan ikisinin de o yağ alma tapalarını çıkardılar yağ haldır haldır yere akıyor. Bunlara hortum koyarak şişede falan toplamıyormusunuz dedim yok abi gerek yok dediler.  Neyse hiç frene pompalama falan yapmadan, Allahtan pompalamadılar, yağ kendi yer çekimi kuvveti ile arkalardan aktı. Gençlerden biri çıktı fren hidroliği haznesine yağı boşaltıyor.  Dedim bak dibini görmeden doldur. Hava yapar. Kapak falan kapama yok.  Dedim kapakları kapat hava ile temas etmesin. Şişedeki kapağı kapıyor haznedekini kapamıyor. Dedim onu da kapat.  Ters ters bakmalar falan.  Neyse bir bidon arkalardan aktı gitti. Arkalar kapandı önleri açtılar yine aynı sitil yere aktı gitti yağlar. Böylece iki bidon yağı boşalttık.  Sonra işlem bitti hesap kısmına geçtik 150tl bayıldım.  :rofl: :rofl: :rofl: oyyyy oyyyyyyyyyy
Abi bu ne hikaye gibi :D
Kibrista artik ustamda olmadigi icin ben bakimlari yapacagim ama bunlar acemininde acemisi cikti sanirim :D
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #8 : Nisan 10, 2016, 23:27:27 »
Murat hocam ne sıkıntı çekmişsin öyle ? İş güvenliğinden bahsederken fren hidroliğini yere boşaltmaları tam ironi olmuş :D

Ben konuştuğumuz yere gideceğini sanmıştım, orada mı oldu bütün bu olaylar ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Nisan 10, 2016, 23:32:16 »
Yahu ilke adamlar sanayide iyi yerleri var.  Alet edevat sistem falan yetkili serviste belki yoktur. Baya da müşterileri var.  Ben sabah sabah Ufuğun tembihlemesi ile abi fiyat sor sonra yaptır demesi ile gitmiştim.  Hatta burada özel servise ilk defa telefon edip fiyat bile almıştım.  Genelde gider yaptırır ne hesap çıkarsa öderdim ben. :lol: neyse gittim buraya ana bi baktım kayınçoda orada arabasını yaptırıyor. Neyse ne var ne yok derken ustayı sordum dediler İstanbul da. Eleman ne vardı abi deyince dedim malzemeler var ben sadece işçilik yaptıracağım.  Yaparız abi falan deyip bir baktım ki malzemeleri arabadan çıkartıyoruz.  Kayınçoda olunca ses edemedim.  Eski fıtratım ortaya çıktı birden pazarlık fiyat sorma falan geçti gitti.  :lol: Kayınçoya kenarda sordum nasıldır iyimidir diye,  biz hep buraya geliyoruz yıllardan beri dedi. Arabasını bıraktı gitti.  Aga anladım ki araba başında falan beklemeyeceksin ve cahil olacaksın yoksa ben gibi stres oluyorsun.  Valla ev müstakil olsa bir kepçe bulup bahçeye çukur açtıracağım bu tamirat işleri için.  :rofl: :rofl: :rofl:

THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #10 : Nisan 10, 2016, 23:35:47 »

Aga anladım ki araba başında falan beklemeyeceksin ve cahil olacaksın yoksa ben gibi stres oluyorsun.  Valla ev müstakil olsa bir kepçe bulup bahçeye çukur açtıracağım bu tamirat işleri için.  :rofl: :rofl: :rofl:

Konuya giren birinin kafası karışıp, bu anlattıkların bizde yaşandı sanacak Murat abi :rofl: :rofl: :rofl:

Keşke konuştuğumuzun dışına çıkmasaydın abi, basiretin bağlanmış bir anda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Nisan 10, 2016, 23:36:11 »
Murat hocam ne sıkıntı çekmişsin öyle ? İş güvenliğinden bahsederken fren hidroliğini yere boşaltmaları tam ironi olmuş :D

Ben konuştuğumuz yere gideceğini sanmıştım, orada mı oldu bütün bu olaylar ?

Sorma ne ironi ne ironi arabın yağını bol buldular artezyen gibi boşalttılar yağı hahahahah dedim eski yağın bittiğini yeni yağın geldiğini nasıl anlayacaksınız renginden belli eder dedi. Ulen damlayan yağın havada rengini nerden göreceksin  :rofl:

Yok Ufuk ya oraya gitmedim.  Anlayacağın yağmurdan kaçarken doluya tutuldum gibi oldu  :rofl: bana o silecekleri 190 tl ye satmayacaklardı hahahah intikamımı aldım oraya gitmeyerek  :asikadam: :asikadam:

Mesaj Birleştirildi: Nisan 10, 2016, 23:44:21

Konuya giren birinin kafası karışıp, bu anlattıkların bizde yaşandı sanacak Murat abi :rofl: :rofl: :rofl:

Keşke konuştuğumuzun dışına çıkmasaydın abi, basiretin bağlanmış bir anda.

Aman ha arkadaşlar ben DENİZLİ deyim,  ilk mesajımda şarkıdaki gibi şimdi istanbulda olmak vardı diye ondan girdim mevzuya.  :saygi: ben malzemeleri sağ olsun Ufuk tan aldım.  Pideci misali malzeme benden işçilik sanayi esnafından olsun dedik ama pişman oldum. Aynen dediğim gibi bilmediğiniz bir yere gidince mutlaka ya araba başından ayrılın yada sert bir şekilde şöyle yapın böyle yapın deyin. Gerçi ustanın işine ve bilmem nesine karışılmaz denir ama olsun   :rofl: :rofl:

THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 11, 2016, 00:00:33 »
Demekki neymis disi parlak olan elmanin ici curuk olabiliyormus.gosteris ile maalesef usta olunmuyor.tem servis bundan sonra benim ve bana soracak olan ugrak yeri olacagi kesin ki yakin zamanda yine ordayim bir cay biraz sohbet ve sorunum cozulmus mutlu huzurlu bir sekilde geri donecegim kesin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 11, 2016, 00:03:48 »
Abi çok güldüm adamları epey tokatlamışsın. Sanayi grubu bu tavırlara ayar olur :-)))) 150 lira senin istemen gerekiyormuş:-)))adamlar sayende avensise nasıl bakım yapılır öğrenmişler.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Nisan 11, 2016, 00:49:04 »
Demekki neymis disi parlak olan elmanin ici curuk olabiliyormus.gosteris ile maalesef usta olunmuyor.tem servis bundan sonra benim ve bana soracak olan ugrak yeri olacagi kesin ki yakin zamanda yine ordayim bir cay biraz sohbet ve sorunum cozulmus mutlu huzurlu bir sekilde geri donecegim kesin

İnşallah hocam  :saygi: Allah işini bilene ve sevene çattırsın cümlemizi sizin gibi  :tamam:

Abi çok güldüm adamları epey tokatlamışsın. Sanayi grubu bu tavırlara ayar olur :-)))) 150 lira senin istemen gerekiyormuş:-)))adamlar sayende avensise nasıl bakım yapılır öğrenmişler.

Ya sorma,  ayar parası verdim zaten ben muhtemelen,  arkamdan kıla iyi geçirdik demişlerdir herhalde  :rofl: :rofl: :rofl: intikam soğuk yenir hesabı  :lol:

Malzemeleri ben getirince zaten malzemeden geçiremeyecekleri kısmı işçilikten geçirdiler.  Yine de şükür en azından kaliteli malzeme ile aynı paraya mal oldu benim toplam gider. Allah razı olsun Ufuk  :tamam:

THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İlk göz ağrım 2007 Corolla HB SOL D4D MMT
  • Araç: Avensis
  • 99 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 11, 2016, 01:13:25 »
Murat abi gel İzmir'de yaptıralım dedim sana yok dinlemedin bile. Ufuğun İzmir'de yönlendirdiği yere gittim ve gideceğim artık,ötesi yok; hele yetkili servis bakım maceramdan sonra ki detaylı biliyorsun konuyu.
Neyse gelmiş geçmiş olsun,kazasız belasız inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Nisan 11, 2016, 01:20:26 »
Murat abi gel İzmir'de yaptıralım dedim sana yok dinlemedin bile. Ufuğun İzmir'de yönlendirdiği yere gittim ve gideceğim artık,ötesi yok; hele yetkili servis bakım maceramdan sonra ki detaylı biliyorsun konuyu.
Neyse gelmiş geçmiş olsun,kazasız belasız inşallah.

:( :( yarama tuz basma  :( Ufuğa sordum ama denizli de öyle kefil olacağı servis yoktu. Neyse vardır bunda da bir hayır.  İzmire denk getirmek lazım demek ki bu bakım işini. Bellide olmaz valla kafam atarsa bir daha değiştiririm hepsini.  İlk arabayı aldığımda konulan yağ kafamı kurcalamış 4000-5000 km sonra değiştirmiştim.  :D ya nasip bakalım  :saygi:

THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 11, 2016, 08:45:31 »

Mustafa , biz sizler kadar şanslı değiliz. Küçük bir ilde yaşadığımız için herzaman derdimize çare bulamıyoruz. Direksiyon tıkırtısı ile ilgili sorununa nasıl çözüm buldunuz. bilgi verirsen sevinirim. anı sorun bende de var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Nisan 11, 2016, 09:51:28 »
Mustafa , biz sizler kadar şanslı değiliz. Küçük bir ilde yaşadığımız için herzaman derdimize çare bulamıyoruz. Direksiyon tıkırtısı ile ilgili sorununa nasıl çözüm buldunuz. bilgi verirsen sevinirim. anı sorun bende de var.
tem servisteki usta altta direksiyon kutusu uzerinde mafsal kaydirici dedigi parcanin adindigini ve aylama yaptigini soyledi 600 tl gibi parca fiyati

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 11, 2016, 10:52:54 »
Disardan ilk konuyu okuyacak kisi bu kadar hadisenin tem serviste oldugunu düşünebilir.
Ama olay denizli de baska bir yerde geciyor.
Murat abi az da para almamislar.Sanziman motor yagi ve fren hidroligine 150 tl.
Aynisinin daha fazlasini ben gecen sene versoda antifiriz direksiyon hidroligi buji de degismisti 80 binde ben 80 lira iscilik vermistim

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla