Gönderen Konu: spoiler yapıştırma çıldıracağım...  (Okunma sayısı 33138 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
spoiler yapıştırma çıldıracağım...
« : Nisan 06, 2016, 10:50:37 »
arkadaşlar arabama bagaj üstü spoiler aldım tabiki bide kaportacıların kullandığı siyah silikon iyicene yapıştırdım bir güzel bantladım fakat öbür gün baktığımda yapışmamıştı söktüm tabiki baktığımda silikon spoilerden ayrılması kolay oluyordu ve kaporta üzerine iyicene yapışmıştı biraz temizledim yine yapıştırdım bu sefer bir tarafı yapışmış diğer koşe yine kalkma yaptı.Ne yapsam yapıişmıyor komple söksem bu sefer kaporta üzerindeki silikonları çıkaramıcam ve kötü bir görüntü olacak daha ne yapabilirim bilmiyorum çıldırmak üzereyim arkadaşlar
yine toyota inadına corolla

Toyota Club Türkiye

spoiler yapıştırma çıldıracağım...
« : Nisan 06, 2016, 10:50:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Ynt: spoiler yapıştırma çıldıracağım...
« Yanıtla #1 : Nisan 06, 2016, 11:24:56 »
arkadaşlar arabama bagaj üstü spoiler aldım tabiki bide kaportacıların kullandığı siyah silikon iyicene yapıştırdım bir güzel bantladım fakat öbür gün baktığımda yapışmamıştı söktüm tabiki baktığımda silikon spoilerden ayrılması kolay oluyordu ve kaporta üzerine iyicene yapışmıştı biraz temizledim yine yapıştırdım bu sefer bir tarafı yapışmış diğer koşe yine kalkma yaptı.Ne yapsam yapıişmıyor komple söksem bu sefer kaporta üzerindeki silikonları çıkaramıcam ve kötü bir görüntü olacak daha ne yapabilirim bilmiyorum çıldırmak üzereyim arkadaşlar
Cift tarafli bant kullansaydiniz ceske kullandiginiz slikon neydi her slikon tutmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 06, 2016, 11:36:09 »
çift taraflı bant ilede denedim ona tutmadı ne hikmetse

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 06, 2016, 11:36:14 »
Beze benzin döküp biraz bastırarak silerseniz silikon çıkar.
Tekrar yapıştırmak için çift taraflı bant ile birlikte silikonlu bi şekilde  yapıştırın. Daha sonra kağıt bant ile sıkıca bantlayin 2 bilemedin 3 saat gunes altında kalsın çok sağlam olur.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 06, 2016, 12:01:30 »
Beze benzin döküp biraz bastırarak silerseniz silikon çıkar.
Tekrar yapıştırmak için çift taraflı bant ile birlikte silikonlu bi şekilde  yapıştırın. Daha sonra kağıt bant ile sıkıca bantlayin 2 bilemedin 3 saat gunes altında kalsın çok sağlam olur.
şimdi tekrar söküp maket bıçağı ile silikonu inceltip tekrardeneyeceğim bırakın 3 saati 10 saat bantlı kaldı ama banamısın demedi:((((

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 50 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 06, 2016, 12:12:17 »
çift taraflı bant kullanılmayacaksa eğer silikon da kullanılmamalı kaportacılar bu tarz ürünleri poliüretan mastik ile yapıştırır.
Poliüretan mastiklerin en iyileri
DAYSON ve NP1 dir.  Bu ikisinden biriyle yapıştırsan kuruduktan sonra ancak kırarak çıkartırsın parçayı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 06, 2016, 23:43:44 »
Kaportaci bir arkadasim dyson siyah dilikonla yapman gerekli dedi aldigim siyah dilikon dyson markaymis zaten bugun kaziyip yine denedim bakalim tutacak mi.ama dikkatimi ceken silikon kaputa yapisiyor spoiler yapismiyor icini biraz zimpara yaptim ins bu sefer tutar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 35
  • 4 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 06, 2016, 23:47:19 »
Ta ki ben yazacaktim ama yazilmis. Hangi model araciniz, nerden aldiniz ve ozel olmazsa fiyati nedir?
-KARABÜK ÜNİVERSİTELİ TRABZONSPORLULAR-
-CEVAP YAZARKEN ALINTI YAPINIZ-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 53 kere teşekkür etti
  • 90 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 07, 2016, 09:20:17 »
yapıştıracağınız hava ısısı 10°C nin altında olmamalı. bunu çin sitelerinde çift taraflı bantlı krom ürünlerini uygularken de belirtiyorlar. yani hava sıcak olmalı yada fön makinası vs. ile ısıtmanız tutunumu için sağlıklı olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 07, 2016, 09:54:46 »
Ta ki ben yazacaktim ama yazilmis. Hangi model araciniz, nerden aldiniz ve ozel olmazsa fiyati nedir?
Aramam 2011 corolla int üzerinden bir siteden aldım ama tavsiye etmem çünkü boyalı aldım fakat boyası çok iyi değildi biraz bağır çağır vs stres attım satıcıya geride vermedim uğraşmamam için.boyalı fiyatı 140 tl
yapıştıracağınız hava ısısı 10°C nin altında olmamalı. bunu çin sitelerinde çift taraflı bantlı krom ürünlerini uygularken de belirtiyorlar. yani hava sıcak olmalı yada fön makinası vs. ile ısıtmanız tutunumu için sağlıklı olabilir.
Son 2 3 gündür hava sıcaklığı istanbulda 15 derece civarı yani onunla alakalı bir sey değil ama şu varki spoilere yapışmıyor silikon ona tutnsa zaten çıkmayacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 07, 2016, 14:18:27 »
silikonla olmaz o iş çekomastikle yapıcaksın, ayrıca bir tarafı yapıştı diğer tarafı tutmadı demişsin demekki kalıpta sorun var ortada biryer bombe kalmış önce onu zımpara ile düzelt.  spoilerde silikon sıktığın yerlerede falçata ile çentikler at yüzey tırtıklı olsunki çekomastiğin tutunabileceği bir yüzey olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '12
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 07, 2016, 14:25:26 »
Arkadaşlar bende kapı altı krom mikelaj yaptırdım.Usta yapıştırmak için çok uğraştı. Siyah ve beyaz silikon kullandılar. Mikelajın üst taraflarında (çok az bir yerinde) sılikon izi kaldı bu izler çıkarmı ? Birde şunu merak ediyorum bunları  ilerde  sökmeye kalksak boyaya zarar verirmi saygılarımla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 07, 2016, 14:58:08 »
silikonla olmaz o iş çekomastikle yapıcaksın, ayrıca bir tarafı yapıştı diğer tarafı tutmadı demişsin demekki kalıpta sorun var ortada biryer bombe kalmış önce onu zımpara ile düzelt.  spoilerde silikon sıktığın yerlerede falçata ile çentikler at yüzey tırtıklı olsunki çekomastiğin tutunabileceği bir yüzey olsun
yine yine yine olmadı iterek oturtturuyorum bantlıyorum tamam bu sewfer oldu diyorum 7 8 saat bir şey yok işe geliyorum güneş altına girdikten sonra yine açma yapmış ve dediğim gibi kaportaya yapışıyor spoilerein iç tarafına yapışmıyor yani söktüğümde spoilerin iç tarafında hiç bir şekilde silikon kalmıyor direk kaporta üzerinde silikon acaba japon yapıştırıcısı sıkıp üstüne mi silikonu sıksam off off çıldıracağım yaaa.Bu narada cam silikonu kullanıyorum sanırım dyson diye bir marka forumlardada onu kullanın diyorlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 07, 2016, 15:11:56 »
japon yaşıştırıcıs olmaz. bu arada bantlıyormusunuz rüzgarlığı bantlı halde 24 saat kadar beklemesi gerek, rüzgarlığın çekomastik sürülecek yüzeyini birde tinerle silin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Nisan 07, 2016, 15:39:33 »
japon yaşıştırıcıs olmaz. bu arada bantlıyormusunuz rüzgarlığı bantlı halde 24 saat kadar beklemesi gerek, rüzgarlığın çekomastik sürülecek yüzeyini birde tinerle silin
silikonu sıkıyorum yerine oturtturuyorum bir koli bant ile bantlıyorum 5 6 saat yerinden oynamıyorum ama az önce bir bakayım dedim yine atmış kalkmış yani ne yapsam olmuyor delirmek üzereyim hani takmayayım yeterde diyemiyorum çünkü silikon kaportada ve çıkmıyorda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 7000
  • 50 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 08, 2016, 18:31:00 »
Plastic Welder 25 Ml Plastik Kaynak Epoksi Yapıştırıcı bu ürünü de önerebilirim kısa sürede kurur, tamamen kuruduktan sonra Cm2 3,5 ton gibi bir yük çeker. (firmanın ideası)
Ben far yıkamanın kapağında kullandım ve bir kaç hareketli parçada iyi sonuç veriyor buda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Nisan 08, 2016, 23:49:14 »
Veee en sonunda halettim.kaportaci bi abime gittim spoilerin ic tarafini makine ile biraz zimpara yapip tahris ettik tirtikladik ve sonuc mukemmel yapisma oldu.yarin resimleri yukleyecegim.yardimlariniz ve onerileriniz icin tskler forumdaslarim😄😄😄

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Nisan 14, 2016, 09:08:50 »
veee yine hüsran ne yaparsam yapayım belli bir süre sonra spoiler silikondan ayrılıyor ve atıyor kaportayı mahvettim bu şekilde bir çözümde bulamıyorum.
aklımda bir çözüm yolu var şu şekilde olurmu acaba madem silikon spoilere yapışmıyor o zaman japon yapıştırıcısını spoilere döksem üstüne silikon çeksem ve öyle ysapıştırsam japon yapıştırıcısı silikonu tutar silikonda spoileri sizce mantıklımı:(((

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 14, 2016, 09:29:47 »
Ortalığı daja fazla mahvedrsiniz.Silikonun mukavemet edip dayanamadigi güce japon gibi bir yapıştırıcı hiç dayanamaz.
Kalıpta sorun var demekki.Aldığınız yer ile konuşun.yapismadigini  yerine denk gelmediği için kasip bıraktığını söyleyin.
Daha fazla zorlamadan silikon mastikleri temizleyin

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Nisan 14, 2016, 10:28:14 »
artık temizlencek gibi değil ki ya takıcam ya takıcam anlamış değilim acaba bu silikon temizleyicileri işe yarar mı