0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mehmet ve diğer arkadaşlar 1. Linktekini şiddetle tavsiye ediyorum. Aynı seti 2011yılında aldım köyde ağır işlerde kullanıyorum hava tabancasına takıyorum banamısın demiyor. 16/19/21 buji lokmasıda var. Cırcır koluda uzuyor.
Bema Tools 1/2 Lokma Takımı 6 Köşe 24 Parça -- 150 ₺ + Kdv3/4 lokma setleri ağır hizmet olarak geçer ve siz binek bir aracın bir çok yerinde kullanamazsınızayrıca bu 3/4" kolları kullanmak için ya 3/4" lik lokma seti yada 3/4-1/2 düşürücü bir adaptör almanız gerekiyor ki bence oda gereksiz.1/2" lik bir set binek bir araç için fazlasıyla yeterli yukardaki ürünün aynısından kendimde de var yıllardır hiç sıkıntısız kullanıyorum.Çin malı ama iyi izelteş 24 parça 1/2 set fiyatı 440₺+kdvMesaj Birleştirildi: Nisan 05, 2016, 13:48:49Benim kendi garajımda bulunan set:Bema Tools 1/2 Lokma Takımı 6 Köşe 24 ParçaMano 19" takım çantasıCeta 21 parça konbine anahtar takımı izeltaş 7 parça tornavida seti ceta topbaş allen seti 9 parça ceta allen seti 12 parça ceta torx allen seti 7 parça knipex 160mm pense knipex 140mm yankeski ceta bits tornavida1 kg çekiçmaket bıçağıavometreCeta 2" Maşalı boru anahtarıCeta 12" KurbacıkCeta Elektronikçi tornavida setiCeta Saatçi tornavida setibundan önceki aracımla bende çok uğraşırdım bu ürünlerin hepsi ya yerli ya alman birtek çin olan lokma seti.
Off izeltaş'ta ne güzel duruyor . Sizin dükkan mı abi ?. Rico tavsiye etmiyor musun yani . Korkum şu bir vidayı sökmeye çalışırken t kolun veya lokmanın yamulup veya yalama olup kalması .
aynen bizim dükkanuygun cıvataya uygun lokma kullanırsan sıyırma yapmaz.T kolun bükülmesi veya cırcır kolun bozulma durumu pek olmaz ancak Loctite yüksek mukavemet cıvata sabitleyicisi gibi ürünler kullanılmadıysa.Rico da satıyorum ama şu an elimde yok şöyle söyleyim DHT, RİCO, BEMA uzakdoğudan gelen en iyi 3 ürün ve 3üde birbirine bir o kadar yakın kalitede.
Anladım abi, rico gelir mi size ?
1/2" lokma takılan kısmını kumpasla 12-13mm civarında gelmesi lazım.3/4" de bu 20-22 mm iki katı yani.Mesaj Birleştirildi: Nisan 05, 2016, 17:34:59senin attığın resim 1/2" gibi duruyor.
Sanayi'ye gidip esnaflardan anahtar almaya çalışıp, arabaya yer aramaya çalışıp işlemlerimi görmekten artık sıkıldım. Ben bu arabamla uğraşmayı seviyorum bazı denemeler yapıp değişiklikler yapıyorum. Artık evimin önünde söküp takmak istiyorum. Elimdeki malzemeler ile yapamadığım şuan için amortisör sökemiyorum, rotil başlarını sökemiyorum, ön arka fren balatası ve disk değişimi yapamıyorum. Bunun içinde sağlam bi lokma seti lazım. Sanayide 2 adet t kol denedim. Bir tanesi amortisörü sökerken yamuldu . Diğeri vidayı kırdı t kola birşey olmadı. Demek ki sağlam birşey almam lazım ki yamulmasın. Bir kaç araştırma yaptım sizce hangisini almam gerekiyor. 1/2 olanlar fiyat olarak iyi ama işimi görür mü bilemedim ?. Lokma setini 1/2 alıp, t kolu ayrıyetten 3/4 alsam, 1/2 lokmaları iş görür mü ?
Sağlam ve ömürlük istersen Snap On ve Milwaukee el aletlerini tavsiye ederim.Ayrıca "Allah ne verdiyse" sıkmak yerine, katalog değerine göre sıkmak hem güvenli hem zarar oranı düşük hem de parça kullanım ömrünü uzatan tamir için bir tane küçük (0-100Nm) bir tane de büyük (100-200Nm) yada pahalı olabilir ama 0-180Nm tohnichi tork metre tavsiye ederim.Aşağıdaki linkten de faydalanabileceğini düşünüyorum,www.hakuma.jp
Bu torkmetre işini bende düşünmüştüm ama fiyatları görünce ufaktan kaçtım gerçi hiç bir yerde kullananıda görmedim.Yetkili servis dahil.
Abi lokmalar belki sorun olmaz ama t koldan dolayı korkuyorum . Sen t kolu zorladın mı nasıl ? . Birde ricoların çakmalarıda varmış onu nasıl anlayacağız
Mesleğiniz ne Yaşar Bey?
"Usta" adam tork metresiz çalışmaz, bazı kendini bilmez ustacıklar "bizim elimiz tork metre" der, cıvatayı yalama yapar sonra suçu cıvataya atar Fiyatına gelirsek, "doğru iş yapmayı sağlayacak hiç bir şey pahalı değildir" derim, tabi bana göre.