Gönderen Konu: Otomobil için alet takımı önerisi  (Okunma sayısı 43012 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
Otomobil için alet takımı önerisi
« : Nisan 05, 2016, 10:24:51 »
Sanayi'ye gidip esnaflardan anahtar almaya çalışıp, arabaya yer aramaya çalışıp işlemlerimi görmekten artık sıkıldım. Ben bu arabamla uğraşmayı seviyorum bazı denemeler yapıp değişiklikler yapıyorum. Artık evimin önünde söküp takmak istiyorum. Elimdeki malzemeler ile yapamadığım şuan için amortisör sökemiyorum, rotil başlarını sökemiyorum, ön arka fren balatası ve disk değişimi yapamıyorum. Bunun içinde sağlam bi lokma seti lazım. Sanayide 2 adet t kol denedim. Bir tanesi amortisörü sökerken yamuldu :D. Diğeri vidayı kırdı t kola birşey olmadı. Demek ki sağlam birşey almam lazım ki yamulmasın. Bir kaç araştırma yaptım sizce hangisini almam gerekiyor. 1/2 olanlar fiyat olarak iyi ama işimi görür mü bilemedim ?. Lokma setini 1/2 alıp, t kolu ayrıyetten 3/4 alsam, 1/2 lokmaları iş görür mü ?

http://www.hirdavatcesitleri.com/RICO-27-PC-12-LOKMA-SETI-12-KOSE,PR-345.html
http://www.hirdavatcesitleri.com/Rico-34-T-Kol,PR-7945.html
http://www.hirdavatcesitleri.com/Izeltas-12-T-Kol,PR-28185.html
http://www.hirdavatcesitleri.com/Izeltas-34-T-Kol-500-mm,PR-5382.html
http://www.hirdavatcesitleri.com/Rico-3-Agir-T-Kol-1,PR-7949.html
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Toyota Club Türkiye

Otomobil için alet takımı önerisi
« : Nisan 05, 2016, 10:24:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 259400
  • 72 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomobil için alet takımı önerisi
« Yanıtla #1 : Nisan 05, 2016, 12:02:08 »
Takipteyim  :)
Benim de ihtiyacım var ama lokma takımlarının çok çeşidi olduğundan ne alıcağımı bilemiyorum. Şanzıman yağını ve antifrizi değiştirirken çok lazım olmuştu.
Efsane '95 XEI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 05, 2016, 13:25:38 »
Mehmet ve diğer arkadaşlar 1. Linktekini şiddetle tavsiye ediyorum. Aynı seti 2011yılında aldım köyde ağır işlerde kullanıyorum hava tabancasına takıyorum banamısın demiyor. 16/19/21 buji lokmasıda var. Cırcır koluda uzuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 50 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 05, 2016, 13:42:01 »
Bema Tools 1/2 Lokma Takımı 6 Köşe 24 Parça -- 150 ₺ + Kdv

3/4 lokma setleri ağır hizmet olarak geçer ve siz binek bir aracın bir çok yerinde kullanamazsınız
ayrıca bu 3/4" kolları kullanmak için ya 3/4" lik lokma seti yada 3/4-1/2 düşürücü bir adaptör almanız gerekiyor ki bence oda gereksiz.
1/2" lik bir set binek bir araç için fazlasıyla yeterli yukardaki ürünün aynısından kendimde de var yıllardır hiç sıkıntısız kullanıyorum.
Çin malı ama iyi izelteş 24 parça 1/2 set fiyatı 440₺+kdv

Mesaj Birleştirildi: Nisan 05, 2016, 13:48:49
Benim kendi garajımda bulunan set:
Bema Tools 1/2 Lokma Takımı 6 Köşe 24 Parça
Mano 19" takım çantası
Ceta 21 parça konbine anahtar takımı
izeltaş 7 parça tornavida seti
ceta topbaş allen seti 9 parça
ceta allen seti 12 parça
ceta torx allen seti 7 parça
knipex 160mm pense
knipex 140mm yankeski
ceta bits tornavida
1 kg çekiç
maket bıçağı
avometre
Ceta 2" Maşalı boru anahtarı
Ceta 12" Kurbacık
Ceta Elektronikçi tornavida seti
Ceta Saatçi tornavida seti

bundan önceki aracımla bende çok uğraşırdım bu ürünlerin hepsi ya yerli ya alman birtek çin olan lokma seti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 05, 2016, 14:07:50 »
Mehmet ve diğer arkadaşlar 1. Linktekini şiddetle tavsiye ediyorum. Aynı seti 2011yılında aldım köyde ağır işlerde kullanıyorum hava tabancasına takıyorum banamısın demiyor. 16/19/21 buji lokmasıda var. Cırcır koluda uzuyor.
Abi lokmalar belki sorun olmaz ama t koldan dolayı korkuyorum :). Sen t kolu zorladın mı nasıl ? . Birde ricoların çakmalarıda varmış onu nasıl anlayacağız.

Bema Tools 1/2 Lokma Takımı 6 Köşe 24 Parça -- 150 ₺ + Kdv

3/4 lokma setleri ağır hizmet olarak geçer ve siz binek bir aracın bir çok yerinde kullanamazsınız
ayrıca bu 3/4" kolları kullanmak için ya 3/4" lik lokma seti yada 3/4-1/2 düşürücü bir adaptör almanız gerekiyor ki bence oda gereksiz.
1/2" lik bir set binek bir araç için fazlasıyla yeterli yukardaki ürünün aynısından kendimde de var yıllardır hiç sıkıntısız kullanıyorum.
Çin malı ama iyi izelteş 24 parça 1/2 set fiyatı 440₺+kdv

Mesaj Birleştirildi: Nisan 05, 2016, 13:48:49
Benim kendi garajımda bulunan set:
Bema Tools 1/2 Lokma Takımı 6 Köşe 24 Parça
Mano 19" takım çantası
Ceta 21 parça konbine anahtar takımı
izeltaş 7 parça tornavida seti
ceta topbaş allen seti 9 parça
ceta allen seti 12 parça
ceta torx allen seti 7 parça
knipex 160mm pense
knipex 140mm yankeski
ceta bits tornavida
1 kg çekiç
maket bıçağı
avometre
Ceta 2" Maşalı boru anahtarı
Ceta 12" Kurbacık
Ceta Elektronikçi tornavida seti
Ceta Saatçi tornavida seti

bundan önceki aracımla bende çok uğraşırdım bu ürünlerin hepsi ya yerli ya alman birtek çin olan lokma seti.

Çok teşekkür ederim abicim. 3/4 kamyonlar için filan galiba. Dediğin gibi 1/2 aracın amortisörünü sökmek için yeterli ise rico olanı direk satın alabilirim. Sizin ürününüzü de inceledim 200 TL var en uygun yer. Rico marka daha kaliteli değil mi sizce ?
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 05, 2016, 14:13:30 »
abicim kaç tane istiyorsun 150₺ den onu söyle sen bana :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 05, 2016, 14:17:22 »
Off izeltaş'ta ne güzel duruyor :D.

Sizin dükkan mı abi ?.

Rico tavsiye etmiyor musun yani :). Korkum şu bir vidayı sökmeye çalışırken t kolun veya lokmanın yamulup veya yalama olup kalması :).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 05, 2016, 14:34:40 »
Off izeltaş'ta ne güzel duruyor :D.

Sizin dükkan mı abi ?.

Rico tavsiye etmiyor musun yani :). Korkum şu bir vidayı sökmeye çalışırken t kolun veya lokmanın yamulup veya yalama olup kalması :).

aynen bizim dükkan
uygun cıvataya uygun lokma kullanırsan sıyırma yapmaz.
T kolun bükülmesi veya cırcır kolun bozulma durumu pek olmaz ancak Loctite yüksek mukavemet cıvata sabitleyicisi gibi ürünler kullanılmadıysa.
Rico da satıyorum ama şu an elimde yok
şöyle söyleyim DHT, RİCO, BEMA uzakdoğudan gelen en iyi 3 ürün ve 3üde birbirine bir o kadar yakın kalitede.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 05, 2016, 15:38:45 »
aynen bizim dükkan
uygun cıvataya uygun lokma kullanırsan sıyırma yapmaz.
T kolun bükülmesi veya cırcır kolun bozulma durumu pek olmaz ancak Loctite yüksek mukavemet cıvata sabitleyicisi gibi ürünler kullanılmadıysa.
Rico da satıyorum ama şu an elimde yok
şöyle söyleyim DHT, RİCO, BEMA uzakdoğudan gelen en iyi 3 ürün ve 3üde birbirine bir o kadar yakın kalitede.
Anladım abi, rico gelir mi size ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 05, 2016, 16:55:11 »
Anladım abi, rico gelir mi size ?

Elimdeki Bema bitmeden gelmez araştır istersen gönderirim kargo ile buradan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 05, 2016, 17:24:10 »
Hakan abi dediğim rico ürün bu. Kullandığım yani, bu 1/2 mi 3/4 mü ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 05, 2016, 17:34:30 »
1/2" lokma takılan kısmını kumpasla 12-13mm civarında gelmesi lazım.
3/4" de bu 20-22 mm iki katı yani.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 05, 2016, 17:34:59
senin attığın resim 1/2" gibi duruyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 05, 2016, 18:08:29 »
1/2" lokma takılan kısmını kumpasla 12-13mm civarında gelmesi lazım.
3/4" de bu 20-22 mm iki katı yani.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 05, 2016, 17:34:59
senin attığın resim 1/2" gibi duruyor.

Harika bilgi oldu gidip ölçeyim abi :).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 05, 2016, 19:23:35 »
Sanayi'ye gidip esnaflardan anahtar almaya çalışıp, arabaya yer aramaya çalışıp işlemlerimi görmekten artık sıkıldım. Ben bu arabamla uğraşmayı seviyorum bazı denemeler yapıp değişiklikler yapıyorum. Artık evimin önünde söküp takmak istiyorum. Elimdeki malzemeler ile yapamadığım şuan için amortisör sökemiyorum, rotil başlarını sökemiyorum, ön arka fren balatası ve disk değişimi yapamıyorum. Bunun içinde sağlam bi lokma seti lazım. Sanayide 2 adet t kol denedim. Bir tanesi amortisörü sökerken yamuldu :D. Diğeri vidayı kırdı t kola birşey olmadı. Demek ki sağlam birşey almam lazım ki yamulmasın. Bir kaç araştırma yaptım sizce hangisini almam gerekiyor. 1/2 olanlar fiyat olarak iyi ama işimi görür mü bilemedim ?. Lokma setini 1/2 alıp, t kolu ayrıyetten 3/4 alsam, 1/2 lokmaları iş görür mü ?

Mehmet Bey bana kızma ama bulaşma bence.Hobi olarak yapacaksın belki veya beceriksiz ustalara para vermeyecek ve kendi arabanın tamirini kendin yapacaksın... güzel düşünüyorsun ama ne kadar güvenli olucak senin yaptığın.Sonuçta bu işte bir meslek ve önemli bir meslek,ucunda küçük bir hata veya doğru sıkılmadığında hayatımıza ve daha fazla masrafa neden olacak bir hareket/eylem barındırıyor.Değiştirdiğiniz parçalar (ön düzen parçaları-amortisörler vb) 110/120 km/hız la gidlidğinde size ne diyecek acaba.Yİnede siz bilirsiniz ama iyi düşünün derim sonuçta o araçlarda çocuklarımızla yolculuk yapıyoruz.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 05, 2016, 19:24:32

Mesleğiniz ne Yaşar Bey?
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '06
  • 7 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 05, 2016, 21:06:16 »
Beta    tools   ,bir italyan markasi,

cok kaliteli ve kullanisli urunleri var.
isyerinde 20 yildir kullandigim 1/2 lokma takimi,anahtar takimlari  hala saglikli .
cok genis bir urun yelpazesi var. tavsiye eferim.
Otomobilleri iyi,kötü diye ayırmayın. Herbiri farklı bir amaç için üretilmiştir. Onları iyi ve kötü kullananlar vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 05, 2016, 21:17:11 »
Sağlam ve ömürlük istersen Snap On ve Milwaukee el aletlerini tavsiye ederim.Ayrıca "Allah ne verdiyse" sıkmak yerine, katalog değerine göre sıkmak hem güvenli hem zarar oranı düşük hem de parça kullanım ömrünü uzatan tamir için bir tane küçük (0-100Nm) bir tane de büyük (100-200Nm) yada pahalı olabilir ama 0-180Nm tohnichi tork metre  tavsiye ederim.

Aşağıdaki linkten de faydalanabileceğini düşünüyorum,

www.hakuma.jp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 05, 2016, 21:24:01 »
Sağlam ve ömürlük istersen Snap On ve Milwaukee el aletlerini tavsiye ederim.Ayrıca "Allah ne verdiyse" sıkmak yerine, katalog değerine göre sıkmak hem güvenli hem zarar oranı düşük hem de parça kullanım ömrünü uzatan tamir için bir tane küçük (0-100Nm) bir tane de büyük (100-200Nm) yada pahalı olabilir ama 0-180Nm tohnichi tork metre  tavsiye ederim.

www.hakuma.jp

Bu torkmetre işini bende düşünmüştüm ama fiyatları görünce ufaktan kaçtım :) gerçi hiç bir yerde kullananıda görmedim.Yetkili servis dahil. :kötü:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 05, 2016, 21:47:35 »
Bu torkmetre işini bende düşünmüştüm ama fiyatları görünce ufaktan kaçtım :) gerçi hiç bir yerde kullananıda görmedim.Yetkili servis dahil. :kötü:
"Usta" adam tork metresiz çalışmaz, bazı kendini bilmez ustacıklar "bizim elimiz tork metre" der, cıvatayı yalama yapar sonra suçu cıvataya atar :)

Fiyatına gelirsek, "doğru iş yapmayı sağlayacak hiç bir şey pahalı değildir" derim, tabi bana göre.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 05, 2016, 22:44:18 »
Abi lokmalar belki sorun olmaz ama t koldan dolayı korkuyorum :). Sen t kolu zorladın mı nasıl ? . Birde ricoların çakmalarıda varmış onu nasıl anlayacağız
Mehmet ben ilk linki açtım diğerlerini görmedim. Rico senin işini görür otomobildeki en büyük somun 32 oda aks civatası. Çakma olayını bende bilmiyom  ;) Bende yıldız Solid takım var hiç hoşuma gitmiyor

Mesleğiniz ne Yaşar Bey?
Mehmet Köksal bey ağır vasıta şöförüyüm aynı zamanda tarım işiyle uğraşıyorum.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 05, 2016, 22:46:19
"Usta" adam tork metresiz çalışmaz, bazı kendini bilmez ustacıklar "bizim elimiz tork metre" der, cıvatayı yalama yapar sonra suçu cıvataya atar :)

Fiyatına gelirsek, "doğru iş yapmayı sağlayacak hiç bir şey pahalı değildir" derim, tabi bana göre.
Silindir kapak civatasını havalı tabancayla sıkan ustalarda (!) var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Nisan 06, 2016, 12:16:53 »

www.hakuma.jp

Tork değerine uygun işlem ben daha serviste bile görmedim ancak motor rektefiye gibi olaylarda tork anahtarı kullanıyorlar.
Tork anahtarlarda da britool bir numara onun fiyatları fazlasıyla yüksek.