0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Titreme nadiren oluyor ama dalgalanma kesinlikle yok...Daha önce bu konuyla ilgili servisede gitmiştim.Servis bana çok basit bi çözümü var ama bu bilgiyi size veremem dedi ben de peki dedim ve ayrıldım servisten. Dilerseniz özelden ulaşın bana ben size ustamın iletişim bilgilerini vereyim...
Selam Mehmet bey aracınızı sevdiğiniz ortada ki uğraşıyorsunuz .Fakat bakın en başta yapılacak en basit işlemleri yaptırmamışsınız yapmamışsınız . Corolla forumda birçok arkadaşa bu tavsiyede bulundum birçoğunun sorunu düzeldi . Bazılarını arızası farklı sebeplerden çıktı ama bu işlem çok maliyetli bir işlem değil hatta sizin dahi yapabileceğiniz bir işlem .Öncelikle aracınızın kelebek boğazını sökülmek sureti ile hem içeriden hem dışarıdan fırça yardımı ile iyice temizleyin ve kurulayın . Akabinde hava filtresi kutusu üzerinde hava akış metresi dediğimiz elektronik hava basınç ve sıcaklık ölçen bir parça var bu parça aslında hayati bir parça aracınızın ne kadar hava ile benzini karıştıracağını ayarlıyor bu sayede aracınızın rölanti dahil bir çok yakıt ayarını yapmış oluyorsunuz . Bu parçayı yağsız kontak spreyi ile veya eczanelerden alacağınız etil alkol ile temizleyebilirsiniz her iki maddeyi de elektronik tamir yapan firmalarda bulabilirsiniz .Yalnız bu parçanın temizliği yapılırken dikkat edilmesi gerekiyor parçanın iç tarafına doğru tel iki direnç var esas işi yapan bunlar bunları temizlemek gerekiyor .Video sitesinde çokça video bulabilirsiniz . Bu iki işlemi yaptıktan sonra . Aracınızın lpg sistemini pasif hale getirin öncelikle lpg tankınızda ya gazı tamamen bitirin yada lpg tankı üzerinde gaz vanasını kapatıp hatta kalan gazı da aracı rölantide çalıştırmak sureti ile bitirin . Akabinde lpg sisteminin sigortasını çıkartıp elektronik olarak ta bağlantıyı kopartmış oluyorsunuz . Daha sonra aracın akü kutup başını söküp 15 dakika bekleyin . Geri takıp aracınızı 1 depo benzinde kullanın ve burada sonucu paylaşın .Hatta uuzn yolda sabit hızla kullanarak yaparsanız yakıt haritanız daha hızlı düzelir . ilk 2-3 gün aracınız farklılık gösterebilir akabinde normal düzenine dönecektir . 1 depo sonunda araç ciddi düzelme gösterirse 1 depo daha doldurup kullanın 1 depo benzin ortalama 500 km yol yapar . Bu arada benzinli kullanımda yakıt katkısı kullanırsanız yakıt sisteminizi de temizlemiş olursunuz .Mutlaka dediğimi yapın iş bilmeyen insanlara para kaptırmayın .