Gönderen Konu: Otobüs ön tamponuma hasar verdi  (Okunma sayısı 3624 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Otobüs ön tamponuma hasar verdi
« : Mart 26, 2016, 14:29:19 »
Merhaba arkadaşlar, iki gün önce ana caddeye çıkış yapacakken solumda bulunan otobüs sağa dönerken on tamponun solunu yerinden çıkarttı, tampon altindaki ismini unuttugum yumusak parcayi catlatti, farda küçük kırık oluştu. Üstelik ben onun geçişini beklerken yani ona yol vermişken beni görmedi ve vurmuş oldu. Neyse ben o anda aracımı yerinden oynatmadım, otobüs şoförü tutanak işine yanaşmadi ve kaçtı. Tabi ki plakasini almistim. Ben de polisi aradım geldiler ve tutanak tutup şoföre firar yazdılar ve yüzde 100 onu kusurlu buldular. Ben de sigorta acente kanalıyla otobüsün trafik sigorta detaylarını öğrendim. Aracımı yetkili servise bıraktım, kendi kasko şirketime haber verdim ve zararı karşı tarafın sigorta şirketine rücu ettirmelerini istedim. Sizce atladığım veya unuttuğum bir şey var mı? Ekte polis tutanağındaki şekli gösteriyorum.

Toyota Club Türkiye

Otobüs ön tamponuma hasar verdi
« : Mart 26, 2016, 14:29:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
Ynt: Otobüs ön tamponuma hasar verdi
« Yanıtla #1 : Mart 26, 2016, 14:42:13 »
Cok gecmis olsun benim anlamadığım sağda duran siz soldaki şoföre nasıl yol verdiniz anlamadım?  Bence sizi farketmemistir otobüsün şoförü.
  Rapora göre siz haklısınız zaten otobüsen şoförü olay yerini terk ettiği için kusurlu bulunacaktır.  Bence yaptığınız prosedür yerinde dediğiniz gibi sizin kasko firması karşı aracın sigortasından rücu edecek hasarı.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 26, 2016, 14:51:59 »
Cok gecmis olsun benim anlamadığım sağda duran siz soldaki şoföre nasıl yol verdiniz anlamadım?  Bence sizi farketmemistir otobüsün şoförü.
  Rapora göre siz haklısınız zaten otobüsen şoförü olay yerini terk ettiği için kusurlu bulunacaktır.  Bence yaptığınız prosedür yerinde dediğiniz gibi sizin kasko firması karşı aracın sigortasından rücu edecek hasarı.
Aslında yol vermekten ziyade uzun araç beni sıkıştırmasin diye sabit durup bekledim. Çünkü hareket etseydim muhtemelen ben ona vurmuş olurdum. (Göz göre göre vurmam tabi ki de sözün gelisi). Dediğiniz gibi adam ayna kontrolü yapsaydı zaten beni görürdü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 26, 2016, 14:54:19 »
Gecmis olsun. Siz gerekeni yapmissiniz. Halk otobusunu ilave olarak bagli oldugu soforler federasyonuna sikayet etmenizi tavsiye ederim. Olay yeri terk oldugu icin karsi tarafin sigortasi odemez kasko odemeyi yapar  2 - 3 sene sonra 4 - 5 milyar sofore mahkemeden para cezasi gelirse sasmam. Arkadasin babasi carpmadigi halde bir kazada tanikli arkadasin arabasinin plakasini soylemisler carpti diye bizimkide tebligat yapildigi halde hic mahkemeye gitmemis 7 milyar para cezasi odedi. Yargitayda onadi. Parayi seve seve odedi.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 26, 2016, 15:19:22 »
Aslında yol vermekten ziyade uzun araç beni sıkıştırmasin diye sabit durup bekledim. Çünkü hareket etseydim muhtemelen ben ona vurmuş olurdum. (Göz göre göre vurmam tabi ki de sözün gelisi). Dediğiniz gibi adam ayna kontrolü yapsaydı zaten beni görürdü.
Bence siz hareket etmeyip beklemekle kazaya davetiye çıkarmışsıniz. Bence Bu tarz durumlarda solunuzda uzun araç veya ağır vasıta arac varsa  daha rahat manevra yapması için yol verip durup beklemek yerine hareket edip alanı boşaltmak daha yerinde bir karar olur. Büyük araçlar genelde sağ taraflarını net göremiyor veya hesapliyamiyor.
Servise bırakmışsıniz aracı faturayı sisirirler. Şimdi hiç yoktan aracınızın tramerinde hasar kaydı oluşacak.  Neyse herşeyde vardır bi hayır şoför sizi göremeyip  daha büyük bi şeyde olabilirdi.
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 26, 2016, 15:28:39 »
Gecmis olsun. Siz gerekeni yapmissiniz. Halk otobusunu ilave olarak bagli oldugu soforler federasyonuna sikayet etmenizi tavsiye ederim. Olay yeri terk oldugu icin karsi tarafin sigortasi odemez kasko odemeyi yapar  2 - 3 sene sonra 4 - 5 milyar sofore mahkemeden para cezasi gelirse sasmam. Arkadasin babasi carpmadigi halde bir kazada tanikli arkadasin arabasinin plakasini soylemisler carpti diye bizimkide tebligat yapildigi halde hic mahkemeye gitmemis 7 milyar para cezasi odedi. Yargitayda onadi. Parayi seve seve odedi.
İbb beyaz masaya şikayet ettim, olmazsa dediğiniz birime de şikayet edeyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 26, 2016, 16:39:55 »
Yok artık Eyüp hocam  :argh: adam bariz kural hatası yapmış. Orada tek yapılabilecek şey arkadaşın yaptığı gibi durmak.  Daha da ileri gitse zaten direk ön tarafı alıpta gider.  Aynı türden bende kaza yapmıştım eski aracımla. Adam kalmasa bile zaten direk suçlu konumda bu dönüşü ile. Hala daha sekiz de sekiz olayı kullanılıyormu bilmiyorum ama 8-8 kusurlu bu otobüs.

Bu arada geçmiş olsun  :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '06
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 26, 2016, 16:49:39 »
geçmiş olsun gerekeni yapmışşınız zaten. Kaçmasaymış iyiymiş ama şikayet etmekte bılmıyorum ekmeğiyle oynamak gibi. Zaten kaçtığı için cezayıda almıştır. Çok uzatmamak lazım. Yinede sizin düşünceniz davanızda haklısınız
iktidar yozlaştırır, mutlak iktidar mutlaka yozlaştırır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 26, 2016, 17:56:34 »
geçmiş olsun gerekeni yapmışşınız zaten. Kaçmasaymış iyiymiş ama şikayet etmekte bılmıyorum ekmeğiyle oynamak gibi. Zaten kaçtığı için cezayıda almıştır. Çok uzatmamak lazım. Yinede sizin düşünceniz davanızda haklısınız
Ekmegini dusunmus olsaydi kacip gitmezdi. Bence sonuna kadar sikayetlerde bulunun ki birdaha boyle magandalik yapmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 73000
  • 69 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 26, 2016, 18:11:58 »
Geçmiş olsun. İki ay önce benim başıma da geldi. Köy dolmuşçusu telefonla konuşurken ı çizdi tamponu. hasar kaydı olmasın diye tutanak tutmamıştım.
1.33 Auris Life 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 53 kere teşekkür etti
  • 90 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 26, 2016, 19:03:07 »
geçmiş olsun, maddi manevi bir kaybınız yok çok şükür. Eyüp ün dediği gibi korna vs. uyarıp geçmek gerek böyle durumlarda.. çünkü oralar dar caddeler ve büyük araçlar sağ önünü göremezler, artık tırlarda da sağ ön kapıda uyarı yazısı var. ancak ön kapısı camlı belediye otobüsü sizi gördüğüne eminim ancak olacağı çok takmıyorlar, kaçmasından da belli umru değil.. abimin aracı da benzer şekilde sola manevra yapan bir kamyonun arka kasa köşesi konserve gibi yırttı. kamyonlarda da bu dingilden sonra arka kasa uzunluklara belirli standart getirilmeli.  :kötü:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 26, 2016, 19:47:00 »
Ekmegini dusunmus olsaydi kacip gitmezdi. Bence sonuna kadar sikayetlerde bulunun ki birdaha boyle magandalik yapmaz.
Bende sizin gibi düşündüğümden şikayet ettim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 27, 2016, 01:04:38 »
Büyük araç kuralını hesaba katmıyorsunuz. Büyük araçların kör noktası sayılacak bölgedesiniz. Sizin tedbir almanız gerekir. Eğer şoför kaçmasaydı %50-%50 kusurlu olurdunuz. Kendimden biliyorum :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 27, 2016, 06:39:53 »
Yok artık Eyüp hocam  :argh: adam bariz kural hatası yapmış. Orada tek yapılabilecek şey arkadaşın yaptığı gibi durmak.  Daha da ileri gitse zaten direk ön tarafı alıpta gider.  Aynı türden bende kaza yapmıştım eski aracımla. Adam kalmasa bile zaten direk suçlu konumda bu dönüşü ile. Hala daha sekiz de sekiz olayı kullanılıyormu bilmiyorum ama 8-8 kusurlu bu otobüs.

Bu arada geçmiş olsun  :saygi:
Murat abi otobüs uzun araç ve sol şeritten sağa dönecek. dönerken sağ tarafa doğru kapalı bi şekil manevra yaparak dönüyor başka türlü dönmez ki. Görmeden Yorum yapıyorum ama belkide taksi sürücüsü sol şeritte yakın mesafede duruyordu buda böyle bi sürtme olmasına etken. sağdaki kucuk arac sürücüsü ya geride duracak yada ilk hareket eden o olması lazım durduğu zaman kendi aracını riske atmış olur. Kural hatası dedin otobüs hangi kural hatasını yapış abi merak ettim ?
Ehliyeti alirken arac gecis önceliği diye bi konu islenmisti Bu gibi durumlarda küçük araç büyük araca yol vermelidir diye  öyle hatırlıyorum. 
Otobüs 8.8 kusurlu olsa bile baktın ki adam soldan sağa dönecek sağ şeritte beklemek pek akıl karı değil korna yaparak ufak ufak ilerlemek lazim.  Hem arabanın trameri hemde orjinalliği gitti o kadar git gel uğraşması vs. Çabası.  Hepsini geç daha kötüsüne olabilir abi o yuzden bence bu durumda taksi sürücüsü beklemek yerine hareket etmesi lazımdı.
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 27, 2016, 09:34:43 »
Bak diyelim ki ışıklarda durdunuz adamda otobüs yani sol tarafınızda duruyor siz hiç hareket etmeseniz bile sol ucunuzu alır gider adamın dikkat etmesi gerekir. Bu yollar bir otobüs manevrası için dar ise sokmayacaksın kardeşim o zaman o yola otobüsü.  Neymiş büyük araç kuralı  :asikadam: oy kaygısı para hırsı olmadık yollarda koca koca otobüsler, sonra da büyük araç kuralı
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mart 27, 2016, 13:21:55 »
Büyük araç kuralını hesaba katmıyorsunuz. Büyük araçların kör noktası sayılacak bölgedesiniz. Sizin tedbir almanız gerekir. Eğer şoför kaçmasaydı %50-%50 kusurlu olurdunuz. Kendimden biliyorum :)

Aynadan çok rahat görebileceği yan pozisyondayım, kör nokta olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki gelip onu sıkıştırmışlığım da yok, ikimiz de kırmızı da beklerken yeşil yanınca ilk hareket eden oydu zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Land Cruiser
  • Kilometre: 117000
  • Model Yılı: '05
  • 4 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 27, 2016, 13:47:49 »
geçmiş olsun,.. :)
Land Cruiser Prado 4.0 V6 VVTI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 27, 2016, 13:55:27 »
Kaancim bu kural yenimi cikti. Otobus soforu bildigin serit ihlali yapiyor. Ama şuda var sofor carptigindan bile habersiz olabilir.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 27, 2016, 14:10:15 »
duran araca carpiyor bildigin  hem ne tarafa döncekse o şeritte beklemesi gerekmiyor mu  çeviremiyorsa sürmesin otobusu
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 27, 2016, 14:13:06 »
Aslında belirtmek istediğimde o. Adam şerit ihlali yapmış olduğu için zaten %50 dedim. Ama adam çarptığından haberi yok çünkü bizi görmüyor. Bizde o aracı düşünmedik. Bu yüzden %50.

Göbekli kavşakta ben sağda bekliyordum düz gidecektim. Kamyonda kavşağa geniş girmiş arkası solda önü orta şeritteydi. Dönerken rahat dönmek isteyip kendisini sağa doğru bıraktı sonra baaaam benim sürücü kapımda

Ayrıca TEM de geçen yıl başka bir forumda birinin aracına arkadan çarptı kamyon. Sürücü öyle emin konuşuyor ki bende suç çıkmaz diye. Yine orada anlattım %50-%50 çıkacak dedim. Çıktı. Adam şok oldu.
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara