Gönderen Konu: Otobüs ön tamponuma hasar verdi  (Okunma sayısı 3578 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: Otobüs ön tamponuma hasar verdi
« Yanıtla #20 : Mart 27, 2016, 17:05:25 »
Suan polis tutanaklarin da direk %50 %50 tabiri yerine taraflarin tali ve asli kural ihlallerini belirtiyorlar. Is sigorta sirketlerine kalirsa onlar genelde %50 %50 diyor.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 27, 2016, 17:05:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 29, 2016, 17:45:48 »
Yok artık Eyüp hocam  :argh: adam bariz kural hatası yapmış. Orada tek yapılabilecek şey arkadaşın yaptığı gibi durmak.  Daha da ileri gitse zaten direk ön tarafı alıpta gider.  Aynı türden bende kaza yapmıştım eski aracımla. Adam kalmasa bile zaten direk suçlu konumda bu dönüşü ile. Hala daha sekiz de sekiz olayı kullanılıyormu bilmiyorum ama 8-8 kusurlu bu otobüs.

Bu arada geçmiş olsun  :saygi:

aynen katılıyorum. araç sağa dönecekse sol  şeritte işi ne? trafikte otomobil otobüs kamyon da sol şeritten sağa dönüş ayrıcalığı yoktur.(bildiğim kadarıyla) otobüs tamamen haksız. hangi araç olursa olsun sağa dönüşlerde her zaman sağ şerit kullanılmak zorundadır..... otobüs uzun olabilir dönemez denebilir. ancak bu onun sol şeritten sağa dönmesini haklı göstermez. sağ şeritten döner ancak döneceği yolda uygun olduğu zaman hafif karşı şeride geçebilir. (zaten böyle bir durumda karşıdan gelen araç buna müsaade eder.)yani önünü her zaman kontrol altında tutar. 

tekrardan geçmiş olsun....

Mesaj Birleştirildi: Mart 29, 2016, 19:02:29
Aslında belirtmek istediğimde o. Adam şerit ihlali yapmış olduğu için zaten %50 dedim. Ama adam çarptığından haberi yok çünkü bizi görmüyor. Bizde o aracı düşünmedik. Bu yüzden %50.

Göbekli kavşakta ben sağda bekliyordum düz gidecektim. Kamyonda kavşağa geniş girmiş arkası solda önü orta şeritteydi. Dönerken rahat dönmek isteyip kendisini sağa doğru bıraktı sonra baaaam benim sürücü kapımda

Ayrıca TEM de geçen yıl başka bir forumda birinin aracına arkadan çarptı kamyon. Sürücü öyle emin konuşuyor ki bende suç çıkmaz diye. Yine orada anlattım %50-%50 çıkacak dedim. Çıktı. Adam şok oldu.

arkadan çarpmalar her zaman %100 suç değil midir?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 29, 2016, 21:10:02 »
aynen katılıyorum. araç sağa dönecekse sol  şeritte işi ne? trafikte otomobil otobüs kamyon da sol şeritten sağa dönüş ayrıcalığı yoktur.(bildiğim kadarıyla) otobüs tamamen haksız. hangi araç olursa olsun sağa dönüşlerde her zaman sağ şerit kullanılmak zorundadır..... otobüs uzun olabilir dönemez denebilir. ancak bu onun sol şeritten sağa dönmesini haklı göstermez. sağ şeritten döner ancak döneceği yolda uygun olduğu zaman hafif karşı şeride geçebilir. (zaten böyle bir durumda karşıdan gelen araç buna müsaade eder.)yani önünü her zaman kontrol altında tutar. 

tekrardan geçmiş olsun....

Mesaj Birleştirildi: Mart 29, 2016, 19:02:29
arkadan çarpmalar her zaman %100 suç değil midir?
Dediğiniz gibi yol dar olsa otobüse hak verirdim ama oldukça geniş ve sağ şeritte olsaydı bu kaza yaşanmazdı. Maalesef istanbul da taksi, dolmuş ve otobüslerin dokunulmazlığı var sanki, yollar sadece onlar için yapılmış. Tamam halka hizmet sunuyorlar, toplu taşıma yapıyorlar, saygı duyuyoruz ama onlar diğer sürücülere pek saygı göstermiyorlar. O nedenle önümde taksi dolmuş otobüs varsa ya şerit değiştiriyorum ya da onların hızlanmasını bekleyip araya başka araçların girmesini sağlıyorum.