Gönderen Konu: Pasta, Cila, Boya Koruma, İç temizliği ve Merak Ettiğiniz Hakkında Herşey  (Okunma sayısı 113621 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Benim cafe lokanta koltuklarında kullandığım bir kimyasal var. Kimyasal müdahale yapılmamış hemen hemen her lekeyi başarılı bir şekilde çıkarıyor. Hatta Partneri satmadan önce tavanın yarısını silmiştim. Pırıl pırıl oldu. Sana bunu önerecektim ama Loc siparişi vermişsin Demirhan
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Abi bana önerebilirsin . Bilmek ve denemek isterim kullandığın ürünü .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 151234
  • Model Yılı: '04
  • 189 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
Benim cafe lokanta koltuklarında kullandığım bir kimyasal var. Kimyasal müdahale yapılmamış hemen hemen her lekeyi başarılı bir şekilde çıkarıyor. Hatta Partneri satmadan önce tavanın yarısını silmiştim. Pırıl pırıl oldu. Sana bunu önerecektim ama Loc siparişi vermişsin Demirhan

Koltuklar için bizde öneri alabiliriz :)
Kalite + Konfor + Güven + Yakıt = AVENSİS ;)

Safkan BEYAZZ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
Yunus emre loc dan sipariş verdim. Suyun zarar vermediği her yerde guvenle kullanılır diyor. Bir de benim tavanda sarkma riski olmadığı için kafam rahat :) 5 lt suya 30 ml loc katıp kullanın diyor. Evde arabada her yerde kullanabilirmiş. Gorucez bakalım.

Loc genel temizleyici bildiğim kadarı ile.Umarım iyi neticeler elde edersin :)
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
Loc genel temizleyici bildiğim kadarı ile.Umarım iyi neticeler elde edersin :)
Zaman bulup silince eski yeni goruntuleri paylaşıcam inşallah :)
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
Abi sen yine de tavsiye de bulunki aklımızda olsun.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Okan Universitesi
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 172500
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
MERHABA ARKADAŞLAR

BENDE 14' COROLLA VARDA KOLTUK ÜZERİNE SİGARA KÜLÜ DÖKÜLDÜ VE ORTA BÜYÜKLÜKTE BİR DELİK OLUŞTU.BUNU NASIL GİDEREBİLİRİM ACABA?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 35
  • 4 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
MERHABA ARKADAŞLAR

BENDE 14' COROLLA VARDA KOLTUK ÜZERİNE SİGARA KÜLÜ DÖKÜLDÜ VE ORTA BÜYÜKLÜKTE BİR DELİK OLUŞTU.BUNU NASIL GİDEREBİLİRİM ACABA?

Öncelikle forumlarda büyük harf ile mesaj yazılmaz.Eğer king-zenit vs gibi servislere yakınsanız götürün mini onarımdan yaptırın derim.
-KARABÜK ÜNİVERSİTELİ TRABZONSPORLULAR-
-CEVAP YAZARKEN ALINTI YAPINIZ-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
aradaşlar rötüş boyadan anlayan var mı?
tampona sürtmüşler. plastik kısmına kadar inmiş.
servisten boya alıp tek kat atıp 2 gün sonra bir kat daha atmayı düşünüyorum.
daha sonra zımpara falan okudum ama tam olarak ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
bir de servsiteki boyalarda ayrıca vernik veriliyormuş bu konuda bilgisi olan var mı acaba?

mini onarım var ama güvenmiyorum sigorta şirketlerine, başka bir şirkete kasko yapıldığı zaman tramere yansıtıyorlar o yüzden kendim yapacağım :tamam:
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '10
  • 160 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
aradaşlar rötüş boyadan anlayan var mı?
tampona sürtmüşler. plastik kısmına kadar inmiş.
servisten boya alıp tek kat atıp 2 gün sonra bir kat daha atmayı düşünüyorum.
daha sonra zımpara falan okudum ama tam olarak ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
bir de servsiteki boyalarda ayrıca vernik veriliyormuş bu konuda bilgisi olan var mı acaba?

mini onarım var ama güvenmiyorum sigorta şirketlerine, başka bir şirkete kasko yapıldığı zaman tramere yansıtıyorlar o yüzden kendim yapacağım :tamam:
Talat Abi buyur umarım yardımcı olur
 https://www.youtube.com/watch?v=_PRoDkrE4-s
 Arkadaş pek güzel yapamamış daha iyi işler çıkarılabilir. Fırçayla boyayı iyi yedirip sonrasında zımpara yapılması lazım, videoda çizik tam doldurulamadığı için büyük bi kısmı yine derin kalmış..
1984 Kadett D 1.3 Gls 211.000 Km
2010 Astra HB 1.3 CDTI 118.000 Km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Talat Abi buyur umarım yardımcı olur
 https://www.youtube.com/watch?v=_PRoDkrE4-s
 Arkadaş pek güzel yapamamış daha iyi işler çıkarılabilir. Fırçayla boyayı iyi yedirip sonrasında zımpara yapılması lazım, videoda çizik tam doldurulamadığı için büyük bi kısmı yine derin kalmış..
Teşekkürler yasin izledim bu adamı sonra dedim ulen keşke sanayiye gitseydin dedim.
Video sonunda ben bu haltı yiyemedim sanayiye gidin demesini beklemedim değil [emoji23]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Talat abi zımpara rötuş koyu renkli araçlarda sonuç veriyor . Eğer aracınız açık renk ise sadece rötuş tavsiye ederim çünkü zımpara yapsanız da iz kalacak . Eğer araç koyu ise zımpara uygulanabilir fakat bunu daha önce tecrübe etmeden aracınızda yapmanızı tavsiye etmem kulağa kolay geliyor olabilir ama tecrübe isteyen bir iş .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '10
  • 160 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
Teşekkürler yasin izledim bu adamı sonra dedim ulen keşke sanayiye gitseydin dedim.
Video sonunda ben bu haltı yiyemedim sanayiye gidin demesini beklemedim değil [emoji23]
Öyle bir şey deseydi de durup bir düşünmek lazım sanırım  :rofl: Sonuçta söylediği şeyleri yapmadan önce sorgulamak gerek
1984 Kadett D 1.3 Gls 211.000 Km
2010 Astra HB 1.3 CDTI 118.000 Km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Talat abi zımpara rötuş koyu renkli araçlarda sonuç veriyor . Eğer aracınız açık renk ise sadece rötuş tavsiye ederim çünkü zımpara yapsanız da iz kalacak . Eğer araç koyu ise zımpara uygulanabilir fakat bunu daha önce tecrübe etmeden aracınızda yapmanızı tavsiye etmem kulağa kolay geliyor olabilir ama tecrübe isteyen bir iş .
Teşekkürler mahmut araç koyu metalik gri.
Aslında 2 kat süreyim daha sonra başka bir yerde zımpara kağıdı ile deneme yapayım diyorum balkon demiri vs ilk aklıma gelen.
Bana hangi numara zımpara lazım onları söylersen tedarik ederim.
İlgin için teşekkür ederim [emoji56]
Mahmut bu gün detail dükkanına gittim. Eve çok uzak değildi Heö gezerim diye. Çizik giderici aldım 100gr gyeon gtechnic p1 mi g1 mi nedir. Biraz denedim bayağı çizikleri aldı maşallah. Çok fazla elimle bastırıp vernik inceltmek istemedim galiba bu ürün rötuş sonrası boyaları alabilecek güçte sen ne dersin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Teşekkürler mahmut araç koyu metalik gri.
Aslında 2 kat süreyim daha sonra başka bir yerde zımpara kağıdı ile deneme yapayım diyorum balkon demiri vs ilk aklıma gelen.
Bana hangi numara zımpara lazım onları söylersen tedarik ederim.
İlgin için teşekkür ederim [emoji56]
Mahmut bu gün detail dükkanına gittim. Eve çok uzak değildi Heö gezerim diye. Çizik giderici aldım 100gr gyeon gtechnic p1 mi g1 mi nedir. Biraz denedim bayağı çizikleri aldı maşallah. Çok fazla elimle bastırıp vernik inceltmek istemedim galiba bu ürün rötuş sonrası boyaları alabilecek güçte sen ne dersin

Rica ederim abi .

Abi işlem sırası şöyle . Önce çizik olan bölge çok hafif 2000 kum zımpara ile zımparalanır . Daha sonra çiziğin içi rötuş ile 2-3 kat (çiziğin içi dolana kadar tekrarlanır ) doldurulur . Her kat arası önceki boyanın kuruması beklenir . 4-5 Gün sonra önce 2000 zımpara ile sonra 3000 zımpara ile boyanın fazlası alınır . Daha sonra o bölgeye polisaj yapılır .Zımparalar sulu olarak kullanılmalı ve dediğim gibi önce mutlaka hurda panelde denenmeli yoksa zımpara yaparken astarı görme ihtimali çok yüksek .

Abi dediğin ürün p1 el ile güzel sonuç alınsa da asla makine gibi olmuyor . Rötuş sonrası boyaları makine ile alabilir fakat el ile alır mı bilmiyorum denemek lazım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Rica ederim abi .

Abi işlem sırası şöyle . Önce çizik olan bölge çok hafif 2000 kum zımpara ile zımparalanır . Daha sonra çiziğin içi rötuş ile 2-3 kat (çiziğin içi dolana kadar tekrarlanır ) doldurulur . Her kat arası önceki boyanın kuruması beklenir . 4-5 Gün sonra önce 2000 zımpara ile sonra 3000 zımpara ile boyanın fazlası alınır . Daha sonra o bölgeye polisaj yapılır .Zımparalar sulu olarak kullanılmalı ve dediğim gibi önce mutlaka hurda panelde denenmeli yoksa zımpara yaparken astarı görme ihtimali çok yüksek .

Abi dediğin ürün p1 el ile güzel sonuç alınsa da asla makine gibi olmuyor . Rötuş sonrası boyaları makine ile alabilir fakat el ile alır mı bilmiyorum denemek lazım .
Eyvallah mahmut ben elle kesinlikle istediğim sonucu aldım maşallah
Zaten derdim çiziği aşırı gidermek değil görünürlüğü nü azaltmak. Çizik gidecek derken acemi elimizle verniğe zarar vermeyelim.
P1 ile fazla rütuş boyası alamazsam dediğin zımpara işine girişeyim. Önce deneme yaparak tabiki.
Yardım için teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Zaten derdim çiziği aşırı gidermek değil görünürlüğü nü azaltmak. Çizik gidecek derken acemi elimizle verniğe zarar vermeyelim.
P1 ile fazla rütuş boyası alamazsam dediğin zımpara işine girişeyim. Önce deneme yaparak tabiki.
Yardım için teşekkürler

Rica ederim

Abi ben biraz psikopatım el ile alınan sonuç beni kesmez . :D

Abi zımpara işini kesinlikle önce hurda panelde dene . Ben toyota da yapmaya çalışmıştım sonuç astarı gördüm . Şu an hurda panel olmadan cesaret edemem zımpara çok hassas bir iş birde bu işi boya ölçüm cihazı olmadan yapmak karanlıkta ışıksız gitmeye benziyor . Bu işlemleri yapanlar genelde boya ölçüm cihazı kullanır ve sık sık boyayı ölçer 65-70 mikronu gördü mü zımpara işlemine son verir ondan sonrası astardır .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Yardım için teşekkürler 
Mahmut'un anlattıklarının görseli aşağıda ki videoda. Zımpara öncesi mutlaka izlenmesi gerek diye düşünüyorum

https://www.youtube.com/watch?v=4mIG-6barNo
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Mahmut'un anlattıklarının görseli aşağıda ki videoda. Zımpara öncesi mutlaka izlenmesi gerek diye düşünüyorum

https://www.youtube.com/watch?v=4mIG-6barNo

Abi 65-70 mikron az bile demişim 75 te zımpara işlemi durdurulmalı . Bu adamın videolarını daha önce izlemiştim çok faydalı videoları var . Bu videoyu da görmem iyi oldu paylaştığın için teşekkürler .