0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
-Sizin daha önce bu şekilde fotonuz vardı ve o zaman hararet çizgisinin normal değerinden biraz yüksek gösterdiğini söylemiştik Süleyman Bey.(2 ay kadar oldu).-Ekran kaysa hız göstergesinde de anormallik olurdu heralde.-Devrin yüksek olmasını ben rolanti motorunun yanlış montajından kaynaklı bir müddet yaşadım;ama hararet çizgisi sizde ki yerin biraz altında Yüksel in gösterdiği noktada idi.Fakat sık sık fan açıyodu araba.Sizin fan sık sık açıyo mu kardeşim?
Abi hararet göstergesinin, o iki çizginin tam arasında olması gerekli. Sende üstteki çizginin ortasında görünüyor. Fotoğraf açısından diyeceğim ama her fotoğrafta aynı.Soğukkenki devir normal ama sıcakken dediğin gibi 650 (- + 50) olması gerekli abi. Gaz telinden bu ayarlanabilir, çok problem değil ama o devirde kalmasında da çok sakınca yok.Herşeyin muntazamı şu şekilde ve rölantinin oynamaması lazım. Bazı ustacıklar diyor ya "VVT-I motorlar titret" diye, özellikle belirtme gereksinimi duydum. Videoda radyoda çalan bir şarkı vardı. Youtube "Video telif hakkı içeren ses parçası içeriyordu" diyerek videonun sesini kapatmış.https://www.youtube.com/watch?v=NCPnH3VLHKQ&feature=youtu.be
Aracta sogutma sivisi ne var peki abi? Direkt su mu? Yoksa full antifrizmi yoksa karisimmi?
Selam arkadaşlarBence bu kadar kafaya takılacak bir mesele değil.Şöyleki resmin çekildiği an itibarı ile araç çalışmadan kaç dakika sonra çekildi,hava sıcaklığı ne kadardı vs vs uzar gider aynı şartlarda aynı anda marş basıp belli bir süre bekledikten sonra yada belli bir km yapıp aynı ortamda belli zaman dilimi sonrası bu karşılaştırmaları yapmanız daha mantıklı bence.Kendi aracımda dahi yaz,kış ısı göstergesinin farklı yerlerde durduğu olabiliyor (çok abartılı olmamak kaydıyla ).Sizin araçların göstergelere bence normal biraz kuruntu yapıyormuşsunuz gibi geldi bana.Araç seyir halinde ve zorlandığında rampa çıkarken vs sıcaklık göstergesinde abartılı farklılıklar görmüyorsanız problem yoktur kanaatimce.Keyifli sürüşler dilerim.
Aceb termostatmı degistirildi? Termostatin acma derecesi orjinalinden farkli olabilir.
-SLLC nin Shell olduğuna emin misin Süleyman Bey,ENEOS olabilir mi?-ELM cihazın varsa sıcaklık kontrolünü daha net öğrenebilirsin.Kaçta fan açıyo kaç ta termopstat filan.-E12 lerin termostat açma derecesi 82 diye biliyorum.2 ay kadar önce termostat değiştirdim,orijinalin ve almış olduğumun üzerinde 82 ibaresi vardı.
SLLC'nin açılımı Shell Long Life Coolant her halde.