0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
@Ersan Karagül (31793) Bu süre ne kadar veya kaç km'lik bir aralığı kapsıyor? lastiklerin durumuna da bakılması lazım.
Aytac yakalamis, ilk lastiklere bakmak lazim. Model ne idi lastiklerin?
Bahsettiğiniz konu şu yada bu markaya özgü bir konu değil @Ersan Karagül (31793). Bütün araçların karoseri tipi, boyutu, motor gücü, çekiş sistemi, sınıfı vb. faktörler göz önünde bulundurularak şasi-karoser, karoser-motor, karoser-süspansiyon bağlantıları geliştirilir, bu bağlantıların bir çoğu vibrasyona ve şoka dayanıklı malzemeler kullanılarak yapılır.Bu tip konular aracın mühendisliği ile ilgili olduğu gibi çok çeşitli modifikasyonlar ile elde edilmek istenen tipte kullanım sağlanabilir ancak yapılacak her türlü modifikasyonun pozitif etkileri ile birlikte negatif etkileri de gözülebilir bunu da hesaba katmak gerekli.
aslında mevcut sistemleri geliştirerek markaların kendilerine ait bazı sistemler ürettiğini biliyorum. örnek citroen hydractive sistemi. yukarıda belirttiğiniz gibi faktörleri daha çok lüks modeller için uygulanıyor. ayrıca çok büyük değişimler modifikasyonlar yapmadan sadece daha önce belirttiğim gibi var olan sistem parçaları arasında ses ve vibrasyon izolesi için diğer lüks markaların uyguladıkları ufak püf noktaları uygulanamaz mı? en basiti amortisör ve kulesi arasında darbe ve ısıdan etkilenmeyecek cinste bir malzeme eklemek gibi. bunlar kafamda fantazisini oluşturduğum fikirler neden lastik seslerini kokpite alalım? ses yalıtımı bitüself vs bir yere kadar etkili. asıl yalıtım şasi ile süspansiyon sistemi arasında olmalı ki asfalt cinsine göre aracın içindeki sesin değiştiğini fark etmişsinizdir.
bu konuda benimde fikirlerim var , henüz uygulama aşamasına geçemedim. ne olursa olsun şase ve mühendislik yanında bazı ekstra parçaların arabaların sınıflarını belirlediğini düşünüyorum.
bir şey daha sormak istiyorum. lüx ve konfor ile bağdaşmış markalarda * motor ve süspansiyon sistemlerinin, gerek motorun çalışması ile oluşan gerekse yoldan oluşan ses ve titreşimleri şasiye vermemesi için dolaylı olaraktan araç içinden duyulmaması için ses yalıtımlarının yanı sıra bağlantı noktalarında vibrasyon, ısı ve şoklara dayanıklı malzemeler ile (lastik türevleri gibi) bağlandığını öğrenmiştim.soruma gelecek olursak, motor ve şanzıman takozlarına bu tür bir uygulama Toyota da mevcut mu? mesela amortisör payanda/şapkası tabla fişeği/amortisör kulesi ve yayların sitleri davlumbaz içinde monte edildiği yerde yoldan gelecek etkileri şasiye daha az ulaşması için yapabileceğimiz bir şey var mı? mesela lastik türevi bir plaka kuleler ile amortisör arasına ve yay ile sit yüzeyi arasına konabilir mi?bu konuda bilginizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum. özellikle sizlerden yanıt bekliyorum @Ufuk Sönmez (16363) @Ahmet Güve (8047) @atilla özdemir (11824) @Tekin Bozbey (21136) @Hakan Öztürk (3676) @Alper Sınav (23) * Mercedes, Volvo, BMW, Audi vs Amerikan araçları hakkında bilgim yok ama özellikle tüm Amerikan lüks araçlarını kullanmış makam şöförlüğü yapmış birinden duyumum Chrysler en konforlusu...