Gönderen Konu: Ön kaputta ki yüzeysel boya  (Okunma sayısı 15586 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
Ön kaputta ki yüzeysel boya
« : Mart 10, 2016, 13:42:36 »
Arkadaşlar forumdaşlarım bugun farklı bir şey için gittiğim bir kaportacı abimin dediğine göre ön kaputum yüzeysel boyalı ama içlerde vs hiç bir şey yok ne düzeltme ne boya vs.Bu nasıl olabilir ki yani boya atıldıktan sonra boya katları olur ya iç tarafta onlar bile orjinal.Anlamadım bu işi ama canımda sıkılmadı değil boya yok biliyordum arabada çünkü.Ama dediğide şu oldu arabam güzel temiz sadece çizik vs boyası olduğu kesin.
yine toyota inadına corolla

Toyota Club Türkiye

Ön kaputta ki yüzeysel boya
« : Mart 10, 2016, 13:42:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '08
  • 50 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
Ynt: Ön kaputta ki yüzeysel boya
« Yanıtla #1 : Mart 10, 2016, 13:49:11 »
Hiç kafanıza takmayın bence. Canınızı sıktığınıza değmez. Arabanızdan aldığınız konfora ve keyfe bakın gerisi hikaye.
Aldırma söylenenlere:
Varsın görenler seni bir ot sansın.
Sen gül ol da uğruna ötmeyen bülbül utansın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyotam var havam var
  • Kilometre: 51000
  • 31 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 10, 2016, 13:58:35 »
Dostum aynen öyle hiç canini sıkma benimde 2011 i var hiç bi kusuru yoktu sersemin biri bana makas atayım derken arka tamponuma vurmuştu mecbur sigortadan değiştirdim yine yenisi gibi oldu arabanın keyfini çıkar kazasız günler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 10, 2016, 14:01:24 »
saolun arkadaşlar canımı sıkan alırken baktırmıştım boya vs yok demişlerdi şimdi ise var diyorlar ama dediğim gibi yüzeysel ön kaputta.Yoksa başka bir sorunum yok arabamdan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 10, 2016, 14:30:52 »
saolun arkadaşlar canımı sıkan alırken baktırmıştım boya vs yok demişlerdi şimdi ise var diyorlar ama dediğim gibi yüzeysel ön kaputta.Yoksa başka bir sorunum yok arabamdan
Cihazla bakıldığı zaman bazen kafa karışıklığı oluyor. Belki fabrikadan o şekil boyalıdır.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 10, 2016, 14:32:43 »
Cihazla bakıldığı zaman bazen kafa karışıklığı oluyor. Belki fabrikadan o şekil boyalıdır.
Aslında çokta inandırıcıda gelmedi söylediği kaput pis tozlu vs ve ucundan baktı eliyle biraz silerek koşelerde vernik vs var dedi ama öyle benim gördüğüm bir akma vs görmedim makinayla bakmadı.Bi ara gidip makinayla baktırayım arabaya belki komple çıkar belli mi olur.))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 10, 2016, 15:49:26 »
Mustafa bey şuan kullandığım aracımı yaklaşık 9 aydır kullanıyorum alırken değişensiz 2 parça boyalı şekilde aldım ama geçen gün servise fiyat sormaya gittiğimde servis geçmişine baktırdım meğerse ön kaputum ve tamponum 2004 yılında değişmiş ve bunu hangi ustaya gösterdiysem anlamadı. İlk başta benimde canım çok sıkılmıştı ama arabadan memnun olduğum için takmıyorum. Sizinkide öyle can sıkılacak bir durum değil binin gitsin. Şimdi yeniden gösterdiğiniz takdirde başka birşey varsa hiç yok yere canınız sıkılacak siz bilirsiniz ama uğraşmayın keyfine bakın bence :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 10, 2016, 15:55:25 »
Mustafa bey şuan kullandığım aracımı yaklaşık 9 aydır kullanıyorum alırken değişensiz 2 parça boyalı şekilde aldım ama geçen gün servise fiyat sormaya gittiğimde servis geçmişine baktırdım meğerse ön kaputum ve tamponum 2004 yılında değişmiş ve bunu hangi ustaya gösterdiysem anlamadı. İlk başta benimde canım çok sıkılmıştı ama arabadan memnun olduğum için takmıyorum. Sizinkide öyle can sıkılacak bir durum değil binin gitsin. Şimdi yeniden gösterdiğiniz takdirde başka birşey varsa hiç yok yere canınız sıkılacak siz bilirsiniz ama uğraşmayın keyfine bakın bence :)
Haklısınız ama servise geçmişine baktırmıştım arabada serviste bakım harici hiç bir kayıt yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • merhaba 1.4 d-4d sedan mm/t
  • Kilometre: 239500
  • Model Yılı: '06
  • 254 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 10, 2016, 21:34:39 »
Aslında çokta inandırıcıda gelmedi söylediği kaput pis tozlu vs ve ucundan baktı eliyle biraz silerek koşelerde vernik vs var dedi ama öyle benim gördüğüm bir akma vs görmedim makinayla bakmadı.Bi ara gidip makinayla baktırayım arabaya belki komple çıkar belli mi olur.))))
Mustafa bey merhaba:Aracınızı iyi günlerde kullanın.Allah kaza bela vermesin.Kaportacı arkadaşınız aracınızı kıskanmış olabilir :)Hiç kafanızı takmayın aracınızın keyfini çıkarın bence.İyi günler
1993te 87 Renault tx, 1994te 0 Renault Toros binek,1996da 91 skoda formen,1997de 90 renault manacer,(2001-2013 arası maalesef arabasız)nihayet 2013 nisan  Toyota Corolla 2006 1.4 d-4d mmt  182.000 km.
İstemek yetmez
Öyle bakarsın işte 28

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 10, 2016, 23:40:38 »
Mustafa bey merhaba:Aracınızı iyi günlerde kullanın.Allah kaza bela vermesin.Kaportacı arkadaşınız aracınızı kıskanmış olabilir :)Hiç kafanızı takmayın aracınızın keyfini çıkarın bence.İyi günler
galiba oyle haklisiniz bugun iyic3ne inceledim vernik akintisi vs demisti ama hic bir kusur bulamadim her iki yanda orjinal gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 11, 2016, 00:23:56 »
ustayı degisitirin o zaman .Boya yoktur hocam.Toz dan pislikten 140 civari cikiyor onada boya var diyor
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 11, 2016, 08:55:53 »
ustayı degisitirin o zaman .Boya yoktur hocam.Toz dan pislikten 140 civari cikiyor onada boya var diyor
Boya makinesi ile bakmadı ki zaten eliyle bakıp 2 saniyede boya var dedi kaputu açtı içerde yok dedi anlamadım ki bende.Sanırım yanlış bilgi verdi gerçekten inanmıyorum yani halen boya olduğuna

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 11, 2016, 09:16:29 »
Eski sahibi kıl birisi ise taş izlerini lokal olarak boyatmış olabilir. Bence canınızı sıkacak birşey değil.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 11, 2016, 10:21:38 »
Arkadaşlar forumdaşlarım bugun farklı bir şey için gittiğim bir kaportacı abimin dediğine göre ön kaputum yüzeysel boyalı ama içlerde vs hiç bir şey yok ne düzeltme ne boya vs.Bu nasıl olabilir ki yani boya atıldıktan sonra boya katları olur ya iç tarafta onlar bile orjinal.Anlamadım bu işi ama canımda sıkılmadı değil boya yok biliyordum arabada çünkü.Ama dediğide şu oldu arabam güzel temiz sadece çizik vs boyası olduğu kesin.

İçiniz rahat edecekse profesyonel bir yere gösterin, boya atıldıysa dışarıda yaptırılmıştır servis ve tramer kayıtlarında çıkmaz. Boyalı olsa bile sorun değil.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 11, 2016, 13:26:13 »
Aldığım kişi dobra iyi niyetli birisiydi (bir kaç konu oldu ondan biliyorum)alırken nereye gidelim neresi size yakın vs dediğimde istediğiniz yere servis özel servis ustan vs herşeye açıktı kendisinde kaza olmadığını boya vs olmadığını söylemişti.Varsada bilerek görerek aldım sıkıntı değil yani keyfini süreceğim arabanın sıkıntı yok yani

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 11, 2016, 13:58:08 »
Mustafa bey, zaman zaman bayiden alındığında bile nakil esnasında oluşan çizik ve ufak hasarlar için boyanmış olabiliyor. Aldığınız kişi bile bilmiyor olabilir. Arabadan keyif alıyorsanız sorun yok demektir. Güle güle kullanın.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mart 11, 2016, 14:24:09 »
Mustafa bey, zaman zaman bayiden alındığında bile nakil esnasında oluşan çizik ve ufak hasarlar için boyanmış olabiliyor. Aldığınız kişi bile bilmiyor olabilir. Arabadan keyif alıyorsanız sorun yok demektir. Güle güle kullanın.
çok doğru diyorsunuz bu gönül rahatlığı ile biniyordum binmeye de devam edeceğim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 11, 2016, 16:00:23 »
Cihazla bakilirken bile sıfır arabada boya değerleri yüksek çıkabiliyor, siz kirli ve tozlu iken baktı diyorsunuz,cok sağlıklı bi ölçüm olmamış, vernik var diyor,diyelim ki komple boyanmış, iclerde birsey yoksa,ki boyanamayacak kadar büyük hasarı olsa değişirdi,degismemis boyanmis,bin gez toz keyfini çıkar,ben daha 200 km de iken sıfır arabaya motor çarptı Allahtan boyalık birsey yok.dert etme böyle şeyleri..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 11, 2016, 16:05:16 »
Hiç  sorun yapmayın benim ki ne park halinde iken hurda ci el arabasıyla kaputa  çarpıp  kaçmış  plakasi da yok adam el arabasi çünkü .öyle duruyor yapacak bir şey yok
toyota corolla vvti 1.4 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 14, 2016, 15:08:47 »
Bir bizim ülkemizde var sanırım bu kaporta üzerindeki boya takıntısı. Aslında bir çoğumuzun belki de takıntısı olmayacakken yarın aracım satılırken boyalı diye almazlar diye korkumuzdan sorunsuz araba arayıp duruyoruz ve nadir bulunan bir iki araç sahibide doğal olarak fiyatları yukarı çekiyor. Halbu ki varsa bir sıkıntı boyanması yada değişmesi kadar doğal bir olay olmadığı gibi çizik kaportadansa boyalı temiz durması göze daha hoş görünüyor.

Şahsen benim ilk aracımda kaputunda o kadar çok taş izi vardı ki çok can sıkıcı duruyordu sırf başta belirttiğim sıkıntıdan dolayı boyatmamıştım. Ama sonra domuza çapınca mecbur değiştirdim kaputu ve o günden sonra araba daha bir cazibeli gelmişti gözüme :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5