Gönderen Konu: Ön kaputta ki yüzeysel boya  (Okunma sayısı 15595 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • merhaba 1.4 d-4d sedan mm/t
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 239500
  • Model Yılı: '06
  • 254 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
Ynt: Ön kaputta ki yüzeysel boya
« Yanıtla #20 : Mart 14, 2016, 22:47:09 »
Bir bizim ülkemizde var sanırım bu kaporta üzerindeki boya takıntısı. Aslında bir çoğumuzun belki de takıntısı olmayacakken yarın aracım satılırken boyalı diye almazlar diye korkumuzdan sorunsuz araba arayıp duruyoruz ve nadir bulunan bir iki araç sahibide doğal olarak fiyatları yukarı çekiyor. Halbu ki varsa bir sıkıntı boyanması yada değişmesi kadar doğal bir olay olmadığı gibi çizik kaportadansa boyalı temiz durması göze daha hoş görünüyor.

Şahsen benim ilk aracımda kaputunda o kadar çok taş izi vardı ki çok can sıkıcı duruyordu sırf başta belirttiğim sıkıntıdan dolayı boyatmamıştım. Ama sonra domuza çapınca mecbur değiştirdim kaputu ve o günden sonra araba daha bir cazibeli gelmişti gözüme :)
Selman bey merhaba:Maalesef öyle.Benim aracımın ben aldığımda sadece sağ ön çamurluğu değişmeden boyanmıştı.Ön kaputta ince ince taş izleri,kapılarda ufak çizikler,arka çamurluklarda ufak tefek ezikler var ama boya orijinal.2013-2015 kullandım.yıl sonunda sol ön çamurluğa da vurdular,değişimsiz boyattım.daha sonra dört kapı garantiden değişti(çürümeden dolayı).Bende dört kapının yanı sıra dört çamurluğuda boyattım.Kaportacım ön kaputu boyatma dedi,boyatmadım.Aracımın ön kaputu-tavanı-bagaj kaputu orijinal diğer yerlerini boyattım.Harika oldu.Boyadan sonra pasta-cila yapıldı,arabam pırılpırıl oldu.Satmayı düşünmüyorum da velev ki düşünsem beğenen alır,beğenmeyen kendi bilir.Dediğiniz gibi çizik ezik durmasından boyalı tertemiz olması daha güzel.iyi günler
1993te 87 Renault tx, 1994te 0 Renault Toros binek,1996da 91 skoda formen,1997de 90 renault manacer,(2001-2013 arası maalesef arabasız)nihayet 2013 nisan  Toyota Corolla 2006 1.4 d-4d mmt  182.000 km.
İstemek yetmez
Öyle bakarsın işte 28

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 14, 2016, 22:47:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 15, 2016, 01:10:57 »
arkadasin arabasini tamire birakirken kaza yapmisti boyada calisan usta mi diyim kimse geldi benim arabanin başina   bende hep merak etmisimdir şu sanayide boya ustalarinin gelip araca bakip nerde boya olup olmadigini nasil anladiklarini adam şöyle bakti kapi boyali dedi :) ,camurlukta vernik atmasi vardi boyali dedi :) pasta cilanin izleri kalmisti bant cekmedigimden plastiklerin uzerinde beyazlamalar vardi tavanda boyali dedi 2 dakkada arabayi komple boyali hale getirdi :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 15, 2016, 10:30:15 »
arkadasin arabasini tamire birakirken kaza yapmisti boyada calisan usta mi diyim kimse geldi benim arabanin başina   bende hep merak etmisimdir şu sanayide boya ustalarinin gelip araca bakip nerde boya olup olmadigini nasil anladiklarini adam şöyle bakti kapi boyali dedi :) ,camurlukta vernik atmasi vardi boyali dedi :) pasta cilanin izleri kalmisti bant cekmedigimden plastiklerin uzerinde beyazlamalar vardi tavanda boyali dedi 2 dakkada arabayi komple boyali hale getirdi :)
O olay benimde başıma gelmişti hondam vardı 2 parça boya ustasına gittik alıcının adam cila izlerini boya vs diyor arabayı tavan hariç komple boyalı yaptı.Satmıyorum arabayı nasıl bir ustasın dedim tartıştık sonra dükkan sahibi patronları geldi o baktı yok dedi boya değil bunlar cila atığı vs öyle verdim arabayı.5 ay önce ise alacak olan birisi kaportacıya götürdü arabamı dedi ön çamurluk değişmiş dedim nerden anladın civatalarında anahtar izi bile yok yalan yanlış bilgi neden veriyosun dedim pardon yanlışlıkla söylemişim iyi incelememişim dedi şaka gibi anlayacağınız
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Nisan 28, 2016, 13:38:02 »
dün pasta cila vs için arabayı verdiğim yeri aradım ve ön kaputta boya varmı vs diye sordum evet dedi yüzeysel var.Nasıl oluyor bu anlamış değilim düzeltme vidalarda oynama iç kıvrımlarda boya dahi yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 28, 2016, 14:08:03 »
dün pasta cila vs için arabayı verdiğim yeri aradım ve ön kaputta boya varmı vs diye sordum evet dedi yüzeysel var.Nasıl oluyor bu anlamış değilim düzeltme vidalarda oynama iç kıvrımlarda boya dahi yok

Çizikden vs. dolayı, ince bir kat boya atılmış olabilir.
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Nisan 28, 2016, 14:30:41 »
boyasız diye aldık boya çıktı.Şimdi yatırım amaçlı satmayı düşünüyorum alıcılara anlat dur nasıl boyandığını

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 28, 2016, 16:15:17 »
Mustafa bey makine ile bakıldığında fark çıkmadı mi.Yuzeysel boya nasil oluyor

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Nisan 28, 2016, 16:40:40 »
aldığımda baktırmıştım ama makine ile değil şimdi var diyorlar pasta atılınca daha net çıktı galiba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 28, 2016, 17:03:04 »
Bizim ülkemizde bu tür olaylara çok takılıyor insanlar . Mecburen alıcıda satıcıda durumdan tedirgin . Bende araç alırken bu tür durumlara bakıyorum mevburen satarken karşıma çıkmasın diye fakat mantıken baktığınız da ya arkadaş yeni bir ev alıyorsun duvarına alçı çekip boyatmıyormusun veya eskiyen çürüyen su borsunuz ıvırı zıvırı değiştirmiyor musun.Ve ya ayağına giydiğin ayakkabı araban gibi dış etkenler maruz kalıyor boyamıyor musun orjinalligi bozulmasın diye veya bir yeri yırtılınca tamir ettirmiyor musun . Örnekler saymakla bitmez . Arkadaş ben bunu anlamıyorum bu galerici esnafı piyasaya bu lafları saldı milletin arbasının değeri düşük tuutp elinden almak için şimdi  kendileri de bu durumdan dert yanar hale geldiler . Babam eski kaportacıdır 75-90 yılları arasında yapmış. Eskiden böyle bir durum yokmuş tu tam tersi çürk olmayan yeni boyanan araç daha iyi derlerdi kıymetli olurdu diyor . Şimdi adam arabadan pas akıyor ama orijinal iddeasında bulunuyor diyor . Arabanın  güneşten boya yanmış yamalıklı gibi duruyor ama orjianl diye boyatmıyor diyor .

İşin özü kardeş ben 6-7 tane araç sattım bunlarda 3 tanesinde kaput boyalıydı ama orjianldi dıştan boyalıydı kimisi çizikten kimisi taş vuruğundan sebeplerle boyalıydı bakan kişlerede durumu izah ettim . Baktılar bakıttılar yüzeysel boya olduğu için takıntı sıkıntı etmediler . Ama hasar ve değişme olsa durum farklı olur . Bunla geçmiş olsun ama renk itibari ile zaten taş vuruklarına maruz kalabilir . Çok takılıyor iseniz komple kaputu film kaplatın hem taşlardan korunursunuz hem de satarken birilerine dert anlatmak zorunda kalmazsınız araç kazalı degişenli değil vicdani yönden de kalbiniz ferah olur . Bakan usta da zaten kazası değişeni olmayan bir kaporta aksamına çamur atamaz
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Nisan 28, 2016, 21:28:39 »
Orasi oyle zaten sadece on kaputta var oda yuzeysel ve ne farda ne cwmurluklarda huc nir oynama yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Nisan 28, 2016, 23:15:53 »
Kaput altindaki hatlarda ve koselerde darbe, cekic izi v.b gibi izler yoksa distan yuzeyi tas vurugu gibi nedenlerden dolayi byamis olabilirler...
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Nisan 28, 2016, 23:45:31 »
Kaput altindaki hatlarda ve koselerde darbe, cekic izi v.b gibi izler yoksa distan yuzeyi tas vurugu gibi nedenlerden dolayi byamis olabilirler...
hic birsey yok ve anlamadigim su mesela kapida tas izleti var astari beyaz on kaputtada tas izleri var astari beyaz halen orjiinal oldugunu dusunuyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Mayıs 24, 2016, 11:55:32 »
konuyu bir hortlatayım dedim.hafta sonu farklı bir serviste çalışan bir arkadaşımın yanına uğradım ve boya makinesi ile bir baktık arabaya 85 ile 95 arası değerler verdi arabanın  her parçası orjinal.Dediği şu oldu arabanın boyası çok farklı simli ve sanki boyanın içinde tozlar var gibi buda bakınca ilk önce aldatıyor boya olabilir diyededi.Sevindim ne yalan söylüyeytim arabamda boya olmadığına

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mayıs 24, 2016, 12:52:42 »
Bu işleri ben çözemedim zaten. Geçen 17.000 tl hasar kayıtlı bir arabaya bakmaya gittik. Adamın elinde kendi alırken ki ekspertiz sonucu var. Camurluk kapı alt ucu birleşimi marşbiyel boyalı karter de kaynak var başka sıkıntısı yok diyor. Sigorta hasarı şişirmiş sözde. Tramere değişen parça sorgusu yaptım. Boyalı parçaların değiştigini ön tampon panel tampon demiri alt takım ön arka komple aks poryası eksoz salıncaklara kadar değişmiş. Araç sahibinin elinde aracın kapısı sökük resmi var. Diyorum senin gösterdiğin eksperin her halukarda kapı sökülüp takıldığı için değişmiş demesi lazımdı bak ilave alt takım komple değişmiş diyorum adam ben inanmıyorum değişse eksper söylerdi  diyor. Neymiş makineye bağlatmış bişi çıkmamış. Sövsem mi sövmesem mi bilemedim.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mayıs 24, 2016, 14:37:58 »
Millet olarak şu boya takıntısından ve değişmiş parça takıntısından(ağır hasarları kasdetmiyorum) kurtulmamız lazım.

Araç sayısı o kadar çok arttı ki, aracı sürtmemek mümkün değil. Dayımın 2001de sıfır aldığı Focusu var. Henüz 90bin kmde trafikte hiç kazası yokken. Aracı park halindeyken 3-4 sefer gelip çarptılar aracına ve değişmesi gereken kapı sacı çamurluk vs. ya değişti ya boyandı. Aracın ne ön düzeninde nede motorunda her hangi bir sıkıntısı hiç yok.

Şimdi bu bahsettiğim araçla kazasız boyasız, kmsi 150bini geçmiş hor kullanılmış focusu kıyasladığımızda. Hiç birimiz motor durumunu ön düzen durumunu sormadan direk araçta değişen yada boyanan var mı yok mu diye sorgularız ve belkide boyasız diye 90 bindeki aracı es geçip diğerine 1-2 bin lira fark vererek onu alırız. Oysaki aracın motoru ve şasenin düzgün olması bizim için daha iyiyken hep dış yüzeyle ilgileniyoruz.

Ne demişler önemli olan dış güzellik değil iç güzelliktir :rofl:

Konuyu dağıttım belki özür dilerim @MUSTAFA KARVAN (5876) . Bahsettiğiniz olay gerçekten sevindirici. Gözünüz aydın olsun kazasız belasız günllerde kullanmanız dileğiyle.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Mayıs 24, 2016, 15:40:38 »
Millet olarak şu boya takıntısından ve değişmiş parça takıntısından(ağır hasarları kasdetmiyorum) kurtulmamız lazım.

Araç sayısı o kadar çok arttı ki, aracı sürtmemek mümkün değil. Dayımın 2001de sıfır aldığı Focusu var. Henüz 90bin kmde trafikte hiç kazası yokken. Aracı park halindeyken 3-4 sefer gelip çarptılar aracına ve değişmesi gereken kapı sacı çamurluk vs. ya değişti ya boyandı. Aracın ne ön düzeninde nede motorunda her hangi bir sıkıntısı hiç yok.

Şimdi bu bahsettiğim araçla kazasız boyasız, kmsi 150bini geçmiş hor kullanılmış focusu kıyasladığımızda. Hiç birimiz motor durumunu ön düzen durumunu sormadan direk araçta değişen yada boyanan var mı yok mu diye sorgularız ve belkide boyasız diye 90 bindeki aracı es geçip diğerine 1-2 bin lira fark vererek onu alırız. Oysaki aracın motoru ve şasenin düzgün olması bizim için daha iyiyken hep dış yüzeyle ilgileniyoruz.

Ne demişler önemli olan dış güzellik değil iç güzelliktir :rofl:

Konuyu dağıttım belki özür dilerim @MUSTAFA KARVAN (5876) . Bahsettiğiniz olay gerçekten sevindirici. Gözünüz aydın olsun kazasız belasız günllerde kullanmanız dileğiyle.
aslında benimde takımtım yok sadece alırken bilerek alsam hiç sıkıntı değilde sonradan çıkması biraz can sıkıntısı oluyor.Dediğiniz gibi ufak tefek kazalardan değişim ve boya olabilir bunlarda sorun değil.4 5 sene öncve bir araba için telefonda görüştüm kişi arabamda boya vs yok dedi bir kaç ufak çizik var dedi tamam dedim gittim baktım arabanın kaportasında çizik olmayan yer yok adamı yakasından tutup dövmediğim kaldı neymiş orjinalmiş ne yapayım öyle orjinal arabayı