0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar sis farlarına xenon ampul takmayın halojen ampullerin dışarıya verdiği sıcaklık 180-250 derece arası ve buna sis poryosu rahatlıkla dayanıyor .fakat xenonun dışarı verdiği sıcaklık 450-550 derece arası bundan dolayıda sislerin içindeki poryo eriyor.ben taktım bir sene sürmeden sislerin içindeki poryo eridi bildiğiniz sakız gibi çatlama bile yaptı size tavisyem xenon yerine led ampul kullanmanız dikkat edin bir süre sonra poryo erirse şaşırmam
evet ekte takılan xenonlar var . aydınlatma olarak gayet net hatta sisler daha fazla aydınlatıyor diyebilirim. tabiki karşı tarafın göz almamasına dikkat ettik .
Rabbim daha iyilerini nasip etsin insallah abi. Onda da vardır bir hayır. Bu zamanda otomobil luksten ziyade ihtiyaç oldu. Umarım işleriniz rast gider. (Araba bahane maksat muhabbet zaten.
mesela ne yapıldı karşı tarafın gözünü almamsı için ? sisler devamlı yanıyormu ? sis çerçevelerinde DRl var gayet güzel birde sislere xenon takmanın mantığı nedir ? beyaz sis bulutunda beyaz ışık zaten bir işe yaramıyor.
Erhan bey kusura kalmayın ama merceksiz hem de 8000 k xenon ampul her türlü karşı tarafın gözünü alır, hatta arkasından gittiğiniz şoförü de dikiz aynasina bakamamasina sebep olur. Maksadım eleştiri yapmak değil, sellek atmasalarda durum budur. Bu işin çözümü mercekli far yaptırıp o şekilde kullanmaktır, hem görüşünüz artar hem de kimseyi rahatsiz etmemiş olursunuz, ayrıca görüş açısından gün ışığına en yakın renk 4000-5000 k arasıdır, 8000 k özellikle yağmurlu havada görüşü zorlaştırır.Yanlış anlaşilmasin 7 senedir xenon aydınlatma kullanıyorum.
sevgili kardeşim mesut akın. senin nezdinde ve diğer trafik kurallarına riayet eden ve aracı fabrika çıkışı ne ise o şekilde kullanan, hız sınırına uyan, kırmızı ışıkta bekleyen, yayalara saygı gösterip yol veren, emniyet kemeri takmadan aracını kullanmayan, dönüşlerde sinyalini her daim kullanan, takip mesafesine uyan, lastik ve jant ebatlarına riayet eden velhasıl uyulması gereken ne kadar kural ve güvenlik detayı varsa bunları uygulayan nice şoför arkadaşa selam olsun.1.sisler farlara uyum sağlaması için aynı renk takıldı.2.hafta sonları ve arada 1.2 gün hafta içi kullanıldığından ve o sürelerde de gerekli olmadığından (hava koşulları gibi nedenler dışında ) sisler yanmıyor.3.sislerin dışında gündüz ledleri yeteri kadar aydınlatıyor ve estetik duruyor.4.sinan çatalkaya arkadaşımızın dediği gibi 2.madde de belirttiğim şekilde kullanmama rağmen sol sis camında erime oluşmuş durumda.5.lütfen buradan yorum yaparken daha duyarlı olalım, hepimiz kendimiz 4*4 lük araç kullanıcısı ve kurallara uyan bireyler havası vermeyelim olur mu ?6.ayrıca göz alma konusunda defalarca söyledim herhangi bir sellektör, korna, veya aracı durdurma gibi bir olay yaşamadım ki bunun için önümde giden aracı durdurdum sordum bile gözünüzü alıyor mu diye. cevap hayır oldu.
sevgili kardeşim mesut akın. senin nezdinde ve diğer trafik kurallarına riayet eden ve aracı fabrika çıkışı ne ise o şekilde kullanan, hız sınırına uyan, kırmızı ışıkta bekleyen, yayalara saygı gösterip yol veren, emniyet kemeri takmadan aracını kullanmayan, dönüşlerde sinyalini her daim kullanan, takip mesafesine uyan, lastik ve jant ebatlarına riayet eden velhasıl uyulması gereken ne kadar kural ve güvenlik detayı varsa bunları uygulayan nice şoför arkadaşa selam olsun.
bu mesajınıza istinaden sordum ne yapıldı diye , apaçiler gibi sisleri her bindiğinizde açmıyorsanız sorun yok , ne sormuşum mesajımda ? sorularıma cevap vermişsiniz zaten , 5. maddedeki yazınıza anlam veremedim gereksiz olmuş keza , kırmızı ile işaretlediğim herşeye dikkat ederim , Jant ve Lastik ebatı ise kullanıcı zevkine kalmış bir şey
Mercek varsa ve karşı tarafın sürüş güvenliğini etkilemeyecekse xenon'a karşı değilimMerceksiz xenon mu? Açın uzunları empati yaptırın
Karşı tarafın gözünü almaması için ayar yapıyoruz diyenlerede hayranım.Şu işi honda nın toyotanın mühendiserinede öğretinde otomatik Far motoruna verecekleri paraya donanım eklesinler.