0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Araç hızlanmıyor derken, vites sabit ise (mesela 1. viteste) motor kompresyonu ile hız sabit kalıyor olabilir, başka bir aynı araç ile de denemenizi tavsiye ederim.LPG sistemi OBD bağlantılı mı? Talat bey'in de bahsettiği üzere yakıtın sıvı ve gaz olmasından dolayı LPG sistemleri benzine oran ile %15 / %30 arası daha fazla tüketilir. Benzin kullanımında araç ECU'su cut off yapabilir, LPG sisteminiz cut off yapamayan bir model olabilir.
2 yıldır bu aracı kullanıyorum bu aracın şehir içi 20 kuruş yakmasına ihtimal vermiyorum (şahsi görüşüm) şehir dışı doğru bende kara yollarının belirlediği hız sınırlarına uyarak sakinn kullanımla 17-19 kuruş arası yakıyorum sizin hesapta aklıma ilk gelen hangi şehirdesiniz malum bi istabunlla niğdenin trafik durumu aynı değil 2. olarak sanırım yakıt hesaplamanızda bi yanlış var gibi
Arac 7.8 gosteriyor 8 cok nadir
brc lpg takılı aracta hem ekonomi hem güvenlik acısında cok hız yapmıyorum genelde,vitesi bosa aldıgım zaman hızlanıyor arac
Brc olması çok elzem değil, boşa aldığınızda hızlanıyorsa sorun yok, kompresyon ve vites oranı ile ilgili muhtemelen.Yalnız LPG sisteminiz de cut off yok ise, LPG ile kullanırken motor frenini gerekmedikçe kulllanmamanızı tavsiye ederim.
Cut off dedıginiz aracın grekmediği zaman yakıtı kesmesi galiba.Bu sistem var sanırım ben su sekilde denemiştimRampa aşağı arac giderken lpg den benzine sonra tekrar lpg ye alırım aracı lpg gosterge ısıgı tam yeşil değilde sarımtrak yanıyor,taki ben gaza basana kadr yani arac yakıt harcamıyor taki ben extra. Gaza basana kadr,sonra lpg gosterge ısıgı tam yeşile dönüyorMotor fireni dizelde yapıyordum ama bu aracta cok cok nadir.