Gönderen Konu: t 27 avensis e.extra 2 soru  (Okunma sayısı 3281 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • fani dünyayı kurtarayım derken ebedi hayatı unutma
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Ynt: t 27 avensis e.extra 2 soru
« Yanıtla #20 : Mart 07, 2016, 23:36:46 »
Mahmut bey genelde birçok lpg kitinin ayarı uygun koşullar oluşsada gaza basınca geçiş sağlıyor. Siz benzine alıp tekrar gaza alsanızda gaz pedalına dokunmadıkça gaza geçmez. Işık dediğiniz gibi yanar istem geçmeye hazır olarak bekler.

Dogrudur ama ben bunun saglamasınıda soyle yapıyorum.
Arac dururken motor rolantide calısıyorken yani bu işlemi yaptıgımda lpg ısıgı sarımtrak olarak yanma kısmını hiç yapmıyor direk kırmızıdan yeşile dönüyor,ama rampa adagı denedıgımde sarımtrak olarak bekliyor,taki gaza dokunana kadar
1998 doğan slx 1.6 i.e // 2003 kangoo 1.5 dci
2007 doblo 1.9 jtd // 2007 connect 1.8 tdci
2010 fiorino 1.3 mjet // 2010 era 1.5 crdi//2011 avensis lpg//2013 honda civic  lpg//2014 corolla 1.33 lpg,2011 1.6 avensis(yeniden)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 07, 2016, 23:36:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 07, 2016, 23:51:00 »
Dogrudur ama ben bunun saglamasınıda soyle yapıyorum.
Arac dururken motor rolantide calısıyorken yani bu işlemi yaptıgımda lpg ısıgı sarımtrak olarak yanma kısmını hiç yapmıyor direk kırmızıdan yeşile dönüyor,ama rampa adagı denedıgımde sarımtrak olarak bekliyor,taki gaza dokunana kadar

İlk geçişte ışık direk yanıyor ama düğmeden gazdan benzine benzinden gaza alırken ışıkların tepkimesi farklı.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 46000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 08, 2016, 21:13:54 »
Benim aracımda lpg yok ama okuduklarım kafamı karıştırdı motor freni dediğimiz şey gaza basmadan viteste gitmesi olarak biliyorum. Bunun zararı nedir ki lpg sisteminde ?  Yada genelde de zararı olur mu ben çok kullanırım.
Toyota varsa problem yok..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 08, 2016, 21:27:19 »
Benim aracımda lpg yok ama okuduklarım kafamı karıştırdı motor freni dediğimiz şey gaza basmadan viteste gitmesi olarak biliyorum. Bunun zararı nedir ki lpg sisteminde ?  Yada genelde de zararı olur mu ben çok kullanırım.
Siz doğrusunu yapıyorsunuz, normal araç ecusu araç viteste ancak gaza basmadığınızda belli bir devire (rölanti devrinin biraz üzeri) kadar yakıtı keser.Böylece kompresyon altında, silindir içinde gereksiz ısı oluşmasını ve yakıt tüketimini engeller, buna cut off denir.Bazı LPG sistemleri cut off uyumlu olmayabiliyor ve bahsettiğim durumda devir düşükken silindir iç ısı ve basıncını yükseltiyor.