Gönderen Konu: Fren pedalı dengesizligi  (Okunma sayısı 4711 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
Fren pedalı dengesizligi
« : Mart 02, 2016, 16:26:17 »
Merhabalar,2015 1.33 life aracimda dar yerlerde manevra yaparken,freni ayarlamak çok güç oluyor,az bassan duvara güm çok bassan pat diye sarsiliyorsun.bu bir sorunmudur,zamanla geçer mi.arac 750 km de.

Toyota Club Türkiye

Fren pedalı dengesizligi
« : Mart 02, 2016, 16:26:17 »

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Fren pedalı dengesizligi
« Yanıtla #1 : Mart 02, 2016, 16:32:46 »
 İmla konusunda biraz özen gösterelim lütfen.

Muhtemelen pedal dozuna zamanla alışırsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 02, 2016, 18:14:57 »
pedal yumusak aracda yenı oldugu ıcın bu tarz sıkıntılar yasıyorsunuz. alısma surecını atlatamamıssınız zamanlar ayagınız alısır
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 02, 2016, 19:06:31 »
E12 nin gaz pedalına alışmam zaman almıştı az bassam gitmiyo çok basarsamda araba şaha kalkıyodu sonradan alıştım zaman alır ama alışırsınız bence
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 1500
  • 7 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 05, 2016, 19:57:01 »
Bu olay benimde dikkatimi cekti, bendede 2015 1.6 touch var , fren genelde normal gibi ama bazende (trafikte biraz kullandiktan sonra) hafif bir dokunmada bile resmen kazık fren yapmis gibi arabayi sabitliyor. Aracta bulunanlardan utaniyorum nerdeyse., acemi gibi hissetriyor etrafa..
Bilmiyorum bu aracta 2 ay oldu kullanmaya baslayali , belkide aracin acemiligi ne diyelim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 05, 2016, 20:10:45 »
Pedalın bazı kademelerinde boşluk hissini bende duyuyorum. Ama emin olamadım otomatik diye mi böyle diye
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 05, 2016, 20:35:39 »
Pedalın bazı kademelerinde boşluk hissini bende duyuyorum. Ama emin olamadım otomatik diye mi böyle diye
Evet aynen oyle bosluk hissettiriyor , bu olay o zaman herkeste var..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 05, 2016, 22:50:53 »
daha önce kullanılan arabalarda fren pedalı sert olunca bu hadise oluyor zamanla bu yumuşaklığa alışırsınız.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 06, 2016, 12:01:59 »
daha önce kullanılan arabalarda fren pedalı sert olunca bu hadise oluyor zamanla bu yumuşaklığa alışırsınız.

inşallah öyle olur.. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 7000
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 06, 2016, 13:35:08 »
Zamanla alışılcak bi durum eniştemin bmw sini kullanırken sürekli sert fren yapıyorum yanlışlıkla azcık frene bascakken araba zank diye duruyo ayarlayamıyorm insan utanıyo 1 2 hafta kullansam alışırım ama böyle düşünün bi sorun yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 06, 2016, 17:53:45 »
Arkadaşlar 1000 km kontrolü için gittim,bütün fren mekanizması kontrol edildi,zamanla alışılacak bir durum olduğu söylendi.Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 06, 2016, 19:36:50 »
Aracı alalı iki ayı geçti 3 bin km.deyim. Düz yolda normal bir hızda  viraja yaklaşırken frene basınca arka koltuktan on koltuk arkasına çarptı oğlum kafasını şükür bir şey olmadi. Çıkardığım c.koltuğunu hemen taktim. Bir araci isiklarda ve rampada kaldırmada bir de  frenlerde acemi gibi oldum . 2006 tan beri hep kendi aracına binen biri olarak bu araclarda  teknik sorun yoksa ben bir kaç bin km daha devirmem lazım alışmak için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 66000
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 06, 2016, 20:29:17 »
Merhaba bende 2000 model astra dan sonra 2008 mmt auris aldım bir ay önce, ilk başlarda bende acemi gibi sert fren yapıyordum şuan alistim hiçbir sorun yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 10, 2016, 13:01:49 »
Arkadaşlar bizim araçların frenlerinde ilk basmada bir boşluk var haklısınız. Yüksek hızlarda çok hissedilmiyor ama şehir içi düşük hızlarda bunu fark ediyorsunuz.Pedala ilk basmada hemen fren tepki vermiyor bir boşluk miktarı oluyor ve bir tedirginlik yaratıyor.Benim bu duruma alışmam 1000 km. lik kullanım sonrasında oldu. Arkadaşlarımız bazen frenler ani tepki veriyor demişler bunun sebebi şu:Frene bir kere boşluk mesafesini aşmadan(yani pedala araç fren uygulayacak kadar basmadan) basıp ayağınızı çekip ikinci kez pedala basışta(pompalama tabiri ile) frenler anında tepki veriyor ve aracı resmen asfalta yapıştırıyor. Bunu yüksek hızlarda denerseniz pedala bir defa basma ile pompalayarak basma arasındaki fren performansı farkını görürsünüz.Bazen düşük hızlarda pedala basıyoruz ama fren uygulamaya gerek kalmadığını düşünüp ayağımızı pedaldan çekiyoruz sonra kısa süre içinde pedala ikinci kez basmış olursak bahsettiğim durum oluşuyor ve frenin tepki vermesini beklemezken hemen tepki veriyor.Zaten pedalı ikinci basışta ayağınızda daha net ve sert hissediyorsunuz.Teknik detayını bilmesem de fren destek sistemi devreye giriyor diye düşünüyorum pompalama hareketinde.
2015 Corolla Advance 1.6 MDS

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 10, 2016, 14:55:49 »
Pompalama ile Abs devreden çıkabilir!.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • merhaba toyota ailesi
  • Kilometre: 15000
  • 11 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 11, 2016, 15:09:36 »
2015 corolla advancd ms aracım 10000 km oldu.Maalesef bu dediğiniz olayı halen yaşamaktayım.Sadece o değil.Otomatik viteslilerde gaz tepkisi de öyle.Hafif gaza dokununca araba 1500-2000 devir aralığına çıkıyor.Fren pedalına dokunduğun an araba kafayı yere indiriyor.Bence alışmak yerine durumu kabulleneceğiz.Bu araçlar maalesef böyle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 Advance Multidrive
  • 43 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 14, 2016, 14:09:02 »
2015 corolla advancd ms aracım 10000 km oldu.Maalesef bu dediğiniz olayı halen yaşamaktayım.Sadece o değil.Otomatik viteslilerde gaz tepkisi de öyle.Hafif gaza dokununca araba 1500-2000 devir aralığına çıkıyor.Fren pedalına dokunduğun an araba kafayı yere indiriyor.Bence alışmak yerine durumu kabulleneceğiz.Bu araçlar maalesef böyle.

Aynen öyle kardeş bende ki de advance mm vites, bazen hızımı almış giderken herhangi bir sebepten dolayı yavaşlıyorum, sonra tekrar gaza basıyorum ama gaz sanki gitmiyor.Yada şöyle anlatayım sanki bir süre cvt şanzıman tekerlere hareketi hemen göndermiyor, bir süre daha gaza basta öyle aktarayım der gibi yapıyor. :) Manuel vites de bu tepkimeyi hemen hissediyordum ama bunda hiç hissedemiyorum bazen gerçekten gaz pedalına mı basıyorum diye tereddüt ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 14, 2016, 16:43:56 »
Kimsenin şöförlüğünü eleştirmek gibi olmasın ama bence arabalarınıza acemisiniz.

2014 auris mds şanzımanlı aracımızda ne bi sert fren ne bir gazlama boşluğu hissetmişliğim yok.

Hakeza Dayım galerici olduğu için bayağı değişik araçlara binmişliğim var yeni model birbirinden farklı vites sistemi olan bir sürü araç sürdüm fakat en fazla ikinci binişimde aracın pedallarına alışmışımdır.Sadece ilk binişte sıkıntı yaşarım.

Benim babamda sizler gibi yeni bi araca hemen adapte olamıyor yatta yeni model araçlara adapte olamıyor pek çünkü öncesinde hep kazık gibi semsert araçlar kullanmış bu araçlar bi garip geliyor tabi Babama 😊
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • merhaba toyota ailesi
  • Kilometre: 15000
  • 11 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 15, 2016, 10:36:39 »
Kimsenin şöförlüğünü eleştirmek gibi olmasın ama bence arabalarınıza acemisiniz.

2014 auris mds şanzımanlı aracımızda ne bi sert fren ne bir gazlama boşluğu hissetmişliğim yok.

Hakeza Dayım galerici olduğu için bayağı değişik araçlara binmişliğim var yeni model birbirinden farklı vites sistemi olan bir sürü araç sürdüm fakat en fazla ikinci binişimde aracın pedallarına alışmışımdır.Sadece ilk binişte sıkıntı yaşarım.

Benim babamda sizler gibi yeni bi araca hemen adapte olamıyor yatta yeni model araçlara adapte olamıyor pek çünkü öncesinde hep kazık gibi semsert araçlar kullanmış bu araçlar bi garip geliyor tabi Babama 😊

Yunus kardeş bu benim kullandığım ilk araç değil,şuan kapıda 2014 dgs golf ve 2013 otomatik corsa var.Ayrıca daha öncede otomatik carisma ve dgs passat kullandım.Maalesef corollanın bu sert tepkisi,bu araçların hiç birinde yok.Hepsi gaz tepkisini tekere geç ulaştırıyor ama ölçüsünde.Düşünsene gaz pedalına dokunuyorsun ve devir 2000 oluyor.Bu araç zıplamayacak mı?
Toyota bana göre cvt ile motor bütünlüğünü sağlamada başarılı olamadı.CVT şanzımanlı toyotaların çok bağırmasını da ben buna bağlıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 15, 2016, 11:03:24 »

Yunus kardeş bu benim kullandığım ilk araç değil,şuan kapıda 2014 dgs golf ve 2013 otomatik corsa var.Ayrıca daha öncede otomatik carisma ve dgs passat kullandım.Maalesef corollanın bu sert tepkisi,bu araçların hiç birinde yok.Hepsi gaz tepkisini tekere geç ulaştırıyor ama ölçüsünde.Düşünsene gaz pedalına dokunuyorsun ve devir 2000 oluyor.Bu araç zıplamayacak mı?
Toyota bana göre cvt ile motor bütünlüğünü sağlamada başarılı olamadı.CVT şanzımanlı toyotaların çok bağırmasını da ben buna bağlıyorum.

Başka cvt şanzımanlı araç kullanmadıysanız eğer sadece toyotanın cvt şanzımanını eleştirmek doğru olmaz.Ayrıca bindiğiniz toyota da turbo besleme yok 2000 devirde zıplaması imkansız çünkü  maksimum torkuna 4400 devirde ulaşıyor yani motor devriniz 4000 devir bandında olacakki araç seri hareket etsin.
VW Golf 1.6 TDI & DSG