0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Pedalın bazı kademelerinde boşluk hissini bende duyuyorum. Ama emin olamadım otomatik diye mi böyle diye
daha önce kullanılan arabalarda fren pedalı sert olunca bu hadise oluyor zamanla bu yumuşaklığa alışırsınız.
2015 corolla advancd ms aracım 10000 km oldu.Maalesef bu dediğiniz olayı halen yaşamaktayım.Sadece o değil.Otomatik viteslilerde gaz tepkisi de öyle.Hafif gaza dokununca araba 1500-2000 devir aralığına çıkıyor.Fren pedalına dokunduğun an araba kafayı yere indiriyor.Bence alışmak yerine durumu kabulleneceğiz.Bu araçlar maalesef böyle.
Kimsenin şöförlüğünü eleştirmek gibi olmasın ama bence arabalarınıza acemisiniz.2014 auris mds şanzımanlı aracımızda ne bi sert fren ne bir gazlama boşluğu hissetmişliğim yok.Hakeza Dayım galerici olduğu için bayağı değişik araçlara binmişliğim var yeni model birbirinden farklı vites sistemi olan bir sürü araç sürdüm fakat en fazla ikinci binişimde aracın pedallarına alışmışımdır.Sadece ilk binişte sıkıntı yaşarım.Benim babamda sizler gibi yeni bi araca hemen adapte olamıyor yatta yeni model araçlara adapte olamıyor pek çünkü öncesinde hep kazık gibi semsert araçlar kullanmış bu araçlar bi garip geliyor tabi Babama 😊
Yunus kardeş bu benim kullandığım ilk araç değil,şuan kapıda 2014 dgs golf ve 2013 otomatik corsa var.Ayrıca daha öncede otomatik carisma ve dgs passat kullandım.Maalesef corollanın bu sert tepkisi,bu araçların hiç birinde yok.Hepsi gaz tepkisini tekere geç ulaştırıyor ama ölçüsünde.Düşünsene gaz pedalına dokunuyorsun ve devir 2000 oluyor.Bu araç zıplamayacak mı?Toyota bana göre cvt ile motor bütünlüğünü sağlamada başarılı olamadı.CVT şanzımanlı toyotaların çok bağırmasını da ben buna bağlıyorum.