0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Can'ım Corollam bir türlü tat veremezken yeni en baba sorunla karşı karşıya bıraktı. Neyse sadede geleyim.Arkadaşlar tavsiye edebileceğiniz Adana-Osmaniye-İskenderun civarında uygun ve kaliteli hizmet verecek rektefiye yapan usta var mı?
dubble up, bor power vs gibi kaliteli ürünleri denediniz mi bi de yağ yakıp beyaz duman atması illa ki rektifiye istediği anlamına gelmez. yağ pompasına baktırdınız mı mesela, ya da sübap ayarlarına. rektifiyeye karar vermeden evvel başka ama iyi bir ustaya gösterin, yoktan yere motoru açtırmış olabilirsiniz yazık olur sonra. toyotalar öyle kolay kolay motor istemezler. bu arada ben de Osmaniye/Bahçeliyim
Veli beySubab ayarı ve yağ pompası hiçbir zaman beyaz duman attırmaz motora. Yağ yakma olayının sebebleri değildir. Bor ürünleri geçici olarak çözüm olabilir ama kalıcı çözüm değildir.Rektefenin zamanını öteler.Ama motor son raddeye gelmiş. 2000 kmde 2.5 litre gibi yağın yarısını yakan araçtan bahsediyoruz. (1000km de 0.5-1litre yakması normal olan) bu motora hiçbir zaman bor ürünleri bu kadar fazla yağ yakan motora kapatıcı olamazlar. Motor rektifiye istiyor. En kısa zamanda motoru açtırın yoksa motorun krank hariç bütün parçalarını değiştirmek zorunda kalırsınız. İnşallah sadece rektefeyle kurtarabilirsiniz.
İnşallah sadece rektefeyle kurtarabilirsiniz.
Bende daha bir sene olmadı klimalı gli almışdım 17.500 e 4 ay sonra yolda giderken motoru kucağımıza almışız haberim yok iki üç sene idare etse diyordum olmadı,arabayı yolda kaldığım yerde motoru indirttim ufak bi sorunsa yapılsın diye blokda ceviz büyüklüğü kadart delik açmışbana blok alalım diyor, iş değişdi o zaman ustaya dedim arabayı elleme, Ankaraya özel toyota servisine çekiciyle teslim ettim 6750 motor yapımı 400 çekici 300 motoru ilk sökene daha sonra 200 radyatöre 230 ön düzen bakımına teyibi bozukdu 300 de teyibine verdim 8200 tl hiç yokdan gitti anca adam ettik araba 25.700 e maloldu bana 3000 km civarı yaptım sorunsuz gidiyoruz şimdi, kaportada da orjinal hiç çürüğü kazası yok epeyce binecek gibiyim Allahtan bi kaza bela gelmezse , Sizde daha büyük masraflar açmadan işi bilen birine teslim edin arabayı başınız ağrımasın olan olmuş