0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merak ettim şimdi, efsane için ilerde ihtiyacımız olursa sandık motor bulabilirmiyiz, bulunursa fiyatları nasıl olur, bilen varmı ?İki yıl önce komşumuz transit için sandık motor almıştı, yanlış hatırlamıyorsam 9000 tl diyordu,Efsane motoru o kadar pahalı olmamalı.
Blok nasıl delinmiş Mehmet Abi?
Sandık motordan motorun tüm parçaları mevcut oluyor mu? Yoksa sadece blok mu var ?
Motor bulma işine gelirsek bu motorlar üretimden kalktığı için bu sandık motoru siparişlr getirtemez bulamazsınız. Ancak çıkma Ostim'den alabilirsiniz. Tahminimce 7.500 gibi satarlar. Bunların blokları üst kapak bunlarda çıkma sipariş etsen dünyanın parası. Üstelik bu motoru çıkma sipariş etsen. Motorlar 200bine gelmiştir ki. O motorlar içinde motorun açılmasına gerek olabilir, hatta en az bir rektifiye yapılması gerektiğine inanıyorum.
Tamer bey hiç Ostime gittiniz mi? Ucuzluk diyarı değil orası.. Gittim gezdim. Ordaki herkes motorun sıfır fiyatını da biliyor. Yan sanayi fiyatlarınıda biliyor öyle fiyatlandırma yapıyorlar. Yağ pompasını 100 liraya satmaya çalışan bir çıkma piyasasından bahsediyoruz. Adamlar cam tuşunu sökmek için pandizotu sökmüyorlar bile. O kadar tok satıcılar. İsterseniz güven çıkma diye aratın. Ostimde büyük bir ağırlık onlarda. Motor sökme parası alacaklar bu arada. Extra sökme parası da alıyolar ki. Motordan da 500 lira sökme parası alırlar.
Ostime daha önce gitmedim, çıkma parçayla işim olmadı olmazda,internetten kaba bi araştırmayla efsanenin 1,3 motoruna 3000 tl yazdıklarını gördüm. Çoğu fiyat vermemiş pazarlık yapmak için.http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-corolla-96-model-kabratorlu-komple-motor-271765209/detayhttp://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-1.6-toyota-corolla-komple-motor-gucmanlar-05386021168-250796310/detay
Barış kardeşimiz yazmış, bende anlamadım yokuş aşa arabayı boşa atmışdım az soluklansın diye o ara kesici çalışıyomu diye anlık bir kaç kere gaza basmışdım 7-8 bin devir gördü kesiciye girmedi meğer lpg de girmiyomuşo ara motordan çıtır çıtır inceden bi ses gelmeye başladı dedim biyer koptu baktım hararet normal yağ lambası yanmıyor arıza ışığıda yanmadı durdum motora bakdım bişey yokdu siboplardan geliyo sanıyorum sanayiye 25 km civarı vardı iyi kötü bizi atar dedim ama araba git gide güçden düşdü sanayiyede yaklaşmışdım bi ara gitmem dedi o arada blogu piston kolu delmiş yağ fışkırmış duman tütüyo araba yı yanıyor sandım,bagajdanyangın söndürücüyü nasıl aldığımı bilmiyorum basdım motora,biraz bekledim marşa basdım araba o halde bile çalışıyordu sonrası servis tabiki bu arabalarda böyle bir olay imkansız gibi birşeymiş bizi buldu ya önceki sahibi bozdu emaneten acemice yaptırıp masrafa girmeden bize sattı benimde ilk defa başıma geldi daha 2 bin km yapmamışdım bile günahı boynuna artık ama servis motoru daha önce ellenmiş dedi satan da hiç açılmadı demişdi km sorgusu kaza sorgusu yaptırmışdım hiç vukuatı da yokdu sağlık olsun diyelim olan oldu
Şaşırdım resmen.Fiyat cidden iyiymiş ama ankaradakiler sineğin yağını çıkarmanın derdindeler. Buna 2de masraf yapsan 5 bin lira adam edersin. Ama tabi ki aracın geçmişini de öğrenmek lazım km kaç binde motor revizyon yapılmış. Fiyat olarak çok iyi.
o ara kesici çalışıyomu diye anlık bir kaç kere gaza basmışdım 7-8 bin devir gördü kesiciye girmedi meğer lpg de girmiyomuş
Hocam kesici bu kadar büyük zararlara yol açabiliyormu bizim e12 de arada yaptığım bi olay kesici sesini seviyorum açıkcası bu kadar büyük sorunlara yol açıyosa bidaha eve giremem