Gönderen Konu: Rektefiye  (Okunma sayısı 13092 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 259400
  • Model Yılı: '95
  • 72 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
Ynt: Rektefiye
« Yanıtla #20 : Mart 04, 2016, 17:55:11 »
Merak ettim şimdi, efsane için ilerde ihtiyacımız olursa sandık motor bulabilirmiyiz, bulunursa fiyatları nasıl olur, bilen varmı ?
İki yıl önce komşumuz transit için sandık motor almıştı, yanlış hatırlamıyorsam  9000 tl diyordu,
Efsane motoru o kadar pahalı olmamalı.
Efsane '95 XEI

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 04, 2016, 17:55:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 04, 2016, 20:24:48 »
Merak ettim şimdi, efsane için ilerde ihtiyacımız olursa sandık motor bulabilirmiyiz, bulunursa fiyatları nasıl olur, bilen varmı ?
İki yıl önce komşumuz transit için sandık motor almıştı, yanlış hatırlamıyorsam  9000 tl diyordu,
Efsane motoru o kadar pahalı olmamalı.

Sandık motordan motorun tüm parçaları mevcut oluyor mu? Yoksa sadece blok mu var ?
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 04, 2016, 20:35:34 »
Blok nasıl delinmiş Mehmet Abi?
Pistonlar kitlendikten sonra silindir yuvalarından yapmaları gereken hareketi yapmıyor. Blokları aşındırmaya başlıyor. Piston bloğa çalışmaya başlıyor. Pencere açmış derler sanayi terimiyle:')
 Motor bulma işine gelirsek bu motorlar üretimden kalktığı için bu sandık motoru siparişlr getirtemez bulamazsınız. Ancak çıkma Ostim'den alabilirsiniz. Tahminimce uçuk fiyatlara satarlar. Bunların blokları üst kapak bunlarda çıkma sipariş etsen dünyanın parası.
Üstelik bu motoru çıkma sipariş etsen. Motorlar 200bine gelmiştir ki. O motorlar içinde motorun açılmasına gerek olabilir, hatta en az bir rektifiye yapılması gerektiğine inanıyorum.
Gelelim bu motorun toplanmasına. Ben bu motoru emin ellerde 2500 liraya toplattım. Kaliteli parçalar kullanıldı. İşi bilen ustayı bulması önemli çünkü iyi toplanılmayan motor ikinici motor inmeye sebebiyet verebilir. Ustanın ehilliği kadar en önemli olan rektifiye yapan kişinin de çok ehil olması lazım. Çünkü iyi taşlanmayan blok on kerede toplansa fayda etmez. @Hasan Hüseyin (33222)  üyemizin başına geldi. Olayın  gelişmelerini yakinen takip ettim bloğun iyi  taşlanmaması sonucunda usta 10 kere motor indir bindir yaptı. 3-4kere conta değiştirmek zorunda kaldı. (İndir bindir motor açma yüzünden) taşlama yapmak çok hassas bir erbablık eğer gözden kaçırırsa herkesin burnundan geliyor. Rektefeciyi de araştırın arkadaşlar o da çok önemli.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 72 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Mart 04, 2016, 20:39:29 »
Sandık motordan motorun tüm parçaları mevcut oluyor mu? Yoksa sadece blok mu var ?
Tamamen yapılı halde bir motor ancak marş motoru yada şarj dinamosu üzerindemi onu bilemiyorum. Eski lüx araçlarından vazgeçemeyenler yada tamiri çok masraflı olan araçlarda tercih ediliyor.

Mesaj Birleştirildi: Mart 04, 2016, 20:47:55

Motor bulma işine gelirsek bu motorlar üretimden kalktığı için bu sandık motoru siparişlr getirtemez bulamazsınız. Ancak çıkma Ostim'den alabilirsiniz. Tahminimce 7.500 gibi satarlar. Bunların blokları üst kapak bunlarda çıkma sipariş etsen dünyanın parası.
Üstelik bu motoru çıkma sipariş etsen. Motorlar 200bine gelmiştir ki. O motorlar içinde motorun açılmasına gerek olabilir, hatta en az bir rektifiye yapılması gerektiğine inanıyorum.

Çıkma motor 2000-3000 civarı bulunuyor ancak belirttiğiniz gibi rektefiye gerekecektir. Çıkmasının sebebi ya kazadır yada arızadır. Toplama işi de çok nazlı her usta beceremiyor. O yüzden eğer masraf yüksek ise ve eğer bulunabiliyorsa sandık motor çok avantajlı olacaktır.

Yazım hatası olmuş sandık yerine çıkma yazmışım, düzelttim  :)
Efsane '95 XEI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Mart 04, 2016, 21:20:35 »
Tamer bey hiç Ostime gittiniz mi?  Ucuzluk diyarı değil orası.. Gittim gezdim. Ordaki herkes motorun sıfır fiyatını da biliyor. Yan sanayi fiyatlarınıda biliyor öyle fiyatlandırma yapıyorlar.
Yağ pompasını 100 liraya satmaya çalışan bir çıkma piyasasından bahsediyoruz. Adamlar cam tuşunu sökmek için pandizotu sökmüyorlar  bile. O kadar tok satıcılar. İsterseniz güven çıkma diye aratın. Ostimde büyük bir ağırlık onlarda.
Motor sökme parası alacaklar bu arada. Extra sökme parası da alıyolar ki. Motordan da 500 lira sökme parası alırlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 04, 2016, 21:57:48 »
Rektefiyeci iyi olmaz ise arkadaşların dediği gibi bir sürü sıkıntı. Ben Kayseri'de eski Mazda servisinde komple motoru parça ve işçilik dahil 2500 liraya yaptırdım,adam termostatı değiştirmemiş. Üst kapak ve eksantrik keçesinden yağ kaçırmaya başladı.1000 km sonra gittim eksantrik keçesini değişti üst kapak contayı 2.kez gelecen diye takmadım burda diye yalan söyledi!!! Tekrar eksantrikten yağ kaçırdı söyledim mil aşınmış diyor. Peki daha önce niye yoktu cevap vermiyor yeni alıp kendim taktım şimdi damla yağ yok. En son krank keçesinden kaçırdı sanayide arkadaşla beraber değiştik oda düzeldi. Şu an aracım sadece boya rütuş istiyor. Kesinlikle bilmediğiniz ve iştdn anlamayan yerlerde aracı kurcalatmayın. Çıkmacılar parçanın az bulunduğunu bildiklerinde nazlanırlar yüzünüze bakmazlar. Askeri personel arkadaşım var onun devresinin babası ostimde,bişey lazım olursa ben yardımcı olmaya çalışırım dedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 72 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Mart 04, 2016, 23:31:05 »
Tamer bey hiç Ostime gittiniz mi?  Ucuzluk diyarı değil orası.. Gittim gezdim. Ordaki herkes motorun sıfır fiyatını da biliyor. Yan sanayi fiyatlarınıda biliyor öyle fiyatlandırma yapıyorlar.
Yağ pompasını 100 liraya satmaya çalışan bir çıkma piyasasından bahsediyoruz. Adamlar cam tuşunu sökmek için pandizotu sökmüyorlar  bile. O kadar tok satıcılar. İsterseniz güven çıkma diye aratın. Ostimde büyük bir ağırlık onlarda.
Motor sökme parası alacaklar bu arada. Extra sökme parası da alıyolar ki. Motordan da 500 lira sökme parası alırlar.
Ostime daha önce gitmedim, çıkma parçayla işim olmadı olmazda,internetten kaba bi araştırmayla efsanenin 1,3 motoruna 3000 tl yazdıklarını gördüm. Çoğu fiyat vermemiş pazarlık yapmak için.

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-corolla-96-model-kabratorlu-komple-motor-271765209/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-1.6-toyota-corolla-komple-motor-gucmanlar-05386021168-250796310/detay
Efsane '95 XEI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mart 05, 2016, 00:23:36 »
o değilde bi arabanın motoru başka bi motor takılcak kadar rektefiyeyle düzelmiycek kadar kötü duruma nasıl gelebilirki yada gelirmi
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Mart 05, 2016, 00:42:45 »
Ostime daha önce gitmedim, çıkma parçayla işim olmadı olmazda,internetten kaba bi araştırmayla efsanenin 1,3 motoruna 3000 tl yazdıklarını gördüm. Çoğu fiyat vermemiş pazarlık yapmak için.

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-corolla-96-model-kabratorlu-komple-motor-271765209/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-1.6-toyota-corolla-komple-motor-gucmanlar-05386021168-250796310/detay
Şaşırdım resmen.Fiyat cidden iyiymiş ama ankaradakiler sineğin yağını çıkarmanın derdindeler. Buna 2de masraf yapsan 5 bin lira adam edersin. Ama tabi ki aracın geçmişini de öğrenmek lazım km kaç binde motor revizyon yapılmış. Fiyat olarak çok iyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 204
  • 22 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 05, 2016, 01:10:30 »
Blok nasıl delinmiş Mehmet Abi?

Barış kardeşimiz yazmış, bende anlamadım yokuş aşa arabayı boşa atmışdım az soluklansın diye o ara kesici çalışıyomu diye anlık bir kaç kere gaza basmışdım 7-8 bin devir gördü kesiciye girmedi meğer lpg de girmiyomuş
o ara motordan çıtır çıtır inceden bi ses gelmeye başladı dedim biyer koptu baktım hararet normal yağ lambası yanmıyor arıza ışığıda yanmadı  durdum motora bakdım bişey yokdu siboplardan geliyo sanıyorum sanayiye 25 km civarı vardı iyi kötü bizi atar dedim ama araba git gide güçden düşdü sanayiyede yaklaşmışdım bi ara gitmem dedi o arada blogu piston kolu delmiş yağ fışkırmış duman tütüyo araba yı yanıyor sandım,bagajdan
yangın söndürücüyü nasıl aldığımı bilmiyorum basdım motora,biraz bekledim marşa basdım araba o halde bile çalışıyordu sonrası servis tabiki bu arabalarda böyle bir olay imkansız gibi birşeymiş bizi buldu ya önceki sahibi bozdu emaneten acemice yaptırıp masrafa girmeden bize sattı benimde ilk defa başıma geldi daha 2 bin km yapmamışdım bile günahı boynuna artık ama servis motoru daha önce ellenmiş dedi  satan da hiç açılmadı demişdi km sorgusu kaza sorgusu yaptırmışdım hiç vukuatı da yokdu sağlık olsun diyelim olan oldu
95 GLİ .16-16v 204 Bin Benzin+Lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 05, 2016, 13:49:20 »
Barış kardeşimiz yazmış, bende anlamadım yokuş aşa arabayı boşa atmışdım az soluklansın diye o ara kesici çalışıyomu diye anlık bir kaç kere gaza basmışdım 7-8 bin devir gördü kesiciye girmedi meğer lpg de girmiyomuş
o ara motordan çıtır çıtır inceden bi ses gelmeye başladı dedim biyer koptu baktım hararet normal yağ lambası yanmıyor arıza ışığıda yanmadı  durdum motora bakdım bişey yokdu siboplardan geliyo sanıyorum sanayiye 25 km civarı vardı iyi kötü bizi atar dedim ama araba git gide güçden düşdü sanayiyede yaklaşmışdım bi ara gitmem dedi o arada blogu piston kolu delmiş yağ fışkırmış duman tütüyo araba yı yanıyor sandım,bagajdan
yangın söndürücüyü nasıl aldığımı bilmiyorum basdım motora,biraz bekledim marşa basdım araba o halde bile çalışıyordu sonrası servis tabiki bu arabalarda böyle bir olay imkansız gibi birşeymiş bizi buldu ya önceki sahibi bozdu emaneten acemice yaptırıp masrafa girmeden bize sattı benimde ilk defa başıma geldi daha 2 bin km yapmamışdım bile günahı boynuna artık ama servis motoru daha önce ellenmiş dedi  satan da hiç açılmadı demişdi km sorgusu kaza sorgusu yaptırmışdım hiç vukuatı da yokdu sağlık olsun diyelim olan oldu

Dürüst satıcı ve dürüstlük.Mehmet Bey,ne yazık ki ülkemizde bu iki kavram günden güne yok oluyor.Allah daha beterinden korusun.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 72 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Mart 05, 2016, 18:32:04 »
Şaşırdım resmen.Fiyat cidden iyiymiş ama ankaradakiler sineğin yağını çıkarmanın derdindeler. Buna 2de masraf yapsan 5 bin lira adam edersin. Ama tabi ki aracın geçmişini de öğrenmek lazım km kaç binde motor revizyon yapılmış. Fiyat olarak çok iyi.
Motor parçalarını tek tek almak isteyince sizin dediğiniz gibi sineğin yağını çıkarıyorlar, büyük arızalarda ve kısıtlı imkanlara sahipken çıkma motor çok mantıklı geliyor.

Mesaj Birleştirildi: Mart 05, 2016, 18:38:21
o ara kesici çalışıyomu diye anlık bir kaç kere gaza basmışdım 7-8 bin devir gördü kesiciye girmedi meğer lpg de girmiyomuş
Ah o kesici değil mi bizim başımızı derde sokan, bende aracı alınca denemek istedim de Allah'tan ateşleme bobini yandıda motor sağlam kaldı. Sizede geçmiş olsun Mehmet bey.
Efsane '95 XEI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mart 05, 2016, 21:30:50 »
Hocam kesici bu kadar büyük zararlara yol açabiliyormu bizim e12 de arada yaptığım bi olay kesici sesini seviyorum açıkcası bu kadar büyük sorunlara yol açıyosa bidaha eve giremem  :D :D
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Mart 05, 2016, 22:17:00 »
Hocam kesici bu kadar büyük zararlara yol açabiliyormu bizim e12 de arada yaptığım bi olay kesici sesini seviyorum açıkcası bu kadar büyük sorunlara yol açıyosa bidaha eve giremem  :D :D
Kesiciyi çok soktum devreye redline da tıntıntın sesini duymuşluğumuz vardır. Yorgun motorlarda , motoru zorladığı kesin.  Aldığımda rektifiye yapmamak için Şerefsizler silindirin  bir gözünü kapatmışlar. Bizde limitlerini uzun soluklu zorlayınca motoru kucağıma almamız bir olmuştu. Ömrünü törpüleyeceği kesin. Özellikle uzun süreli yüksek devirler kullanılmamalı. Sanayi işleri insanı yıpratır. Arabanızdan soğutur. Dikkat etmekte fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 174000
  • Model Yılı: -
  • 5 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mart 14, 2016, 14:29:01 »
o değil de 10w 60 yağ kullanmayı denediniz mi? genelde efsaneden sonraki kasaya p*ç kasa diyorlarmış. VVT-i ler zaten çok eksiltiyor yağı.. ancak EFI motorlu kasalar  (99-00) kasalar da geçiş kasası olduğundan dolayı yine de yağ eksiltiyor. bence 10w 60 kullanın.. sürekli gözünüz yağ çubuğunda olsun. hiçbirşey olmaz.