Gönderen Konu: Osram H4 Nigthbreaker  (Okunma sayısı 11410 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Osram H4 Nigthbreaker
« : Ocak 16, 2009, 22:46:08 »
arkadaşlar aracımın aydınlatmasından özellikle kısalardan hiç memnun değildim. bizim modellerde memnun olanıda duymadım aynı frenler olduğu gibi, sitemizden ve internetten edindiğim bilgilerle çok büyük umutlarla aldığım Osram H4 Nigthbreaker ampul fos çıktı, aldığım ampüller sağlam orjinal alman malı, söylendiği gibi ışık üzerinden çıkan osram standart Halojen farından biraz beyaz veriyor ışığı ancak kesinlikle daha fazla ışık vermiyor. ben anlamadım bu farların ayarı felan yokmu gösterge ışıklarının ışıklarını aztıp  çoğaltan yer farlarıda kontrol ediyormu, ben bi şey fark edemedim yoksa devamlı maksimum ışıkmı veriyor acaba farlar muayenede cihazla bakıldığında hatalı çıkmadı. şimdi ben yere doğru versem ışığı bu sefer ayarsız olucak ayrıca 10 metre mesafede 70 cm yukarıda olacak heralde yanlışmı biliyorum. şimdi önüm görmek için ne yapmalıyım, ayrıca gözlerimde 0.75 derece astiğmat var zorlanıyorum 100 watt alsak role gibi  bişeyler yapıyorlarmış aldığım yer bahsetti ampulleri güçlendiriyorlarmış ne derseniz ne yapmalıyım cevap veren ve yorum yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Toyota Club Türkiye

Osram H4 Nigthbreaker
« : Ocak 16, 2009, 22:46:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: Osram H4 Nigthbreaker
« Yanıtla #1 : Ocak 16, 2009, 23:22:28 »
Daha beyaz isik her zaman daha iyi gorus demek degilmis, onu ogrendim. Bazen sari isik daha iyi gorus sagliyormus. Ben de bugunlerde kisa ampullere bakiyorum. Herhalde yine Osram/Sylvania'nin bir modelini alacagim (buyuk ihtimalle uzun omurlu olan basit ampullerden). Bir yerde okudum eskiyen ampuller sifirlarina gore yuzde 20-25 daha sonuk yaniyormus. Benim ampuller de sonuk, herhalde hic degismemis. :)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 16, 2009, 23:33:21 »
Bende denemek için çin malı 100 wattlık aldım üzerine birde mavi boyalı :)

Sonuç tam bir facia.Zaten farı açınca devir 200 rpm düşüyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 16, 2009, 23:46:10 »
Bunyamin kardes, mavi boya isigin bir kismini goturuyor zaten. Osram'in Cool Blue diye bir urunu var, kimse memnun degil.
En iyisi en basiti ama yenisi galiba :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #4 : Ocak 17, 2009, 00:01:31 »
Adem bey Osram night breakerları bende kullanıyorum ve oldukca memnunum. Normalden biraz daha beyaz yandıgı dogrudur ama tam olarak beyaz degildir. H4 kullandıgınız icin beyaz rengi uzunlar gecince daha iyi fark ediyorsunuzdur.
Neyse; kullandıgınız ampulde uretim hatası yok ise fark ayarlarınızı kontrol ettirin bir bu ampuller daha fazla ısık vermek icin daha uzaklara kadar giderler. eger bir miktar yakına ayarlanırsa daha etkili oluyorlar. sizin aracınızda far yukseklik ayarı yok sanırım buarada, o bahsettigiz buton sadece gösterge ısıgını kısmak icin.
Yalnız soyle bir durumda var. ne kadar iyi ısık verirse versin sonucta 55W ampuldur ve yapabilecekleri kısıtlıdır. 100W'lık ampul ve role taktırıp elektrik tesisatınızı riske atmak yerine daha fazla ısık icin Xenon kullanabilirsiniz.
Yaris D-4D Sol Special
Yada kısaca TONTON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 17, 2009, 00:08:50 »
 100Watt'lik kullanmak mevzuata uygun mu?    :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 17, 2009, 00:22:37 »
 Nebi  kardeş benim anlamadığım 55 watt niye takılmış zamanında, en yüksek ampül değeri bu muymuş yani şahin yanımda durup farlarıyla oratılığı gündüz gibi yapınca canım sıkılıyor. benim pederin 78 model TX renoya biniyorum yemişim Xenonu alt etmiş,  önümü görüyorum ortalık gündüz gibi en basit ampül oysa üstündeki, geçenlerde Babamlar gezmeye geldiler. Markete gittik dönüyoruz oğlum ışıkları açsana dedi bende zaten açık Baba dedim iyide hiç aydıntlamıyor bende maalesef dedim,  düşünün farın açık olup olmadığını anlamadı adam (hava yağmurlu ve Şehir ışıklandırmalı caddede  idik) normalde o kadarda değil fakat 250 liralık çin Xenonuda elimde patlayacağından eminim diğeride beni aşar neyse yarı kör yarı şaşı idare edicez anlaşılan yada gece kullanmayacağız arabayı şaştım kaldım ne diyem.
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • buda benim canavar..
« Yanıtla #7 : Ocak 17, 2009, 00:50:11 »
adem bey bende de aynı sorun var...sisleri deyakıyorum nafile...aküm bitmişti yeni akü aldım biraz daha farketti,galiba sorunumuz voltajlada alakalı birazzz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 17, 2009, 08:33:45 »
Babamın 93 corollasında da aynı sorunu yaşıyorduk.
Önce ebay'dan aşağıdaki düz camlı parlak farlardan aldım.

Daha sonra bu farlara role ile birlikte 100W ampül taktırdım.Görüş ciddi anlamda iyileşti fakat farlar japonya için üretilmiş sağ yerine sola bakıyor ve her geçiştiğimiz kişiden selektör yiyorduk. Far ayarı ile biraz düzelttik kullanmaya basladık.Bir sene geçmeden ampüller kesmeye basladı tekrar 55W ampülleri taktım.Bu seferde düz camlı olduğundan görüş iyice düştü.
Şimdi aracımız serviste çıktığında tekrar eski farları takılmış olacak.Bu sefer orjinal farlara Cyclone H4-2 8000K xenon (kısalar xenon uzunlar helojen ampül) takıp deneyeceğim.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 17, 2009, 08:49:53 »
ben kısalara H7 osram nightbreaker taktım. gayet memnunum.

far taslarınız (aynaları) nasıl? tozlu ya da kararmaya başlamış mı?

farlarınızın ayarlarından da kaynaklanıyor olabilir (gerçi muayeneden geçti diyorsunuz)
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 17, 2009, 10:06:48 »
Bizim araçlar AE 101 H4 yani uzun kısa baraber degilmi nasıl ayrı ayrı takıyoruz anlamadım . biri açıklasa
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 17, 2009, 10:35:57 »
  Selam.
 Bencede sorunu sadece Ampullerde aramayın. Far camının temizliği, arka eflektörlerin durumu ve karşı tarafın gözünü almayı önleyen merkezdeki diyaframın konumu, vs. de aydınlatmada etkilidir. 100W'a geçmeyi tavsiye etmem, hem tesisat oalarak, hemde bildiğim kadarı ile zaten Trafik Kurallarında uygun değil.
 İçeriden ayarladığınız düğme sadece iç göstergelerin ışık şiddetini ayarlıyor.
 Siz ışığın yayılımından mı şikayetçisiniz (gerçi testte düzgün çıkmış), yoksa şiddetinin yetersizliğinden mi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 17, 2009, 12:02:26 »
Adem bey R12 ile kıyaslarsanız zaten her araba geride kalır,ben arkamdan gelen Torosun farıyla önümü görüyordum :)

Bu konuda L300'ün ara kasası da çok ünlü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 17, 2009, 13:22:05 »
Bizim araçlar AE 101 H4 yani uzun kısa baraber degilmi nasıl ayrı ayrı takıyoruz anlamadım . biri açıklasa

adem bey,
H4 lerin içinde hem kısa hem uzun hüzmeli far için flaman mevcutken H7 lerde tektir.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 17, 2009, 18:17:09 »
arkadaşlar sadece kısalardan memnun değilim, aracımın ampul iç kısımlarıda iyi durumda görünüyor en azından öyle denildi. ayrıca ayarıda olması gereken şekilde dediler ve muayenedende  geçti sorunsuz, en son osram Nigthbreaker dan umutluydum ama maalesef söylediğim gibi sonuç memnuniyetsizlik ancak size bir ayrıntı aracımın aküsü 40 amper ve 2002 yılında takılmış ama hiç bi sorun yaşamıyorum fakat araç tüplü şimdi en önemli nokta, gösterge panelini söktüm arkada yeşil plastik devre paneli sanki ısıya maruz kalmış ısınmış soğumuş gibi deforme olmuş nedenini merak ettim bilgisi ve aynı durumda olan arkadaş varmı?
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 17, 2009, 20:32:27 »
 Adem bey 40 amper çok düşük geldi bana.60 amper daha mantıklı geliyor.Bİrde Lpg var diyorsunuz.Akünüzün amperajını değiştirdikten sonra,sorununuz belliki far taslarınızdan kaynaklanıyor.Antalyada far temizleyici yer varsa farlarınızı temizletin.yoksa eğer Ankaraya gönderin burada temizletip gönderelim size.Çiftini yanlış hatırlamıyorsam 100 TL ye temizliyorlar.Siz farlarınızı Antalyada söktüreceğiniz için belki az bir indirim daha yapabilirler.İsterseniz bana özel msj atın.Sorayım sizin için.
  Normalde Corollaların far tasları çok iyidir ve mükemmel bir aydınlatması vardır.Ben çok çok memnundum...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #16 : Ocak 17, 2009, 21:23:04 »
herşeyin orjinal olanı güzeldir diye düşünüyorum...
sarı farlarımdan asla vazgeçmem...
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • rakip firma :D
« Yanıtla #17 : Ocak 17, 2009, 22:24:59 »
araç içi  0 konumunda kısalar

araç dışı 0 konumunda kısalar

araç  içi 4 konumunda kısalar

araç içi  4 konumunda uzunlar

araç içi  0 konumunda uzunlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • rakip firma :D
« Yanıtla #18 : Ocak 17, 2009, 22:26:15 »
eskisine nazaran daha iyi gibi duruyo ama adı üstünde eski ampul eski ampul  :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 17, 2009, 22:29:16 »
Mustafa bey neden 0 konumu ile 4 konumu ayrı ayrı foto çektiniz?
Bodrum