Gönderen Konu: ŞOK OLDUM  (Okunma sayısı 5143 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
ŞOK OLDUM
« : Şubat 24, 2016, 19:47:09 »
Arkadaşlar profilimdeki aracı 9 aydır kullanıyorum. Aracımı alırken sms ile sorgulamada 4 adet kaza görünyordu bunlarda toplamda 2bin lira civarında hasarlardı. En önemlisi eski sahibi devlet hastanesinde müdür olduğu için(küçük yer olduğu için herkes adam hakkında olumlu konuşuyordu ) çokta sağa sola göstermedim bu sebepler. Aracı aldığımda 2 parça boyalı olarak almıştım. Bugün Erzuruma Honda servise gittim bakım için fiyat istedim. Dedim gelmişken birde geçmiş kayıtlarına bakalım. Hay baktırmaz olaydım. Aracım 2004 yılında kazaya karışmış motor kaputu ve ön tampon değişmiş sağ iki kapı düzeltilip boyanmış olarak servis kayıtlarında çıktı ve ben ŞOK :o Tramerde 4 kazadan 3ünde çarpışma yazıyordu ve bir ücreti vardı birtek 2004 yılındaki kazada herhangi bir ücret gözükmüyordu demek ki sebebi buymuş. Bana satan adamında eminim ki bu durumdan haberi yoktu eğer vardı da söylemediyse Allaha bırakıyorum.

Aracımdan yana birşikayetim yok çok şükür. Bu zamana kadar bir çok kişi beğeniyle baktı aracıma ve kimse anlamadı değişim olduğunu. Benim için çok sorun değil ama aracımı satacağım zaman alacak olanlar kaput değiştiği için biraz ön yargılı olacaklar ve fiyat kırmak isteyecekler bu durum canımı sıkıyor. Diyorum ki keşke hiç sorgulamasaydım diyorum ama bir yandan da öğrendiğim iyi oldu diyorum. Satacağım zaman öğrenmek daha acı olurdu ve alıcıyada mahçup olurdum. Neyse vardır bunda da bir hayır diyeyim.

Ama ben nazara geldim nazaraa bundan önce 3 araba aldım sattım ve hiç birinden zarar etmedim bilakis güzel kar ettim bu milletin zoruna gitti demek ki :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Toyota Club Türkiye

ŞOK OLDUM
« : Şubat 24, 2016, 19:47:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Ynt: ŞOK OLDUM
« Yanıtla #1 : Şubat 24, 2016, 19:53:43 »
daha servis kayıtları böyle. belki sanayide cebinden yaptırdığı şeyler varsa ?

ya arabanın yarısı başka arabadan kesilip alındıysa?

Tanımadığınız birinden araç alırken sorgulatsaydınız keşke
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 24, 2016, 20:02:30 »
daha servis kayıtları böyle. belki sanayide cebinden yaptırdığı şeyler varsa ?

ya arabanın yarısı başka arabadan kesilip alındıysa?

Tanımadığınız birinden araç alırken sorgulatsaydınız keşke

Evet Kaan bu dediklerinin hepsi ihtimaller dahilinde. Ama dediğim gibi bana satan adamında bu işten haberi yoktur diye düşünüyorum. Çok dert edecek değilim sonuçta aracımdan çok memnunum bakımını yaptırdıkça sorun yaşamıyorum. Ve keyifle kullanıyorum en önemliside bu bence. Ama bir daha araç değiştirmeye kalkarsam eğer bu sefer ya tanıdığım birinden 2.sahibi olacak şekilde ikinci el alacam yada sıfır araç alacam. Ev borcum biterse 1.2 TSI DSG Octaviaya yazılacağım. Panaromik cam tavanlı felan :P
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 24, 2016, 20:10:48 »
Evet Kaan bu dediklerinin hepsi ihtimaller dahilinde. Ama dediğim gibi bana satan adamında bu işten haberi yoktur diye düşünüyorum. Çok dert edecek değilim sonuçta aracımdan çok memnunum bakımını yaptırdıkça sorun yaşamıyorum. Ve keyifle kullanıyorum en önemliside bu bence. Ama bir daha araç değiştirmeye kalkarsam eğer bu sefer ya tanıdığım birinden 2.sahibi olacak şekilde ikinci el alacam yada sıfır araç alacam. Ev borcum biterse 1.2 TSI DSG Octaviaya yazılacağım. Panaromik cam tavanlı felan :P

tabiki şuan memnunsunuz ama satarken daha farklı şeyler çıkabilir belli olmaz. expertiz sonuçları daha kötü olabilir

birde Octavia için takasa girmek istersenizde almayabilirler. 5 yaş veya 200k üzeri araçları takasa almıyorlar yada kendi gruplarındaki araçları değilse bu koşullar geçerli
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 24, 2016, 20:18:05 »
tabiki şuan memnunsunuz ama satarken daha farklı şeyler çıkabilir belli olmaz. expertiz sonuçları daha kötü olabilir

birde Octavia için takasa girmek istersenizde almayabilirler. 5 yaş veya 200k üzeri araçları takasa almıyorlar yada kendi gruplarındaki araçları değilse bu koşullar geçerli

Allah büyüktür be Kaan :) Gün doğmadan neler doğar satarkende ekstra birşey çıkarsa nasibimizmiş der geçeriz. Tabiki can sıkıcı bi durum sonuçta ne şartlarda para kazanıyoruz nerelere gidiyor. Ama dünya malı sonuçta çokta dertlenmemek lazım aslında. Sıfır araç alımında takasa vermeyi pek düşünmüyorum açıkcası daha çok zarar ettirir bana. Ayrıca dediğim gibi daha ev taksidim 6 yıl kadar sürecek bu süreçte de bu araç eğer yolda bırakmazsa bana fazlasıya yeter :) Yolda bıraktığı zamanda ona göre düşünür karar veririz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 24, 2016, 21:14:22 »
 :rofl: :rofl: :rofl:

Konuyu okuyunca sanki KAAN ŞOKA GİRMİŞTE SELMAN BEY ONU ŞOKTAN çıkartıyormuş gibi olmuş  :rofl: :rofl: :rofl:

Geçmiş olsun Selman hocam, hayırlısı ama adamlar ciddi ayıp etmiş
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 24, 2016, 21:24:41 »
Geçmiş olsun..
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 24, 2016, 21:29:10 »
:rofl: :rofl: :rofl:

Konuyu okuyunca sanki KAAN ŞOKA GİRMİŞTE SELMAN BEY ONU ŞOKTAN çıkartıyormuş gibi olmuş  :rofl: :rofl: :rofl:

Geçmiş olsun Selman hocam, hayırlısı ama adamlar ciddi ayıp etmiş

Yok abi Şokta eşlik edeyim dedim  :rofl: :rofl:
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 24, 2016, 22:29:45 »
Eski sahibi ile kesinlikle irtibat kurun. Bu yasal olarak suçtur. Adam sunu iddia edemez: ya ben bilmiyordum hasarlı olduğunu vır vır vır. Sattığın maldan sorumlusun. Geriye dönük 1 ya da 2 yıldı galiba dava açılabilir.
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 24, 2016, 22:36:33 »
 :)  :alkis:  teşekkür ederim arkadaşlar.  Allah var gam yok.

Eski sahibi ile kesinlikle irtibat kurun. Bu yasal olarak suçtur. Adam sunu iddia edemez: ya ben bilmiyordum hasarlı olduğunu vır vır vır. Sattığın maldan sorumlusun. Geriye dönük 1 ya da 2 yıldı galiba dava açılabilir.

Talat  bey adamın numarasını silmişim ama ulaşmak zor değil. Ama adama demezler mi almadan önce doğru düzgün araştırsaydın diye.Birde diyelim ki dava açtık sonuç ne oolacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 24, 2016, 22:46:52 »
:)  :alkis:  teşekkür ederim arkadaşlar.  Allah var gam yok.

Talat  bey adamın numarasını silmişim ama ulaşmak zor değil. Ama adama demezler mi almadan önce doğru düzgün araştırsaydın diye.Birde diyelim ki dava açtık sonuç ne oolacak.
Kendimden örnek.
Aracı beğendim avensisi. Adam aradım anlaştık. Babamla gittik neyse aracı toyota servis önüne çektik Expertiz yaptıracağız.sercise girdik 8 saat sürer dedi oha dedik. Özel Expertiz hiç aklıma gelmedi araç 40 binde 20 bine kadar servise gelmiş kayıtlara baktım temiz. Şase sorguladım temiz. Babam da baktı sağına  soluna. Bunda bir şey yok oğlum dedi. Tamam alalım dedim. Araç bide rehinli gittik adamla banka rehini çözdürup senet yok sepet yok adan kaçsa gitse bizim para gitti.neyse rehin çözüldü satisi yaptık eve geldik.
YAV neyse 2 gün 5 gün 10 gün. Ben yengeç burcu adamım takıntı üst safhada. Diyorum neden Expertiz yaptırmadım. Artık kafam attı çıktım gittim Expertiz yaptırmaya adama söyledim bak Expertiz yaptırmadan aldım geldim iyice bak dedim. Adamın ilk lafı şu oldu. Abi dedi ya sen çok zengin adamsın ya da sende cahil cesareti var dedi ciddi ciddi bana kızdı adam. Neyse baktı etti abi geçmiş olsun ucuz atlatmissin arabada bir şey yok bir daha böyle bir şey yapma bize neleri geliyor görsen 2 kez Expertiz yaptirirsin dedi bu da böyle bir anı.
Hem senetsiz sepetsiz rehin çöz hem Expertiz yapmadan araba al[emoji3] Allah herkesi kendi gibi adamlara denk getirsin diye kendimce dua ederim. Çok şükür zerre sorunum olmadı.

Uzun oldu ama arkadaşlara tavsiye olsun
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 24, 2016, 22:51:49 »
Araçtan yana sıkıntınız yoksa çok problem değil bence.. öğrendiğiniz iyi olmuş satarken mahçup olmazsınız dediğiniz gibi.. Satarken de Allah kerim daha 6 yıl varmış.. şimdiden düşünmemeye çalışın:)
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 24, 2016, 23:02:22 »
Bunlar çok ciddi şeyler değil selman takma.Öyle diyorum çünkü araban güzel diyorsun ki alacak kişi buyuk ihtimal aracı bilen kişi olacaktır
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 25, 2016, 00:47:20 »
Aynen arkadaşlar kafaya takacak büyük bir problem değil bencede. yıllardır ikinci el araca biniyorum bindiğim her araçta ya boya ya değişen vardı hiç dert etmedim satarkende temiz kullanıcı olduğum bilindiği için alanda dert etmedi boyasını değişenini. Ama aklıma birşey daha takıldı arkadaşlar servisten resim olarak çektiğim kaydı sizede göstermek istiyorum. Not kısmında aracın sağ önden hasarı olduğu yazıyor ancak değişen motor kaputu ve ön tampon düzeltilip boyanan ise sağ ön ve arka kapı. bu 4lü arasında sağ önden hasar almış bir aracın sağ çamurluğu nasıl olurda değişmez yada boyanmaz bu aklıma takıldı. :-\ Ya servis kayıtlarında başka araçla karıştırdılar yada başka bir iş var. Önümüzdeki günlerde sanayiye gidip bi göstereceğim motor kaputunu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 25, 2016, 01:43:10 »
Hayat sürprizlerle doludur. Sağlık olsun Selman hocam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 25, 2016, 08:21:36 »
Geçmiş olsun, kötü bir durum gerçekten. Aracınız içinize sindiyse sıkıntı yok, devam edin gitsin. Kısmetse bir gün başkasını alırsınız, ama o zaman dikkat edin. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 25, 2016, 09:13:07 »
@Selman Yalçın (18649) Geçmiş olsun Selman. Kafana takma aracının keyfini çıkar.

Son zamanlarda kulağıma gelen bir husus var. Sigorta şirketleri ile iyi ilişkiler içinde olan bazı galericiler aracı satana kadar geçici bir süre mevcut kazaların tramerde görünmemesini sağlıyorlarmış. Nasıl yapılır bilmiyorum, bu sadece duyum. Bu sebeple aracı aldıktan 1-2 ay sonra tekrar sorgulamakta yarar var.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Şubat 25, 2016, 09:23:09 »
Teşekkür ederim arkadaşlar.

@Selman Yalçın (18649) Geçmiş olsun Selman. Kafana takma aracının keyfini çıkar.

Son zamanlarda kulağıma gelen bir husus var. Sigorta şirketleri ile iyi ilişkiler içinde olan bazı galericiler aracı satana kadar geçici bir süre mevcut kazaların tramerde görünmemesini sağlıyorlarmış. Nasıl yapılır bilmiyorum, bu sadece duyum. Bu sebeple aracı aldıktan 1-2 ay sonra tekrar sorgulamakta yarar var.

Aytaç abi aracın eski sahibi öyle sahtekarlık yapabilecek bir adam değil. Arabayı burada bir kaportacım vardı ona rica edecem bi daha baksın diye çünkü ben değişmediği konusunda hala şüphelerim var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 25, 2016, 09:24:57 »
Teşekkür ederim arkadaşlar.

Aytaç abi aracın eski sahibi öyle sahtekarlık yapabilecek bir adam değil. Arabayı burada bir kaportacım vardı ona rica edecem bi daha baksın diye çünkü ben değişmediği konusunda hala şüphelerim var

Ben genel olarak söyledim Selman. Dediğin gibi seninki değişmemiş te olabilir, expertize sokarsan veya iyi bir kaportacı anlar zaten.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 25, 2016, 09:26:19 »
tramer kayıtlarına güvenmeyin arkadaşlar çoğu eksik ve hatalı
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.