Gönderen Konu: ŞOK OLDUM  (Okunma sayısı 5241 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
Ynt: ŞOK OLDUM
« Yanıtla #20 : Şubat 25, 2016, 09:30:32 »
Birebir örnek sayılır mı bilmiyorum başımızdan geçmiş bir olaydır. İkinci el olarak 2 karış lokal boyalı olarak bakılıp satın alınan Opel Corsa bir araç Servis kayıtları incelendiğinde Mekanik aksam rutin değişimleri dosyasının içerisine gizlenmiş olarak Kaput, sağ sol çamurluk ön tampon far, panjur vs vs gibi değişim işlemleri olduğu görüldü, ancak araca servis tarafından yapılan expertiz raporunda ve detaylı incelemede bahsedilen parçaların orjinal olduğu tespit edildi. Yapılan araştırmalar sonucu aracın x bir yetkili Servisin test/demo aracı olarak ilk aylarında kullanıldığı o esnada servise bahsedilen parçaları kazalı/hasarlı bir aracın sigorta kapsamında giriş yaptığını fakat aracın Servis geçmişinin kusursuz kalabilmesi için işlemlerin bahsedilen satın almış olduğumuz araç üzerinden yapıldığı anlaşılmıştı. X servisi ile telefonda konu çözülemediğinden GM'ye şikayet bırakıldı konu GM tarafından da onaylandıktan sonra aracın servis kayıtları sildirildi 

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 25, 2016, 09:30:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 25, 2016, 10:00:18 »
Birebir örnek sayılır mı bilmiyorum başımızdan geçmiş bir olaydır. İkinci el olarak 2 karış lokal boyalı olarak bakılıp satın alınan Opel Corsa bir araç Servis kayıtları incelendiğinde Mekanik aksam rutin değişimleri dosyasının içerisine gizlenmiş olarak Kaput, sağ sol çamurluk ön tampon far, panjur vs vs gibi değişim işlemleri olduğu görüldü, ancak araca servis tarafından yapılan expertiz raporunda ve detaylı incelemede bahsedilen parçaların orjinal olduğu tespit edildi. Yapılan araştırmalar sonucu aracın x bir yetkili Servisin test/demo aracı olarak ilk aylarında kullanıldığı o esnada servise bahsedilen parçaları kazalı/hasarlı bir aracın sigorta kapsamında giriş yaptığını fakat aracın Servis geçmişinin kusursuz kalabilmesi için işlemlerin bahsedilen satın almış olduğumuz araç üzerinden yapıldığı anlaşılmıştı. X servisi ile telefonda konu çözülemediğinden GM'ye şikayet bırakıldı konu GM tarafından da onaylandıktan sonra aracın servis kayıtları sildirildi

Bak bu iyi örnek oldu gerçekten. Bende alırken sadece sağ ön kapı ve sol arka çamurluk boyalı şekilde aldım. Bende işlem yapılan yetkili servisi aradım ancak herhangi bir bilgi paylaşımı yapmadılar. Ben o zaman öncelikle sağlam bir ustayla motor kaputu değişmiş mi değişmemiş mi kontrol ettireyim eğer değişmemişse sizin yaptığınız gibi detaylı bir ekspertiz yaptırarak genel müdürlüğe şikayet edeyim durumu. Peki yaptırılan ekspertiz ücreti de bizden mi çıkıyor.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İlk göz ağrım 2007 Corolla HB SOL D4D MMT
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 99 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 25, 2016, 10:24:26 »
@Selman Yalçın (18649) Geçmiş olsun Selman. Kafana takma aracının keyfini çıkar.

Son zamanlarda kulağıma gelen bir husus var. Sigorta şirketleri ile iyi ilişkiler içinde olan bazı galericiler aracı satana kadar geçici bir süre mevcut kazaların tramerde görünmemesini sağlıyorlarmış. Nasıl yapılır bilmiyorum, bu sadece duyum. Bu sebeple aracı aldıktan 1-2 ay sonra tekrar sorgulamakta yarar var.
@Aytaç Hut (27127) Ben de duyduğumu anlatayım ki gerçekten uygulandığını çok iyi bilen bir arkadaşımdan duydum. Bahsettiğiniz olay şöyle, aracın plakasını değiştiriyorlar,eski plakadan yeni plakaya tramer bilgileri geçişi 2-3 ay arasında gerçekleşiyormuş ve siz alırken ilk etapta bir şey çıkmıyormuş.Sonradan tramere geçiyormuş.Muhakkak şasi no ile sorgulanmalıymış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Şubat 25, 2016, 11:32:19 »
@Aytaç Hut (27127) Ben de duyduğumu anlatayım ki gerçekten uygulandığını çok iyi bilen bir arkadaşımdan duydum. Bahsettiğiniz olay şöyle, aracın plakasını değiştiriyorlar,eski plakadan yeni plakaya tramer bilgileri geçişi 2-3 ay arasında gerçekleşiyormuş ve siz alırken ilk etapta bir şey çıkmıyormuş.Sonradan tramere geçiyormuş.Muhakkak şasi no ile sorgulanmalıymış.

Plakayla sorgulandığında zaten xxxx şese numaralı aracın diye bilgi geliyor mseajda. Tramerde sıkıntı yok 2004 te zaten bir kaza kaydı var sadece tutar belli değil. çarpma diye geçiyor.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 23000
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 25, 2016, 11:39:18 »
bende aracı alırken galericiye güvendim aldım. burda yetkili servis yok. sanayide tanıdık bi kabortacı ya gösterdim sıkıntı yok dedi. inşaallah sonunda bende şok yaşamam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Şubat 25, 2016, 15:16:48 »
Bende hiç sorgulatmam servislere bir sefer focus alırken yetkili servise gittim onda da adamlar 250 liraya sözlü bir ekspertiz yaptılar ağzım yandığı için en iyisi ustalardır dedim. Ama adamın sözüne güvendiğim için hiç baktırmadım. Bugün aradım adamı dedim böyle böyle oda diyo benim de bilgim yoktu bende alırken arkadaşlarıma sorarak almıştım dedi.

Olan oldu artık üzülmenin faydası yok. Aracımdan memnunum ufak çaplı bir bakım ve birkaç sorunuda halledersem keyifle binmeye devam ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 25, 2016, 15:46:55 »
Öncelikle geçmiş olsun benzeri bir durum benim başıma  da geldi . Aracımı satıp 1 ay kadar araç aradım bulamadım Babam bir arkadaşına söylemiş oda komşuda var felan demiş hiç aklımda yokken 2004 model fiesta dediler ufak felan derken bakalım dedik. Babamın arkadaşı ile gittik sordum nei var neyi yok diye birşeyi yok temiz araç felan dediler km 56 bin de BRC sıralı sistem lpg si falan var deyin ben direk tav oldum aracı aldım kullandım bir sıkıntıda yok .Akraba bir kaportacıya gösterdik arabayı genel olarak ta iyi dedi alınır dedi .Bende ekstradan kompiteste boyacıya göstermedim aracı aldığım  amca Almancı diye tabir edilen kişilerden .Notere gittik 17,500 e sene 2012 aldım aracı arabaya bindim gaz deposu full dolu benzin deposu full dolu şaşırdım alışkınım benzin lambası yanarken araç almaya falan derken iş yeri önüne geldim bu arada araba hoşuma gitti ufak ama pire gibi kaçıyor felan güzel dedim . Arkadaşlar baktı abi şuası farklı renkte gibi falan filan derken ön kaput macun boya ön tampon boyalı felan dern daha söylemeyin dedim .Neyse o şekilde arabaya 6 ay bindim yakıtından çok memnundum hiç şikayetim ve masrafım olmadı Allah için neyse yağ bakımı bile yeni yapılmıştı o derece yani .Satılığa çıkardım piyasasına göre  bir memur arkadaş geldi hepsini söyledim tamam abi dedi ama arabaya çok güzel baktım o zamana kadar iç dış detaylı temizlik motor temizliği felan araba cıncık km si daha 67 binde falan akabinde arkadaşla göstermeye gittik aracın sag iki kapı arka sag sol çamurluklar - ön arka tampon - ön kaput boyalı çıktı .Bakan arkadaş abi arbada agır hasar yok ama acemi kullanmış sürtmüş sürtmüş boyatmış dedi başka bir şey yok dedi alan arkadaşta bende acemiyrim abi dedi o zaman sorun yok birkça yerinide sen boyatırsın zaten dedi 17500 e aldım - 6ay bindim hatta içindeki yakıtı sayarsak 17 bine aldım bir kuruş harcamadım 19,500 e nazlanarak sattım durum bu .HER MALIN BİR ALICISI VARDIR .

BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 224000
  • Model Yılı: '05
  • 18 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 25, 2016, 15:52:30 »
Geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 25, 2016, 17:17:29 »
Su anda araca sorunsuz biniyorsan problem yok, keyfini cikar bence Selman.
Bu tarz seyleri kotuye kullananlar yuzunden insanlar gereginden fazla kafasini yoruyor maalesef.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 25, 2016, 17:21:07
''Ne yapsam da fiyatini dusursem''
''Ne edipte fazlaya versem''
''Curuk meyveyi alta cevirsem''
''Aman kimse gormedi''
vs bizlere verilen ogretiler degil ama toplum bunu yasiyor, bundan kurtulmak gerek. Cunku herkes icin zararli oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Şubat 25, 2016, 18:15:11 »
@YÜCEL AYDOGAN (13179) katılıyorum sana her malın bir alıcısı vardır onuda dert etmiyorum zaten :)

Allah beterinden saklasın arabadan memnun olduğum için pek dert etmedim ama en azından gerçekten bir değişiklik var mı yok mu garantilemek istiyorum. Bugün beraber çalıştığımız bir abiye söyledim(araba alır satar anlar biraz) ona dedim böyle böyle baktı dedi evet hocam değişmiş. Daha sonra sanayiye gittim Oltunun en iyi kaporta ustasına gittim(daha önce ilk aracımla domuza çarptığımda kaput değiştirdim ve çamurlukları boyattırdım bu ustaya arabayı görenler inanamadılar kaputun değiştiğine ustalığı çok iyiydi çünkü) neyse o ustaya götürdüm aynen onada anlattım durumu oda yok dedi kardeşim bu kaput orjinal hiç anahtar değmemiş somunlara kafan rahat olsun bin arabana dedi :) Kafam daha çok karıştı yani öyle ki benim diyen kaporta ustası eğer kaput değişmişsede anlayamayacak kadar sağlam bir işçilik yapılmış :) Bu işe bir netlik getirecem dur bakalım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Şubat 25, 2016, 19:05:32 »
Servislerin expertizine pek güvenmiyorum. Daha önce kardeşimin kullandığı Peugeot 306'yı satmak istediğimde alıcı ısrarla Ankara'daki meşhur bir Peugeot servisine göstereceğini söyledi. Servise gittik. Aracı içeri aldılar. Bu arada araç Kıbrıs'ta kullanıldı. Orada bir kaza geçirdi ve sol ön far, ön pancur ve sol ön çamurluk değişti. Sağ ön far da yeni takılan sol ön fardan farklı olduğu için değiştirildi. Çıkan sağ ön farı da bagajda muhafaza ediyordum. Ben alıcıya bu değişen parçaları söyledim. Ekspertiz bitti ve kendisinin usta başı olduğunu söyleyen usta yanımıza gelerek araçta değişen yok sadece arka bagaj kaputu boyanmış dedi. Ben araç sahibi olarak ısrarla değişen parçaları söylememe rağmen usta değişen yok diye ısrar etti. Servisin müdürünü çağırıp bu ustayı derhal işten çıkarın diye tavsiye ettim. Diyeceğim o ki: servislerin ekspertizine pek güvenmiyorum.

2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Şubat 25, 2016, 23:18:53 »
Selman abi geçmiş olsun .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Şubat 26, 2016, 00:55:04 »
Servislerin expertizine pek güvenmiyorum. Daha önce kardeşimin kullandığı Peugeot 306'yı satmak istediğimde alıcı ısrarla Ankara'daki meşhur bir Peugeot servisine göstereceğini söyledi. Servise gittik. Aracı içeri aldılar. Bu arada araç Kıbrıs'ta kullanıldı. Orada bir kaza geçirdi ve sol ön far, ön pancur ve sol ön çamurluk değişti. Sağ ön far da yeni takılan sol ön fardan farklı olduğu için değiştirildi. Çıkan sağ ön farı da bagajda muhafaza ediyordum. Ben alıcıya bu değişen parçaları söyledim. Ekspertiz bitti ve kendisinin usta başı olduğunu söyleyen usta yanımıza gelerek araçta değişen yok sadece arka bagaj kaputu boyanmış dedi. Ben araç sahibi olarak ısrarla değişen parçaları söylememe rağmen usta değişen yok diye ısrar etti. Servisin müdürünü çağırıp bu ustayı derhal işten çıkarın diye tavsiye ettim. Diyeceğim o ki: servislerin ekspertizine pek güvenmiyorum.

Bende güvenmiyorum focus alacağım zaman yetkili servise götürdük oradaki usta aracın otomatik vites olmasına rağmen baskı balatasının bittiğini söyledi :) neredeyse arabadan vazgeçecektim ama başka bir özel servise daha gösterdim sorunsuz olduğunu öğrenince aldım ve sorunsuz kullandım. Serviste öyle kalifiye eleman bulmak çok zor bence.

Selman abi geçmiş olsun .
Eyvallah kardeşim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Şubat 26, 2016, 07:14:21 »
Konuyla pek alakalı değil ama ekspertiz falan deyince yazayım dedim. Vakti zamanında arkadaşın birisi temiz ve fiyatı çok uygun bir araba bulmuş. Neyse almadan bir ustaya gösterelim demişler, gitmişler ustaya. Usta binmiş tur atmışlar, kaça falan muhabbet etmişler. Sonra usta demiş ki bu araba sıkıntılı çok masraf çıkar demiş. Bizimkiler soğumuş arabayı almaktan vaz geçmişler. Sonra birde görmüş duymuşlar ki arabayı o usta satın almış  :rofl: :rofl:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Şubat 26, 2016, 07:58:04 »
Konuyla pek alakalı değil ama ekspertiz falan deyince yazayım dedim. Vakti zamanında arkadaşın birisi temiz ve fiyatı çok uygun bir araba bulmuş. Neyse almadan bir ustaya gösterelim demişler, gitmişler ustaya. Usta binmiş tur atmışlar, kaça falan muhabbet etmişler. Sonra usta demiş ki bu araba sıkıntılı çok masraf çıkar demiş. Bizimkiler soğumuş arabayı almaktan vaz geçmişler. Sonra birde görmüş duymuşlar ki arabayı o usta satın almış  :rofl: :rofl:
Hakkaten hiç alakalı değilmiş ha [emoji51]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah