0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2006 corolla hb sol 1.4 dizel aracimda uzun suredir motor aarıza lambası bazen yanıp bazen sunuyordu . özel servise gittim eksantrik mili sensorunden önemli değil ister değişik ister değişme dedi. Bugün resmi toyota servisine gittim. Camshaft p0340 arıza kodu oolduğunu. Motor ECU sunun değişmesi gerektiğini ssöyleyip 1600 TL civari masraf çıkar dedi. İki farklı usta iki farklı cevap. Kesin düzelirmi dedim. AArıza kodu onu gösteriyor dedi. Daha önce başına gelen yada bu konu hakkında bilgisi olan var mi?Araçta 1.5 yıldır bu lamba bazen yanıp bazen sunuyordu. Yakıtta yada aracın cekisinde anormal bir durum yok.
Sorun kam mili konum sensoru,Krank mili konum sensoru arızalanması durumunda motor asla çalışmaz.
Sensor fiyatı 75 tTL Neden ddeğişmedi o zaman da ECU değişecek diyorlar ki. Bosuna 100 km daha yol yaptircaklar bana. Sensor ddeğistirsem sorun gideriliri?
200 TL civarındaydı ancak indirime ggirmiş 75 TL şuan dedilee
Bu hata illa sensor bozuk anlamına gelmiyor. Krank mili ve kam milini birbirine bağlayan zincir diş atlamış olabilir. Dolayısıyla iki milin dönüşleri birbirleriyle uyumsuz olabilir. Boşuna sensor değiştirmeyin.
Boyle bir durum olması muhtemel diye düşünüyorum. Araç ta 4 kişiydik, baya dik bir yokuşta durmak zorunda kaldık. Tekrar kalkmaya çalışınca aaraç bayaga bir zorlandı. Hatta stop ettirdim. Tekrar calistirdigimda bu isik ilk defa orda yanmaya basladi. O günden beri tek kişiyle genelde ssönük ama arabaya 2-3 kkişi bindimi yanıyor. Sonra kendi dönüyor. Zorladığında dış atlama olmuş olabilir mi? Sonrasında atlayan dişe denk geldiğinde ışıkyaniyodur.